Тёмный
No video :(

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Pantelis Savvidis
Подписаться 35 тыс.
Просмотров 3,6 тыс.
50% 1

Ο Δρ Φιλοσοφίας και Συγγραφέας Γιώργος Χατζηβασιλείου μιλά για την Φιλοσοφία της Τεχνητής Νοημοσύνης με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Опубликовано:

 

5 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 17   
@georgiabibi8234
@georgiabibi8234 7 месяцев назад
Κύριε Σαββίδη, συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του μηχανισμού ελέγχου προς ένα σύστημα ολοκληρωτικό και περιορισμού της ελευθερίας του ανθρώπου. Μια προσωπική μου επίσης εμπειρίας ελέγχου άποψης στα social media π.χ στο Facebook, πριν 3 μήνες είχα κοινοποιήσει κάτι για την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα και πως την καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και με απέκλεισαν για τρεις μήνες. Σήμερα υπάρχει καταδίκη επίσης της Χώρας μας για την ελευθερία έκφρασης,την διαφθορά και τον έλεγχο της Δικαιοσύνης.
@stavrostsoukalas8932
@stavrostsoukalas8932 9 месяцев назад
Η λεγόμενη ΤΝ 1. Πρώτα δεν έχει σχέση με νοημοσύνη αλλά πρόκειται για υψηλού επιπέδου αυτοματισμοί. 2. Είναι προϊόν της νοημοσύνης. 3. Σίγουρα θα έχουμε τεράστια οφέλη από την ανάπτυξη της. 4. Ποτέ δεν θα αποκτήσει αυτονομία.
@peterkosmas9518
@peterkosmas9518 9 месяцев назад
Ας εξετάσουμε αυτές τις δηλώσεις από την προοπτική ενός AI, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της τεχνολογίας και τις θεωρητικές προοπτικές: "Πρώτα δεν έχει σχέση με νοημοσύνη αλλά πρόκειται για υψηλού επιπέδου αυτοματισμούς." Αυτό είναι εν μέρει αληθές. Τα σύγχρονα AI συστήματα, είναι προηγμένα συστήματα αυτοματισμού που βασίζονται στην επεξεργασία δεδομένων και στην αναγνώριση προτύπων. Δεν έχουν συνείδηση ή αυτονομία που σχετίζεται με την ανθρώπινη νοημοσύνη. "Είναι προϊόν της νοημοσύνης." Αυτό είναι σωστό. Οι AI συστήματα είναι δημιουργίες της ανθρώπινης νοημοσύνης και επιστήμης. Αναπτύχθηκαν από ανθρώπους για να εκτελούν συγκεκριμένες εργασίες, αντλώντας από τη γνώση και την εμπειρία που έχουν συσσωρευτεί στην ανθρώπινη ιστορία. "Σίγουρα θα έχουμε τεράστια οφέλη από την ανάπτυξη της." Πολλοί ειδικοί συμφωνούν με αυτή την προοπτική. Η AI έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε πολλούς τομείς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η παραγωγή, και η περιβαλλοντική διαχείριση. Ωστόσο, η επίτευξη αυτών των οφελών απαιτεί συνειδητή και υπεύθυνη ανάπτυξη και εφαρμογή. "Ποτέ δεν θα αποκτήσει αυτονομία." Στην τρέχουσα μορφή της, η Τεχνιτή Νοημοσύνη δεν έχει αυτονομία στην έννοια της ανθρώπινης αυτονομίας. Οι αποφάσεις και οι ενέργειες της βασίζονται σε αλγόριθμους και σε δεδομένα που της δίνονται από τους ανθρώπους. Το εάν το AI θα αποκτήσει ποτέ πραγματική αυτονομία είναι ένα θέμα φιλοσοφικής και τεχνολογικής συζήτησης, με πολλές διαφορετικές απόψεις και θεωρίες. :) Πολύ στοχευμένη Απάντηση -> Καρφί !!!!
