Fantastisch om te zien. Ik ben hier omdat ik vanmiddag een 2e videogesprek heb, eerst een intake en nu met een recruitment. Ik probeer hier wat handige info ter voorbereiding mee te pikken. Maar het is dus wel toegestaan dat machinisten dit soort POV video's maken? Ik zie ze vaker voorbijkomen en ik vind het prachtig om te zien allemaal. Zeker die uit het buitenland, Zweden of Duitsland. Werkelijk prachtige trajecten. Bedankt voor deze video!
Je vergeet bij geel met een knipperend cijfer dat wanneer het volgende sein een verdere verlaging van de snelheid oplegt ( bijv.geel of geel met een lager cijfer), de remming niet onderbroken mag worden.
In Amsterdam rijden we met de metro's op CBTC waarbij gebruik gemaakt wordt van die zwevende blokken. Mocht je een voorganger naderen, dan krijg je in je DMI een remcurve te zien die rekening houd met verschillende factoren
Even over een stoptonend P sein: een treindienstleider geeft echt geen toestemming om dat sein voorbij te gaan. Een treindienstleider geeft alleen bij bediende seinen een lastgeving af. Indien het een P-sein is, kan de treindienstleider (als hij geen onregelmatigheden heeft opgemerkt op dat baanvak) alleen VERBIEDEN om het sein voorbij te gaan. Zo niet, dan mag de machinist met inachtneming van alle geldende veiligheidsregels het sein passeren. Hoe het daarna met de snelheid zit, dat weet ik niet meer.
@kuteslekketopzeg. Je klinkt heel stellig. Maar klopt niet wat je zegt. Je moet toestemming hebben van de trdl om het p sein stoptonend te passeren. Uitzondering daarop is als je geen contact kunt krijgen dan mag je jezelf toestemming geven. Na toestemming trdl (of geen contact) mogen ook de opvolgende p-seinen stoptonend gepasseerd worden.
@@tbrevink8319 Helaas ook niet correct. Een treindienstleider mag je verbieden het P-sein voorbij te gaan. Het is voor hem onbekend terrein, dus hij kan je nooit toestemming geven. Hij kan alleen (als hij gehoord heeft van problemen), het je verbieden.
Heel duidelijk uitgelegd. Maar ik mis wel een aantal belangrijke borden. Die borden die je als reiziger op stations ziet. Die blauwe ◇ borden. Ik geloof dat deze bakkenborden heten. Dus als je een video maakt over seinen en borden ........... dan wel graag zo kompleet mogelijk....... En niet de helft wel en de andere helft niet!!
Hele nette video van goede kwaliteit. Ik ervoer de uitleg alleen wat hakkerig, het klonk niet soepel maar meer als losse woorden. De animaties zijn heel duidelijk!
Mastodon is populair onder Japanners die zich niet thuis voelen op een centraal platform als Twitter. Ik denk dat de meeste Europeanen zich ook niet thuis voelen op Twitter, omdat het nieuws heel vaak over de VS gaat in plaats van Europa. Ja, je kan kiezen wie je volgt, maar Twitter is alsnog een Amerikaans platform waar het Amerikaanse nieuws domineert.
@@sebvandenbrink_ Heerlijke vorm voor dit soort korte video's trouwens. Ik ging met name aan op het koffie moment vanwege de vlogs van Bram de Wijs waarin hij ook altijd koffie zet.
Leuk idee, werkt niet langer. Zeker niet op het Nederlandse spoor. Blokken zijn niet langer nuttig, tenzij je ze laat drijven. En dat is wat ERTMS L3 doet. Maar dat zijn geen blokken, want ze hebben geen vaste lengte. Het hangt per keer af van remtrajecten.
Hoezo werkt het niet langer? Dit is exact hoe het in heel Nederland werkt 🤨🤔 ETCS level 3 gaan we voorlopig echt niet zien in Nederland. Vrijwel in het hele land wordt nog op ATB gereden, met uitzondering van de Havenspoorlijn (level 1), de Betuweroute (level 2), HSL (level 2) en enkele baanvakken met Dual Signaling
Hoge kwaliteit video! Goed uitgelegd, mooi beeldmateriaal met duidelijke illustraties. Klein tipje: 'is iets voor in een andere video' kwam net iets te vaak voorbij.
