Тёмный

ȘCOALA CA O PRADĂ și curățenia de toamnă! 

Zona IT
Подписаться 328 тыс.
Просмотров 60 тыс.
50% 1

Vine ȘCOALA, bine-mi pare, Am o LEGE în vigoare!🤣Și facem curățenia de toamnă cu TAPO RV30 Plus!
www.zonait.ro
/ zonait.ro
/ dan_cadar

Наука

Опубликовано:

 

10 сен 2023

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 252   
@BogdanDreava
@BogdanDreava 9 месяцев назад
Cu ocazia asta, am aflat că imaginea creată de mine este folosită pentru coperta manualului de clasa a 8-a. Prea tare 😂
@Astristul
@Astristul 9 месяцев назад
Educația tehnologică este foarte utilă!
@valentinsimion4945
@valentinsimion4945 9 месяцев назад
Nu am un robot de curățenie, dar ma gândeam sa imi iau unul. Tapo, prezentat de tine, e, datorita prezentării tale, o opțiune valida. Mulțumesc.
@alexandrubogdanradu8066
@alexandrubogdanradu8066 9 месяцев назад
Spor in toate!!😊😊😊
@Razvann713
@Razvann713 9 месяцев назад
Cel mai bun youtuber de tech , cu text prea bine structurat si plăcut , keep up the good work man
@glenty28
@glenty28 9 месяцев назад
Salut,eu sunt elev in ziua de astazi si voiam sa spun faptul ca schimbarea la module ne a afectat pe toti elevii cat si profesorii deoarece niciunul nu putem iesi din mood urile de vacanta
@TomaAlimos27
@TomaAlimos27 9 месяцев назад
In ce clasă?
@CiprianFnT
@CiprianFnT 9 месяцев назад
Cred ca nu depășește clasa a 6 a
@user-sf1wl3wh8z
@user-sf1wl3wh8z 9 месяцев назад
Schimbarea la module a fost printre singurele lucruri bune care s au intamplat in ultimii ani.
@stoicapetruliviu8840
@stoicapetruliviu8840 9 месяцев назад
😂😂😂😂😂Genial, båi Geniule! Ce ìncuiați la dovleac au comentat! Bravo!
@glenty28
@glenty28 7 месяцев назад
@@TomaAlimos27 gradinita
@vict2557
@vict2557 9 месяцев назад
Domnu Cadar, ca intrebati de educatie tehnologica, as zice ca e una din cele mai smechere materii. Am facut clasele 5-8 intre 2005-2009. Ca si exemple imi amintesc ca de acolo am aflat ce e otelul și ce e fonta , sau cât de cât cum se interpretau cotele intr-un plan de arhitectura și elementele interioare ( mese , scaune, paturi, usi) . Oarecum te familiarizau cu termenul de inginer la nivel practic. Facand la facultate ( Facultatea de Automatica si Calculatoare) modulul psihopedagic, din ce ni s-a spus am fi putut preda educatie tehnologica si TIC pana la clasa a zecea. Nu am mers spre directia aia , ca zona de IT e mult linistita si iti permiti si un trai mai bun fata de profesor ( din nefericire sa fim sinceri ) . Facand abstractie de matematica , romana , fizica si chimie , educatia tehnologica si cultura civica ar fi urmoarele ca nivel de importanta: e un lucru util in viata sa intelegi niste principii elementare despre lumea care te inconjoara si locuinta in care traiesti (legat de educatia tehnologica), si sa intelegi ce e impartirea puterilor in stat (legat de cultura civica) , ce e un regim totalitar si unul democrat, ce e un partid de stanga si un partid de dreapta si de ce nu e in regula extremismul ( neavand toti sanse egale de start in viata, ca exemplu mediu rural si cel dintr un oras mai mare) inainte de a avea drept de vot. Chiar mi-as dori sa faceti un clip dedicat de educatie din experienta dumneavoastra de fiu de profesor cel putin, incepand de la elevii de clasa 0 , gimnaziu , liceu , facultate si continuand cu viziunea dumneavoastra despre facultate si mediul academic , dar si formarea de noi profesori pentru 1-12, titularizare , posturi si gradatiile din invatamantul preuniversitar / si de ce nu abordarea teoretica , vocationala( artistica, sportiva) si profesionala( fostele scoli de arte si meseri8] . Felicitari pentru abordarea temei si ridicarea intrebarii daca e mai bine acuma sau pe vremea noastra (generatia dumneavoastra sau a mea)
@alpyro81
@alpyro81 9 месяцев назад
atata vreme cat se face in clasa, cu predare dupa manual.... e de ochii lumii. Asa ceva doar in ateliere, cu exercitiu practic, se face cu adevarat.
@vict2557
@vict2557 9 месяцев назад
@@alpyro81 pot sa iti dau dreptate pana la un punct. Clar ca la unele materii s-ar plia mai bine un model practic dar unele nu. Nu ar avea sens sa faci limba romana intr-un atelier dar s-ar putea impune o vizita la teatru. Sau matematica sau materiile de natura umanista tot nu isi au rolul intr-un laborator.
@elemenypenny9342
@elemenypenny9342 9 месяцев назад
Era ironic zic eu. Intreaba ce e educatia tehnologica in sensul : "oare or sa invete ceva la materia aceea sau vin acasa ca si dupa religie?"
@romicutza
@romicutza 9 месяцев назад
In casa la mine, eu sunt robotul pt curatenie si baza este frigiderul...daca fac "update" -urile necesare si la timp al bazei, robotul face curatenie in toata casa dar numai cand are chef- probabil ii mai trebuie un update si la software, dar care intarzie sa apara- in rest...sa auzim numai de bine
@ForinMihaescu.
@ForinMihaescu. 9 месяцев назад
Salut, am terminat demult scoala si acum sunt parinte. Dar ce observ este ca nu exista nici un sistem de corectie in ceea ce priveste copii care sunt indisciplinati, deranjeaya orele, injura etc. Invatatoarea nu poate spune nimic aspru la adresa lor pentru ca chiar parintii acestora se supara. La sedinte se discuta doar despre cat de rai sunt acei copii dar normal ca parintii cu pricina nu vin la sedinte. Ca efect nu se pot tine orele normal si timpul ocupat cu linistirea acelor copii este mult mai mare decat cel dedicat copiilor car sunt receptivi. Evaluarile de comportament lipsesc cu desavarsire. Inteleg ca toti copii au dreptul la invatare in scoala dar nu cred ca este ok sa se faca in detrimentul celorlalti copii. Cand eram copil la scoala eram certati, pedepsiti si am avut colegi de scoala exmatriculati chiar, si se rezolva mult mai repede situaia cu copii cu probleme de comportament....Invatamant cu multe lipsuri si odata ajunsi profesori chiar daca nunt slabi nu mai pot fi dati afara sau penalizati si aceasta este contrar unui sistem bazat pe performante.. Am zis...
@IulianMihaiu
@IulianMihaiu 9 месяцев назад
Pentru ca lumea a transformat cuvantul disciplina intr-un bau-bau, Doamne-fere' sa fii ferm in actiuni sau sa aplici un sistem mai aspru elevilor cocalari ca imediat se agita spiritele, vai si aoleu, se traumatizeaza copilu', nu e vina lui saracul, e societatea. Sa-l lasam deci linistit sa se drogheze si sa-i luam bemveu la 18 ani.
@kikiryki
@kikiryki 9 месяцев назад
Societatea e creata by disign să NU ai alternativă.
