Тёмный

تبارشناسی فرزانش جاودان - بخش اول (1) - زرتشت، سهروردی و فلسفه افلاطونی 

Aydin Areta
Подписаться 7 тыс.
Просмотров 7 тыс.
50% 1

فرزانش جاودان، فلسفه ای که من تلاش در باز تبیین و معرفی آن دارم چیست؟
فرزانش جاودان مفهومی جدید نیست. در طول تاریخ بارها با نامهای گوناگون معرفی شده است و خطوط اصلی آن را می توان با نامهای بسیاری در تاریخ سنتهای فلسفی دید از جمله:
Platonic and Napoleonic Tradition, Perennial Philosophy, Gnostic Philosophy, Prisci Theologica, Primordial tradition, Philosophy of illumination, Theosophical Movement
درک من از فرزانش جاودان بر چند محور اساسی استوار است:
این فلسفه از اساس پلاتونیک و افلاطونی است. به این معنا که تعالی گراست و جهان را به صورت امکانی قابل تعالی به چیزی والاتر و برتر می بیند.
در رویکرد خود هماهنگ با شکلی از اگزیستنسیالیسم است. بدین معنا که انسان، آزادی و اهمیت فردیت او را در مرکز توجه خود می نشاند و درکی از فلسفه چون روشی برای آگاهانه زیستن در جهان ارائه می دهد و به همین دلیل مفاهیم خود را با حرکت میان فلسفه و روانشناسی تحلیلی تبیین می کند. سیالیت این فلسفه این امکان را پدید می آورد که هنر و به ویژه شعر، ادبیات و اسطوره شناسی نیز در ذات خود مفهومی فلسفی یابند و به ابزاری برای انتقال مفاهیم فلسفی و تکامل اگاهی بدل شوند.
اگرچه به ظاهر اگزیستنسیالیسم با فلسفه ساختارگرای هگلی در بسیاری از ابعاد در تعارض است این فلسفه دیدگاهی هگلی به تاریخ دارد و تاریخ بشری را صحنه تکامل اگاهی و آزادی می بیند و نگاهی تلئولوژیکال و غایت گرایانه به تاریخ دارد که انسان و جهان را در دیالکتیکی به سوی تعالی می بیند.
این فلسفه خود در طول تاریخ در حال تکامل بوده است و در تمام تاریخ بشری از فردیت و آزادی انسان دفاع کرده است بی آنکه نگاه خود را از آسمان برگیرد.
من بر این باورم که این فلسفه در ذات خود به شکلی حیرت انگیز هماهنگ با تفکر تاریخی فلسفی ما و همچنین اندیشه های بنیادین سنت عرفانی ماست و این هماهنگی تصادفی نیست زیرا به باور بسیاری زادگاه این شکل از اندیشه فلسفی ، جهان ایرانی بوده است. این باور که فلسفه افلاطونی ریشه هایی عمیقا ایرانی و مزدیسنایی داشته است باور جدیدی نیست ولی ریشه های تاریخی آن چنان که باید و شاید تبیین نشده است.
من بر این باورم که تبیین مدرن این فلسفه می تواند به باززایش شکلی از فلسفه در ایران منتهی شود که می توان آن را باززایش مدرن فلسفه ای کهن و از بنیان ایرانی دانست. این می تواند شروع بازگشت فرزانش جاودان به خانه خود باشد.
من در گام نخست تصمیم دارم خلاصه ای از تبارشناسی Genealogy و هیستریوگرافی/ تاریخ شناسیHistoriography این فلسفه را با توجه به پژوهشهای سالهای اخیرم به انجام رسانم و سپس مبانی این فلسفه را در گامهای بعدی تشریح کنم.
در این مسیر من تکمیل مجموعه ای را در دست دارم با عنوان: "تبارشناسی فرزانش جاودان" که بخش نخست آن به سهروردی و تلاش او برای بازیابی و تبیین دوباره حکمت خسروانی و باستانی ایران در قالب فلسفه اشراق و همچنین تداوم ان در سلسله عرفا و شعرای ایران زمین می پردازد. در بخش بعدی من نگاهی خواهم داشت به مدارک تاریخی که نشان می دهد پیوند میان افلاطون ، فلسفه او و همچنین فلسفه نوافلاطونی با زرتشت و آیین مزدیسنایی تا چه اندازه مستحکم و مستدل است. و بخش سوم نگاهی خواهد داشت به جنبشهای نوافلاطونی در آستانه رونسانس و رویایی که این جنبشها برای احیاء این فلسفه داشتند.
بخش بزرگی از این پژوهشها به ویژه در قسمتهای دوم و سوم برای نخستین بار است که انتشار می یابند. روز جمعه 14 دسامبر من صحبتی در سیدنی دارم در جمع ایرانیان علاقه مند با عنوان "فرزانش جاودان و رویاهای بربادرفته رنسانس" که فایل آن را نیز پس از دریافت با دوستان به اشتراک خواهم گذاشت.
فایلی صوتی و تصویری که در ادامه تقدیم می گردد بخش نخست این مجموعه است با عنوان "تبارشناسی فرزانش جاودان، زرتشت، سهروردی و فلسفه افلاطونی"

