Тёмный

Σχιζοφρένεια και ψυχοπαθολογικοί νόσοι - π. Σταύρος Κοφινάς 

Απαρχή
Подписаться 43 тыс.
Просмотров 3,3 тыс.
50% 1

Η σχιζοφρένεια αποτελεί ένα από τα κρισιμότερα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η σύγχρονη ψυχιατρική επιστήμη. Πρόκειται για μια ψυχιατρική νόσο, στην οποία, ωστόσο, δεν παραμένει αμέτοχο και το πνευματικό στοιχείο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τόσο την έκταση του φαινομένου όσο και την αντιμετώπιση του. Το ίδιο ισχύει και με άλλες ψυχικές νόσους, όπως η κατάθλιψη.
Εκτός από τους πάμπολλους οργανισμούς και συνδέσμους που έχουν αναλάβει το έργο της βοήθειας των νοσούντων από αυτού του είδους τις ασθένειες, η Εκκλησία έχει επίσης την ευθύνη να υποστηρίζει αυτούς τους ανθρώπους και να τους προσανατολίσει σε μια οδό επανένταξης στην κοινωνία, ώστε να μπορέσουν και οι ίδιοι να είναι μέλη όχι μόνο του Σώματος της Εκκλησίας, αλλά και της κοινωνίας των ανθρώπων.
Με τον π. Σταύρο Κοφινά, συντονιστή του Πατριαρχικού Δικτύου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας.
------------------------------------------------
Το βίντεο πλαισιώνει η μουσική Ardie Son - Aftershocks
------------------------------------------------
Facebook: / info.aparchi
Instagram: / aparchi.gr
Ιστοσελίδα: aparchi.gr/
Η κοινότητά μας στο viber: invite.viber.c...
------------------------------------------------
Μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθειά μας με τους εξής τρόπους:
-Με άμεση δωρεά όποιου ποσού επιθυμείτε μέσω PayPal: www.paypal.com...
-Με μηνιαία συνδρομή, όπου μπορείτε να μας στηρίζετε κάθε μήνα μέσω:
1) Patreon ( / aparchi )
2) Πατώντας "Συμμετοχή" στο RU-vid είτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο: / @aparchi
Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ακυρώσετε την μηνιαία σας συνδρομή στο Patreon ή στο RU-vid όποτε εσείς επιθυμείτε.
------------------------------------------------
Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση μέρους ή ολόκληρου του βίντεο για δημοσίευση σε άλλο κανάλι ή σελίδα*, χωρίς την άδεια του νόμιμου κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαρχή © 2023. Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.
*Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε ιστοσελίδα με την χρήση συνδέσμου (link).

Опубликовано:

 