@bogdancalin3097
@bogdancalin3097 9 месяцев назад
Ai uitat niste “i” pe la scoala pe care ai facut-o, ca vad ca nu-ti ajung astia pe care ii ai acum ca sa poti scrie corect
@alpyro81
@alpyro81 9 месяцев назад
comentariu de pus in rama !!!!👋👋👋👋👋👋👋👋👋
@vasilegeorge1729
@vasilegeorge1729 9 месяцев назад
Deci ar trebui inlaturati cei cu probleme comportamentale? Nu te auzi? Nu ti se pare ca ar trebui gasita o solutie pentru a-i aduce pe calea cea buna?
@ghiocgabriel5295
@ghiocgabriel5295 9 месяцев назад
Azi Iohannis și Ciolacu au făcut niște exerciții: Cică Iohannis îi dădea lecții/meditații lui Ciolacu: Marcele, învață ce îți predau aici, că dacă nu, iar rămâi repetent/corigent! Da, Klaus. Dar dacă nu trec nici acum să știi că nu mai măresc bugetul la educație pentru România aia a ta (ne)educată!
@nicolaetuns
@nicolaetuns 9 месяцев назад
Am luat bac'u in 1982 la liceul Gh Sincai din Baia Mare. Pe vremea aia, marea majoritate a absolventilor de la Sincai intrau la faculta pe banda rulanta .. profesori exigenti dar f buni. Nu o luam pe coaja de la profesori cand faceam tampenii, dar ne trimiteau sa ne tundem la zero. Implicit mai luam si o cafteala de acasa tot pe tema aia. Cu totului tot, eu unul cel putin imi aduc cu placere aminte de anii din liceu. Cum o fi acolo in ziua de azi, habar nu am.
@piZZa4everRulz
@piZZa4everRulz 9 месяцев назад
N am cum sa fiu de acord pe partea de examene draconice și toate cele, pentru că la noi lacunele între liceele cu media peste 9 și cele sub 9 este, cum s ar spune in daca nouă, appalling. La finalul zilei, acum fiind proaspăt trecut de master anul trecut, pot spune că liceul, in cazul meu în top 5 din București, nu a avut pic de influență în ceea ce privește viața mea mai departe, mai mult a avut de spus generala unde am căpătat o mare afinitate acum ca adult pentru terapie. Bombix videoul, baftă in noul an 💪
@vasilenicolae5131
@vasilenicolae5131 9 месяцев назад
Nu ce se preda este important, in mare daca se preda in liceu se preda acelasi lucru. Una din diferențele mari este anturajul, una e sa fi langa oamenii care învață si se pregatesc fie mai mult fie mai puțin pentru lecții. O a 2 diferenta este profesorii, eu am fost intr-un liceu unde era clar demarcarea intre profesorii buni si restul, in funcție de divizia unde te aflai, aveam fie o viata ușoară sau una chinuită.
@JustReally
@JustReally 9 месяцев назад
In Belgia, am avut surpriza shoc sa lucrez intr-o inchisoare de minori. Acolo, daca nu esti linistit, si parintii nu te mai pot controla, ajungi pur si simplu la reeducare. Inchisoarea era intr-un vechi castel, modificat, trebuia sa montez o retea noua de Access Pointuri si retea 10Glan. Am vazut chiar carcerile, iar la etaj erau cei mai rai. Aveau pana si o camera izolata fara lumina cu multe zavoare... scris chiar sub nici o forma a nu se deschide usa aceea sau a bate in ea sau vorbi. Oare ce copil de Frankenstain exista acolo. Copii aveau intre 6..7 si 15 ani. Deci... se poate duce si la extrem.
@lucianrusu9612
@lucianrusu9612 9 месяцев назад
Scrie ceva și despre învățământul Romanesc su îți este rușine.
@madalinamaria5705
@madalinamaria5705 9 месяцев назад
Bună! Eu am terminat liceul acum 2 ani, un liceu foarte bun dintr-un oraș mare unde (încă) se mai pune accentul pe cât ai în cap, nu în buzunarul părinților. Dar mă mai "loveam" pe holuri de elevii de gimnaziu sau de clasa a 9-a/a 10-a de la care auzeam niște lucruri de îmi venea să-mi fac cruce. Înjurături la care mintea mea nu s-ar fi gândit vreodată, ce tip de țigări e cel mai ok să fumezi (calitate-pret), cât de "handicapat/a" (sau alte expresii mai colorate) e nu știu ce profesor... per total o stare de agitare ciudată de parcă erau băgați în priză. Nu pot spune că noi, ăștia mai mari, eram niște îngerași și iubeam toți profesorii, dar parcă mai știam ce e respectul. Care cred eu că e problema? Educația pe care o primesc acești copii acasă. Dacă văd că li se permite ORICE, nu vor înțelege de ce la școală sau în general, în societate nu primesc același tratament. Care cred că e soluția? 1.Să existe uniformă (nu neapărat alb, negru și bleumarin, există multe culori) și acum știu că vă pregătiți să tastați "cum îmi permit să spun așa ceva", "se reduce din personalitatea elevului" etc. Dar, consider că uniforma ar induce și mai mult ideea de ȘCOALĂ, de "mă duc acolo, mă comport civilizat și încerc să înțeleg ceva". 2. Să reapară și note mai mici de 7 în catalog. O notă mică (3/4) sau poate o corigență ce bate la ușă, poate trezi mintea amorțită a oricărui elev (vorbesc din experiență proprie 😅) Educația este primul pas pentru o societate prosperă, iar la noi lipsește cu desăvârșire.
@kovacszsolt2003
@kovacszsolt2003 9 месяцев назад
Respect pentru subiectul dezbatutt - adica educatuia. Recomand sa cautatzi pe Ytube “ Neil deGrasse Tyson plus “ education” - acest om de stiintza cu buna stiintza se considera un discipol din scoala Carl Sagan , vestitul profesor amintit de D-l Cadar.
@mariusboeriu150
@mariusboeriu150 9 месяцев назад
Salut! Eu am un aspirator clasic si pt un apartament de 2 camere si 55m² curatenia e terapie pentru mine. Locuiesc singur si nu am vreun stres semnificativ legat de curatenie, neavand copii sau animale de casa. Deocamdata nu as cumpara un astfel de aspirator.
@stefanbalint9844
@stefanbalint9844 9 месяцев назад
Foarte interesant. Succes la școală.
@raimundapostu148
@raimundapostu148 9 месяцев назад
Excellent😊
@mirceapavalache5698
@mirceapavalache5698 9 месяцев назад
Felicitări, Dane pentru acest videoclip și sunt de accord cu tine. Școala din trecut era școală adevărată, nu ca acum, unde parca profesorii sunt mai hămesiți după bani și în final copilul învață prea puțin. Acest lucru, îl spune un absolvent care a trecut deja printr-o facultate și mai are încă una de terminat + masterul la care s-a înscris anul acesta. Acum, uitandu-mă în urmă, din păcate, văd lipsurile educației romanești. Trist, dar adevărat. Cat despre robot, este simpatic și util, dar eu încă nu am așa ceva acasă. M-ai pus serios pe ganduri! Apropo, succes fetelor tale la școală, pentru că tare simpatice mai sunt!
@ionmaria2888
@ionmaria2888 9 месяцев назад
După ce vei termina aceste studii să te duci pe un salariu mic, din pasiune, să vezi de ce vor unii salarii mai mari..
