Тёмный

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΑΜΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ 

Pantelis Savvidis
Подписаться 37 тыс.
Просмотров 14 тыс.
50% 1

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξή του στην εκπομπή Πρίσμα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος μιλά για την αποθέωση του παρόντος χρόνου και το νέο ανθρωπολογικό είδος με αφορμή το νομοσχέδιο για τους ομοφυλόφιλους.
Want to create live streams like this? Check out StreamYard: streamyard.com...

Опубликовано:

 

30 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 80   
@ΜαριανθηΚονομη
@ΜαριανθηΚονομη 8 месяцев назад
Η πολύ ελευθερία θα καταλήξει να υλοποιηθούν τα βίτσια του καθενός
@DimitrisDantsakis-fh5jx
@DimitrisDantsakis-fh5jx 8 месяцев назад
Πού είσαι Γιώργη παπαδοπουλε ή μεταπολίτευση απέτυχε καί πουστεψε
@Michael_AZ1
@Michael_AZ1 8 месяцев назад
Πάντοτε ενδιαφέρων ο κ. Ράμφος θεωρώ, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς μαζί του σε κάποια θέματα ή όχι. Ευχαριστούμε!
@emmanouilvoumvourakis9166
@emmanouilvoumvourakis9166 8 месяцев назад
Εγώ μόνο να παρατηρήσω ότι το σύστημα που υπαγορεύει τις εν λόγω αλλαγές είναι παγκόσμιο ενώ οι κοινωνίες τοπικές. Επειδή το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Κάτι πρέπει να φάει αλλιώς θα πεθάνει από πείνα
@kiriakigalatidou2424
@kiriakigalatidou2424 8 месяцев назад
Χίλια μπράβο στον κύριο Ραμφω
@alexandrosalexandropoulos4836
@alexandrosalexandropoulos4836 8 месяцев назад
Συγχαρητήρια. Σπάνιο διαμάντι σε έναν καταιγισμό ελαφρότητας και άγνοιας.
@mariavellou5212
@mariavellou5212 8 месяцев назад
«Καί λόγους πρός τόν Ὕψιστον λαλήσει καί τούς ἁγίους Ὑψίστου παλαιώσει καί ὑπονοήσει τοῦ ἀλλοιῶσαι καιρούς καί νόμον». (Δανιήλ ζ’, 25)
@theolamia5400
@theolamia5400 8 месяцев назад
τοσα χρόνια τόσες ομορφες εκπομπές !!!
@konstantinak344
@konstantinak344 8 месяцев назад
Σωστά το λέτε,γάμος ομοφυλοφίλων και όχι ομοφύλων
@KonstantinosStavropoulos-n2t
@KonstantinosStavropoulos-n2t 8 месяцев назад
Ὁ Σωκράτης δὲν ὁρίζει στὸν "Φαίδωνα" τὴν φιλοσοφία ὡς "μελέτη θανάτου";
@AphroditeHaimanta
@AphroditeHaimanta 4 месяца назад
Ο Πλάτωνας
@Stelios.Posantzis
@Stelios.Posantzis 4 месяца назад
36:02 Δεν καταλαβαίνω πως «προχωρούμε σε έναν καινούριο κόσμο» αφού η κυρίαρχη χρονική συνισταμένη του κόσμου μας είναι το τώρα, επομένως, εφόσον εκμηδενισθεί η έννοια του χρόνου, ο κόσμος όχι μόνο δεν θα είναι καινούριος, θα πάψει να υπάρχει αφού δεν θα έχει κανένα νόημα. Το επισημαίνετε και εσείς αργότερα. Θα είχε ενδιαφέρον να επεκταθεί η συζήτηση στο θέμα αυτό.
