Тёмный

Zeytinlerdeki Yaprak Dökümünün Nedeni 

Yunus 's Farm
Подписаться 28 тыс.
Просмотров 25 тыс.
50% 1

Zeytinlerim çok yaprak döktü. Bu neden oldu?
Öncelikle yalnız olmadığını bilmeni isterim kardeşim. Bu sene genel olarak ağaçların keyfi yok ve rekolte de düşük görünüyor. En azından Adana bölgesinde gezdiğim bahçelerde durum böyle diyebilirim. Bu durumun asıl nedenini saptamak için geçen yılı bir hatırlayalım.
2022, Zeytin Yılı Oldu
Geçtiğimiz yıl gerek zeytin çiftçisinin bilinçlenmesi, gerek hava şartlarının olumlu seyretmesiyle birlikte zeytin üretiminde rekorlar kırıldı. Türkiye'de toplam zeytin üretimi 2021 yılında 1 milyon 738 bin 680 ton iken 2022'de yüzde 71 artış ile 2 milyon 976 bin 654 tona ulaştı. 2022 yılında yüzde 71 artış ile 2 milyon 976 bin 654 ton olan zeytin ve yüzde 79 artış ile 421 bin 717 tona ulaşan zeytinyağı üretiminin, tüm zamanların rekoru olarak kayıtlara geçtiği kaydedildi. Buna göre, Türkiye sofralık zeytin üretiminde dünya lideri, zeytinyağı üretiminde İspanya'dan sonra dünya ikincisi konumuna yükseldi.(bkz. tarımorman.gov)
Kontrolsüz Tutan Meyve Periyositeyi Getirdi!!
Normal şartlarda tomurcuk döneminden başlayarak hasata kadar zeytin meyvesini çeşitli sebeplerle kaybeder. Bu pamuklu bit olur, çiçek nesli veya meyve nesli güvesi olur, stres faktörü olur, zeytin sineği, kızıl kurt derken liste uzar gider. Üretici de ürün kaybını en aza indirmek için bu olumsuzluklarla mücadele eder. Ama ne kadar mücadele etse de zeytin bu kaybı illaki yaşar. Hatta açan çiçeğin %5 i açsa dal kaldırmaz deriz ya hep, işte geçen yıl gerçekten de o kadar tuttu ki dallar kırıldı. Etekten uca salkım salkım tutan zeytinlerimiz tüm üreticileri mutlu etti fakat bunun bir bedeli olacaktı. Özellikle yeteri kadar sulanmayan ve beslenmeyen bahçelerde yeni sene için tehlike çanları çalıyordu.
Hasat ve Sonrası...
Tabi ağaçlar yüklü olunca hasat epey gecikti. Hasat esnasında aslında zeytinler kulağımıza, "Ağam bu sene varımı yoğumu harcadım, tükendim, yeni seneye benden bir şey bekleme, bir sene istirahata çekiliyorum." der gibiydi. Aynen dediği gibi de yaptı çoğu ağaç. Hasattan sonra tamamen yapraklar yere indi. Bahara kadar da hiçbir yaşam belirtisi göstermeyince çoğu çiftçi panikledi. Tabi baharın gelmesiyle patlayan ilk filizler gelecek sezona dair umudu da tekrar yeşertti.
Ne Yapmalıydık?
Bir kere ağaca verebileceğimiz kadarını ondan beklememiz gerektiğini anlamalıyız. Ha, zeytin dayanaklıdır, ekmeğini taştan çıkarır ama her yıl ürün istiyorsak verilen emeği ve beklenen ürünü iyi ayarlamamız gerekiyor.
Geçen yıl dökülmeyen çiçekler her üreticinin iştahını kabarttı. Sulama ve isteğe göre dönemsel besleme yapamayacak çiftçiler bu dönemde ürün seyreltme budaması yapmalıydı.
Geçen yıl alarma öncesine kadar kendi zeytinlerimizi üstündeki yüke rağmen ihtiyaçlarını giderebiliyorduk. Kuraklığın çökmesiyle dere kuruyunca bizim sulama imkanı da kalmadı. Dolasıyla ağaç birden yokluğa düşünce aşırı bir stres yaptı ve varını yoğunu meyvelerine harcadı.
Bundan Sonra Ne Yapmalı?
-Öncelikle gübreleme programı bu tür yok yılları için tekrar gözden geçirilmeli ve fazla masrafa girilmemelidir. Gerektiği kadar verilmelidir.