Опубликовано:

 

30 дек 2018

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 31   
@shahabmamaghani1225
@shahabmamaghani1225 5 лет назад
بنام خداوندگار خرد (اهورامزدا) درود بر شرفت يا حق
@AydinAreta
@AydinAreta 4 года назад
درود و سپاس
@kasraavafadari5252
@kasraavafadari5252 3 года назад
سپاسی به پهنه فرهنگ راستین ایران از شما فرازانه بسیار گرامی و ارجمند. از وصف دانش و حقیقت گویی شما هرچقدر سپاسگزاری کنیم باز کم است، سپاس که ما ایرانیان را کمی بیشتر با حقیقت آشنا میکنید. مهرتان افزون باد و شاد و تندرست و دیر زیوید ✨🙏✨❤️
@AydinAreta
@AydinAreta 3 года назад
از مهر و همراهی تان سپاسگزارم دوست عزیز
@mohammadjavadmohammadi881
@mohammadjavadmohammadi881 4 года назад
خیلی ممنون جناب آرتا شما فلسفه حقیقی را به ما معرفی میکنی
@AydinAreta
@AydinAreta 4 года назад
درود و سپاس دوست عزیز
@bahadinnajib2282
@bahadinnajib2282 4 месяца назад
❤❤
@tosan1
@tosan1 5 лет назад
بسیار عالی.
@saeedenasirzade2148
@saeedenasirzade2148 3 года назад
با سلام وعرض ادب واحترام.از زحمات شما کمال تشکر را دارم .⚘⚘⚘🙏
@AydinAreta
@AydinAreta 3 года назад
درود و سپاس سعیده عزیز
@user-mt7ws8we7r
@user-mt7ws8we7r 4 года назад
بی نظیرین ❤
@AydinAreta
@AydinAreta 3 года назад
سپاسگزارم لیلای عزیز
@atiyehjafari6865
@atiyehjafari6865 4 года назад
سپاس از توضیحات پر بهایتان.
@AydinAreta
@AydinAreta 3 года назад
سپاس از توجه و همراهی شما
@azadehraha7772
@azadehraha7772 4 года назад
آیدین آرتای نازنینم❤🍃💕شماآن سیمرغی هستیدکه صدای ابدی اش دروجودزندگان عالم هستی جاودانه می ماند:⚘ هر آن هُدهُد که در بهار ترک آشیانه ی خود گوید و به منقار پر و بال برکند، سایه ی کوه ق بر او افتد هزار سال' که در تقویم اهل حقیقت یک صبح دم است،از مشرق لاحوط اعظم سیمرغی شود ؛که سفیر او خفتگان رابیدار کند.(سفیرسیمرغ سهروردی) و....چه بسیاردوستتان دارم.❤🍃🌷❤🍃🌷❤🍃🌷❤🍃🌷 شایددرباورکسی نگنجدکه عشق به عین القضات وسهرودری وملاصدرا وحلاج و....درکودکی یافتم..واکنون دروجودشماآن رامتجلی می بینم....وه...که چه همای سعادتی برقله اندیشه ام نشسته است.....🕊⚘🕊⚘🕊⚘🕊⚘🕊⚘🕊⚘🕊⚘
@user-wm4qu6rn7x
@user-wm4qu6rn7x 4 года назад
ممنون بسیار زیبا
@AydinAreta
@AydinAreta 3 года назад
سپاسگزارم محمد عزیز