@florianbanica668
@florianbanica668 9 месяцев назад
@@ionmaria2888 el a vrut doar sa se laude si sa se bage in seama, nimic mai mult
@dansaghin1
@dansaghin1 9 месяцев назад
Am acasa un Xiaomi Vacuum & Mop 2 Ultra si sunt mega incantat/multumit de ce si cum face... Luat recent la 2000 de lei mi se pare destul de asemanator cu acesta din review. Imi place brandul Xiaomi si filozofia lor. E un Apple-like product. Smart, cu design curat si elegant si foarte functional. Tp-Link mi se pare un brand care vine mai din spate dar care adopta o filozofie similara, deci pe placul meu.
@ady1689
@ady1689 9 месяцев назад
Am acasa un iRobot din seria 900 luat acum 3 ani. In acel an achizitia lui a fost cea mai buna investitie. Are foarte putine functii dar le executa foarte bine.
@vindutradubartender4198
@vindutradubartender4198 9 месяцев назад
Am urmărit cu drag și interes prima parte. Aș fi urmărit și a doua cu drag, dar nu a mai fost interes 🤣 Mi-ar plăcea sa te aud mai des povestind doar diverse chestii, nu neaparat și chestii Tech. 😂 Oricum ar fi, pana una alta nu am decât sa apreciez și sa îți mulțumesc pentru ceea ce faci! 👍
@bulldozerbulldozer6913
@bulldozerbulldozer6913 9 месяцев назад
Am inceput sa invat sa scriu cod de capul meu. Mi aduc aminte ce nervi si frustrari mi a facut fosta profesoara de informatica din a 9 a. Am iesit de la liceu si am zis ca nu ma mai ating de un terminal vreodata. Acum invat C++ si o fac din pasiune. Singurul lucru pe care il inveti in scoala este sa inveti singur. Altfel nu vei sti nimic cand iesi pe poarta liceului dupa cei 12 ani
@mihai03
@mihai03 9 месяцев назад
Mă bucur să mai aud de persoane care nu fac religie la școală. Eram în clasa a 6-a când a venit acea decizie a CCR și religia a devenit opțională. Am decis instant să mă retrag de la oră din principiu, chiar dacă eram singurul elev din clasă în această situație și pierdeam o medie de 10. Pentru mine a contat și contează în continuare principiul. Religia și educația sunt 2 chestii diferite și care trebuie păstrate separate, mai ales că religia nu înseamnă o prezentere a religiilor din perspectivă istorică, ci efectiv predarea unor elemente de cult. Astfel că din punctul meu de vedere religia nu ar avea ce căuta în programa școlară, cel puțin în actuala formă. Pentru cine dorește, se poate face educație religioasă la unitatea de cult a fiecăruia.
@boldissilviusilviu7899
@boldissilviusilviu7899 9 месяцев назад
Asta înseamnă că ești un păcătos și nu te interesează nimic .Religia este despre creația lumi,Dumnezeu și Iisus Hristos, înseamnă că nici nu știi ce înseamnă Paștele alături de familie. Ești acea persoană care te interesează doar cluburile în zi de Paște, Crăciun.Foarte urat din partea ta bai băiete. Revizuiesteti atitudinea fata de Dumnezeu pana nu e prea târziu și o sa îți para rău Eu nu lipseam de la nici o oră. Păcate că părinții nu te învață.
@scratchedbycats
@scratchedbycats 9 месяцев назад
Religia este cu siguranță, încă, un factor important, si cred ca ar trebui învățată, predată, prezentată, intrun mod obiectiv chiar critic, de către tehnocrați să zicem așa, evident nu îndoctrinată, repet este încă relevantă și explică (sau e cauză, sau macar influențează) multe din aspectele ... lumi, de la conflicte geo-politice, crize de tot felu până la construirea de catedrale într-o capitală europeană de sec XXI in care există 10 paturi pentru arși. Ps optimalele nu ar trebui să fie cu notă si chiar dacă sunt, nota nu ar trebui să fie inclusă in medie
@mihai03
@mihai03 9 месяцев назад
@@scratchedbycats Dacă ar fi ca în programa școlară să avem materii adecvate cu adevărat pentru piața muncii din prezent, atunci religia, la fel ca alte multe materii, nu s-ar mai regăsi în ea. Se poate argumenta că ar putea fi păstrată ca opțional, poate chiar fără notă după cum propui tu, dar ajungem la inevitabila și interminabila discuție despre cât de încărcat este orarul unui elev. Că el are 6 ore pe zi de școală, încă vreo 6 de teme, 8 de somn, astfel că nu prea îi mai rămâne timp pentru activități de relaxare, activități extrașcolare, de autocunoaștere, sau altele.
@bogdanbaciu8107
@bogdanbaciu8107 9 месяцев назад
​@@mihai03ramane timp. E doar o impresie ca nu ramane timp.
@boldissilviusilviu7899
@boldissilviusilviu7899 9 месяцев назад
@@mihai03 S-o crezi tu matale ca nu are timp de toate băiatul. Când ești la munca sa vezi ce rupe pc și la urma da din greu sa facă temele și sa învețe. Mai vorbim noi la urmă. Ei își fac timp repede stai tu liniștit:))
@cristianpopa5005
@cristianpopa5005 9 месяцев назад
Bun de vizionat!
@LIVeReel101
@LIVeReel101 9 месяцев назад
Ca fost Invatator, singura problema Ever a invatamantului romanesc este - Promovarea anului scolar fara a dobandi cunostintele minime necesare. Asa am ajuns la 1/2 analfabeti functional…
@user-wn2cy6mi3b
@user-wn2cy6mi3b 9 месяцев назад
Salut baieti, cum de nu a ajuns Mate 60 pro pe manutele voastre?
@parpalamihai5021
@parpalamihai5021 9 месяцев назад
Mulțumesc
@gabrielnegrila5631
@gabrielnegrila5631 9 месяцев назад
Robotelul a fost testat pe gresie de culoare inchisa? Cum s-a descurcat?
@dan.2477
@dan.2477 9 месяцев назад
Boss aspiratorul e mai scump decat cele de la Roborock!!! Wtf alea sunt numarul 1 in lume de ceva timp. De ce sa cumperi panarama de la Tapo cand poti sa ai Roborock Q7 Max+ ?!?
@dimovradu4938
@dimovradu4938 9 месяцев назад
Salut! Nu ma pot pronunta cat s-a schimbat in ultimii 30 ani, pentru ca de-abia am 28 impliniti, dar pot spune ca s-a schimbat in ultimii 9 ani de cand am terminat eu liceul. Am avut-o profesoara de mate pe mama mea, si pe vremuri cand cineva nu venea cu tema facuta si era scos la tabla lua direct 2. Acum nu ai cum sa ii pui 2 copilului ca vin parintii si te cearta, cum dom'le ii strici personalitatea si multe alte bazaconii. Am auzit povesti cum elevi de a 6a/7a au injurat in clasa profesoarele pentru ca au luat o nota mai mica in lucrare(gen 6-7). Pe vremuri nu zic ca eram noi usa de biserica, mai existau ore cand nu eram atenti, cand mai chicoteam, dar acum parca e prea de tot la unele materii.. fac elevii ce vor cu profesorii care parca nu mai au nicio putere impotriva lor. Acum profesorul este privit ca un simplu angajat, pus acolo sa serveasca elevul, nu ca cineva care are putere asupra elevului. Tare imi e frica de ce vremuri o sa apuce copilul meu, si ma gandesc serios daca o sa apuce sa faca scoala in Romania sau plecam spre vest.. Toate cele bune!