@Μάικ-ν5φ
@Μάικ-ν5φ 4 месяца назад
Εγώ βλέπω τον Ράμφο να καταλήγει να συμφωνεί με τον Γιανναρά και γενικά με τον χριστιανισμό... Η κοινωνία πάνω από τα δικαιώματα, ο χριστιανισμός κάνει αναφορά στο μέλλον, η χρησιμότητα είναι αντιθετική της ελευθερίας... Το ακούω...
@eliasyannopoulos956
@eliasyannopoulos956 3 месяца назад
Προσωπικά, νομίζω ότι ο Ράμφος λέει ότι η κοινωνία είναι το όριο των δικαιωμάτων. Και όχι ότι στέκεται πάνω από τα δικαιώματα, ότι τα περιορίζει δηλαδή. Όσο για τη χριστιανική Πίστη, δεν ξέρω τι εννοείτε ακριβώς με το "Ο χριστιανισμός κάνει αναφορά στο μέλλον". Αν με τη φράση αυτή αναφέρεστε στην εσχατολογική διάσταση του χριστιανισμού, στη διδασκαλία του, δηλαδή, ότι η Λύτρωση της ανθρωπότητας τοποθετείται στο μέλλον, όταν το Καλό θα νικήσει το Κακό και θα ανακαινίσει το σύμπαν, δε θα συμφωνήσω. Ο Ράμφος πιστεύει σε μιά Πίστη του "Εδώ και τώρα". Η Λύτρωση είναι στο τώρα, αν ο πιστός υπερβεί τον εαυτό του κλπ.
@Μάικ-ν5φ
@Μάικ-ν5φ 3 месяца назад
​@@eliasyannopoulos956 Αν δεν απατώμαι η αναφορά υου χριστιανισμού στο μέλλον, έτσι την βλέπει ο Ράμφος, έχει να κάνει με την κοίμηση αντί του θανάτου. Υπάρχει συνέχεια. Δεν υπάρχει μόνο παρόν. Εγώ ανήκω στο ομηρικό σύμπαν της Νέκυιας αλλά μου αρέσει να βλέπω έναν ζωνταντό νου, όπως αυτό του Ράμφου, να αναπροσαρμόζεται. Τουλάχιστον αυτό διαισθάνομαι.
@Stelios.Posantzis
@Stelios.Posantzis 4 месяца назад
49:20 «το πεδίο του χρόνου είαι το πεδίο του νοήματος διότι χωρίς νόημα δεν υπάρχει χρόνος. Τα ζώα δεν έχουν χρόνο διότι δεν έχουν νόημα» Από αυτήν την πρόταση λείπουν τόσο η πράξη όσο και το συναίσθημα. Εκτός εάν τα εμπεριέχει στην έννοια της λέξης νόημα. Οπότε γιατί να αφαιρεί αυτήν την διάσταση από τα ζώα;
@Stelios.Posantzis
@Stelios.Posantzis 4 месяца назад
13:13 το επίθετο καινοτόμος δεν έχει θηλυκό γένος
@borisvian5609
@borisvian5609 8 месяцев назад
Το οικονομικό σύστημα τι ρόλο παίζει στην απόφαση του ποσό άνθρωποι θα είμαστε σαυτόν τον τύπο ανθρώπου που αναδύεται;
@Stelios.Posantzis
@Stelios.Posantzis 4 месяца назад
Τελικά όμως δεν έχει γίνει απόπειρα ορισμού του τι είναι άνθρωπος που φαίνεται σε διάσταση (αντιπαραβολή;) τόσο με την φύση όσο και με τα ζώα σε όλη την διάρκεια της συζήτησης. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω που συνίσταται ακριβώς αυτός ο διαχωρισμός αλλά και που μπορεί να οδηγήσει. Ακόμα περισσότερο δεν καταλαβαίνω τον νεολογισμό «ανθρωπινότητα» τον οποίο επαναλαμβάνει ο κ. Ράμφος τον οποίο δεν έχει ορίσει - εκτός εάν απλά εννοεί ανθρωπιά, οπότε δεν τον βρίσκω καθόλου χρήσιμο όπως κάθε τέτοιου είδους νεολογισμό. Θα είχε ενδιαφέρον να επεκταθεί η συζήτηση συμπεριλαμβάνοντας τόσο έναν ζωολόγο όσο και έναν γλωσσολόγο. Πρώτα όμως να γίνει ο διαχωρισμός-ορισμός του ανθρώπου (από την φύση και τα ζώα) περιορίζοντας την συζήτηση μεταξύ του φιλοσόφου και του ζωολόγου και μετά να συμπεριληφθεί και ο γλωσσολόγος.
