Тёмный

مدیریت آرتروز زانو | کنترل آرتروز زانو بدون جراحی و تعویض مفصل 

 roshdto |حسام زارع
Подписаться 10 тыс.
Просмотров 817
50% 1

رتروز زانو یکی از شایعترین مشکلات اسکلتی و عضلانی در بین افراد میانسال و سالمند می‌باشد. بر اساس مطالعات، شیوع آرتروز در جامعه ایرانی حدود بیست درصد می‌باشد که با توجه به افزایش میانگین سنی جامعه، افزایش شیوع چاقی و سبک زندگی بدون تحرک، شاهد افزایش شیوع این بیماری در سال‌های آتی خواهیم بود.
چه عواملی در ایجاد آرتروز زانو نقش دارند؟
سن: با افزایش سن میزان بروز آرتروز در افراد بیشتر می‌شود. هرچند بسیاری از افراد میانسال که روند آرتروز در آنها آغاز شده، ممکن است هیچ گونه علامتی نداشته باشند. اما به تدریج و با بالاتر رفتن سن تغییرات مربوط به آرتروز بیشتر نمایان می‌شود.
ژنتیک: یکی دیگر از فاکتور‌های موثر بر ایجاد آرتروز، زمینه‌ی ژنتیکی در خانواده می باشد که با افزایش بروز و همچنین افزایش شدت علائم آرتروز همراه است. نقش ژنتیک در آرتروز مفاصل دست بارزتر از سایر مفاصل می‌باشد.
جنس: به طور کلی آرتروز در خانم‌ها بیشتر از آقایان دیده می‌شود.
چاقی: اضافه وزن و چاقی از عوامل مهم و تاثیر گذار درابتلا به آرتروز محسوب می‌شود و باعث تشدید علائم در فرد مبتلا می گردد. همچنین در افرادی که وزن پایینتری دارند پاسخ به درمان‌های غیرجراحی و حتی جراحی تعویض مفصل زانو بهتر و طولانی‌تر از سایر بیماران می‌باشد.
آسیب‌های مکرر زانو: این مورد درباره بعضی مشاغل سنگین که شامل زانوزدن‌های مکرر و بلند کردن اجسام سنگین می‌باشد، صادق است. در این افراد به دلیل فشار زیادی که به زانو وارد می‌آید احتمال ابتلا به آرتروز زانو بیشتر است. این افراد ممکن است در سن کمتری نسبت به همسالان خود دچار آرتروز شوند.
بیماری‌های زمینه‌ای: افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی و یا بعضی بیمار‌های متابولیک خاص (مانند اضافه بار آهن) بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز قرار دارند.
درمان آرتروز زانو
آرتروز درمان قطعی ندارد و تا قبل از جراحی تعویض مفصل، گزینه های درمانی موجود با هدف کاهش درد، بهبود عملکرد و همچنین افزایش تحرک بیمار انجام می‌شود. گزینه‌های اولیه شامل درمان‌های غیر دارویی و اصلاح سبک زندگی بیمار مانند رژیم غذایی سالم، کاهش وزن و افزایش فعالیت فیزیکی می باشد.
عواملی که باعث تقویت و کاهش درد در بیماری آرتروز زانو میشود
کاهش وزن در درمان‌ آرتروز زانو
کاهش وزن یکی از ارکان اصلی درمان آرتروز زانو می‌باشد. حتی مقادیر کم کاهش وزن (حداقل ۵ کیلوگرم) تاثیر بسزایی در کنترل علائم بیمار دارد. هرچقدر میزان اضافه وزن کمتر باشد، پاسخ به درمان‌های غیرجراحی، بهتر و طولانی‌تر خواهد بود. همچنین در بیمارانی که کاندید جراحی تعویض مفصل زانو می‌باشند در صورت کاهش وزن قبل از جراحی، نتایج مطلوب‌تری از تعویض مفصل خواهند گرفت.
ورزش در درمان‌ آرتروز زانو
هدف از ورزش افزایش میزان فعالیت فیزیکی و تقویت عضلات اطراف زانو است. بهترین و دردسترس ترین ورزش برای افراد مبتلا به آرتروز زانو، پیاده روی در سطوح هموار با استفاده از کفش مناسب می‌باشد.
ازدیگر ورزش‌های مورد توجه استفاده از دوچرخه ثابت می‌باشد که بهتر است برای کاهش فشار وارده به زانو، ارتفاع صندلی افزایش یابد. در افرادی که به دلیل درد زیاد و یا اضافه وزن قادر به پیاده روی نیستند ورزش‌های آبی مانند پیاده‌روی درآب جایگزین مناسبی می‌باشد. تمرینات تقویتی عضلات اطراف زانو به کاهش درد، بهبود عملکرد و افزایش پایداری مفصل زانو کمک می‌کند.
تقویت عضلات چهار سر ران درمان‌ آرتروز زانو
تقویت عضلات چهار سر ران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین تمرینات کششی در کنار تمرینات هوازی و قدرتی باعث افزایش انعطاف پذیری بافت نرم و افزایش دامنه‌ی حرکت مفصل زانو می‌شود. تجویز برنامه‌ی ورزشی مناسب تحت نظر متخصص طب فیزیکی و توانبخشی باعث کنترل درد و بهبود عملکرد بیمار شده و باعث استفاده‌ی کمتر از درمان‌های دارویی و‌ تزریق های داخل مفصلی و به تعویق انداختن جراحی تعویض مفصل می‌شود. لازم به ذکر است بیمارانی که تحت برنامه‌ی ورزشی و توانبخشی مناسبی باشند پاسخ بهتری به تزریق‌های داخل مفصل و حتی تعویض مفصل زانو می‌دهند.
داروهای ضد درد و ضد التهاب برای درمان‌ آرتروز زانو
استفاده از وسایل کمک حرکتی، کفش و یا کفی مناسب برای درمان آرتروز زانو بدون جراحی
در صورت نیاز و تحت نظارت پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی استفاده از بریس و کفی می تواند به کاهش علائم و بهبود تحرک بیمار کمک کند. در بیماران با درد شدید، تغییر شکل زانو و عدم تعادل حین راه رفتن، استفاده از عصا و یا واکر توصیه می‌شود.
بهتر است استفاده از کفی و بریس تحت نظارت پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی باشد تا از صرف هزینه‌ی اضافی و نابجا جلوگیری گردد. انتخاب کفش مناسب می‌تواند به کاهش علائم حین راه رفتن و همچنین تحمل بیشتر پیاده روی کمک کند.
سلب مسئولیت: این محتوا (ویدئو، توضیحات، لینک و نظرات) توصیه پزشکی یا یک طرح درمانی نیست و فقط برای اهداف اطلاعاتی و آموزشی در نظر گرفته شده است. این محتوا جایگزین توصیه های پزشک شما نیست. قبل از انجام هر کاری که در این محتوا وجود دارد، با متخصص مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید و در مورد هر گونه سوالی که ممکن است در مورد سلامتی خود داشته باشید، همیشه از پزشک خود مشاوره بگیرید. این ویدیو نباید برای خوددرمانی بیماری شما استفاده شود و نباید توصیه های پزشک را نادیده بگیرید.
استفاده از این محتوا به عهده شماست.
______________________________________
آدرس سایت و شبکه های اجتماعی ما
www.roshdto.com/
/ hessam__zare
t.me/cilinicroshd