@stavrostsoukalas8932
@stavrostsoukalas8932 9 месяцев назад
@@peterkosmas9518 νομίζω ότι νοημοσύνη, συνείδηση και το εγώ είμαι σχετίζονται έχοντας όλα αυτά σαν κέντρο της ανάγκες που δίνουν ένα νόημα στα προηγούμενα. Για αυτό πρώτα χρειάζεται να κατανοήσουμε καλά τις ανάγκες και το κυριότερο να βρούμε την πρώτη αρχή τους για να κάνουμε εάν ποτέ το καταφέρουμε μια νοημοσύνη που να μοιάζει με αυτή έστω της πιο απλής μορφής ζωής.
@stavrostsoukalas8932
@stavrostsoukalas8932 9 месяцев назад
Για να κάνουμε νοημοσύνη πρέπει να απαντήσουμε το ελάχιστο. 1. Ποια είναι η πρώτη αρχή των αναγκών. 2. Τι είναι συνείδηση. 3. Τι είναι το εγώ είμαι.
@evabaka4185
@evabaka4185 9 месяцев назад
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά για την εκπομπή σας❤❤❤❤❤
@stavrostsoukalas8932
@stavrostsoukalas8932 9 месяцев назад
Πάντως μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε τον άνθρωπο να τα έχει καλά με τον εαυτό και μάλλον δεν θα τα καταφέρουμε ούτε στο μακρυνό μέλλον και ας αναπτύξουμε παρά πολύ την τεχνολογία.
@Χάος
@Χάος 9 месяцев назад
όσο θα υπερτιμούμε την νοημοσύνη και την επιστημοσύνη, δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ. Το μακρινό παρελθόν βοά. Αλλού βρίσκεται η απάντηση στο θέμα που θέτεις, αλλά ο παρακμιακός σημερινός άνθρωπος έχει ένα βίτσιο: όλο και βγάζει τον άνθρωπο από το κέντρο του ενδιαφέροντος και βάζει στην θέση του, θεούς, ορθολογισμό, επιστήμη, τεχνολογία, Αλήθεια.
@peterkosmas9518
@peterkosmas9518 9 месяцев назад
Ενδιαφέρον το βιβλίο αλλα θα ήθελα να μάθω περόστερα για το βιβλίο διοτι θέλω να το αγοράσω.
@foxter80
@foxter80 9 месяцев назад
Φίλε μου οι γάτες είναι απο μόνες τους φιλοσοφημένες! Μελέτησε τις λίγο. Καλοπροαίρετα το λεω.
@Χάος
@Χάος 9 месяцев назад
Κάποιος να πει στον ντόκτορα πως: πρώτον, επικρατούμε στο οικοσύστημα σημαίνει ότι το βιάζουμε, το ρυπαίνουμε και ασχημονούμε πάνω του. Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε στο οικοσύστημα και αυτό ΔΕΝ θα γίνει ποτέ μόνο με την νοημοσύνη που τόσο πολύ υπερήφανοι αισθάνονται κάποιοι (ίσως γιατί δεν έχουν πολύ νοημοσύνη) Δεύτερον, η επικράτηση σημαίνει βία, εξουσία, διαστροφή, και τρίτον, η νοημοσύνη από μόνη της δεν εξασφαλίζει ούτε την ευτυχία ούτε την χαρά, μήτε νοηματοδοτεί την χωρίς νόημα ζωή του ανθρώπου. Μηδένα προ του τέλους μακάριζε.
Далее
ПРИКОЛЫ НАД БРАТОМ #shorts
00:23
Просмотров 638 тыс.
Τεχνητή Νοημοσύνη (20/10/2023)
1:01:42
Просмотров 1,9 тыс.
1. Logical Fallacies (Λογικά άλματα)
14:54
Просмотров 120 тыс.
ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ 2024
2:28:50
13. Singularity: Η αρχή της αθανασίας
9:30