-Yaprak gübrelerinin zaten ağaç bünyesine girişi çok zordur. Hal böyle iken ağaçlarınız yaprak döktüyse iki üç yaprağa gübre aldırmaya çalışmayın. Yeniden yapraklanma için vereceğiniz azotlu gübrelemeyi yapraktan değil, yağmurlara denk getirip tabandan verebilirsiniz.
-Yaprak dökümü mevcutsa budamayı ya hiç yapmayın, ya da aşırıya kaçmayın. Yaprak demek fotosentez demek ve ne kadar fazla olursa toparlanma süreci o kadar kısa olur.
-Bu sene meyve olmadığından sürekli olarak taze filiz ve yapraklanma olacağından ZEYTİN FİDAN TIRTILINA özellikle dikkat edin. Bu zararlıyı kontrol altında tutmazsanız seneye de ürün alamayabilirsiniz. Bu zararlıyı EMAMECTİN BENZOATE etken maddeli ilaçla ve akşam ilaçlamalarıyla kontrol altına alabilirsiniz.
Bir başka videoda görüşmek üzere, Kolay gelsin bereketli olsun dostlar...

Опубликовано:

 

31 май 2023

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 84   
@mehmetcetin5985
@mehmetcetin5985 Год назад
Kaç tane ziraat mühendisine gösterdim ağaçlarımı neler neler söylediler, ne halkali lekesi kaldı ne vertisiliumu.. sağ olsun Yunus abi fotoğraflardan bakıp videoda anlattığı teşhisi koydu. Dediklerini uyguladım şu an ağaçları ben bile taniyamiyorum. Yoksa sacma sapan uygulamalar yapacaktim. Emeklerine sağlık abim varolasin
@selimbayraktar6272
@selimbayraktar6272 Год назад
Çok geçmiş olsun yunus bey bizler sizden çok bilgi aldık sizden Allah sizden razı olsun nasip bu kadar mis bu sene bu da tecrübe kolay kazanılmıyor ustad deneyim kolay kazanılmıyor iyi aksamlar selametle
@ahmetortlek3585
@ahmetortlek3585 Год назад
Elini emeğine sağlık. Aynı sorun,var Kadirlide tutmayan ağaç cok, Özellikle halkalı leke var Güzel özetledin Yunus Abi Teşekkürler.
@erdoganselek6570
@erdoganselek6570 Год назад
Emeğine sağlık kardeşim faydalı bilgiler için teşekkürler.
@emeltek3877
@emeltek3877 Год назад
Yorumlarına aynen katılıyorum. Benim ve çevremdeki birçok tarlada bu yıl ürün maalesef yok geçen yıl ful doluydu ağustos 28'in biraz yağmur yağdı ondan sonra Kasım ayının ortasında yağmur yağdı. Bütün yapraklar kahverengi oldu ve döküldü bunun bakimla ilgisi yok su olmayınca ağaçlarında yapacağı birsey yok tarlam aynı sizin gibi bilgileriniz için teşekkür .
@mustafacolak94
@mustafacolak94 Год назад
Abim hatay dan selamlar severek keyifle izliyorum videolarını inşallah tanışmakta nasip olur
@eys62
@eys62 Год назад
valla.. hocam diyorum. biz Güney Koreliyiz. Güney Koreden selamlar. Memnun oldum. Annem sizin dediğiniz bilgileri anlamıyor ama😮 😂😂😂annem dediki bu adam nefes almadan sürekli konuşuyor diyor 😅 neyse ağacımızın yapraklara biraz mantar hastalık ve kurudu için RU-vid ten araştırdık. teşekkür ederim
@user-fd4rt1xj2u
@user-fd4rt1xj2u Год назад
Osmaniye kadirli kayasuyu köyü aynı hocam anlattığınız gibi saolun dilinize sağlık
@refikoz4401
@refikoz4401 7 месяцев назад
Yunus kardas,fidan tirtili icin emamectin benzoate atarken icine kaolin kili koysak tirtilin zarari onlenebilirmi,kolay gelsin Tarsus.