@Stelios.Posantzis
@Stelios.Posantzis 4 месяца назад
44:58 - 45:00 «μία γλώσσα έχουν μόνο τα ζώα: όλες οι γάτες λένε νιάου και όλοι οι σκύλοι λένε γαβ» Είναι γνωστό στους βιολόγους-ζωολόγους ότι υπάρχουν πολλές γλώσσες μέσα στο ίδιο είδος ώστε ένα μέλος μίας οικογένειας να μη μπορεί να ενταχθεί σε μία άλλη αφού δεν δύναται να καταλάβει ούτε να χρησιμοποιήσει την γλώσσα της άλλης οικογένειας π.χ. στις οικογένειες κητωδών
@Stelios.Posantzis
@Stelios.Posantzis 4 месяца назад
17:06 - 17:22 «θα έχουμε ... μια πολύ επεισοδιακή και θεαματική επιστροφή στη φύση ... αλλά με μία έξαρση της βίας πρωτοφανή» Εδω φαίνεται να εννοεί ή θεωρεί την έξοδο από την φύση υπό το συμβατικό-οργανωτικό πρίσμα παρά με κάποια θρησκευτική χροιά.
@ΓιώργοςΚουναλάκης
@ΓιώργοςΚουναλάκης 8 месяцев назад
Με λιγα λογια μας λεει ο συμπαθεις κυριος Ραμφος οτι δεν πρεπει να συμπεριφερομαστε οπως τα ζωα ενστικτοδως αλλα ως ανθρωποι φιλελευθεροι απο τα αυτα.
@chrisspanaki3364
@chrisspanaki3364 8 месяцев назад
Οχι φιλελευθεροι . Αλλα ως σκεπτομενοι ! Το ζωο δεν σκεπτεται , ακολουθει τα ενστικτα του . Ο ανθρωπος δεν ειναι ζωο να ακολουθει το νομο των ενστικτων . Εχει σκεψη , κριση , διακριση Και κατοπιν σκεψης πραττει ! Αυτο του δινει την ελευθερια της υπαρξης του . Το ζωο ειναι δεσμευμενο στα ενστικτα του . Ο ανθρωπος ειναι το μονο πλασμα που σκεπτεται , αρα μπορει να ελεγξει τα ενστικτα του και να πραξει με τη θέληση του . Αρκει αυτη η θεληση να ειναι προϊόν σκέψης και όχι απλώς στιγμιαίας θέλησης . Η στιγμιαία θέληση ειναι απλώς υποταγή στο ένστικτο . Οπότε το ένστικτο κυριαρχεί . Και όχι η διαδικασία σκέψης . Εαν αφαιρεθεί η σκεψη απο τον ανθρωπο , τότε καταντάει ένα αβουλο ον , υποταγμένο σε ένστικτα , δηλαδη εξομοιώνεται με τα ζώα . Ο τεχνολογικός πολιτισμός τείνει να υποτάξει τον ανθρωπο στα ένστικτα του , αφαιρώντας του τη σκεψη και τη θεληση . Τον καταντάει λοιπόν άβουλο ον . Εκει ειναι ο κινδυνος των ημερών μας .