@djkosmo8785
@djkosmo8785 8 месяцев назад
Mulțumim pentru un alt video bun și interesant 😉👍🏻🙏🏻 Doar atât: pot să te întreb și eu de ce aversiunea asta împotriva religiei/credinței? Not the first video where you mention that.
@LukePranay
@LukePranay 9 месяцев назад
„In a longitudinal test of creative potential, a NASA study found that of 1,600 4- and 5-year-olds, 98 percent scored at "creative genius" level. Five years later, only 30 percent of the same group of children scored at the same level, and again, five years later, only 12 percent.” 😉
@PepsyTV
@PepsyTV 9 месяцев назад
Nascut in 89 cu confirm tot ce ai zis in video :)).... daca nu invatam de placere, ori invatam de nevoie ori de frica :))... cel putin in 5-8, dupa la liceu s-au schimbat trebrile... m-am cam lasat cu burta pe carte... Si ca tot veni vorba, ieri a fost prima zi de gradinita a baietelului, l-am dus impreuna cu sotia, sotia a ai ramas cu el, la ora 10:30 o suna educatoarea sa vina sa il ia ca vezi doamne " plange de dimineata" ( sotia stand de la 8 pana pe la 9 pe langa gradinita si urmarind baietelul sa vada ce face ... si in tot acest timp nu a plans) Ce este drept e cam micut 2 ani si 7 luni, doar ca nu m-i sa parut ca educatoarea sa chinui prea tare sa il linisteasca si sa il tina mai mult... Nu ne dam batuti il ducem in fiecare zi, momentan zice ca inca ii place la gradinita :))
@stefanp.9222
@stefanp.9222 9 месяцев назад
Asa e la toate gradinitele, si mi se pare normal ca in prinele zile sa cheme parintii daca nu il pot linisti. Copiii uneori plang dupa parinti, chiar daca educatoarele incearca sa ii antreneze in alte activitati. Se va obisnui. Iti spun din experienta ca in timp va rezista tot mai mult fara parinti, deoarece isi va lega prietenii cu ceilalti copii si, fiind mai atent la cele intamplate in jur, ii vor placea tot mai mult activitatile zilnice din gradinita. Bafta!
@PepsyTV
@PepsyTV 9 месяцев назад
@@stefanp.9222 mersi frumos de raspuns, astazi chiar a rezistat pana la 11:30 inainte de somn :D deci e din ce in ce mai bine, speram sa progreseze incet incet, dar nici nu ma indoiesc ca o va face.
@Burcea_Ionut_Vasile-2004
@Burcea_Ionut_Vasile-2004 9 месяцев назад
Mi se pare scump. Mai bine iau unul tradițional și fac personal curat, deoarece s-ar lovii de damigenele mele de vin.
@eugenradu2212
@eugenradu2212 9 месяцев назад
ASA ERA SI SE INVATA...😂
@luminareandrei961
@luminareandrei961 9 месяцев назад
Lăsând la o parte restul Materiilor cum ai spus și tu pe partea de artă o chestie pe care o avem o am la comun cu toți foștii colegi de liceu este că odată ce am ajuns la Liceul de Arte am pierdut toți cheful de artă și mulți ne-am lăsat de desenat
@adistone1224
@adistone1224 9 месяцев назад
Singurul motiv pt care s-a introdus și varianta cu acele examene la fiecare liceu este ca să poată intra mai ușor loazele celor care i-au pus în funcție, acum e ceva mai greu.
@pavelzdarciuc9578
@pavelzdarciuc9578 8 месяцев назад
Salut, eu acum fac studii de asistent medical, și din cauza sistemului putred și corupt, și m-am săturat de formalitățile, lucrări de curs ect. Eu înainte mergeam la olimpiade. Mă gândesc să îmi schimb profilul în ceva tehnic.
@vladcoman1417
@vladcoman1417 9 месяцев назад
E mai bun ca Roborock Q7 MAX+?
@ionmaria2888
@ionmaria2888 9 месяцев назад
Clasa a V-a este dificilă pentru copii, trec la profesori, fiecare cu materia, personalitate și cerințele lui, va fi stresant pentru cele mici dar așa este viața, stresantă..
@atannu1523
@atannu1523 9 месяцев назад
Mă bucur că ai acoperit și categoria asta de technologie. La discuția cu școala unii profesori te mai lasă și repetent dacă nu îi place de fața ta. 😅
@navienslavement
@navienslavement 9 месяцев назад
Danee, baga time stamps pentru cand apare review-ul tech
@alacub
@alacub 9 месяцев назад
Salut, iti urmaresc constant video-urile, in mod special rant-urile, cu care rezonez frecvent. Nu ar fi rău sa vedem mai multe recenzii pentru electrocasnice care iti fac viața mai ușoară (gen Roborock S8 pro) sau comparații Alexa Echo vs HomePod…..poate chiar și roboțeii de companie gen Loona petbot.
@DariusDRB
@DariusDRB 9 месяцев назад
Misto robotul chiar ma gandesc serios sa il achizitionez
@dragosalexa
@dragosalexa 9 месяцев назад
Învățământul a regresat
@gabrielnegrila5631
@gabrielnegrila5631 9 месяцев назад
Anarhia pleaca de la parinti. Pe vremea mea, am terminat facultatea in 1990, admiterea a fost pe baza de examen si intermediar trecerea de la clasa a-X-a la clasa a-XI-a (celebra treapta a-II-a). Si in facultate examen scris si oral, te apuca noaptea la examen. Si eu am luat linii la palma, aveam la germana o profesoara renumita ptr asta. Si parintii nu ma acopereau deloc daca profesorii se plangeau, chiar o "furam" cand se intorcea mama de la sedintele cu parintii. Si nu am avut nevoie de consiliere psihologica, eram constient ca am gresit si era cat se poate de normal sa o 'primesc".
@FootballNostredame
@FootballNostredame 9 месяцев назад
Școala la noi în tara este praf din păcate!când o sa aud ca au ca materie empatia și multe altele,putem lua exemplu foarte ușor,de la Norvegia,Finlanda,Danemarca multe tari care evoluează,la noi sunt acele materii de acum 50 sau 60 de ani,despre ce vb!!
@andipoc4864
@andipoc4864 9 месяцев назад
Buna ziua! Sunt student și am părerea mea despre învățământ privită dintr-o perspectiva proprie asupra sistemului de învățământ dintre clasele I - XII. Pot spune ca școala primara cât și cea gimnaziala mi-a pus bazele caracterului meu de acum, aceste lucruri nu le pot spune despre liceu acesta fiind unul de profil vocațional unde am fost nevoit sa dau un al doilea examen în paralel cu cel național, de aici a început o perioada (IX - XII) în care pot spune ca mi-am pierdut timpul și nu am învățat nimic, cât despre bac unde ar fi trebuit sa învăț timp de 4 ani continu în timpul orelor specifice profilului am stat la propriu (exceptând olimpiadele din clasele XI - XII din care am obținut doua titluri naționale, acestea fiind din proprie inițiativa) concluzia scurta despre "Școală" care trebuia sa mă pregătească de învățământul superior a cam dat greș dar am avut noroc de PARINTI (SUBLINIEZZZZ PANA LA CER) care mi-au dat o educație propice și mi-au arătat ca învățatul din PROPRIE INITIATIVA este succesul.Domnule Dan iti urez succes în munca de părinte pe care o depui, încercati pe cât de mult puteti dvs. sa va implicati în educația copiilor acasă deoarece școală nu ii va inpinge de la spate.