@adnanselcuk9401
@adnanselcuk9401 Год назад
Ağzına sağlık hacı abi
@erkangunduz1025
@erkangunduz1025 10 месяцев назад
Hocam gemlik zeytini ideal kaç a kaç dikmek gerek 6*6 ile 6*5 arasında kaldım 6*5 dikmek istiyorum ama sonra pişman olur muyum acaba
@yusufalkan8876
@yusufalkan8876 Год назад
Emeğinize sağlık, ilacın adını yazabilirmisiniz? Allah a emanet
@melo7460
@melo7460 6 месяцев назад
Merhaba yunus bey cok faydali bir video olmus tcok tesekkurler valla benim zeytin agaci fidanjm var daha yeni geldi fakat yapraklarinin hepsi dokuldu kirilip dokuldu ama kurumadan kirilip dokuldu sivi gubre aldim bugun sulandirip doktum biraz ve balkona koydum suan hava aogyk baya icerdeydi ama cicekci disari koy dedi senin onerebilicegin mudehale varsa onu yapayim yunus bey
@emineyigit1462
@emineyigit1462 Год назад
Kolay gelsin Yunus bey.bir sorum olacak.zeytinlerde dip sürgünleri fazlaca var ama şuan zeytin çiçekte.heman alm alimiyiz yoksa çiçek dönemi bittikten sonra mi yapalım
Год назад
Çiçek döneminde ağaçla çok uğraşmamak gerekiyor aslında. Dip surgunleri cicek oncesi veya sonrasi temizlemek en doğrusu. Kolay gelsin bereketli olsun.
@hayrullahdirna551
@hayrullahdirna551 8 месяцев назад
Hocam 6 yaşlı zeytinlere ziraat mühendisinin tavsiyesiyle 200 er gram map gübresi attım sizce yeterlimi ekstra atmam gerekirmi hayvan gübresi de atsam zararlı olurmu teşekkürlwr
@adyoknamivar6070
@adyoknamivar6070 11 месяцев назад
Hocam ben bursa gemlikteyim geçen sene suladık ağaçlar susuzluk sıkıntısı çekmedi ama yinede bu sene yok niye acaba
@erdembagci2898
@erdembagci2898 Год назад
Yunus abi bizdede durum aynıydı ben hasattan hemen sonra durumu farkket sert budama bordo ve toprak altıyla tedbirimi aldım verim yari yarıya düşük ama var boş geçmiyecek
@user-dg3mm1mb6l
@user-dg3mm1mb6l 11 месяцев назад
Yunus hocam yeriniz nerde
@mustafaunlukus6528
@mustafaunlukus6528 5 месяцев назад
Hocam selamünaleyküm.. marmarasol sivi bakteriyel gubre diye reklam var internette(bordo,Güllüce ve gubre yerine sadece bu atiliyormus). Arastirma deneme sansiniz oldu mu,görüşünüz nedir?
5 месяцев назад
Organomineral gubre ve bakteriyel canlilik tabiki bizim icin çok önemli. Fakat her derdin dermani, mucize ürün, altin gubre vs sloganlarina temkinli yaklasmak lazim. Besleme ayri, bitki koruma ayri bir yaklaşım. Dogru besleme ile birçok hastalık ve zararlının onune gecilebiliyor fakat hali hazirda bir hastalik veya zararlisi olan bahcede size çözüm sunmayabilir. Bir bahcedeki agaclarin genel bagisiklik sisteminin kuvvetli hale gelmesi uzun yillar gerektirebilir.
