Тёмный
No video :(

How do train signals work? The Dutch signaling system 

Sebas van den Brink
Подписаться 937
Просмотров 44 тыс.
50% 1

How does Dutch signaling work? What do the different aspects mean? And what do a few of the signs mean that one can find along the side of the track? This video will explain that using animation, photos and video.
Thanks to Train Driver's POV for the beautiful cabin footage: / @traindriverspov
Thanks to Arjan Spoormans and Mark van der Meer for the fantastic photos.
And also thanks to ProRail and Rijkswaterstaat for additional footage.
You can support my work (and more of these videos) by commenting, liking, subscribing or purchasing a rail or road map (that I design) from svdb.shop
Mistakes can be made, of course. I am only human, this video may contain a few errors. Feel free to mention them, but keep it constructive and friendly.

Опубликовано:

 

29 авг 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 108   
@Dylans-Depot
@Dylans-Depot Год назад
Leuk in elkaar gezet! Wel een dingetje, groen knipper met getal is nooit hoger dan plaatselijke snelheid. Zou ja raar zijn als plaatselijke snelheid 40 is en het sein zegt dat je daar nu ineens 60 mag rijden. Verder mag na een geel sein met knipperend getal de remming niet onderbroken worden als het volgende sein een verdere snelheidsbegrenzing aangeeft, wat inderdaad met de afstand van sein plaatsing heeft te maken
@TrainDriversPOV
@TrainDriversPOV Год назад
Professioneel uitlegger, wat een leuke titel :-) Inderdaad, erg professioneel gedaan, complimenten! De paar foutjes zijn door anderen reeds gecorrigeerd. We hebben een eenvoudig seinstelsel, maar er komt toch nog wel wat bij kijken. Een tip die ik je geef heeft betrekking op het gebruiken van beelden met verschillende framerate in een project: pas dit aan voor een soepele weergave, zodat (in dit geval mijn) opnamen mooi tot hun recht komen. Bedankt voor de duidelijke naamsvermelding. Mocht je meer films gaan maken met dit onderwerp, is het verstandig om ons (de ervaringsdeskundigen die zich hier met kritiek hebben gemeld) te raadplegen vòòr publicatie. Nogmaals, complimenten en ga zo door!
@sebvandenbrink_
@sebvandenbrink_ Год назад
Hey! Dank je wel - ben voor mijn tweede video zeker je advies al aan het opvolgen - ik doe dat veelal via Twitter (en Google Docs). Bedankt dat ik beelden van je mocht/mag gebruiken. Heel tof en prachtig werk heb je. De volgende video gaat over het blokstelsel. Deze seinen video maak ik in de toekomst wellicht een keertje overnieuw. Nogmaals bedankt!
@DobberD
@DobberD Год назад
Wat een top video. Echt heel duidelijk. Ik heb mijn DVP (Digitaal VeiligheidsPaspoort) moeten halen voor school/ stage. En toen ik hier voor moest leren had ik gehoopt dat er zulke duidelijke instructies waren. Zeg niet dat de instructies slecht waren maar dit is een duidelijke en simpel te begrijpen video. Dankjewel.
@TreinStationNL
@TreinStationNL Год назад
De betekenis van het vaste gele sein is niet: voorbijrijden toegestaan met max 40 km/h. Het is: Snelheid begrenzen tot max 40/h per uur of minder om voor het eerstvolgende stoptonende sein te kunnen stoppen. Een stoptonende sein zonder P mag voorbij worden gereden met een Aanwijzing STS.
@NovaLeeft
@NovaLeeft Год назад
dan moet je wel de volledige betekenis van Geel sein geven: Snelheid begrenzen tot 40 km/h of zoveel minder als nodig om voor het eerstvolgende 'stop' tonende sein te kunnen stoppen.
@mgrides27
@mgrides27 Год назад
De kwaliteit van de video is erg goed, met de animaties en dergelijke, top! De inhoud, die is echter niet volledig juist. Aantal punten zijn al aangegeven. Goed om te weten, een P sein is een sein dat niet bediend wordt door de treindienstleider (evenals de seinen voorzien van een V of een A, die worden niet direct bediend). Andere seinen, zonder bordje voorzien van een letter, worden dus bediend door de treindienstleider. Omtrent het door rood rijden: Bij een P sein mag dit alleen na toestemming van de trdl of als de mcn geen contact krijgt met de trdl. Bij bediende seinen geldt dat dit alleen door middel van een aanwijzing mag, omdat de trdl vooraf extra veiligheidsmaatregelen moet treffen.
