Тёмный

Σπιτικές πίτες 🫓 για σουβλάκια 🥙 (FOODURISMO.COM) 

Foodurismo Channel
Подписаться 11 тыс.
Просмотров 223
50% 1

Join this channel to get access to perks:
/ @foodurismo
Η κατηγορία φαγητού σουβλάκι ή σουβλάκια, με πίτα ή άνευ, σπιτικό ή απ' έξω είναι στο top five των φαγητών που αδυνατώ να αντισταθώ. Αγαπώ οτιδήποτε περικλείει η έννοια "σουβλάκι". Το σουβλάκι σκέτο, καλαμάκι δηλαδή, μόνο του, ταπεινό και απλό, με μια μικρή φέτα λευκού ψωμιού, χοιρινό ή κοτόπουλο, σουβλάκι σε πιτα με γιαούρτι, ντομάτα, πιπέρι, και γύρος επίσης σε πιτα, και κεμπάπ σε πίτα… Ατελείωτη η λίστα !
Η αλήθεια είναι ότι βρήκα τη διαδικασία πολύ διασκεδαστική. Ίσως γιατί το συνδυάσαμε με ψήσιμο μπιφτεκιών στην εξωτερική ψησταριά και φαΐ αμέσως μετά. Ζύμωσα, έπλασα και έψησα τις πιτες και φτιάξαμε επί τόπου, καταπληκτικά σπιτικά σουβλάκια με μπιφτέκια, ντομάτα, γιαούρτι και κρεμμύδι.
Τα φάγαμε "ζεστά-καυτά" με το που τελειώσαμε τις φωτογραφίες και το βίντεο. Εξοικονομείστε λίγο χρόνο για το φούσκωμα της ζύμης, αυτή θέλει μόνο λίγο υπομονή, και ψήστε σπιτικές πίτες για σουβλάκια. Βάλτε μέσα ο,τι σας κάνει κέφι, καλαμάκια, σπιτικό γύρο, μπιφτέκια, υπόλοιπα από BBQ, ανοίξτε και μια παγωμένη μπύρα και θα είστε υπερήφανοι για τα σπιτικά σουβλάκια σας!
Υλικά για πίτες
600γρ. αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
340 ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα, αδειάζουμε μέσα τη μαγιά και τη ζάχαρη, ρίχνουμε πολύ λίγο νερό και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας ή με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε και το αλάτι, και συνεχίζουμε να ρίχνουμε νερό και να ζυμώνουμε. Θέλουμε η ζύμη να είναι αρκετή σφιχτή.
Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, την πλάθουμε για λίγο ακόμη με τα δάχτυλά μας, τη βγάζουμε από το μπολ που την έχουμε ζυμώσει και τη μεταφέρουμε σε επιφάνεια για να πλάσουμε τις πίτες. Κόβουμε τη ζύμη με μαχαίρι σε 8 ισόποσα μέρη. Κανουμε τα κομματάκια της ζύμης μπαλίτσες. Τις πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι, τις σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και τις αφήνουμε εκεί για 20 περίπου λεπτά.
Παίρνουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης στα χέρια μας και το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να γίνει ένας δίσκος διαμέτρου περίπου 12-14 εκατοστών και πάχους μισού εκατοστού. Αυτό μπορεί να γίνει και με μικρό πλάστη αλλά είναι καλύτερα να το κάνετε με τα χέρια, αποκτά η πίτα καλύτερη υφή, κάνει μικρά βαθουλώματα και έτσι ψήνεται πολύ καλύτερα.
Δοκίμασα και τους δύο τρόπους αλλά η υφή και το σχήμα που έχει η πίτα κάνοντάς την με τα χέρια είναι πολύ πολύ καλύτερη.
Πλάθετε όλες τις πίτες και τις αραδιάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο, τη μια πάνω στην άλλη, αφού ρίχνετε πολύ λίγο αλεύρι ενδιάμεσα για να μην κολλήσουν.
Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά, το αφήνετε να ζεσταθεί.
Ρίχνετε λίγες σταγόνες ελαιολάδου, το απλώνετε με ένα πινέλο και βάζετε μέσα μια πίτα. Ρίχνετε ξανά λίγες σταγόνες λαδιού πάνω στην πίτα, το απλώνετε με το πινέλο.
Αφήνετε την πίτα να ψηθεί για 3-4 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τη γυρίζετε, την αφήνετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Αν χρειαστεί πιέζετε ελαφρά την πίτα με μια σπάτουλα. Ξαναγυρνάτε την πίτα στο τηγάνι, και ψήνετε άλλα 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Δηλαδή, οι πίτες χρειάζονται περίπου 9-10 λεπτά συνολικά για να ψηθούν.
Επίσης, αν δείτε ότι οι πιτες κατά το ψήσιμο έχουν στεγνώσει, απλώστε με ένα πινέλο λίγες σταγόνες ελαιολάδου. Αυτό βοηθάει και στο καλύτερο ψήσιμο και στο να διατηρηθούν μαλακές. Πάντα όμως να παρατηρείτε πως πάει το ψήσιμό σας. Αυτοί οι χρόνοι αυτοί δεν μπορεί να είναι απολύτως ακριβείς για όλους, καθώς εξαρτώνται από το πάχος την πίτας, την ένταση της φωτιάς, από το πάχος της βάσης του τηγανιού που τις ψήνετε. Γενικά, να έχετε εμπιστοσύνη στο κριτήριό σας όταν μαγειρεύετε, εσείς είστε εκεί, εσείς ξέρετε καλύτερα.
Κάθε φορά που μια πίτα θα βγαίνει από το τηγάνι ακουμπήστε την σε ένα σκεύος που είτε θα κλείνει είτε θα το σκεπάζετε εσείς με ένα αλουμινόχαρτο. Όταν βγαίνουν από τη φωτιά πρέπει να διατηρηθούν ζεστές μέχρι να τις φάτε ή έστω να κρυώσουν σιγά σιγά σκεπασμένες με το αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν από τον αέρα.
Τις περισσότερες πιτες τις έψησα στην εξωτερική ψησταριά, πάνω σε αντικολλητική πλάκα ψησίματος. Ομολογώ πως εκείνες έγιναν πολύ καλύτερες από όσες ψήθηκαν στο τηγάνι. Αν έχετε λοιπόν ψησταριά βολεύει πολύ η γκαζιού γιατί ελέγχεις καλύτερα τη θερμοκρασία προτιμήστε την, κάνει καλή δουλειά. Αν πάλι δεν έχετε μην πτοείστε, το τηγάνι αλλά και ο φούρνος της κουζίνας θα ψήσουν τις πιτες μια χαρά.
Subscribe: goo.gl/Ehpyh4
Find us at
www.foodurismo.com : goo.gl/JTpLku
Facebook: goo.gl/xPJF3G
Instagram: goo.gl/HP6kc3
Twitter: goo.gl/NLMnHk
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο foodurismo.com:
foodurismo.com/cms/pites-souv...
#foodurismo #youtube #recipe

Хобби

Опубликовано:

 

4 мар 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии    
Далее
ПОЮ НАРОДНЫЕ ПЕСНИ🪗
3:19:41
Просмотров 1,8 млн
The Trump rally shooting from a photographer's POV
00:58
Πιτες για σουβλάκια
4:07
Просмотров 6 тыс.
готова дочка 🤣
0:13
Просмотров 15 млн
Купили новый бассейн 🔥
0:58
Просмотров 3 млн