Тёмный

ŞAH DAMARI DARALMASI - Nedenleri, Belirtileri ve Tedavi Seçenekleri | Konuk: Prof. Dr. Tankut Akay 

Dogsan Surgical Sutures
Подписаться 14 тыс.
Просмотров 29 тыс.
50% 1

🔍 Merakla beklenen yeni bölümümüzde, Kalp-Damar Cerrahı Prof. Dr. Tankut Akay ile yeniden bir aradayız! Bu özel sohbetimizde şah damarı nedir, neden daralır, belirtileri nelerdir gibi pek çok soruya yanıt bulacaksınız.
🩸 Sağlığınızı ilgilendiren önemli bir konuyu ele aldığımız bu videoda, şeker hastalığı ve tansiyonun şah damarı daralması üzerindeki etkilerini, ilaç tedavisi ve beslenme önerilerini, ameliyat sonrası iyileşme sürecini ve daha fazlasını konuşuyoruz.
🎓 Prof. Dr. Tankut Akay'ın uzmanlığıyla aydınlanacağınız bu bilgilendirici sohbeti kaçırmayın! İzlemeye hazır mısınız? 📺✨
#KalpDamarSağlığı #ŞahDamarıDaralması #SağlıkSohbeti
00:00 Açılış
00:35 Şah damarı nedir, nerededir?
01:40 Şah damarı neden daralır?
02:25 En çok kimlerde şah damarı daralması görülür?
03:18 Şah damarı daralması belirtileri nelerdir?
04:50 Şeker hastalığı ve tansiyon şah damarı daralması riskini artırır mı?
05:11 İlaç tedavisi şah damarı daralmasında mümkün mü? Beslenmede ve hayat tarzında nelere dikkat etmek gerekir?
07:00 Şah damarı daralması ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır? Komplikasyonlar nelerdir?
07:51 Çift yönlü şah damarı daralması olur mu?
08:05 Şah damarı ameliyat süreçleri nelerdir?
09:35 İlk şah damarı daralması teşhisi ve ameliyatı ne zaman yapılmıştır?
11:34 Kaza sonucu şah damarı kesilmesi durumunda ne yapılıyor?
Doğsan Dikiş Okulu - Tüm Bölümler
• Doğsan Dikiş Okulu
Çağan Karal ile 15 Dakika - Tüm Bölümler
• Çağan Karal ile 15 Dakika
Önemli Bilgilendirme:
Doğsan olarak RU-vid kanalımızda yayınladığımız videoları, izleyicilerimize genel sağlık bilgileri sağlamak amacıyla hazırlamaktayız. Bu içerikler, teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bireysel sağlık sorunlarınız için profesyonel tıbbi tavsiye yerine geçmez.
Her hasta ve sağlık durumu özeldir; dolayısıyla teşhis ve tedavi yöntemleri kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Kendiniz veya sevdikleriniz için en uygun tedavi yöntemini belirlemek adına mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmalı ve doktorunuza danışmalısınız.
Sağlığınızla ilgili konularda doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak için uzman sağlık profesyonellerinin rehberliğine ihtiyaç duyduğunuzu unutmayın. Videolarımızda yer alan bilgilerin, sağlık uzmanınızla yapacağınız görüşmeler için bir temel oluşturabileceğini umuyoruz.
Sağlıklı günler dileriz!

Наука

Опубликовано:

 

26 июл 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 52   
@kuyumculu1
@kuyumculu1 8 месяцев назад
HELAL OLSUN SİZE 👏👏👏👏👏
@halilegemenkose3867
@halilegemenkose3867 8 месяцев назад
Yine harika bir program 👏
@nazikterbetuleroglu29
@nazikterbetuleroglu29 8 месяцев назад
Ellerinize sağlık, son zamanlarda izlediğim en faydalı içerikleri bizimle buluşturduğunuz için teşekkürler.
@dogsansurgical
@dogsansurgical 7 месяцев назад
Yorumunuz için çok teşekkür ederiz.