@michielnederlof
@michielnederlof Год назад
Er zijn ook automatische seinen die geen P-sein zijn. Die komen bijvoorbeeld voor bij bruggen op de vrije baan en bij sommige enkelsporige kruisstations.
@gilles111
@gilles111 Год назад
* De snelheid op emplacementen kan alle snelheden hebben, er zijn genoeg emplacementen waar de snelheid (ver) boven de 40 km/u ligt. Op bijvoorbeeld Kijfhoek (waar je de foto van laat zien) ligt de maximum snelheid voor een deel van het emplacement op 80 km/u. * Groen knipper met een 4 komt niet voor, groen knipper geeft al als snelheid 40 aan dus is een cijferbak overbodig. Daarnaast wordt groen knipper + getal alleen getoond als de snelheid achter het sein lager is dan de plaatselijke maximum snelheid. * Geel mag wel degelijk met een hogere snelheid worden voorbij gereden, de betekenis is afremmen tot maximaal 40 km/u en rekening houden met stoptonend seinbeeld in het volgende lichtsein. * Een knipperend cijfer geeft aan dat afgeremd moet worden tot de aangeven snelheid (net als een "vast" cijfer) maar met de toevoeging dat als het volgende sein ook een snelheidsverlaging oplegt de ingezette remming van dit sein niet onderbroken mag worden. * De groene snelheidsborden worden verwijdert, daarvoor in de plaats komen de witte vierkante borden te staan.
@mgrides27
@mgrides27 Год назад
Als trdl heb ik een emplacement onder m'n hoede waar 130 km/h gereden mag worden.
@gilles111
@gilles111 Год назад
@@mgrides27 Yep, ben ook trdl en een van de emplacementen waar ik dienst doe heeft een maximum snelheid van 130 km/u.
@SpoorMeester
@SpoorMeester Год назад
@fg szcvbz heb ik 1 keer gezien maar volgens mij bestaat het niet meer. Staat ook niet meer in het seinboek
@gilles111
@gilles111 Год назад
@@SpoorMeester Het bestaat nog wel, staat ook nog in het seinenboek maar is ergens naar achteren verdwenen (staat nu in hoofdstuk 20: Seinen op buitendienstgesteld spoor). Het wordt tegenwoordig alleen nog gebruikt bij werkzaamheden waarbij werkzoneschakelaars worden gebruikt om de grens van de buitendienststelling aan te geven (voor het sein buitendienst, achter het sein spoor in dienst). Maar aangezien er nog bijna geen gebieden met werkzoneschakelaars zijn is rood-knipper echt een zeldzaamheid geworden.
@SpoorMeester
@SpoorMeester Год назад
@@gilles111 mag jij me vertellen waar die staat in het actuele seinenboek.
@MrHenkkkie
@MrHenkkkie Год назад
Mooie video, weer wat geleerd! ik ga al jaren met de trein en vroeg me altijd al af wat de borden met de nummers zijn
@jimijames9792
@jimijames9792 9 месяцев назад
Je vergeet bij geel met een knipperend cijfer dat wanneer het volgende sein een verdere verlaging van de snelheid oplegt ( bijv.geel of geel met een lager cijfer), de remming niet onderbroken mag worden.
@thijmenP
@thijmenP Год назад
Wat een mooie video! Ik heb zelf ook een tijd lang het idee gehad om zo'n soort video te maken, maar omdat ik nog precies 0 minuten aan animeren heb besteed en ik het al druk genoeg heb, heb ik dat idee maar los gelaten, omdat het met alleen foto's en video's van seinen wat rommelig staat. Ga zo door en ik ben benieuwd wat je volgende project zal zijn 👍
@sebvandenbrink_
@sebvandenbrink_ Год назад
Dank je wel Thijmen! Ik heb al wat ideetjes. Hopelijk vind je een volgende video net zo mooi ☺️
@thijmenP
@thijmenP Год назад
Dat zal vast en zeker goed komen. Je legt het duidelijk uit en de animaties zorgen ervoor dat de tekst goed aangevuld wordt (of andersom, dat de animaties goed aangevuld worden met de voice over)
@Frankyboy666
@Frankyboy666 3 месяца назад
Fantastisch om te zien. Ik ben hier omdat ik vanmiddag een 2e videogesprek heb, eerst een intake en nu met een recruitment. Ik probeer hier wat handige info ter voorbereiding mee te pikken. Maar het is dus wel toegestaan dat machinisten dit soort POV video's maken? Ik zie ze vaker voorbijkomen en ik vind het prachtig om te zien allemaal. Zeker die uit het buitenland, Zweden of Duitsland. Werkelijk prachtige trajecten. Bedankt voor deze video!