@ionutvlad
@ionutvlad 9 месяцев назад
Asta este si parerea mea - parinte de copil clasa a 5a, 11 ani - noi, parintii, trebuie sa facem eforturi pt a ne educa noi insine, pentru a intelege mai bine propriul copil si copiii, in general. Nu putem lasa (mai ales in timpurile astea, cand societatea s-a schimbat enorm de cum eram eu acum 30 de ani), nu putem lasa otul pe " e la scoala, deci scoala se ocupa in totalitate de educatia lui". Nu, nu, nu merge deloc asa. Noi, parintii, trebuie sa fim modelele, sa-i imprimam copilului niste exemple. Da, si sa nu ne fie teama sa spunem "asta stiu, asta nu stiu. Nu stiu ce trebuie facut in situatia asta. Dar uite ce stiu din ceea ce am trecut eu, din ceea ce am citit eu...". Esti acolo, te va intreba pe tine primul si nu pe prietenul (pe care posibil sa nu-l cunosti) din anturaj si sa-i dea cine stie e sfat. Da, cam asta este scopul meu pentru care ma pregatesc, educandu-ma: ca atunci cand o sa aiba intrebari, probleme, sa vina mai intai la mine. Familia sa fie plasa de siguranta, familia sa fie mediul in care gaseste intelegere orice ar fi.
@valentinalbulet4004
@valentinalbulet4004 9 месяцев назад
Buna Dane! A intrat fetita la gradinita, asa ca mai avem pana la scoala propriu-zisa. Eu am fost ultima generatie cu examen de admitere in 98, apoi s-a trecut la evaluari nationale si eu zic ca s-a vazut in lipsa de interes tot mai mare a copiilor fata de invatat. Plus ca acuma practic te roaga unele facultati sa te duci acolo, cu taxa evident. Parerea mea e ca sanatatea si invatamantul ar trebui decuplate de politic, sa fie un fel de regii autonome cu o entitate aditionala de control (gen ASF), independenta politic, si care sa reglementeze si sa monitorizeze evolutia si directiile de dezvoltare, si mai ales banii alocati diverselor institutii. Cam SF. Sa ne auzim cu bine!
@florinoprea3708
@florinoprea3708 9 месяцев назад
Eu sunt la facultate si la modul ca sa pot sa platesc facultatea dau 3000 de euro pe an , precizare la stat nu la privat , si este decat strict taxa de scolarizare :)) , si muncesc pe branci ca sa pot sa imi permit aceasta taxa
@stelianionita383
@stelianionita383 9 месяцев назад
❤❤❤
@Zumpster
@Zumpster 9 месяцев назад
"All those moments will be lost in time like tears in the rain."
@AnDi-tx2xh
@AnDi-tx2xh 9 месяцев назад
Salut, am 30 de ani acum dar imi aduc aminte ca si eu prinsesem un an sau 2 de educatie technologica in scoala generala. Imi aduc vag aminte ca invatam despre cum si din ce materiale sunt construite diferite chestii din casa de exemplu. Bafta!
@stefandinu6389
@stefandinu6389 9 месяцев назад
Da,cea mai plictisitoare profesoara am avut la acea ora si cel mai plictisitor subiect. Sunt sigur ca am adormit de vreo cateva ori😂
@madalinpro69
@madalinpro69 9 месяцев назад
Eu am intrat în clasa a V-a (5-a) și mă simt ciudat deoarece e clasa a 5-a și nu prea sunt obișnuit. Si nici eu nu fac religie plus ca orarul meu de fel e ciudat dar nu sunt cu fetele DVS. 😅 Succes și respect.
@olivergoicov2480
@olivergoicov2480 9 месяцев назад
0:07 am pus pe pauza. Lasa-ma sa ghicesc, asta a spus-o Carl Sagan, asa-i? 0:44 yep , asa-i :)
@paullacatus8975
@paullacatus8975 9 месяцев назад
Foarte corectă abordarea. Și eu zic ca trebuie să ne gândim la o schimbare de paradigmă în învățământul actual. Încă considerăm ca învățământul trebuie să introducă informație în copil nu să-i creeze mecanisme de prelucrare a informației și să dezvolte creativitatea. Acum de când cu “lansarea AI” și popularizarea LLM vedem ca una din țintele râvnite de învățământul actual de a învăța să sintetizeze informația e mai rapid și mai ușor de făcut de sistemele de calcul. Dacă continuam așa o să avem două categorii de “școliți “ cei care pot folosi AI pentru a-și dezvolta creațiile și cei care fac tot ce face AI dar mai ieftin. Și primii nu vor învăța în școală să facă asta.
@GeorgeSauciuc
@GeorgeSauciuc 9 месяцев назад
😂😂😂 Legat de generație
@ZombieDragQueen
@ZombieDragQueen 9 месяцев назад
... sau poti impaca si capra si varza si oferi locuri la licee/facultati pe baza de medii dar si examene de admitere. Asta ar insemna si declinul meditatilor. In loc sa iti trimiti odrasla la meditatii pe termen lung sa ii iasa media o trimiti una-doua luni inainte de examen si gata.
@palamidagheo4520
@palamidagheo4520 9 месяцев назад
problema e ca mustruluiala/masajul urechilor a fost inlocuit cu....nimic. violenta functioneaza ca metoda de convingere deoarece este neplacuta. odata eliminata violenta, nevoia de convingere ramane. deci cum il il convingi sa faca ce trebuie? santaj? mita? ca rugatul frumos nu prea functioneaza
@leontin.munteanu
@leontin.munteanu 9 месяцев назад
Eu fac parte din generația cu cheia la gât. M-am născut în anii '90. Am văzut prin ochii mei, și am simțit pe pielea mea, perioada tranziției. De la haosul de dupa revoluție, până la degringolada de la sfârșitul anilor 2000 Pe atunci nu existau fonduri U.E, norocul meu fiind că m-am născut la uraș. Ironia sortii a făcut ca după ce am terminat școala generală, liceu, și facultate, acestea sa fie renovate, dar noi ieșisem deja de pe băncile școlii, și practic de atunci, ni s-a luat de România, de unde și lipsa de interes pentru a-ți crea un viitor aici. De asta am și plecat, și de asta nu mai dă multe lume pe ideea de "și carte, ai parte" pentru că dacă rămâneam, probabil nu reușeam la început de cariera, să mă pot descurca de unul singur. Deci dacă vreți un sfat : învățați cât de bine puteți, pentru că școala noastră încă e ieftină comparativ cu alte țări, și dacă aveți ocazia, plecați și voi din România, vă veți mulțumi singuri peste ceva ani. Hai cu algoritmul
@muaddib4626
@muaddib4626 9 месяцев назад
E mai bine in facultate, eu am primit si subiectele ❤ (de la profesor). Sigur ca am renuntat imediat. Va saluta medicii, profesorii si ITstii!