@ibrahimmumcu7119
@ibrahimmumcu7119 Год назад
Sevgili muhterem kardeşim çok güzel ağaçlarınız var ama hastalıklardan dolayı ürün alamadığınızı belirtmektediniz. Umarım size faydalı olurum: mevcut budamanızı %50-60 daha yapmanız gerek yanı budama sonunda dal saçaklarından kuşların geçmesi gerekiyor korkmayın ince ara budama yapın bakın bir yıl sonra ağaçlarınız 100-150 kg çıkacak daha geniş bilgi için Eren Vural hocayı takip edin lütfen pişman olmayacaksınız. Bir karadenizli olarak biliyorum sizin memleket çok nemli ve mantar yoğun yatakta azıyor ve ağaç sürekli çiçekleniyor ama göz açamıyor selam ve sevgilerimle
@mulayimsert4698
@mulayimsert4698 Год назад
İzmirde de yok bu sene😢
@talhacantekin994
@talhacantekin994 Год назад
Bende aydın atça oturuyorum çiçek fazla oldu ama tane çok tutmadı
@bulentemirsoy2440
@bulentemirsoy2440 6 месяцев назад
Selamünaleyküm benim sadece bir tane ağacımda yaprak dökümü var, halkalı leke yok. 6,7 yaşında. Tutup silkeliyorum yaprak lar dökülüyor, neden acaba
@osmanlitorunu-mk4qb
@osmanlitorunu-mk4qb Год назад
manisa merkeze yakın köyde bizim koca koca ağaçlar iki yıldır hasat öncesi çok güzel yapraklanıyor ürün olmasa bile sonrası üzerinde yaprak kalmıyordu hatta yeni ektiğim 100 kadar fidanlarda dahi çoğunda üzerinde bir yaprak dahi kalmadı kuruyanlar oldu fidanlarda, yalnız bu hastalıkmıdır nedir bilmem ama bölge bölge sanki geziyordu eşden dosttan duyduklarımız bu yönde ama her yerde değil bölge bölge. mesela bu yıl bende gelecek yıl 20 km ilerideki köylerde ilginç aslında.. şükürler olsun Rabbime bu yıl ise hem çiçek çok hem filiz çok en azından şimdilik :)) bu işlere bende yeni başladım abi lakin içinde sayılırım 40 yaşıma dek zeytinin bu şekilde yaprak döktüğünü hiç şahit olmamıştım deseler inanmazdım, inşAllah seneyede dökmez sizlerdede..
@zaferdelikus3484
@zaferdelikus3484 Год назад
Singenta nın cuprocol sıvı bakır kullan abim halkalı lekeye kesın cozüm bulursun benden vardı memnunum
@Trainer_09
@Trainer_09 Год назад
İlacın tam ADİNİ yazarmisiniz ustat
@eminehanmerdem5047
@eminehanmerdem5047 Год назад
Abi hepimize geçmiş olsun Manisa kuladan yazıyorum bizim 6 yaşında 400 zeytin imiz var geçen sene 4 ton ürün aldık bu sene yarısı ayni sizinki gibi yarısında biraz var iki kere ilaçladık ama fayda yok acaba buralarda Hava daha pek ısinmadi ondanmidır diye saştık kaldk pamucak var arada acaba azotlu ilacla karıştırıp atsakmi cevap larsan memnun oluruz
@ado7891
@ado7891 Год назад
Eğer halkalı leke varsa azot olmaz budama öncelik tir kula dasın senin çaren @ErenVural Bergama lı kendisi bölge de yakın iletişime geç
Год назад
Havalarin ısınması yeni yaprak teşviği icin onemli bir ihtiyaç. Oncelikle varsa mantar probleminiz onu cozmelisiniz. Mantar icin azoxytrobin iceren sistemik fungusitleri kullanilabilirsiniz. Ardindan sulama imkani varsa topraktan azotlu gubreler verilebilir. Yaprak orani az değilse yapraktan düşük biüreli kaliteli üre gubreleri verilebilir. Azotta aşırıya kacarsaniz hucre bag dokusu gevşek olur ve hastaliklara, ozellikle mantara karsi agacin direnci düşer. O yuzden az ama sık uygulama en dogrusu.
@eminehanmerdem5047
@eminehanmerdem5047 Год назад
@YunusunCiftligi sagolasin teşekkürler bilgilerinden çok faydalaniyoz hayırlısıyla
@huseyinn3452
@huseyinn3452 4 месяца назад
Kullandığınız suni gübreler ve ilaçlar buna sebep olabilir mi?
@zafersubs7588
@zafersubs7588 Год назад
Yunus ağam, ayni durumu yasadim, deprem sebebiyle de 1 ay gidemedim bahceye, halkalı leke bitirdi maalesef. Abi ben bu durumu tamamen kurakliga sebeb olan deprem etkisine bagladim, kasim aralik ocak ayinda deprem sicagi oldu, bu kurakligin sebebiydi, depremin ardindan kuru suguk yaşadık bölgede, halkalinin sebebiydi bu hava sartlari. Hava sartlarini onceden bilmemiz gerekli olduğunu yaşadım bu olayda. Bir sey daha , deprem meteorolojik olayları oluşturan onemli bir etkenmis. Bizim bu duruma gore bilimsel ilerlememiz gerekiyormus. Daha neler yasayacagiz bakalim, ...