@ryannuijten6319
@ryannuijten6319 23 дня назад
Leuke video :) blijven ook leuk om tijdens het spotten naar te kijken zodat je weet of er iets aankomt of niet
@reinier-jansen
@reinier-jansen Год назад
0.05 vertel je dat het stoplichten zijn (verkeer) maar het zijn verkeerslichten. Immers je staat niet altijd stil bij een verkeerslicht😉 Verder is het vermelde waard dat de lichten waarom de seinlichten (van boven naar benden) andersom zijn geplaatst dan verkeerslichten, dit is gedaan zodat het rode licht (het belangrijkste licht) nooit belemmert kan zijn, bijvoorbeeld bij sneeuw. Verder een mooie video.
@ffortissimo
@ffortissimo Год назад
Dat kwam toch ook vanuit de historie? Sein(balk) omhoog is doorrijden, sein omlaag is stoppen. Later kwam daar een glaasje met lampje achter.
@reinier-jansen
@reinier-jansen Год назад
@@ffortissimo klopt Jeroen
@HugeRademaker
@HugeRademaker Год назад
Als je correct wilt zijn: op de weg zijn het de lantaarns van een verkeersregelinstallatie. Volgens mij begrijpt iedereen wat met het woord "stoplicht" wordt bedoeld...
@bartrazin
@bartrazin Год назад
De maximum snelheid van is zeker niet altijd 40 km/h! Te Utrecht zijn de vertreksnelheden op sommige sporen beduidend hoger. Tevens vind je het witte snelheidsbord ook voor een baanvak. Het groene bord is al op veel plekken verdwenen. Bij de eerste seinen zat geel bovenin en niet groen,dit kwam omdat er toen een seinbeeld bestond dat 2 gele seinen had en had te maken dat de remweg te kort was tussen tussenliggende seinen. Bij de invoering van atb is dit seinbeeld verdwenen en zijn de kleuren aangepast naar UIC normen en kwam groen bovenin te zitten.
@Hollandstation
@Hollandstation Год назад
Zeer informatierijk!
@ThZoid
@ThZoid Год назад
Zeer informatieve video!
@ModelbaanTBM
@ModelbaanTBM Год назад
Groen knipper 4 wordt een aantal keer getoond, dit is echter een onjuist seinbeeld.
@אררטי
@אררטי Год назад
Mooie video 👌
@jamiediks8259
@jamiediks8259 Год назад
Het seinbeeld groen knipper in combinatie met een cijfer 4 bestaat niet. Het seinbeeld groen knipper zonder cijfer betekend namelijk al 40km/u. De gedachten hier achter was namelijk dat als de cijferbak compleet zou uitvallen je dan alleen seinbeeld groen knipper zal overhouden (40km/u). Seinstelsel 1954 bestond al en later is rond 1970 ATB-EG op diverse plekken ingevoerd. Een hulpmiddel. Stel je had vast geel met cijfer 6 in de rug,en je volgende seinbeeld zou groen knipper 6 zijn kun je met 60km/u door het wissel. Ook het ATB cabinesignaal zal dan 6 (60km/u) aangeven. In de tijd dat er geen ATB was en je je vorige seinbeeld niet weet en je cijferbak uit gevallen is dan ga je dus met max 40km/u door dat wissel van 60. Dus de snelheid is dan aan de veilige kant om door dat wissel te kunnen gaan.
@ets.d6051
@ets.d6051 Год назад
in de toekomst ga seinen en wissels verdwijnen omdat er een nieuw europese beveiliging systeem heet ERTMS of ETCS. Informatie krijg je in het driver machine interface (DMI)
@sebvandenbrink_
@sebvandenbrink_ Год назад
Ook wel een video waard, maar behoorlijk stuk complexer.