@kiill88
@kiill88 9 месяцев назад
Personal, avand in vedere ca pe vremea cand eram eu elev am prins doar greve sau ore facute cu sila si chiul organizat sau ore nefacute ptr ca aveau profesori treaba, educatia as spune ca a regresat. Nu mai spun ca la unele ore profesori lucrau doar cu cativa dintre noi iar pe restul" luati un 5 "si nu mai bine, ptr ca de ce sa te stresezi cu cei care nu stiu , e mai bine sa lucrezi cu cei care stiu. Sa-i dea Dumnezeu sanatate fostei mele diriginte de matematica, una din putinele persoane care si-a dat interesul cu toti.Chiar si cu cei mai ciudati care au refuzat sa învețe dintr-un oarecare motiv neînțeles. As spune ca prin educatie ar trebui sa afli la ce esti bun si sa te specializezi mai bine pe ce stii , nu sa inveti ca o poezie pentru un examen , bac sau chiar facultate ptr o nota de trecere care nu te reprezinta. Apropo de facultate, acolo este bacul zi de zi la cate chestii trebuie sa stii pe dinafara , ceea ce inafara de cazul in care esti la medicina iti este inutil, iar daca inveti aceeasi chestie din alta sursa profesorul se simte jignit si te pica pe motiv ca nu ai invatat materia lui , singura diferenta fiind explicatiile si felul in care este predara informatia. Scoala la noi este la fel ca pe vremea comunismului din ce am inteles de la alții mai batrani ca mine, doar ca acum la noi este mult mai rau ca pe acea vreme.
@SkyNet-82
@SkyNet-82 9 месяцев назад
✌️
@stefan-catalinanton4207
@stefan-catalinanton4207 9 месяцев назад
Salut. Nu cred ca trebuie sa ne intoarcem la bataie. Cred insa ca educarea notiunii de 'respect' - si nu in sensul BUG Mafia - ar face mult bine atat celor care sunt in scoli cat si societatii in general.
@xbeabc9516
@xbeabc9516 9 месяцев назад
Si de unde sa inveti/invete respectul? Din scoala? De la munca? Unde ai gasit respect in societate si corectitudine🤔 Poti sa fii cel mai respectuos, societatea te va lovi si te va reseta..nu 100%, dar amprenta si-o va lasa. Suntem maimutele care inca facem razboi, care dam jos pe unul si punem pe nepot calcand pe cadavre, minciuna e la ordinea zilei...prea curand nu vom fii normali si nu te vei putea baza pe alti oameni
@Hypocrisy.Allergic
@Hypocrisy.Allergic 9 месяцев назад
​@@xbeabc9516Bro societatea e de kkt pentru ca societatea suntem noi. Noi suntem cei care au fost elevi la un moment dat. Daca s a r invata respectul in scoala, dupa ce ar muri generatiile neinvatate cu respectul si ar fi inlocuite ce cele mai "performante" s ar vedea diferenta. acum problema este ca parintii sunt de vina nu scoala.
@spoofer07
@spoofer07 9 месяцев назад
Atata timp cand elevilor nu le mai e frica de nimic, n-ai ce sa-i mai inveti. Vor face ce vor vrea pentru ca nu exista consecinte.
@eugrafcmg
@eugrafcmg 9 месяцев назад
Mia sărit inima la claxon! Nu e fun când asculți la căști în mașină 🥲
@cristiannicks3145
@cristiannicks3145 9 месяцев назад
Ce imi place cel mai mult la robotul meu ? Tzatzele! M-ar ucide lent muirerea daca ar auzi.... :)))
@levitchimarian1260
@levitchimarian1260 9 месяцев назад
Face sau nu face cat un Golf 4? Sunt confunz!
@aygun01
@aygun01 9 месяцев назад
Zilele trecute ma uitam la revista Șoimii Patriei si Cutezatorii. Profesorul era “ză God” la ora lui. Ne luam la indicatoare peste palmă, mamă, mamă. In plus, ne scoteau la Curățenie cu grebla, matura de nuiele, cazma si lopata iar părinții nu săreau de cur in sus. Creativitate? Glumești? In ce scoala ai vazut tu club de teatru? O echipa a școlii pe un anume sport? Bibliotecă, ce rahat este aia? 🙂 Lectura obligatorie? Mai este așa ceva? Dane, tot din generatia ta sunt! Sincer, scoala a luat-o hai-hui!
@defect135
@defect135 9 месяцев назад
Uite cum vad cu o zi mai târziu după ce am cumparat roborok q evo
@tyroon_0
@tyroon_0 9 месяцев назад
Învățământul din România a regresat progresând
@S3rp1co
@S3rp1co 9 месяцев назад
Nenea ma inclin in fata ta, asa a bordare, mai rar, am urmarit cu mare drag opinia dumneavoastra dar cand mi-am dat seama ce e scris pe tricou am inteles cu adevarat "ce vrea sa zica autorul" . Va multumesc pentru o seara placuta.
@cristiansamoila4933
@cristiansamoila4933 9 месяцев назад
Scoala copiiilor mei este: mai curata, mai sigura, mai aerisita si mai bine dotata. Copiii nu mai vin batuti acasa de profesori/colegi. Mie personal mi se pare ca scoala a progresat dar unii profesori nu.
@Drakkarok
@Drakkarok 9 месяцев назад
Eee, roborock ultra, ala e un golf 4 care chiar merită
@TheJademan85
@TheJademan85 9 месяцев назад
trebuia adus în discuţie subiectu'! :)
@alecuxxx
@alecuxxx 9 месяцев назад
Majoritatea aprecieaza vremurile apuse! Dar nimeni nu PROMOVEAZA ! A fost mai bine , mia palacut dar pentru generatile urmatoare sa nu mai fie caaa ? A fost sau nu a fost ? oare a fost mai bine sau nu in trecut ?
@radubogdan100
@radubogdan100 9 месяцев назад
Educația azi în niciun caz nu mai poate fi făcută prin bătaie. Doar că dacă întrebi românașii... Ei sunt pe standardele secolului trecut. La fel, dacă îi întrebi de salariile profesorilor, spun că sunt mari.
@ionutvlad
@ionutvlad 9 месяцев назад
Da, da, societatea romaneasca este muuult inapoiata in multe privinte. Dincolo de sforaielile cu "cei mai harnici, cei mai primitori, onesti etc", statistic citim cel mai putin, bem alcool pe rupte, ne informam despre ce e cu adevarat util cel mai putin, suntem inca in urma cu 100 de ani cu "copilul trebuie batut, trebuie sa stie de frica, nevasta este proasta etc etc".