@Stelios.Posantzis
@Stelios.Posantzis 4 месяца назад
11:44 - 12:14 «ο άνθρωπος ... βγαίνοντας με μυστηριώδη τρόπο από την φύση αποφάσισε να κάνει δύο πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν: κοινωνική ζωή ... και διάρκεια, γιατί ο χρόνος της φύσεως και των ζώων της φύσεως είναι το τώρα. Θα με ενδιέφερε να επεκταθεί περισσότερο εδώ η συζήτηση ώστε να καταλάβω εάν η έξοδος αυτή εννοείται κυρίως με την θρησκευτική ή με την συμβατική-οργανωτική διάσταση. Διότι στην φύση παραδείγματα πολλών κοινωνιών έχουμε και μάλιστα στο ίδιο είδος, όπως π.χ. στα θαλάσσια κήτη, ενώ παραδείγματα προγραμματισμού (δηλαδή διαχείριση του χρόνου) έχουμε, όπως π.χ. στα θηλαστικά έχουμε στους κάστορες, στους σκίουρους κλπ. αλλά ακόμα και στα έντομα και στα αρθρόποδα έχουμε στις μέλισσες, στα μηρμύγκια και στις αράχνες. Επίσης θα με ενδιέφερε να επεκταθεί στο που ακριβώς διαχωρίζει ο κ. Ράμφος τις συμπεριφορές ανθρώπων-ζώων όσον αφορά το ένστικτο (και πως το διαχωρίζει από την θέληση).
@Stelios.Posantzis
@Stelios.Posantzis 4 месяца назад
Θέσατε επιγραμματικά πλειάδα θεμάτων σε μία πολύ χρήσιμη συζήτηση, ειδκά στην εποχή μας που κυριαρχείται από το τώρα και που επομένως θέλουμε η κατανόηση και η γνώση να αποκτάται άμεσα δίχως κόπο - ειδικά, π.χ. για όσους έχουν πρόβληματα οράσεεως, διάσπασης προσοχής κλπ. οι οποίοι διευκολύνονται πολύ παρακολουθώντας την εκπομπή σας. Αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να επεκταθείτε αναλυτικώτερα στα επιμέρους θέματα που θίξατε.
@cleolog7120
@cleolog7120 8 месяцев назад
Να αναρωτιόμαστε συνέχεια εάν αυτό που κάνουμε έχει νόημα . Σημαντική συμβουλή αλλά με μεγάλη δόση υποκειμενικότητας και ατομιστικού στοχασμού. Εάν αυτό το νόημα που εμείς θεωρούμε ότι απελευθερώνει το πνεύμα μας και βελτιώνει την ανθρωπινότητά μας δεν συμβάλλει και στην συνεκτικότητα της κοινωνίας μέσα στην οποία και χάρη στα " μη" της όποιας επιβιώνουμε και δημιουργούμε , τότε είναι πράγματι " νόημα" ; Ή είναι απλά επιθυμία με στόχο την εγωκεντρική ικανοποίηση ή έστω την ικανοποίηση της δικιάς μας ελίτ η μικρής ομάδας επωφελούμενων συνανθρώπων ;
@ΘεοδωράκοςΙωάννης
@ΘεοδωράκοςΙωάννης 8 месяцев назад
Υποκλίνομαι στην παρατήρηση .
@cleolog7120
@cleolog7120 8 месяцев назад
@@ΘεοδωράκοςΙωάννης σας ευχαριστώ.
@costasyiannourakos6963
@costasyiannourakos6963 8 месяцев назад
Ίσως με την δύση που δύει?? Αυτή τη δύση εισάγουμε εδώ και χρόνια με συνήθειες πυθήκου.!!!
@dionysise5008
@dionysise5008 8 месяцев назад
Ήταν καιρός να δει ο Ράμφος και τα στραβά της Δύσης που είχε για 20 χρόνια ξεχάσει
@ΦραγκίσκηΓρεβενιώτη
@ΦραγκίσκηΓρεβενιώτη 8 месяцев назад
Και διαστάσεις αισθητικές ,μια απέραντη αηδία!