@gilles111
@gilles111 Год назад
Ook onder ERTMS blijven wissels gewoon bestaan. Seinen zijn er ook nog, in NL wordt Level 2 (baseline 3) uitgerold en die versie heeft nog steeds seinen langs de baan. Het zijn dan geen lichtseinen meer maar borden die de blokgrenzen markeren (zoals nu ook al langs de HSL en BetuweRoute staan). Een bord is óók een sein omdat het een betekenis heeft voor de machinist; niet ieder sein is een lichtsein.
@gustavthemagician
@gustavthemagician Год назад
Hoe wou je een spoorweg laten functioneren zonder wissels?
@jschouten1985
@jschouten1985 Год назад
@@gilles111 gaat ERTMS level 1, zoals we al jaren op de Havenspoorlijn gebruiken, nog op meer plekken komen?
@gilles111
@gilles111 Год назад
@@jschouten1985 Voor zover ik weet niet, rest van Nederland moet Level 2 gaan worden. Level 2, Baseline 3 komt daar te liggen, de modernere/uitgebreidere versie van Level 2, Baseline 2 dat nu op de A15 en HSL ligt.
@lionelcremer8998
@lionelcremer8998 Год назад
Mooi gedaan, een aantal dingen herkende ik nog uit de tijd dat mijn vader machinist was. Het zou duidelijker overkomen als je al deze informatie iets langzamer inspreekt👍.
@energywolff7112
@energywolff7112 Год назад
Graag meer over dit onderwerp
@timvandiggele3164
@timvandiggele3164 Год назад
Echt leuke goeie video
@hollandmeester347
@hollandmeester347 Год назад
Heel duidelijk uitgelegd. Maar ik mis wel een aantal belangrijke borden. Die borden die je als reiziger op stations ziet. Die blauwe ◇ borden. Ik geloof dat deze bakkenborden heten. Dus als je een video maakt over seinen en borden ........... dan wel graag zo kompleet mogelijk....... En niet de helft wel en de andere helft niet!!
@WickedMuis
@WickedMuis Год назад
Wellicht naast alle andere borden en seinen die te vinden zijn langs de baan, ook iets over de geschiedenis? Hoe het er vroeger uitzag? Wat ze over de tijd toegevoegd of veranderd hebben?
@sjokomelk
@sjokomelk Год назад
The next signals ProRail will install are the invisible ones. ETCS level 2 😉
@jschouten1985
@jschouten1985 Год назад
Niet onzichtbaar, etcs level 2 heeft SMB's; Stop Markerings Bord
@sjokomelk
@sjokomelk Год назад
@@jschouten1985 Yes, but those are signs not signals 😋
@mvisser1000
@mvisser1000 Год назад
Suggestie: baanvakbeveiliging! Mooie video!
@MrPeerum
@MrPeerum Год назад
😅leuk op 4:16 zie je 2 joeiekop seinen,er zijn er nog 4 in NL,Heerhugowaard.😊
@x0ho0thx
@x0ho0thx Год назад
Er zijn dingen niet helemaal juist in je uitleg, zijn meer de details hoor. -Groen is niet altijd het bovenste licht en rood niet altijd het onderste, dat kan verschillen. Om deze reden is het helaas ook niet mogelijk om als kleurenblinde machinist te worden, omdat dit dus niet constant is. -Er zijn 2 soorten seinen. Die verdeel je niet in hooggeplaatse- en dwerg seinen, maar in hoofdsein en voorsein. Een laag geplaatst sein is ook een hoofdsein, want het kan het seinbeeld "rood" tonen. Een voorsein kan echter alleen groen of geel (eventueel met cijfer) tonen. -Je mist daarnaast ook nog het seinbeeld van de witte lamp, waarbij door een benieningshandeling en na toestemming rangeren is toegestaan. Het sein word 'gedoofd' en de witte lamp gaat branden. Verder een nette en beknopte uitleg voor de mensen die er meer van af willen weten.
@sebvandenbrink_
@sebvandenbrink_ Год назад
Dank je wel! Ja er zijn veel details en uitzonderingen nog die ik expres niet heb genoemd. Ik wilde de basis uitleggen. Wellicht in de toekomst een video over de cabine-seinen bij ERTMS.
@treinlike
@treinlike Год назад
Rood is áltijd onder. Mocht er veel sneeuw vallen, dan is het onderste licht altijd zichtbaar omdat er geen 'kap' onder zit. Zoek maar op😉
@x0ho0thx
@x0ho0thx Год назад
@@treinlike Ik zal er eens op letten bij mijn volgende dienst. Wat ik wel heb geleerd is dat wat er voorgeschreven is, lang niet altijd buiten uitgevoerd is.