@hydrcnnhlmlk
@hydrcnnhlmlk 7 месяцев назад
Kalp damar hastası babam 86 yaşındayken bir sabah ayağımı oynatamıyorum diye uyandı. MR la beyninde pıhtı göründü. Dr ilaç verdi ve Nöroloji ye yönlendirdi. Orada da boyun damarları için MR çekildi. Şah damarları tıkalı, biri diğerinden yüksek. Anjiyo yapan hekime yönlendirdi. Hekim anjiyoyla açılmaz diyerek ameliyat için kalp damar doktoruna yönlendirdi. Marka zincir bir özel hastaneydi. Dr ameliyat riskli, ölürsünüz diyerek ameliyat yapmadı. Ameliyat olmazsa felç olacaktı ya da ölecekti. Dr araştırdık, üniversitede prof iki dr ben ameliyatı yaparım dediler. Birini tercih ettik. Çok şükür başarılı bir ameliyat oldu. Tıkanma %80 civarıydı, net hatırlamıyorum. Demem o ki iyi araştırın tek doktora bağlı kalmayın. Hastaneden çok dr önemlidir. Mümkünse prof tercih edin.
@dogsansurgical
@dogsansurgical 7 месяцев назад
Merhaba, çok geçmiş olsun.
@nesedeniz4380
@nesedeniz4380 7 месяцев назад
Hastane ve doktorunuzu paylaşır mısınız rica etsek
@hydrcnnhlmlk
@hydrcnnhlmlk 7 месяцев назад
@@nesedeniz4380 Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi, Prof Dr. Murat Özeren, Kalp Damar Cerrahi
@zeymul
@zeymul 5 месяцев назад
Doktor adını paylaşmanız mümkün mü? Çok geçmiş olsun
@hydrcnnhlmlk
@hydrcnnhlmlk 5 месяцев назад
@@zeymul murat özeren
@user-vv8yi8en7r
@user-vv8yi8en7r 7 месяцев назад
Çok teşekkür ederim 👍
@user-iq6yx2ql7g
@user-iq6yx2ql7g 8 месяцев назад
Hocam benim de %70,darlik var cok teskkur ederim celal bayar unv.ameliyat olucam icime su serptiniz.
@dogsansurgical
@dogsansurgical 7 месяцев назад
Merhaba, geçmiş olsun. Sağlıklı günler dileriz.
@ZahireDemirel-vk1oz
@ZahireDemirel-vk1oz Месяц назад
Hocsm sizi tekrar tekrar dinliyorum bdnjde aydinlatiyosunus hep sağ olun var olun dupersiniz
@dogsansurgical
@dogsansurgical Месяц назад
Güzel yorumunuz için teşekkürler, sağlıklı günler dileriz 💙
@eyup0000
@eyup0000 8 месяцев назад
👏👏👏👏❤
@ismetozturk8932
@ismetozturk8932 7 месяцев назад
Selâmlar hocam benim solda yüz 70 Sağ da yüz de 50 varan darlık lar mevcut tedavi görüyorum on yıl dır aynı seviyede 2011de bay pas oldum ozaman da vardı ozaman da yüzde 40 yüz de 50 oranlardaidi tiranboliz diye hap koalniyurdum şu an an ne yapmalıyım görüşlerinizi alabilirmiyim hangi hastanede siniz selâmlar ❤
@dogsansurgical
@dogsansurgical 7 месяцев назад
Selamlar ve çok geçmiş olsun, darlıklar artmış gözüküyor, size en yakın Kalp ve Damar cerrahınıza başvurarak tedavinizin düzenlenmesi konusunda yardım almanızı öneriyoruz.
@goncak.2747
@goncak.2747 14 дней назад
Ne yazık ki babamın şah damar ameliyatını Tankut Bey kendileri yaptı ve ameliyat sebebiyle ses telleri hasar gördüğü için kalıcı olarak ses kısıklığı ve yutma problemi yaşadı. Daha sonra babamı akciğer kanserinden kaybettik ama özellikle son 1 hafta babam hiçbir şekilde ilaçlarını dahi yutamadı.