@cobragolestane5501
@cobragolestane5501 4 года назад
آفرین ✨
@AydinAreta
@AydinAreta 3 года назад
سپاس
@cobragolestane5501
@cobragolestane5501 3 года назад
@@AydinAreta جناب دکتر آیدین شما بهترین هستید از شما خیلی آموختیم 🍀
@azadehraha7772
@azadehraha7772 4 года назад
عبور باید کرد صدای باد می‌آید، عبور باید کرد. و من مسافرم، ای بادهای همواره! مرا به وسعت تشکیل برگ‌ها ببرید. مرا به کودکی شور آب‌ها برسانید.......🕊⚘🕊⚘🕊⚘
@omidrestart4874
@omidrestart4874 4 года назад
💖💫👍☯️😊
@AydinAreta
@AydinAreta 4 года назад
سپاس
@omidrestart4874
@omidrestart4874 4 года назад
@@AydinAreta Aydin Areta aziz 💖 man ostade MMA hastam, man chand ta soal daram az shoma azize gerami, mitounim telefoni sohbat konim jek bar? 💖☯️😊
@hooshangzafari6272
@hooshangzafari6272 7 дней назад
هنوز در راهیم قاف از من دور است ترسم نرسم
@arcprint646
@arcprint646 5 лет назад
حقیقتا لذتی بس وصف ناپذیر از مطلبتون که انعکاسی است از روحتون و وجودتون که به logos آغشته است بنظرم به من دست میده...
@AydinAreta
@AydinAreta 4 года назад
سپاس از اینکه آن چه را می جویم می بینید . ما تنها آن چیزی را می بینیم که از پیش در خویشتن آن را دیده ایم
@goleman4812
@goleman4812 5 лет назад
خیلی عالی می شه ادرس تلگرام را برایمان بنویسی
@AydinAreta
@AydinAreta 3 года назад
t.me/AydinAreta
@hassi-janrahbari4916
@hassi-janrahbari4916 3 года назад
دوست گرام درود به شما و از این سریال مفید یک اشتباه لوپلی وجود دارد و ان این که ابوبکر محمّد بن زَکَریا رازی متعلق به قرن سوم ه ق است نه سوم میلادی که در نوشته شما امده است در دقیقه 27:13 تو به ما بکن ز لطف قبول گرچه کردیم جرم‌ها ز فضول ( مولانا)
@AydinAreta
@AydinAreta 3 года назад
درود دوست عزیز . پوزش از شما و همه ی دوستان بابت اشتباه پیش آمده. در صورت امکان اصلاح خواهد شد. سپاس از توجه و تذکر شما 💐
Далее
Fast and Furious: New Zealand 🚗
00:29
Просмотров 35 млн
Документы для озокомления😂
00:24
NOOOOO 😂😂😂
00:15
Просмотров 6 млн
روانشناسی‌ چپ و راست سیاسی
31:49
زمان چیست؟ پرگار
54:00
Просмотров 154 тыс.
The Red Intellect -  عقل سرخ
1:17:45
Просмотров 25 тыс.
فرق حکمت خسروانی با حکمت بحثی
40:31
Fast and Furious: New Zealand 🚗
00:29
Просмотров 35 млн