@mustafakaya4589
@mustafakaya4589 Год назад
Hocam merhaba öncelikle yaptığınız tüm bilgiler ivin teşekkürler ve minnettarız Urfa yöresinde zeytin yetiştiriciliği yapıyoruz ve şu aralar kalsiyum ve potasyum uygulamayı düşünüyoruz fakat bazı mühendis arkadaşlar ikisini birlikte uygulamayı önerirken bazı mühendis arkadaşlar sadece potasyum uygulayın dediler sizin fikriniz nedir ikisini birlikte kullanmamızı onerirmisinjz saygılar
Год назад
Kalsiyum eksikligi genelde zeytinde gozlemlenmez. Hatta yuksek ph ve kirecli topraklarda cogu zeytin bahcemiz. Eger illaki atilacaksa kalsiyum içeren npk kompoze yaprak gubreleri var. Normalde kalsiyum karisima pek gelmez ama piyasada arastirilirsa bu kompozeyi yapan kaliteli gubreler var.
@mustafakaya4589
@mustafakaya4589 Год назад
@ şimdi hocam green cal diye bir ürün var ve birde aynı ürünün potasyumu var kripther diye potasyum ve kalsiyum çözeltisi ikisi karıştırıp yaprak gübresi şeklinde vermeyi düşünüyorduk tabi sizin fikirleriniz bizim için ölçü olacak eğer uygulama önerirseniz ürün elimizde uygulayacağız yoksa sadece potasyum cozeltisini vereceğiz kripther diye bir ürün italyan menşeili bir ürün
Год назад
Kalsiyum nitratla potasyum nitrat karışımı problem çıkarmıyor. Daha fazla bilgi icin bitki besin elementleri karisim tablosuna göz atabilirsiniz. Yalniz kalsiyumlu karisima ilac karisimi tavsiye etmiyorum.
@mustafakaya4589
@mustafakaya4589 Год назад
Çok teşekkür ederim hocam saygılar
@kemalegritas9095
@kemalegritas9095 Год назад
Adananın neresindensin budamada görüşelim iyi günler
Год назад
Yumurtalık.
@hacimyolcu6808
@hacimyolcu6808 Год назад
Selamın aleyküm hocam ümreye gitmiş siniz Allah kabul etsin 1.5 yasinda zeytin fidanim var kuruma oluyo ne yapmam lazim bilgilendirirseniz memnun olurum .teşekkür ederim
Год назад
Allah razı olsun kardeşim. Kurumadan kastiniz nedir. Detay verirseniz yardimci olmaya calisayim.
@emrahates3
@emrahates3 Год назад
Yazin erkenden kuru dallari ayiklasak.yaz budamasi yapsak olurmu
Год назад
Tabiki yapabilirsiniz.
@user-dg3mm1mb6l
@user-dg3mm1mb6l 11 месяцев назад
Benim bahçede öyle ağaçlar kurumuştu
@mustafacoban9746
@mustafacoban9746 Год назад
Allah sizden razı olsun.Yunus hocam yaprak tırtılı için söylediğiniz ilacı anlayamadım ismini yazabilirmisini.geçen yıl kilosu 600 tl olan ilac aldım bir faydası olmadı
Год назад
Tarım ilaclarini birçok marka kendi adiyla satisa koyuyor. Çiftçiler olarak bizim dikkat edecegimiz nokta etken maddesini bilmemiz. Emamectin benzoate derseniz ilac bayinize size yardimci olacaktir. Bu etken maddeden başkası maalesef pek sonuc vermiyor.
@mustafacoban9746
@mustafacoban9746 Год назад
@ çok sağolun hocam. Allah sizden razı olsun
@yakupsarac4686
@yakupsarac4686 Год назад
Abi benim ağaçlarda dal kuruluğu olmaya başladı kurulanı kesiyorum diğer dal kuruyor bunun çaresi varmı yoksa ne yapmalıyım bazı arkadaşlar dipsen kes fışkırdın diyor siz ne dersiniz
Год назад
Görmeden birşey demek zor. Fotoğrafını alıp Facebook zeytin gruplarindan yardim alabilirsiniz.
@halimebayram2414
@halimebayram2414 3 месяца назад
Çiçekten sonra ne ilaç atılır ismini yazarmisiniz bı zahmet, Allah'a emanet olun
3 месяца назад
Ciceklerin tutmasindan sonraki donemde guvenin meyve nesline karsi güve ilacı ve yumurta catlatici karisimi yapilmalidir. Bu donemde zeytin guvesinin larvasi danenin cekirdegine yerlesir ve hasata yakın dökülmesine sebep olur.
