Motosiklet Yönetim Sistemi ve pist sürüşü konusunda uzman eğitmen Hasan Erkan Anlar'ın bilgi ve tecrübelerini motosiklet sürücüleri ile paylaştığı platforma hoş geldiniz. Kişiye özel eğitim almak için:
hocam öyle bir anlattınız ki alasım geldi. Şu anda 230 kg dl1000 kullanıyorum 2015 model. Normalde seneye yeni dl1050 xt ye geçecektim ama kafam karıştı. 246 kg ağırlı varmış motorun. Acaba ayakta tutabilir miyiz? Suzukiye alıştım 230 kg normal geliyor tabi dur kalk ve trafikte biraz sorun ediyor.
Hasan Bey normal sıradan bir insan değildir sadece çok mütevazı bir insandır her platformda olduğu gibi bu platformda da harika işler çıkartıyorsunuz hayranlıkla izliyoruz sizi😊
Sayın Hocam :İlk öncelikle kıymetli bilgileriniz ve tecrübeniz için size minnettarız. Bilginize hayranım.. Allah sizlere uzun ömürler versin... Size bir sorum olacak : ben NC750X den Ducati multistra 950S e geçmek istiyorum... Ducatilere hayran kaldım.. Sizin engin bilgilerinizi ögrenmek isterim.. Tavsiyeniz ne olur.. Benim arkadaşım ducati tarafına geçti.. Tek kelime ile: Ben motorsiklet sürmüyormuşm... Bir ömür boyu motorsikletle kalmanız dilegiyle ve kazasız sürüşler iniz olsun her daim.. Kalın sağlıcakla Saygılarımla hocam🙏
Hocam ileri sürüş eğitim videolarınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Bu ay CRF 250 Rally model motorsiklet aldık hocam. Motorsikletin üzerinde arazi lastiği var. Amacımız bu motorsikletle hem asfaltta uzun yol rotalarında sürmek hem de örneğin bir Doğu Karadeniz yaylasına tırmanırken arazide performans gösterebilmek. Hocam motorsikletin üzerindeki arazi lastiği asfaltta doğru tutuş sağlamıyor gibi geldi bana. Michelin Sirac, Anlas Capra, Metzeller Enduro 3 Sahara ve Heidanau öneri olarak aldığım lastikler. Sizin bu lastikleri fiyattan bağımsız bir şekilde değerlendirmeniz nasıl olur hocam? Hem asfaltta hem arazide uzun yolda üzmeyecek tercih sizce ne olmalıdır?Müsait bir vaktinizde cevaplayabilirseniz minnettar kalırım.
Sayın : Hocam kıymetli bilgileriniz ve çalışmalarınz için, biz motorsikletli bireyler sizlere minnettarız..17 yıllık bir sürücüyüm ve her fırsat buldugumda videolarınızı seyrediyorum...Tecrübe çok pahalı bir sermayedir.. Sizde bizlerle paylaşıyorsunuz🙏 Bir ömür boyu motorsikletle kalmanız dilegiyle.. Kazasız belasız sürüşler diliyorum efendim. Kalın sağlıcakla Saygılarımla
bu ne güzel bir türkçe. sizi ilk defa izledim. ilk defa size yorum ve teşekkür etme ihtiyacı hissettim. bir motorcu adayı olarak tüm bilgilere ihtiyacım var.
Bu soruyu ben de merak ediyorum. Düşük hızlarda sadece öndeki iki silindirin çalışıp arka iki silindirin iptal olduğunu duymuştum. Böylece hararet azaltılıyordu ancak hocamızdan da bir açıklama bekleriz.