@TrainDriversPOV
@TrainDriversPOV Год назад
@@treinlike Niet altijd zit rood onder. Er kan ook een witte lamp, met kap onder de rode lamp zitten.
@treinlike
@treinlike Год назад
@@TrainDriversPOV zeker waar!! Gelukkig kan de wegkennisbank je vertellen waar die staan dat je er ook rekening mee kan houden
@treinlike
@treinlike Год назад
Heb je een bron/link naar het verhaal van de nieuwe lichtseinen die worden geïntroduceerd? Alvast bedankt!
@sebvandenbrink_
@sebvandenbrink_ Год назад
Het zit wel achter een paywall: www.spoorpro.nl/spoorbouw/2021/07/19/nieuwe-generatie-spoorseinen-zichtbaarder-en-makkelijker-te-plaatsen/
@MattijsVandebroek
@MattijsVandebroek Год назад
Kan je dat ook eens maken van de belgische seinen, of van de nieuwe seinen van prorail?
@sebvandenbrink_
@sebvandenbrink_ Год назад
Zover als ik (sinds deze video uit is gekomen) heb begrepen ligt het testen van de nieuwe seinen plat. Of is er iig geen informatie meer over uitgekomen. Belgische seinen zijn inderdaad heel anders. MAar zoals een andere commenter ook zei; met ERMTS zijn er ook seinsystemen die niet langs het spoor maar in de cabine worden getoond. Da's wel een video waard nog denk ik.
@MattijsVandebroek
@MattijsVandebroek Год назад
@@sebvandenbrink_ ja
@heroicnonsense
@heroicnonsense 7 месяцев назад
@@sebvandenbrink_ Het Belgische seinstelsel is complexer. Zo kun je bijvoorbeeld uit het seinbeeld opmaken in welke richting je gaat afbuigen (geografisch), en wat het seinbeeld van het volgende sein zal zijn. Er zitten ook wat valse vrienden in het seinstelsel: het lijkt op een Nederlands (of Duits, of Zwitsers, of Japans, of Brits, of Amerikaans) seinbeeld, maar betekent iets heel anders. Zo betekent bijvoorbeeld een knipperende lamp in een Belgisch sein dat je op tegengesteld spoor rijdt. Maar dit is hoogover en zeer beknopt hoor - het gaat te ver om het hele stelsel hier even in een comment uit te leggen. Je ziet op veel plekken in Europa dat seinstelsels eenvoudiger gemaakt worden om de machinist minder te belasten en de opleiding tot machinist eenvoudiger te maken. Ook zijn eenvoudige seinstelsel goedkoper in aanleg en onderhoud (minder palen en lampen nodig). ERTMS/ECTS is daar een voorbeeld van (goed - niet op prijs :)), maar ook het KS-seinstelsel in Duitsland (veel eenvoudiger dan het HV-stelsel aldaar en lijkt meer op het Nederlandse stelsel). België zet vol in op ECTS en heeft al aardig wat lijnen omgezet. Soms nog met behoud van de oude seinen zodat ouder materieel, dus zonder ERTMS, er ook kan rijden, maar dat is min of meer een sterfhuisconstructie. Frankrijk kent ook zo'n complex seinstelsel op de oudere lijnen. Interessant, maar (IMHO) onnodig complex gemaakt door er steeds maar 'features' aan toe te voegen zonder de 'gebruiksvriendelijkheid' te bewaken. Je kunt daar nog net niet aan het seinbeeld aflezen wat de soep van de dag in de kantine is, bij wijze van spreken.
@DutchRailroads
@DutchRailroads Год назад
Bedankt voor de duidelijke uitleg! Abonnee erbij! #82 (duimpje)
@SpoorMeester
@SpoorMeester 10 месяцев назад
1:53 is een onjuist seinbeeld.
@zizero607
@zizero607 Год назад
Mooi gemaakt, jammer dat het niet allemaal klopt.
@CristanMeijer
@CristanMeijer Год назад
4:03 Betekent dit dat het enige verschil tussen groen en rood licht de kleur gaat zijn en niet de positie? Dat lijkt me een heel erg slecht idee omdat 1 op de 20 mannen het verschil niet kunnen zien.