@ibrahimand9069
@ibrahimand9069 Год назад
Sa yunus abi bu şeker gubresini ne zaman atmamiz lazim
Год назад
Sulama imkani olanlar topraktaki azot varligina gore eksigi sürekli az az tamamlayabilir. Ama sulama imkani olmayanlar bahar yagislariyla iki veya uc parça seklinde verebilir
@ibrahimand9069
@ibrahimand9069 Год назад
Tşkler abi sizin zirai ilaclari aldiginiz yerin adı ne abi öğrenebilir miyim
@sefasivrikaya2394
@sefasivrikaya2394 5 месяцев назад
Abi hayırlı akşamlar zeytinlerin Edremit mi trilye mi
5 месяцев назад
Gemlik
@alimdemiroz2494
@alimdemiroz2494 Год назад
Yunus kardeşim, nasipten ötesi yokmuş. Üzülmeyin. O zeytinler çocuk bakar gibi baktığınız hep biliyoruz. Ama bu denli özenli bakıma rağmen sonuç, üzülmeyin desek de insanın mutunu kırıyor. Belki de doğanın düzenine fazla karismamamiz gerekiyor. Rabbim hayirlisini versin inşaallah.
Год назад
Allah razı olsun. Bazen ne kadar emek harcasak da rabbim rahmetini vermeyince çaresiz kaliyoruz. Allah yeni senemizi bereketli kılsın inşallah.
@halilbasaran2042
@halilbasaran2042 Год назад
Emeginize saglik yunus hocam. Cicek ve meyve nesli guve ile mucadele konusunda bir video hazirlayabilir misiniz.
Год назад
Bir önceki videomuzda bahsettim kardeşim, göz atabilirsiniz.
@muhammetbahar6201
@muhammetbahar6201 Год назад
Benim agaçlarda yeşilimsi oldu gövdelerde ne yapmak lazım
Год назад
Oncelikle bu durumun sebebini ortadan kaldırmak gerekiyor. Bahsettiginiz yeşillik bir çeşit yosunlasma veya mantar. Bunu engellemek icin ağaç govdesi kırıklı sekilde güneş görmeli. Direkt güneş agacin govdesini yakiyorken, hiç güneş görmemesi de bu yosunlasmaya sebep olur. Bu durumu saglamak icin de guzel bir budama yapilmali. Güneş ve ruzgarin girmedigi agaclar hele de taban arazideyse yosunlasma kaçınılmaz. Budamayla ilgili onlemden sonra govdedeki yosunlasma icin gulleci bulamacini tavsiye edebilirim.
@emrahsaidtuna8933
@emrahsaidtuna8933 11 месяцев назад
Abi yeni bahçe kurmayı düşünüyorum adana İncirlik tarafinda dikim aralığı 6*6 veya 6*7 düşünüyorum Gemlik tipi fidan kullanacam abi sulama imkanım var fakat arazi taban toprak değil 6*6 ilerde sıkışma yapar mı bazı karıda 7*7 diyor siz ne tavsiye edersiniz selamlar
11 месяцев назад
Yapacagimiz yatirim uzun vadeli oldugundan kisa vadeli dusunmemek lazim kardeşim. Taban olmayan yerlerde 6*6 yeterli mi dersen, evet dogru ve kontrollu bir budamayla gayet de yeterli olur. Ama yer sıkıntımız yok ise 6*7 7*7 elbette iscilik, havalanma, besin paylasimi vs icin daha guzel olacaktir. Suan benim tepe kisimlar 6*6, traktör bazi yerlerde degiyor. Simdiki dusuncem olsa 7*6 yaparak daha rahat calismak isterdim. Bir de sunu bilmek lazim. Her zaman fazla kök cok urun demek degildir. Aksine seyrek olmasi hem dol tutumu hem hastalik kontrolu icin daha uygun olacaktır. Hele kurak ve yetersiz besleme yapilan yerde ise sık ekimden ürün almak çok zor. Dolayısıyla bunun kararini size bırakıyorum.
