Όντως είναι μια τεχνική που αποδεικνύεται ιδιαίτερα βοηθητική κι αυτό γιατί επικεντρωνόμαστε στις σωματικές αντιδράσεις - που είναι γεγονός - και όχι στην σκέψη που προσπαθεί να τους αποδώσει κάποια σημασία (η οποία σημασία τείνει σχεδόν πάντα να είναι καταστροφική και να δημιουργεί περαιτέρω αγχος [άγχος άγχους δηλαδή]). Ευχαριστώ για την συμβολή σας στο θέμα!!
@@nikosvamvakaris Το αγχος το μετεφραζα ως το "κακο τερατακι" που με απειλει, αν το δω ως τον "καλο γερακο" που θελει το καλυτερο για μενα αυτο εχει αλλη αισθηση!
@@cookie1327 ναι! Κάθε συναίσθημα έχει ένα σκοπό. Αν το δούμε έτσι δεν το φοβόμαστε, δεν σημαίνει κάτι (κακό) για εμάς ή για τη ζωή μας κι έτσι μπορεί να μας προσφέρει βαθύτερη γνώση για τον εαυτό μας και για το τι ενδεχομένως θέλει αλλαγή/βελτιωση για να είμαστε πιο ευθυγραμμισμένοι 🌹
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 άνθρωποι στη ζωή μου που όταν τους συναντώ νιώθω άσχημα γιατί είναι επικριτικοι, υστεροβουλοι ,υποκριτές, λένε ψέματα κομπαζουν. Γενικά λοιπόν αποφεύγω να τους συναντώ.Δεν επιλέγω την παρέα τους γιατί μου προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα, είναι κακό αυτό?
Δεν είναι καθόλου κακό να αποφεύγουμε άτομα που μας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα. Είναι σημαντικό να διατηρούμε την ψυχική μας ηρεμία και να επιλέγουμε υγιείς σχέσεις. Όταν όμως συστηματικά βγάζουμε από τη ζωή μας άτομα χωρίς να αναρωτηθούμε τι μας ενεργοποιούν, μπορεί όντως να καταλήξουμε να κάνουμε κακό στον εαυτό μας μέσω της απομόνωσης αλλά και της άρνησης να κοιτάξουμε εντός και να θεραπεύσουμε τις πληγές που ενεργοποιούνται και αποζητούν την προσοχή μας.
Καλημέρα σας! Παρόμοια ερωτήματα μου έχετε κάνει και σε άλλα βίντεο. Θα με ενδιέφερε πολύ να κατανοήσω για ποιο λόγο σας είναι τόσο σημαντικό να γίνεται αυτός ο απόλυτος διαχωρισμός. Πάντως, για να σας απαντήσω, η ψυχολογία, η φιλοσοφία, καθώς και η προσωπική δουλειά και προσέγγιση του εκάστοτε θεραπευτή είναι όλα αλληλένδετα όποτε καθετί που εκφράζεται επηρεάζεται από τον συνδυασμό αυτών.
@@nikosvamvakaris Γιατι αυτα ειναι προχωρημενα για ψυχολογια η μετουσιωση των ενεργειων παρατηρωντας μονο σκεψεις συναισθημα αναφερεται η νεα ενεργεια νεα εποχη οπως λενε ο κρισναμουρτι αποδεξου παρατηρησε χωρις ταυτιση αλλα μπες βαθια ολοκληρωτικα σε καθε τι ζηλια κλπ.η ψυχολογια ηταν πιο επιφανειακη σε βοηθουσε απλα να καταλαβεις πως λειτουργει ο νους και να ισσοροπησεις αλλα δε σε παει περα απο την αγελη .για αυτο ρωτησα γιατι ειναι προχω αυτα που λετε