@dogsansurgical
@dogsansurgical 11 дней назад
Öncelikle başınız sağ olsun. Üst üste gelmiş hastalıklar. Akciğer kanserinde de ses kısıklığı ve yutma güçlüğü ortaya çıkabilir ancak hastaları mutlak bir felçten kurtaran karotis ameliyatında diğer tüm ameliyatlar gibi bazı komplikasyonlar oluşabilir. Bu çok önemli ameliyat sonrasında oluşabilecek komplikasyonlar arasında hematom, geçici veya kalıcı felç, ölüm, yeniden daralma, görme kaybı, yüz felci, solunum sıkıntısı gibi komplikasyonlar görülebilmekte ve her ameliyat öncesindeki bilgilendirmede hayati riskin belirtildiği bu ameliyatın hayati riskleri olduğu kadar ses kısıklığı gibi nadir görülebilecek problemleri de olabileceği akılda tutulmalıdır. Her ameliyattan önce hasta ve hasta yakınlarının imzaladığı bilgilendirme kağıtlarında da bu bilgiler yer almaktadır. Videolarımız bilgilendirme amaçlı olup bu çerçevede kalmaları amaçlanmaktadır. Bilgilendirme amacı taşıyan kanalımızda tek taraflı yorum olmaması açısından size önerimiz; daha önce iletişim kurmadıysanız "Kontrollerin sıklığı nasıldı? Akciğer kanseri ne zaman gelişti. Bu dönemde felç veya başka şikayet oldu mu?" gibi bilgilendirme açısından Tankut hocamız ile iletişim kurup istişare yapmanız şeklinde olacaktır.
@nevinasla9579
@nevinasla9579 8 месяцев назад
Peki genişlemesine ne yapmalıyız
@dogsansurgical
@dogsansurgical 7 месяцев назад
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Hocamızla önümüzdeki bölümlerde bu konuyu da ele alacağız. Kontrollerinizi aksatmamanızı öneririz. Sağlıklı günler dileriz.
@kurtulusogul7693
@kurtulusogul7693 5 месяцев назад
Merhaba hocam, benim babam 48 yaşında takayusu arteriti hastası 3 şah damarı tam tıkalı 1 şah damarı ise %90 kadar tıkanmıştı. Doktor %90 tıkalı olan damara stent takıp tamamını açtı ancak diğer 3 damarı tamamen tıkalı. Lütfen ne yapmalıyız bizede bir yol gösterin hangi doktora gitsek ameliyatı yapamam diyor.
@dogsansurgical
@dogsansurgical 5 месяцев назад
Selamlar ve geçmiş olsun. Tamamen tıkalı damara ameliyat yapılmaması kararı bizce de doğru. Takayasu hastalığı ile ilgili takip ve tedavi, aynı zamanda stent için kan sulandırıcı tedaviyi aksatmamak gerekir. Saygılarımızla.
@user-xi3cf1yn5d
@user-xi3cf1yn5d 6 месяцев назад
Hocam iki sene önce yuz felci gecirdim ama yuzumde belirli bisey yok simdide boynumun sol tarafi başımın sol tarafi agiryo zaman zaman sol kolumda güyc kaybi oluyor bidahami felc geciryorum
@dogsansurgical
@dogsansurgical 5 месяцев назад
Selamlar, geçmiş olsun, şikayetleriniz için bir nöroloji uzmanına görünmenizde fayda var.
@zeymul
@zeymul 5 месяцев назад
Merhaba Doktor Bey. 59 yaşındayım.Dün check-up doktorum akciger filminden gördüğü kadariyla aort çıkışındaki sah damarimda kireclenme oldugunu ve capini olcturmemi istedi Annem ve ailesindeki hemen herkes felc gecirdi.Ne yapmaliyim? .Bunun için Kardiyoji bolumune mi gitmeliyim Teşekkür ederin
@dogsansurgical
@dogsansurgical 5 месяцев назад
Merhaba, bir kalp damar cerrahına başvurulduğunda gerekli görüntüleme yöntemi ile tanı kolayca konulacaktır. Geçmiş olsun.