@emrahsaidtuna8933
@emrahsaidtuna8933 10 месяцев назад
Teşekkürler abi aynen öyle düşünüyorum videolarınızı bekliyorum kolay gelsin abi
@emrahsaidtuna8933
@emrahsaidtuna8933 10 месяцев назад
Abi bende kurkculerdenim adana İncirlik acaba size ulasacagim iletişim adresiniz veya telefonunuzu verebilir misiniz tesekkurler
@emrahsaidtuna8933
@emrahsaidtuna8933 10 месяцев назад
Abi budama için İncirlik tarafına geliyormusunuz
@emrahsaidtuna8933
@emrahsaidtuna8933 10 месяцев назад
20 dönüm bahçemiz var 4#4 Ekim yaptık 850 ağaç var hem budama hem seyrekleme yapmak istiyorum ağaçların 10 yaşında gelirseniz hasat sonrası ekibimizle budama yapsak olur mu acaba
@emrahsaidtuna8933
@emrahsaidtuna8933 Год назад
Hocam şu an ne yapabiliriz hala kara leke yapraklarda gözüküyor sulama yapıyorum gübre vermeliyim vereceksem hangi gübre verebilirim
Год назад
Halkali leke 10 derecenin altinda ve 30 derecenin üstünde yasayamaz. Yaprak yuzeyindeki lekeler bahar doneminden kalma zararlar olabilir. Hastaligin ilerledigini uç taze yapraklara bakarak anlayabiliriz. Eger bu filizlerde lekelenme devam ediyorsa azoxytrobin iceren sistemik fungusitler ile sorunu cozebilirsiniz. Gübreleme konusuna daha profesyonel yaklasmak lazim. Ama pratik olarak agacin yükü ve ihtiyacina gore potasyum agirlikli ve bir miktarda azot iceren gubreler verilebilir. Mumkun oldugunca da donume 4-5 kg humik asit verirseniz organik maddeyi arttirmis, toprak islahi da saglamis olursunuz.
@emrahsaidtuna8933
@emrahsaidtuna8933 Год назад
​@teşekkürler hocam videolarınızı bekliyoruz iyi günler dilerim
@muratknal6007
@muratknal6007 Год назад
Hatay İskenderun da da yok bu sene
@bulentemirsoy6510
@bulentemirsoy6510 7 месяцев назад
Selamünaleyküm , yaprak tırtılı ilacın adını yazabilirmisiniz, teşekkür ederim
7 месяцев назад
Emamectin benzoate etken maddesi kardeşim.
@bulentemirsoy6510
@bulentemirsoy6510 7 месяцев назад
@ Çanakkale Ezine deyim,hangi aylarda uygulanır bende bu sorunu yaşıyorum, farkında olmadan filizlerini yiyor, değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum.
@cavdr4849
@cavdr4849 Год назад
Halkalı leke için quadrix Max ilacını mutlaka kullanın.bakırlı ilaçların en iyi alternatifi bu ilaç
Год назад
Gerçekten bakirla sonuc alamayanlar azoxytrobin etken maddesi iceren bu tür ürünlere firsat vermeliler. Denedim ve sonuctan memnunum.
@ercanmehmetcabuk3754
@ercanmehmetcabuk3754 Год назад
ziraat fakültelerinde ders olarak gösterilmesi gerekenn bilgi videosu.... bilgi için teşekkür.. 👋
@user-yz7bp2kr4r
@user-yz7bp2kr4r Год назад
Yunus hocam ben k.marastan yazıyorum bulunduğum soğuk denemedigim ilaç kalmadı en son gulleci bulamaci denedim biraz sonuç alır gibi oldum şimdide tablet kullaniyorlarmis sizin öneriniz ne olur zeytin çok çiçek oluyor fakat bi anda yere iniyor hiç meyve alamıyorum..
Год назад
Çiçek verimi aslinda tomurcuktan belli oluyor. Besin olarak oyle bir hazirlamalisiniz ki tomurcuklari, iri iri tomurcuk olmali. Yine cicek dokumune sebep olan baska bir unsur da guve zarari. Bahardan itibaren on bes güne bir hem npk hem iz element olarak yapraktan besleme yapmalisiniz.
@cumhuroz2780
@cumhuroz2780 4 месяца назад
Video çekmişsiniz konu başlığını zeytinde yaprak dökümü ama videoda neden yaprak döktü sebepleri neler anlattığın bir şey yok sadece kendi zeytinini övmüşsün
Далее
Zeytinde Taban Gübrelemesi ve Uygulama Yöntemi
12:46
Zeytin Yapraklarının Dökülmesi
7:47
Просмотров 20 тыс.
ZEYTİN DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR? Zeytinde Don Zararı.
11:43