@gustavthemagician
@gustavthemagician Год назад
Kleurenblindheid betekent ongeschikt voor de treindienst, kleurenblinden kunnen geen machinist worden, net als diabetici. Het is te gevaarlijk.
@RobinTravelThrough
@RobinTravelThrough 8 месяцев назад
wat betekent dat V met wit licht bordje
@z690491
@z690491 8 месяцев назад
vertreksein / vertreklicht
@MarcH0lland
@MarcH0lland 6 месяцев назад
ondertussen ERTMS baseline 3 LEVEL 2 bevoegd. dat is pas relaxed rijden
@roccpro5021
@roccpro5021 Год назад
Ik heb een foutje gespot!!! De titel van deze video is engels maar de video zelf is nederlands gesproken
@sebvandenbrink_
@sebvandenbrink_ Год назад
Dan staan je browser of je RU-vid-instellingen op Engels ;)
@roccpro5021
@roccpro5021 Год назад
@@sebvandenbrink_ De titel typ je zelf. ..daar zijn geen instellingen voor. "" How do train signals work? The Dutch signaling system" heet deze video Ik upoad ook.. ..en er staat altijd precies wat ik zelf getypt heb. Dus succes ermee
@sebvandenbrink_
@sebvandenbrink_ Год назад
@@roccpro5021 Je kan titels in meerdere talen invoeren. Dat heb ik gedaan. Nederlands (natuurlijk) én Engels. Dus als jij de Engelse titel ziet is dat of je browser, of je OS, of je RU-vid-instelling.
@roccpro5021
@roccpro5021 Год назад
@@sebvandenbrink_ Onzin. Dan zou elke NL videos een engelse titel moeten hebben. Pownews of Arian Lubach is gewoon met NL titel. In je "video bewerking" kan je de titel in het NL veranderen.
@roccpro5021
@roccpro5021 Год назад
Oke ..mss is het geen onzin, maar ik heb er nog nooit van gehoord. Gelukkig kan ik ook engels dus laat ik het maar zo. Bedankt in elk geval voor de video.
@dustojnikhummer
@dustojnikhummer Год назад
Is the title in English or is RU-vid auto translating without telling me again?
@dorussecondaccount
@dorussecondaccount Год назад
The original title is not, but it shows up as such if you have your language set to English, so I assume the people who uploaded the video set the title translation along with English subtitles. I have it set to Polish so it served me the original title.
@sebvandenbrink_
@sebvandenbrink_ Год назад
Deze video is een (korte!) introductie. Er zijn nog veel meer soorten seinen en seinbeelden. Lees vooral de reacties waarin nog wat goede correcties en aanvullingen worden genoemd. Ik zal proberen in toekomstige video's wat duidelijker te zijn over de scope. Artikel over nieuwe seinen (paywall) sindsdien weinig tot geen informatie meer: www.spoorpro.nl/spoorbouw/2021/07/19/nieuwe-generatie-spoorseinen-zichtbaarder-en-makkelijker-te-plaatsen/ Bronnen: wetten.overheid.nl/BWBR0017707/2022-07-01/#Bijlage4 nl.wikipedia.org/wiki/Spoorwegsein#Het_Nederlandse_seinstelsel nl.wikipedia.org/wiki/Stoptonend_sein ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-K3mbr6feXfc.html Heb je een foutje gespot in de video? Laat het vooral weten - maar doe het constructief en hou het vriendelijk. Dank je wel! 😊
@inflatable2
@inflatable2 Год назад
1:49 foutje.. Rara wat? 😉
@gwnlars_8306
@gwnlars_8306 Год назад
@@inflatable2 Knipper-groen met een 4'tje ;)
@GBOAC
@GBOAC Год назад
"How they work" wordt hier niet behandeld, enkel hun betekenis.
@wpjo74
@wpjo74 Год назад
Er zijn ook emplacementen waar de snelheid hoger kan liggen dan 40 km/h, zoals bijvoorbeeld de stations Arnhem Centraal en Utrecht Centraal.
@inflatable2
@inflatable2 Год назад
@@gwnlars_8306 Correct.. Groen-knipper 4 bestaat niet.. Alleen groen-knipper geeft al max 40 km/u aan, daar brandt nooit ook nog een 4 bij .. Ik zou in dat plaatje er gewoon een 6 of 8 van maken, dan klopt het wel..