Hasan Hocam samimiyetinize güvenerekten size "abi" diyerek hitap edeceğimi söylemek isterim. Ben on dokuz yaşında ve bilinçli bir motosiklet kullanıcısı olmak isteyen biriyim. Dört yıl önce başlattığın bu serüvene maalesef yeni ulaşıyorum. Hayatın ve eğitimin bu kadar pahalı olduğu bir dönemde bu videolarına erişmenin değeri paha biçilemez. Benim gibi seni geç keşfedenler için bu videondan kendime çıkardığım notları yorumuma ekleyeceğim. Her şey için teşekkürler. Tekerine taş değmesin Hasan Abi. 1. BÖLÜM Notlarım: Soru: İyi bir sürücü olmanın yolu nerelerden geçiyor? 1-) Motosikletimiz ve sürüş dinamikleri hakkında bilgi sahibi olmamız gerekiyor. 2-) Becerilerimizi geliştirip, motoru yönetebilmeliyiz. 3-) Çevremizi algılayıp, verebileceğimiz tepkilere hemen karar vermeliyiz ve bu tepkileri uygulamalıyız 4-) Sınırları, kabiliyetimizi ve motosikletimizin neler yapabileceğini, ondan neler bekleyebileceğimizi bilmeliyiz. 5-) Yol, hava ve trafik koşullarının getirdiklerini anlamalı ve riskleri en aza indirebilmeliyiz. 6-) Gözlem becerilerimizi en üst düzeye getirmeliyiz. 7-) Konsantrasyonumuzu sürüş boyunca devam ettirmeliyiz 8-) Trafikteki diğer araç sürücülerine kesinlikle saygılı olmalıyız --> Riskleri iyi yönetmeliyiz. Kendi farkındalığımızı artırarak riskleri iyi yönetebiliriz. --> Aniden bastıran yağmur hem görüşün hem yoldaki tutuşun azalmasına neden olur --> Rutin bakımları zamanında yaptırmalıyız. --> Başkasının motorunu kullanacaksanız ya da yeni bir motor aldıysanız bu motorun tepkilerine alışana kadar risk seviyeniz artar. Kendinize zaman tanımalısınız. --> Mental hazırlık çok yararlıdır. (Bugünkü rotamız nasıl? Yollar toprak mı? Virajlı mı? Nerelerde Mola vereceğiz? Yağış var mı?) --> Kıyafetlerimiz önemli bir konudur. Kask, eldiven, çizme, mont ve pantolon gibi ekipmanları bütçemizi zorlayarak en kalitelisini almak önemlidir. --> Kötü hava yoktur, kötü ekipman vardır. Eğer sürüş sırasında üşüyorsanız konstrasyonunuz bozulur. --> Full face denilen kapalı kask kullanmak önemlidir. --> Vizörün temiz olduğundan emin olalım --> Kaskın bağlandığından emin olalım. --> Eldiven üst bölümü (bilek kısmı) korumalıdır. Montla eldivenin ayrılmasını önlemelidir. --> Çizmelerin uyruk kemiğini koruyacak şekilde uzun olması; topuk, bilek ve parmak bölümünde ek korumalara sahip olması önemlidir. --> Mont ve pantolonun ise bizi tamamen kuşatması; Sırt, omuz, dirsek, kalça ve diz korumalarının olması gerekmektedir. --> Mont ve pantolonun birbirine fermuar ile tutturulduğu uyumlu takımlar tercih edilmelidir.
Selçuk abinin sayesinde tanıdım sizi şimdi bütün videoları izleme vakti.Farklı bir eğitim biçiminiz/disiplininiz var.Merakla ve şevkle izlemiştim videoyu.
Sizi bir videonuzu izledikten sonra takip etmeye ve diğer videolarınızı izlemeye başladım . Bilgileri aktarmada çok iyi bir iletişiminiz olduğunu görüyorum bu nedenle tebrik ediyorum her videonuzda daha çok şey öğreniyorum teşekkürler
Muhteşemsiniz hocam soluksuz 36 saatte tüm bölümleri izledim ve 4,5 tekrar yaparım yeni başlayan ve korkuları olan güvenli sürüş için ihtiyaç olan tüm bilgiler var bu güzel hayat kurtaran bilgiler için çok teşekkürler. Iyiki varsınız umarım karşılaşırız. Bilgi aktarma ve anlatım kabileyeniz çok üst seviye sizlere ülkemizde gerçekten çok ihtiyaç var. Enerjiniz hiç düşmesin.