@ΦραγκίσκηΓρεβενιώτη
@ΦραγκίσκηΓρεβενιώτη 8 месяцев назад
Αυτό που αναδύεται είναι το απόλυτο τίποτα!
@ΚατερίναΚουτίνα-ι1ρ
@ΚατερίναΚουτίνα-ι1ρ 8 месяцев назад
Τι είπε τελικά ο ποιητής;
@ΜΑΡΙΟΣΚΑΒΒΑΔΙΑΣ
@ΜΑΡΙΟΣΚΑΒΒΑΔΙΑΣ 8 месяцев назад
Σπορτ24 😮
@AnnaIoannidis-s7z
@AnnaIoannidis-s7z 8 месяцев назад
Με μπερδέψατε κ Ράμφο, Εγώ περιμένω από τους διανοητές να μου εξηγήσουν απλά και κατανοητά πως θα βελτιώσω τις κοινωνίες στι οποίες ζω σε ηθικό επίπεδο. Να μου πεί τι είναι σωστό και τι λάθος. Τι αλήθεια και τι ψέμα. Μου χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια πειραματισμών και παρατηρήσεων καθώς και πολύ αίμα για να φτάσω εδώ που είμαι. Να καταλείξω σε κάποιους γενικούς κανόνες που μου επέτρεψαν να συμβιώνω με τους γύρω μου. Τώρα ανατρέπονται όλα, Πρέπει λοιπόν να γυρίσω στις πρωτόγονες εποχές, με αιμομιξίες, παιδεραστίες, βιασμούς, ομοφυλοφυλίες, άγνοια του τι είμαι και τι πρέπει είμαι; Πως θα ζήσω αν δεν εμπιστεύομαι τον διπλανό μου; Γιατί να φέρω παιδιά σε τέτοιο κόσμο; Για να γίνουν καταναλωτές και θύματα του κάθε καιροσκόπου παντώς είδους;. Καλή η φιλοσοφία αλλά δε βοηθάει. Επιπλέον έρχεται κατόπιν εορτής. Η τεχνολογία είναι εργαλείο για βελτίωσή μου όχι για την καταστροφή μου.
@ΠαναγιώτηςΣωτηρόπουλος-ω4δ
Περίμενε εσύ κάποιον να σου δώσει συνταγή για το πώς θα ζήσεις και τι να κάνεις.
@ΒασίληςΠαναγιωτόπουλος-η1η
Καλημέρα........Ας μας πεί καμιά κουβέντα και για τα μνημόνια ο Στέλιος .......τα ξέρει καλά ...... και παλιότερα υπήρξε και ερμηνευτής ..........!,!!!!!
@nikosdimitropoulos9083
@nikosdimitropoulos9083 8 месяцев назад
Καλημέρα. αγαπητε φιλε.Το πως πεσαμε στα μνημονια το εχεις καταλαβει, η ακομα ;για 30 χρονια ζουσαμε στην παρακμη , ε καποια στιγμη θα ερχονταν και ο λογαριασμος ; Για 20 χρόνια , παρότι είχαμε χάσει τόσο νέανικο πληθυσμό σε πόλεμο , κατοχή,εμφύλιο ήμασταν δεύτεροι σε ανάπτυξη στον κόσμο μετά την Ιαπωνία. Το λεγόμενο ελληνικό θαύμα. Δεκαετίες 1950- 1970 . Μετά το 80 μεταλλαχθήκαμε , αλλάξαν οι αξιες και τα ιδεώδη , το Ελληνικό όνειρο ήταν να χωθώ σε στράτευμα, δημόσιο, ΔΕΚΟ και στα 45 σύνταξη. Για 30 χρονια δεν παραγαμε τίποτα ,παρά δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους.. Εξ ου και ακόμα, μετα από τοσες περικπες είμαστε πρωταθλητές στη Ευρώπη σε αυτά που δίνουμε για συντάξεις, 