15 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 10   
@hellie_el
@hellie_el Год назад
❤❤❤
@user-ox9sx2lh9p
@user-ox9sx2lh9p 7 месяцев назад
Κατ'αρχάς να θυμήσουμε οτι ο π. Σταύρος έχει μεγαλώσει και σπουδάσει στην Αμερική, οπότε προφανως το "τεχνάσματα" είναι μια ατυχής εκφραση, λόγω γλώσσας. Δεύτερον, ας εχουμε σεβασμό και εμπιστοσύνη στην γνώση ενός πνευματικού ο οποίος έχει πολλές δεκαετίες εμπειρίας αλλα και σαν ειδικός επιστήμονας έχει βοηθ+σει εκατοντάδες ανθρώπους.
@kostasantonakis7624
@kostasantonakis7624 Год назад
Πάτερ μου το πραγματικό μπορεί να είναι λιγότερο πραγματικό από το ίσως απολύτως πραγματικό που είναι το μη πραγματικο. Η αίσθηση πέραν των 5 αισθήσεων ενεργοποιείται από τα σωματικά και ψυχικά τραύματα, τις ουσίες στους δε ασκητές από την προσευχή. Η σχιζοφρένεια είναι έλλειμμα συναισθηματικής ικανότητος προς διαχείριση της εγκεφαλικής ανωτερότητας του υποκειμένου. Ασφαλώς στους μη ικανους συναισθηματικά πρέπει να παρέχεται κάθε είδους θεραπεία για την αποσύνδεση τους από το μετανευτονια μη αποδεκτό πραγματικό...
@dimitriskatsi1306
@dimitriskatsi1306 Год назад
Ψάχνω την ερμηνεία της μετανευτονιας αλλά τίποτα. Ξέρει κανείς;;;
@Nephele.Palaiologou
@Nephele.Palaiologou Год назад
​​​​​​​​​​​​​​​​​@@dimitriskatsi1306 γράψ' το με (εψιλον γιώτα) - μεταΝευτώνΕΙα - και θα βρεις.. Η Φυσική χωρίζεται στην κλασσική μηχανική του Νεύτωνα και στη μετά από αυτόν εποχή με τη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν ο οποίος ανέτρεψε την θεωρία βαρύτητας του Νεύτωνα. Βέβαια ο σχολιαστής πάνω στον οποίο απάντησες, δεν έχει ιδέα από ψυχιατρική μιας και κατατάσσει την σχιζοφρένεια στις συναισθηματικές διαταραχές και τυχαίνει να είμαι ψυχίατρος. Στην ψυχιατρική υπάρχει κατηγορία που ονομάζονται "συναισθηματικές διαταραχές" ενώ η σχιζοφρένεια ανήκει σε άλλη κατηγορία, σε αυτή των ψυχώσεων. Στην σχιζοφρένεια δεν πάσχει το συναισθημα , αλλά οι εγκεφαλικές λειτουργίες των μετωπιαίων λόβών- το συναισθημα δεν εδράζεται σε αυτή την περιοχή του εγκεφάλου. Η σχιζοφρένεια όπως ανακαλύψαμε προσφατα με μία τεράστια ανακάλυψη στην ιατρική που ανοίγει νέο εποχή στην ψυχιατρική, οφείλεται σε αυτόνοσα νοσήματα όπως ο Λύκος, ο διαβήτης, ο υποθυρεοειδισμός κ.α, , τα οποία "χτυπούν" τους νευρώνες του εγκεφάλου καταστρέφοντας τα κύτταρα των μετωπιαίων λοβών. Η μελέτη που διήρκησε κάποια χρόνια, ολοκληρώθηκε φέτος τον Ιούνιο του 2023. Δώσαμε αγωγή για αυτοάνοσα νοσήματα σε τεράστιες μελέτες παγκοσμίως και θεραπεύτηκαν όλοι οι βαριά σχιζοφρενείς ασθενείς. Η ανακάλυψη αυτή ανοίγει δρόμο και για τις άλλες ψυχικές διαταραχές, όχι μόνο για τη σχιζοφρένεια. Η μελέτη άρχισε και συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Αμερικής με δωρεά από τον Έλληνα Σταύρο Νιάρχο , 75 εκατομμυρίων δολαρίων- όπου προς τιμήν του η έδρα της Ψυχιατρικής Ακριβειας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια μετονομάστηκε με το όνομα Σταύρος Νιάρχος.
@dimitryliapkin2766
@dimitryliapkin2766 Год назад
@@dimitriskatsi1306 Μη τον αγριευεις ..... Εχει και αλυσοπριονο......Οτι κι αν πει εμεις θα του λεμε μπραβο.
@user-nt2tp4sd9c
@user-nt2tp4sd9c Год назад
Μετάνευτωνια φυσική θεώρηση, δλδ οι μετά τον Νεύτωνα φυσικές θεωρήσεις, βλέπε κβαντική θεωρία και μετεξελιξεις. (οι οποίες συναντούν τα παραδείγματα μεταφυσικής υπερβατικότητας & θαυμάτων όπως στο Ευαγγέλιο και στο Γεροντικο, το Λαυσαικο με καταγεγραμμένη διηγήσεις γερόντων , υπερβαίνοντας την τετραδιαστατη θεώρηση του κόσμου, με ενεργό μετοχο το ανθρώπινο υποκείμενο - νου που επηρεάζει και δίνει αποτελέσματα ακόμα και στην ύλη, αλλά και στα άλλα υποκείμενα νοες, νοερά, και συναισθηματικά.) Υπάρχουν δοκίμια έργα σχετικά. Αναζητειστε και στα έργα και ομιλίες του π. Νικολάου Λουδοβίκου , ίσως ο καθ. Γεώργιος Παύλος έχει γράψει, κ.α. Καλή συνέχεια.
@mpompiraspaliogerontas3950
@mpompiraspaliogerontas3950 Год назад
«πνευματικά τεχνάσματα»
@user-vo8nj3bn6i
@user-vo8nj3bn6i Год назад
Ακριβώς αυτή η έκφραση χτύπησε και στα δικά μου αυτιά πολύ άσχημα! Η Ορθοδοξία δεν συνίσταται σε "πνευματικά τεχνάσματα", αλλά συνιστά θεραπευτική του όλου ανθρώπου (ψυχής και σώματος), που ξεκινά μεν από την θεραπεία της ψυχής, αλλά, λόγω της ισχυρής συνάφειας ψυχής και σώματος, προχωρά και επηρεάζει, ενίοτε καταλυτικά, και το σώμα. Η επιστημονική θεραπεία, την οποία φυσικά αποδεχόμαστε ως δώρο Θεού, περιθάλπει το σώμα (μέρος του οποίου είναι και το νευρικό σύστημα) και, λόγω της ίδιας συνάφειας παρηγορεί και την ψυχή. Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα...
Далее
New Race ? 🪽| Doge Gaming
00:12
Просмотров 1,5 млн
# funny#daily#vlog#family#prank
00:12
Просмотров 7 млн
МАМА И КОММУНАЛКА
00:59
Просмотров 119 тыс.
ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ
37:29
Просмотров 11 тыс.
New Race ? 🪽| Doge Gaming
00:12
Просмотров 1,5 млн