@zeymul
@zeymul 5 месяцев назад
@@dogsansurgical Teşekkür ederim Başarılar diliyorum
@tufenkkemal5111
@tufenkkemal5111 7 месяцев назад
Boyun sol tarafta şah damarım yüzde 35 tıkalı çıktı sol ayağım özellikle geceleri buz kesiyor yatamıyorumm ne yapılabilir
@dogsansurgical
@dogsansurgical 7 месяцев назад
Selamlar ve çok geçmiş olsun, darlıklar çok artmamakla birlikte size en yakın Kalp ve Damar cerrahınıza başvurarak tedavinizin düzenlenmesi ve eşlik edebilecek periferik arter hastalığının teşhisi konusunda yardım almanızı öneriyoruz.
@hanifeozdemir5680
@hanifeozdemir5680 7 месяцев назад
merhaba doktor bey ben 3 yıl önce felc geçirdim 60 yaşındayım bir hafta yattım hastanede boyun ve beyin damarım tıkalı sol gözümde görme bozukluğu var net gormuyorum bir kere anjiyo yaptılar kan sulandıricı kullanıyorum genişletmek için ne kullanabilirim ameliyat olmamı tehlikeli olduğunü soyledi doktor uğrasmak istmedi
@dogsansurgical
@dogsansurgical 7 месяцев назад
Öncelikle geçmiş olsun, mutlaka ikinci fikir almalısınız. En yakın zamanda bu alanla ilgilenen bir kalp damar cerrahisi uzmanı ile görüşmenizi öneriyoruz. Sağlıklı günler dileriz.
@tanerbiral4155
@tanerbiral4155 5 месяцев назад
Hocam son 1 aydir. Yaklasik, boyun sah damarim gece yatarken atiyor yer sallaniyor gibi oluyor. Kucui sag serce parmagimin ucunda hafif uyusma sag ust baldirda arada agri oluyor. Ismakinesi kullaniyorum. Yogun stresli bir is. Arada egzersiz yapiyorum hafif 10 dk. Kadar. Vardiyeli calisiyorum. Uykum gelmesin diye bol cay kahve iciyorum. Kis ve soguk havalarda kollarimda kizarma kuruma oluyor. Kanim cok koyu kN verirken normalden 5 dk. Gec kan aliniyor akiskan degil. Normalde hic bir sikintim yok cok sukur. Bu aralar bisiklet 20 km surerken dahi ayaklarim yoruluyor. Normalde 3-10 km yuruyusler yaparim. 34 km ye kadar yurumuslugum var. Denizde 40-60 sn kadar dipte kalabiliyorum. En son 6 ay kadar once isbasi saglik raporu aldim. Sadece uflemede ikinci denemede istenen degerler verildi. Sigara icki kullanmiyorum. Sekerli gida tuketimim cok. Merak ettigim is stresi yogunlugu tek basina yer sallaniyor gibi olacak kadar bedenimi etkiler mi? Tesekkurler😊
@dogsansurgical
@dogsansurgical 5 месяцев назад
Merhaba, öncelikle şikâyetleriniz sadece şah damarı (karotis arter) ile alakalı olmayabilir. Kalp damar cerrahınıza başvurarak çektireceğiniz Karotis ve vertebral arter doppler ultrasonografi ile bir çok sorunuzun cevaplandırılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
@tanerbiral4155
@tanerbiral4155 5 месяцев назад
@@dogsansurgical tesekkur ederim.
@niyazisanl1086
@niyazisanl1086 5 месяцев назад
Babamda böbrek yetmezliği var yüzde 90 tıkalı felç geçirdi damar acılırmı acılırsa adres alabilirmiyim
@dogsansurgical
@dogsansurgical 5 месяцев назад
Selamlar, geçmiş olsun. Tedavi ihtimalini muayene etmeden söyleyebilmek zor. En yakın kalp ve damar cerrahına başvurarak muayene olmasında fayda var.
@ZahireDemirel-vk1oz
@ZahireDemirel-vk1oz 6 месяцев назад
Hocam benim sağ sahtamar yüzde yüz tıkanmış sol lla idare eder misin doktor öyle dedi ufak bı inme geçirdim şimdi iyiyim iki ay oldu
@dogsansurgical
@dogsansurgical 6 месяцев назад
Selamlar ve geçmiş olsun. Yüzde yüz tıkalı ise o taraf için müdahale yapmamak doğru tercih olur. Ancak inme geçirdiyseniz diğer tarafın tekrar görüntüleme yaparak gözden geçirilmesi gerekir. Bu arada ilaç tedavisini aksatmamanız gerektiğini de bu vesile ile hatırlatmak isteriz.