@leontebogdan2759
@leontebogdan2759 9 месяцев назад
Am vrut si eu sa-mi iau un robot din asta dar m-am gandit ca numai pe asta nu-l aveam in casa, aspiratorul meu de la karcher de 300 de lei face o treaba foarte buna si nu-mi ia nici mult timp sa aspir, singurul upgrade daca l-as face ar fi la un aspirator fara fir
@feketealexandru9070
@feketealexandru9070 9 месяцев назад
Auleu !!! am crezut ca și acest comentariu al meu va fi primul ,dar m-am înșelat amarnic. Nu-i nimic mi-am zis eu dar să recapitulăm: deci alături de sănătate adică de sistemul de sănătate problema învățământului ar trebui să fie un stâlp major al susținerii acestei societăți sau societății în general apoi mai este problema ca la fotbal și la învățământ toată lumea zice-se că se pricepe dar fals poate că la fotbal da dar din păcate la învățâmânt nu prea. deci prin urmare, așadar, suntem pe nicăieri iar pe zi ce trece starea acestui sărac învățământ devine din ce mai jalnică. Ce ar fi de făcut î-ți pune întrebarea fiecare mai ales unii dintr-e părinți. Problema este destul de veche dar și deosebit de complexa pentru a mai fi pe cale de a o rezolva. S-ar putea ceva îndrepta dar după părerea mea umilă doar situația s-ar mai putea petici pe ici pe colo dar pentru a o rezolva ar trebui ceva radical adică șters tot și de a o luat dela temelie dar acesta pentru cei mai mulți este ceva de neconceput de neacceptat . Oricum se vede de la o postă ca pregătirea domnului Kadar este o pregătire la o scoală absolvită mai cu ceva ani în urmă iar pregătirea universitară este una exelentă și a început cu o facultate de profil umanist. dar cu timpul s-a specializat tot așa de temeinic și în disciplinele tehnice deci în I.T. Rog scuze pentru greșeli de sintaxă sau gramaticale. Doresc mult succes în tot ceea ce faceți multă multă sănătate dumneavoastră cât și întregii familii adică inclusiv și celor două fetițe . pe parcurs vă voi mai adresa poate câteva comentarii însă nu doresc ca să vă răpesc mult timp. Cu mare simpatie și cu deosebite respecte Fekete Alexandru din oradea. P.S. dacă cumva domnule Kadar reușiți să-mi citiți comentariul atunci vă rog din suflet să-mi dați un mic semnal dacă sunteți de acord cu mine sau dacă nu sunteți de acord. Vă mulțumesc anticipat. De altfel am nopți nedormite din cauza faptului unde a ajuns învățământul de la noi din țară deși am doar o implicare indirectă prin trei din cele patru nepoate ale mele, dar oricum mă frământă și mă preocupă problema adică ce s-ar putea face . Din când în când mă simt poate chiar vinovat că s-a ajuns atât de jos ca nivel de învățământ. Însă nu numai cu referire la învățământ cât și la nivelul moral în general la noi dar că și în întreaga lume. Pentru că am ajuns acum la un nivel globalist ,mai ales datorită mijloacelor tehnice pe care le deținem m-aș referi la internet și la accesul universal la el.
@mmare1263
@mmare1263 9 месяцев назад
De unde o ai p-aia cu 'mă leşi'? E tipic moldovenesc, si suna groaznic in Valahia, don't you think? Si ca tot vb de education, fi-miu termina A levels anul viitor si ne-am axat pe apprenticeship level 6-7, o varianta mult mai eficienta, cand ai de-a face cu un copil fara prea multa inclinatie catre academic 😂, you know what I mean 😅
@vasilespirea8375
@vasilespirea8375 9 месяцев назад
Un videoclip foarte bun . Da...scoala din ziua de azi e un dezastru cu foarte multe cauze . Cit priveste aspiratorul ala , pun si eu o problema : sa presupunem ca ai un ciine pe care-l lasi in casa si pleci la munca. Si pe ciine...il apuca necesitatea si face un caca si un pisu' fix in mijlocul zonei mapate de apsirator. Aspiratorul porneste la treaba si decoreaza tot apartamentul cu rahat de ciine :)) O functi AI care sa detecteze astea ar fi ok ! :))
@vdorin7958
@vdorin7958 9 месяцев назад
Astea is fite de idioti, ai caine in casa e una, daca tot ai caine si vrei sa il tii in casa iti cumperi cusca.
@micuflorin2407
@micuflorin2407 9 месяцев назад
Hello, ca multe ingrediente de care ar trebui sa se foloseasca copii nostri , si educatia este neactualizata la dinamica actuala ( inflatie de informatii, grad de miscare mult mai mare, posibilitati materiale,etc). Pe langa relativismul cultural care s-a pastrat si acum ( orase universitare- orase- comune - sate), sistemul de invatamant a ramas la fel, poate chiar degradat ( prin neatractivitatea salariala, sistem managerial politizat, etc), ducand disperat rolul de parinte in salvatorul din Titanic, ducadu-si copii spre varful aisbergului sperand ca ii salveaza prin scoli mai bune, elitiste, etc ( daca ai posibilitati materiale si cenusii ale copilului :) ). Probabil de aceea fiica mea studiaza in Olanda, ca am esuat si eu ca si generatia mea , sa ii ofer un sistem mai bun , fie el si de educatie , pe langa celelalte 'fail system' ale mostenirii ( nomenclatura, securitate, pupincuristi comunisti, etc) . Si da, nu va fi nici o schimbare de paradigma pentru ca : ei sunt mai multi decat noi.
@Ironyko
@Ironyko 9 месяцев назад
Scoala trebuie sa te invete cum sa inveti, banuiesc ca se intampla doar in 1% din invatamant , poate in viitor prietenul tau cheat GPT o sa aibe un rol in asta :)
@mihaiitineant9096
@mihaiitineant9096 9 месяцев назад
Eu când am făcut școala erau ca și acum, discriminări în funcție de venit și cine ești în societate.(Nu dai banii nu treci clasa dar să iei Bacalaoreatul 2015)
@uga4822
@uga4822 9 месяцев назад
1560 h , 86K m2 , 2180 curatari cam atat am folosit si inca folosesc un Xiaomi din prima generatie ... faceti voi calculul 6-7 ani am schimbat doar bateria anul asta si e ca nou si consumabile logic. In rest nicio problema. Si l am luat direct din china vreo 1100 lei in perioada respectiva.
@ovidiuc4
@ovidiuc4 9 месяцев назад
Ăsta arată ca un rebranded Roborock
@S10wGuY
@S10wGuY 9 месяцев назад
multumesc Dan.. mi-ai dat maxim cu validare. Am avut medii mediocre. Am mers la o scoala generala relativ elitista in Galati. Profesori severi rau, sau de-a dreptul 'dracul gol' cum bine ai zis. La admitere, bate-te piept in piept cu oameni de la licee mai slabe (cu medii de 10 la toate materiile) sau din mediul rural (no offence - dar note extrem de mari, si performanta cam slaba).. video fain... la mai multe
@mickpalade8331
@mickpalade8331 9 месяцев назад
Salut, Observ ca, multe scoli sunt din ce in ce mai bine dotate, daca directorul sau directoarea este membra implicata politic, au prioritate la orice, cam pe aceisasi idee ca blocurile in orase, renovam daca sunt la vedere ... in schimb, invatamantul special (din care am facut eu insumi parte) pare mult mai bine pregatit pentru nevoiile speciale ale copiiilor, si in sine dreptul acum necontestabil al oricarui copil cu nevoi speciale sa mearga la orice scoala considera acesta sau parintii acestuia ca doreste, drept ce nu era garantat prin lege pe vremea mea, acum 15 ani...
@magichim1370
@magichim1370 9 месяцев назад
salut frt m-am intors
@iohanb211
@iohanb211 9 месяцев назад
Dane, te apreciez, ai spus multe adevăruri, ca răspuns la unele întrebări, învățământul clar regresează, daca faci examenele mai ușoare că sa fie nototle mai mari sau la fel nu înseamnă să evoluezi sau te menții. Pe hârtie toate sunt bune și frumoase, oarecum, deși chiar și pe hârtie ar trebuii îmbunătățiri, educație tehnologică: să știi că ce e o priza, sa nu te apuci că neștiutorul sa faci pe meșterul prin clasa, educație civică: sa cunoști cum funcționează societatea, educație sexuală( sau pt sănătate, whatever the name now) care este adesea trecută cu vederea. Dar pe hârtie se fac toate și toate ajuta. Doar că nu e chiar așa. Și da, am înțeles ce ai zis la faza cu religia, congratulations, if you read my comment. Am ajuns la stadiul in care nu prea îmi doresc să cresc odrasle in societatea asta, sunt pesimist și foarte dezamăgit de ce se petrece. But, it is how it is, schimbări o sa fie, sa sperăm că or sa fie in bine. Hai cu algoritmul!