19% του ΑΕΠ, μας γιατι εχουμε τεράστιο ογκο συνταξιούχων που βγηκαν πρόωρα στην συνταξη . Δεν εχεις δει βιντεο με τον πατερα Μητσοτακη να λει οτι θα χρεοκοπήσουμε εαν συνεχισουμε ετσι , βίντεο απο 1992 . Τα ιδια ελεγε και ο Σ. Μανος ,ο Γ. Μαρινος (αυτος τα εγραφε από το 1985 στον οικονομικο ταχυδρομο ) αλλα και ο αριστερος Παπαγιανακης . Ο καλος ο λαος που δεν κανει ποτε λαθη και κοιταει μεχρι την μύτη του και σκεφτεται μονο για το επομενο δεκαλεπτο και όχι παραπανω ,δεν τα ακουγε , εγω τα ακουγα και περιμενα ποτε θα σκασει το καρπουζι . Όταν γινει η στραβη ο καλος μας ο λαος ψαχνει για ενοχους, μακρια περα από τον εαυτο του παντα . Η γερμανια στις αρχες το 2000 ηταν ο μεγαλος ασθενης τις Ευρώπης , εάν δεν το θυμάσαι ανέτρεξε σε δημοσιεύματα της εποχης . Η γερμανια του σοσιαλιστή Σρεντερ αλλαξε το ασφαλιστικο πηγε το οριο στα 67 ,και μετα μαζι με το φτηνο ρωσικό αεριο πηρε τα πανω της .Εμεις πηγαμε να κανουμε τα ιδια to 2000, αλλα δεν περασε το νομοσχεδιο Γιαννιτση , θελαμε να κανουμε ζωαρα με δανικα. Και φυσικά μετα από 10 χρονακια χρεωκοπήσαμε ,. Ο λαϊκισμός κυριαρχεί και δεν τα θίγει αυτά. το πρόβλημα ήταν πρώτα αξιακο και μετά έγινε οικονομικό. Γίναμε λαός μίζερος, παρτακιας, με τόσο χαμηλούς στόχους. Τους ραθυμούς και τους θιασώτες της ελάχιστη προσπάθειας τους θερίζει η ιστορία.. Και επειδή υπαρχουν πολλοί με τα μυαλά σου στην χωρα και δεν δεχονται οτι ειμασταν 30 χρονια μεσα στην παρακμη , φαγαμε στο κεφαλι 3 μνημονια (με κυβερνησεις ολου του φασματος ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ολοι υπέγραψαν γιατι ηταν η λιγοτερο επώδυνη λυση ) , οι αλλοι Πορτογαλου ,Κύπριοι ,Ιρλανδοι που είναι πιο ταπεινοι από εμας τους ξερολες φαγανανε 1 και σε 4 χρονια βγηκαν από την κριση , εμεις 10 . Άλλο ένα σύμπτωμα είναι η ατεκνία, και προ κρίσεως ήμασταν στις 8 πιο γερασμένες χώρες του κόσμου. Γιατι δεν καναμε παιδάκια τοτε που το δανικο χρημα έρεε ; Γιατι ειχαμε μεταλαχθει σε μαλθακούς καλοπερασάκηδες; Γιατι δεν βγαλαμε νομπελιστες μετα το 1980 ; Βγαλαμε καποιον νέο Θεοδωράκη , Χατζηδακη ,Παπαθανασιου , Δοξιαδη ; Τα χρονια τα παλια τους βγαζαμε ,τοτε που τα ιδανικα μας ηταν αλλα, και ας ειμασταν πολύ φτωχότεροι τοτε .30 χρονακια φαγοπότι , καθισιο και παρακμη. Αυτο εγινε και μετα ειρθε ο λογαρισμος δηλαδη τα μνημόνια .
@ΔΗΜΗΤΡΗΣΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ζ6χ
​@@StSGR-hk5mwαντιφάσκεις στην αρχή λες ότι δεν είναι και στο τέλος ότι οι φιλοσοφίες του δεν είναι πρωτότυπες.😂
@Persey906
@Persey906 Месяц назад
​@@nikosdimitropoulos9083συμφωνώ σε αρκετά σημεία από αυτά που λέτε.Σαφεστατα, η κοινωνία έχει πολύ μεγάλη ευθύνη.Που είναι όμως η Προστασία για τον Πολίτη από την κυβέρνηση όταν με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στη χρεοκοπία;Δεν αρκεί να το δηλώνεις αλλά κυρίως να λαμβάνεις μέτρα για τη πρόληψη της.Πχ αλλαγή στο ασφαλιστικό όπως αναφέρατε, μείωση συντάξεων κτλ.Οσον αφορά την μη παραγωγή φταίει ο πολίτης; Μπορεί πότε να μην είχαμε βαριά βιομηχανία αλλά πώς εκδιώχθηκαν πληθώρα επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, Ρουμανία κτλ;Και λέω μήπως ;;;;ήταν οργανωμένο το σχέδιο;Και θα μπορούσα να γράφω και να δώσω παράδειγματα του σήμερα που τίποτα δεν πάει καλά πέρα από θανάτους, ατυχήματα, φωτιές κτλ.... Ευχαριστώ.
@Angetablog
@Angetablog 8 месяцев назад
Αχ βρε Παντελή μας, αυτή λέξη, τεκνοθεσία είναι τοσο κακόηχη. Υιοθεσία είναι τόσο ωραία λέξη. Υιοθετώ την άποψη λέμε δεν τεκνοθετούμε την άποψη.
@billktsgreece986
@billktsgreece986 8 месяцев назад
Παντελη αρχιζεις και γερνάς...
@PARDALOERIFION
@PARDALOERIFION 8 месяцев назад
Καμμιά ιδέα πως να τα κονομήσουμε? είναι το μόνο μυστικό ανά τους αιώνες που κανείς δεν μοιράζεται....
@loengrinswan
@loengrinswan 8 месяцев назад
Η πραγματική Πίστη και κατανόηση του Θεού,ΔΕΝ,είναι θρησκεία. Η φιλοσοφία και ήταν ,και είναι,και θα είναι θρησκεία. Πίσω από φιλοσοφικές ασάφειες και δικαιωματισμους, κρύβονται τα πιο ανελεύθερα, ιερατεία.
@babs3675
@babs3675 8 месяцев назад
Ο Ράμφος περασε και δεν ακουμπησε.
@dimitriskioses7965
@dimitriskioses7965 8 месяцев назад
Απλοϊκός όπως πάντα.
@esalest.4078
@esalest.4078 8 месяцев назад
Κάτι που δεν έχουν λάβει υπόψιν τους οι ομιλητές, σήμερα έχουμε 2024 και όχι 1600, άρα οι ορισμοί και τα συμπεράσματα δεν συνάδουν με αυτά που ακούγονται.
@ΙωσηφΛαδοπουλος
@ΙωσηφΛαδοπουλος 8 месяцев назад
Η οπισθοδρόμηση και το 1600 αφορά τους παρά φύσιν ζώντες, τους ανώμαλους σεξουαλικά και ψυχολογικά, τους αρρώστους!
@ΕφηΠαναγιώτου-γ2κ
@ΕφηΠαναγιώτου-γ2κ 8 месяцев назад
Γιατί δεν συνάδουν? Οι φυσικοί νόμοι δεν αλλάζουν όπως ο ήλιος βγαίνει από ανατολή και όχι από δυση!....γάμος ένωση ανδρας + γυναίκα!..οι επιθυμίες του καθενός δεν είναι και δικαίωμα, ειδικα όταν συγκρούονται με τα δικαιωματα του παιδιου να έχει Μητέρα πατερα!
Далее
Στέλιος Ράμφος (10/12/2007)
1:18:23
Просмотров 3,8 тыс.
Как открыть багажник?
00:36
Просмотров 14 тыс.