@ZahireDemirel-vk1oz
@ZahireDemirel-vk1oz Месяц назад
Hocam ben size daha öncede yorum yazmisstim altı ay önce küçük bı inme geçirdim şimdi iyiyim o zaman bı iskem yapılmadı yüzde yüz tıkalı olduğu için sağ şah damarina kontrollerine hep gittim dulyrason çekildim ilaçlı tomografi çekindim doktor şimdi biraz açılma var dedi anjiyi yapcaz dedi kirkuyom anji ilsammiki yoksa böyle devammi etsem hocam kararsızım ne olur bana bı yıl gösterin
@dogsansurgical
@dogsansurgical Месяц назад
Öncelikle geçmiş olsun. Sizi takip eden hekimin önerisi son derece önemli. Aynı seansta tedavi de uygulanabilmesi ve var olan tıkanıklığı belirlemesi açısından son derece önemli olan anjiografi tetkikinden çok endişe duyuyorsanız, yine hekiminize danışarak, uygun görülür ise tomografi seçeneğini de gözden geçirebilirsiniz. Saygılarımızla.
@ZahireDemirel-vk1oz
@ZahireDemirel-vk1oz Месяц назад
Hocam anjiyo oldum doktor cerrahi islem onerdi yüzde 90 tıkalıymis damar stent uygun gorulmedi doktor amaliyati kolay olur dedi riskleri varmi yorumlariniz çok güzel önemli benim için bana bir yol gosrerin teşekkürker
@haticecal4591
@haticecal4591 Месяц назад
Sah damarimda iki tarafinda yuzde kirk bir daralma var kan sulandirici kullaniyorum kacta tehlike var tesekkur ederim
@dogsansurgical
@dogsansurgical 26 дней назад
Selamlar ve geçmiş olsun. Şah damarında darlığın derecesi kadar oluşan plağın yapısı, anatomik faktörler ve hastaya ait ilave risk faktörlerinin varlığı tehlike miktarını belirlemektedir. Bu bilgiler ışığında %40 darlık için en az 6 ayda bir kontrol gerekmektedir. Doktorunuzun önerisine göre kontrol miktarı daha sık da olabilir. Bu süre zarfında kan basıncı kontrolü, kan yağları kontrolü ve kan sulandırıcı ilaçları yine hekim kontrolünde kullanmak şu aşamada makul olabilecek öneriler arasında yer almaktadır. Sağlıklı günler dileriz... 💙
@Jun36521
@Jun36521 7 месяцев назад
Insanin yasami 50-55 yasinda bitiyor bence
@dogsansurgical
@dogsansurgical 7 месяцев назад
Selamlar, tıpta teknolojik gelişmeler hem ilaç, hem cerrahi alanda baş döndüren bir hızla ilerlemekte ve insan ömrünü 80 ve 90lı yaşlara kadar taşımaktadır. 50 - 55 yaş günümüzde genç olarak kabul edilmektedir. Bu eğitim platformunda sıkça önerdiğimiz gibi bu süreci daha da kaliteli hale getirebilmek için rutin kontrolleri yaptırmak ve yaşam tarzımıza dikkat etmek gerekliliğini unutmayalım. Sağlıklı ve mutlu günler dileriz.
@nurayapart6844
@nurayapart6844 2 месяца назад
Dr bey çok net anlattı sunucu hn doğru sorularına şaşkınlığını hayran kaldım tesekkurler
@erdemturhan5198
@erdemturhan5198 Месяц назад
❤👏👏
Далее
Fast and Furious: New Zealand 🚗
00:29
Просмотров 4,2 млн
ПОДВОДНЫЙ ГЕЙМИНГ #shorts
00:22
Просмотров 1,6 млн
Symptoms and Treatment of Carotid Narrowing
18:51
Просмотров 30 тыс.
Новодельный ноутбук Pocket386
1:16:17