@NicolaMihaita
@NicolaMihaita 9 месяцев назад
Asta e si problema mea nu doar cu scoala ci societatea in general
@bbogdanmircea
@bbogdanmircea 9 месяцев назад
O singură observație, 5000 mAh la ce voltaj are bateria? Cred că știi de ce e important. Și telefonul meu are 5000 mAh dar nu cred că ar ține mult un aspirator din ăsta. La banii ăștia unii își iau mașină ...
@bakreson
@bakreson 8 месяцев назад
Salutare, Apropo de scoli, nu stiu daca mai urmăriți comentariile, dar. Prietena mea este profesoara la un liceu renumit din București, nu vreau sa dezvălui nici măcar sectorul, si daca v-as povesti tot ce se intampla în liceu, ai spune ca trăiești într-o combinație de comunism cu idiocracy. Cel mai fresh lucru este faptul ca dintr-o greșeală a scolii, școala în loc sa solicite doua ore pe săptămână pentru doua dintre clase, la materia ei, cum ar fi fost normal, fiind o materie care se da la bac, nu a făcut nimic, iar acele clase or sa facă doar o ora în loc de doua. În mod eronat, au omis acest lucru timp de o luna, ea si-a ținut orele, statul a plătit orele în cauza, insa, secretara, în toată înțelepciunea ei, i-a cerut prietenei mele sa restituie banii altei profesoare care are un total de mai multe ore, pentru cele doua ore muncite în plus, doar pentru faptul ca acelei profesoare dintr-o alta greșeală i-au acordat cu doua ore mai puțin în luna respectiva, pe care nu le-a muncit. Avem din plin întâmplări precum cele prezentate mai sus. Dacă ești tânăr, si faci asta din pasiune fata de învățământ și copii, nu ai nici o șansă, școlile sunt pline de bătrâni comuniști care sunt fani ai ideologiilor comuniste. Toate fosilele din acest sistem trăiesc cu impresia ca li se cuvine ceva, și țin sa te atenționeze pe față. A doua parte, părinții copiilor. Am 31 de ani, am fost un elev problema, dar părinții mei când veneau la școala băgau capul în pământ când profesorii le atrageau atenția cu ceva, știind ce au acasă. Părinții de astăzi le sar în cap profesorilor daca vor sa penalizeze un elev scăzând nota la purtare pentru bullying, bătăi, sau alte comportamente neadecvate, si vin cu tot felul de amenințări prin care li se aduce la cunoatinta profesorilor cine sunt ei, si cum le pot face viata grea, efectiv în liceu la ei nu se poate scădea nota la purtare. Astea sunt niște exemple from the top of my mind. Când va mai întrebați de ce e sistemul asa cum e, uitați de ce. O sa încep sa îmi notez tot ce imi povestește, consider ca sunt demne de ținut minte, poate o sa le mai expun pe aici.
@denisstan9583
@denisstan9583 9 месяцев назад
Eu zic ca toata problema vine de la cum e gandit sistemul de ore/norme la preuniversitar. La universitar, ca medic/fizician/informatician etc de ex, esti incurajat sa si lucrezi in domeniu, dar sa si predai/laboratoare/seminarii. Tu lucrand cu conceptele alea zi de zi si intelegandu-le poti sa le explici unora la ce si cum se folosesc in viata reala, ce inseamna cu adevarat, ba chiar sa provoci studentii sa isi deduca ei lucrurile astea. La preuniversitar, ca absolvent ai de ales: Ori iti dedici 100% din timp scolii, ori profesiei. 10% sunt buni si pasionati de invatamant, o sa fie profesori buni(pana se plafoneaza). 50% o sa profeseze si inteleg foarte bine/ cat de cat conceptul teoretic. 40% au invatat ca papagalul si o sa devina profesori(pt ca nu sunt pregatiti sa profeseze). Si aia o sa predea copiilor fix cum au invatat....ca papagalul. Si de aici, mediul universitar se ia cu mainile de par cand 90% din absolventii de liceu mate-info ce intra la facultate stiu sa iti rezolve o derivata(ca papagalii), dar habar nu au ce e o derivata defapt, la ce si de ce se foloseste si cum se aplica in viata reala. Sau de ce clorofila e verde si nu rosie. Sau de ce planetele sunt rotunde si nu patrate. Si sunt sigur ca sunt multi medici, ingineri, avocati, chimisti, biologi, speologi, ghizi etc care ar face un modul psiho-pedagogic si ar vrea sa predea 3-4 ore pe saptamana la 5-8/liceu daca ar putea/ar fi incurajat sistemul asta de colaborare. Dar nu....noua ne trebuie profesori cu norma intreaga, care sa fie 8 ore/zi la scoala, sa fie rupti complet de partea practica si sa umple table cu informatii pe care nici ei nu le inteleg.
@anduboboc9672
@anduboboc9672 9 месяцев назад
Regresat
@fredred1942
@fredred1942 9 месяцев назад
Mie nu mi se pare că a regresat sau progresat învățământul românesc. Ci mai degrabă că a stagnat. Și în plus mi s-ar părea mult mai sănătos dacă elevul ar avea dreptul său de a își putea alege materiile din care ar da examenul de bacalaureat. Deoarece până la urmă dacă dorește să continue la o facultate. Acea facultatea posibil să nu aibe nici o legătură cu stresul și materiile pentru bacalaureat din liceu. Să nu mai vorbim de comportamentul profesorilor care e mai mult demoralizant decât unul care să îți crească spiritul de a învăța și de a performa. Legit până și casierii de la McDonald's sunt mai amabili și îți vorbesc mai frumos decât mulți profesori din învățământul românesc.
@AndreiTamas90
@AndreiTamas90 9 месяцев назад
Se pare ca s-a mentinut problema cu lipsa manualelor de la liceu. Si la noi a fost aceeasi poveste. Iar eu eu eram la liceu in 2005!!
@vdorin7958
@vdorin7958 9 месяцев назад
Ai net nene, ce tot atatea manuale, mai protejam si natura.
@AndreiTamas90
@AndreiTamas90 9 месяцев назад
@@vdorin7958 Daca statul nu aloca bani pentru fiecare elev sa aiba manuale,, sigur va aloca pentru tablete pentru fiecare elev ca sa poata folosi "'net nene". ;)
@futuretrunks6927
@futuretrunks6927 9 месяцев назад
🇹🇷🇷🇴✊🏾
@danturca
@danturca 9 месяцев назад
Am 50+ , am facut 16 ani de scola si in tot acest timp am intalnit doar doi Profesori, iar restul au fost doar condamnati la locul de munca. Faptul ca nu sunt, cu adevarat, masurati in ceea ce livreaza, le permite sa-si bata joc de scoala.
@CalinTwist
@CalinTwist 9 месяцев назад
Gata intro la 10:19
Далее
Samsung Galaxy A54 5G review romana
16:34
Просмотров 13 тыс.
MÂRLĂNIE, Tehnologie si Educație (sau lipsa ei)!
23:08
CE FACE UN ASPIRATOR DIN 2024? EZVIZ RS2
29:13
Просмотров 19 тыс.
I bought the most MINIMALIST Tech ever.
48:11
Просмотров 7 млн
When you have 32GB RAM in your PC
0:12
Просмотров 446 тыс.
OZON РАЗБИЛИ 3 КОМПЬЮТЕРА
0:57
Просмотров 37 тыс.