Dank je! Haha ja dat is zo 😅 ik heb het erin gelaten voor nu. Er is veel te vertellen en dat paste niet allemaal in deze video. Anders krijg je ook weer "waarom heb je dát niet uitgelegd?" 😊
Professioneel uitlegger, wat een leuke titel :-) Inderdaad, erg professioneel gedaan, complimenten! De paar foutjes zijn door anderen reeds gecorrigeerd. We hebben een eenvoudig seinstelsel, maar er komt toch nog wel wat bij kijken. Een tip die ik je geef heeft betrekking op het gebruiken van beelden met verschillende framerate in een project: pas dit aan voor een soepele weergave, zodat (in dit geval mijn) opnamen mooi tot hun recht komen. Bedankt voor de duidelijke naamsvermelding. Mocht je meer films gaan maken met dit onderwerp, is het verstandig om ons (de ervaringsdeskundigen die zich hier met kritiek hebben gemeld) te raadplegen vòòr publicatie. Nogmaals, complimenten en ga zo door!
Hey! Dank je wel - ben voor mijn tweede video zeker je advies al aan het opvolgen - ik doe dat veelal via Twitter (en Google Docs). Bedankt dat ik beelden van je mocht/mag gebruiken. Heel tof en prachtig werk heb je. De volgende video gaat over het blokstelsel. Deze seinen video maak ik in de toekomst wellicht een keertje overnieuw. Nogmaals bedankt!
Wat een top video. Echt heel duidelijk. Ik heb mijn DVP (Digitaal VeiligheidsPaspoort) moeten halen voor school/ stage. En toen ik hier voor moest leren had ik gehoopt dat er zulke duidelijke instructies waren. Zeg niet dat de instructies slecht waren maar dit is een duidelijke en simpel te begrijpen video. Dankjewel.
4:03 Betekent dit dat het enige verschil tussen groen en rood licht de kleur gaat zijn en niet de positie? Dat lijkt me een heel erg slecht idee omdat 1 op de 20 mannen het verschil niet kunnen zien.
En 1 op de 300 is slechtziend… het is een slecht idee om aan te nemen dat een sein voor iedereen bruikbaar moet zijn. Logischerwijs worden er eisen aan de machinisten gesteld, goed functionerend zicht valt daar ook onder.
Het seinbeeld groen knipper in combinatie met een cijfer 4 bestaat niet. Het seinbeeld groen knipper zonder cijfer betekend namelijk al 40km/u. De gedachten hier achter was namelijk dat als de cijferbak compleet zou uitvallen je dan alleen seinbeeld groen knipper zal overhouden (40km/u). Seinstelsel 1954 bestond al en later is rond 1970 ATB-EG op diverse plekken ingevoerd. Een hulpmiddel. Stel je had vast geel met cijfer 6 in de rug,en je volgende seinbeeld zou groen knipper 6 zijn kun je met 60km/u door het wissel. Ook het ATB cabinesignaal zal dan 6 (60km/u) aangeven. In de tijd dat er geen ATB was en je je vorige seinbeeld niet weet en je cijferbak uit gevallen is dan ga je dus met max 40km/u door dat wissel van 60. Dus de snelheid is dan aan de veilige kant om door dat wissel te kunnen gaan.
0.05 vertel je dat het stoplichten zijn (verkeer) maar het zijn verkeerslichten. Immers je staat niet altijd stil bij een verkeerslicht😉 Verder is het vermelde waard dat de lichten waarom de seinlichten (van boven naar benden) andersom zijn geplaatst dan verkeerslichten, dit is gedaan zodat het rode licht (het belangrijkste licht) nooit belemmert kan zijn, bijvoorbeeld bij sneeuw. Verder een mooie video.
Als je correct wilt zijn: op de weg zijn het de lantaarns van een verkeersregelinstallatie. Volgens mij begrijpt iedereen wat met het woord "stoplicht" wordt bedoeld...
Wellicht naast alle andere borden en seinen die te vinden zijn langs de baan, ook iets over de geschiedenis? Hoe het er vroeger uitzag? Wat ze over de tijd toegevoegd of veranderd hebben?
The original title is not, but it shows up as such if you have your language set to English, so I assume the people who uploaded the video set the title translation along with English subtitles. I have it set to Polish so it served me the original title.