@kerem9933
@kerem9933 Год назад
Suuuuuu ik ben de 100 reactie
@levenineencamper9165
@levenineencamper9165 8 месяцев назад
Zeer leerzaam
@WouterB76
@WouterB76 6 месяцев назад
Een sein is geen stoplicht, een verkeerslicht ook niet.
@MickTO19
@MickTO19 Год назад
Je vergeet nog dat we een wit sein hebben
@ModelbaanTBM
@ModelbaanTBM Год назад
Zoek het verschil tussen "mits" en "tenzij" eens op.
@CLTrucksAndTrains
@CLTrucksAndTrains Год назад
Niet lullig bedoelt maar het is seinstelsel 54 en geen 55
@sebvandenbrink_
@sebvandenbrink_ Год назад
Ik heb dat hierop gebaseerd: nl.wikipedia.org/wiki/Seinstelsel#Nederlands_seinstelsel_1955 - zie ook de noot.
@CLTrucksAndTrains
@CLTrucksAndTrains Год назад
@@sebvandenbrink_ ben nou al 7 jaar machinist weet niet beter dat het 54 genoemd word haha
@jefnatuurfilmer
@jefnatuurfilmer Год назад
Jammer dat Nederlands het treinen niet harder gaan dan 130.
@jvandelft
@jvandelft Год назад
jawel hoor, 140 is heel gangbaar, 160 kán ook. En uiteraard sneller op de HSL
@jefnatuurfilmer
@jefnatuurfilmer Год назад
@@jvandelft nog nooit in een Intercity gereden die snelheid ging dan 133
@john8305
@john8305 Год назад
@@jefnatuurfilmer Toch rijden we gewoon 140 met de sprinter en Intercity
@jefnatuurfilmer
@jefnatuurfilmer Год назад
@@john8305 ik vind het langzaam ik zat dit jaar nog in de ICE met 270km/u
@john8305
@john8305 Год назад
@@jefnatuurfilmer Deze rijdt ook op een ander spoor, ander beveiligingssysteem, andere bovenleidingspanning.
@kuteslekkeropzeg
@kuteslekkeropzeg Год назад
Even over een stoptonend P sein: een treindienstleider geeft echt geen toestemming om dat sein voorbij te gaan. Een treindienstleider geeft alleen bij bediende seinen een lastgeving af. Indien het een P-sein is, kan de treindienstleider (als hij geen onregelmatigheden heeft opgemerkt op dat baanvak) alleen VERBIEDEN om het sein voorbij te gaan. Zo niet, dan mag de machinist met inachtneming van alle geldende veiligheidsregels het sein passeren. Hoe het daarna met de snelheid zit, dat weet ik niet meer.
@tbrevink8319
@tbrevink8319 6 месяцев назад
@kuteslekketopzeg. Je klinkt heel stellig. Maar klopt niet wat je zegt. Je moet toestemming hebben van de trdl om het p sein stoptonend te passeren. Uitzondering daarop is als je geen contact kunt krijgen dan mag je jezelf toestemming geven. Na toestemming trdl (of geen contact) mogen ook de opvolgende p-seinen stoptonend gepasseerd worden.
@kuteslekkeropzeg
@kuteslekkeropzeg 6 месяцев назад
@@tbrevink8319 Helaas ook niet correct. Een treindienstleider mag je verbieden het P-sein voorbij te gaan. Het is voor hem onbekend terrein, dus hij kan je nooit toestemming geven. Hij kan alleen (als hij gehoord heeft van problemen), het je verbieden.
Далее
Bilasizmi?
00:12
Просмотров 480 тыс.
БАБУШКА УМЕЕТ ВОДИТЬ?? #shorts
00:32
Просмотров 363 тыс.
Dutch Train Types (Distinction and Naming)
20:16
Просмотров 247 тыс.
Dutch Railways - Learn EVERYTHING About Them!
18:59
Просмотров 417 тыс.
Meelopen met de Conducteur 1/2
10:07
Просмотров 69 тыс.
SpoorwegenTV | 63 | De oude Beneluxtrein
6:47
Просмотров 30 тыс.
De grootste nachtmerrie van een machinist
7:23
Просмотров 39 тыс.
I rode the world's fastest train.
9:53
Просмотров 6 млн
Train Driver's POV Hoofddorp Opstel  -Duivendrecht 2017
24:58
The Better Boarding Method Airlines Won't Use
8:28
Просмотров 28 млн
Bilasizmi?
00:12
Просмотров 480 тыс.