Опубликовано:

 

14 июн 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 23   
@user-qj7kd8fi2l
@user-qj7kd8fi2l 20 дней назад
درود بر شما دکتر ارزشمند و گرانقدر خدا خیرتون بده که با توضیحات خوب و ارزشمندتون به مردم کمک میفرمایید سپاسگذاریم
@roshdto
@roshdto 20 дней назад
خوشحالیم که مطالب برای شما مفید بوده 🙏🌷
@taninseda7203
@taninseda7203 20 дней назад
چقدر شما خوب هستید، از دانش ارز‌شمندتون استفاده میبریم، ممنون ازتون❤
@roshdto
@roshdto 20 дней назад
ممنون 🙏 خوشحالیم که ویدیو برای شما مفید بوده
@minaneshat6966
@minaneshat6966 19 дней назад
با سپاس فراوان و سلامتی بی انتها برای شما استاد دکتر قبا
@roshdto
@roshdto 19 дней назад
درود بر شما 🙏 سپاس از همراهیتون🌷
@user-iz4kj2sv3w
@user-iz4kj2sv3w 19 дней назад
باسلام و ممنون از شما دکتر عزیز با این توضیحات شفاف که ما رو اگاه میکید الاهی که همیشه سلامت و سربلند ببینیمتون. امین
@roshdto
@roshdto 19 дней назад
درود و سپاس🙏
@melodytahery9952
@melodytahery9952 14 дней назад
ممنونیم سلامت باشین جناب دکتر متشکریم بسیار مفید بود
@roshdto
@roshdto 14 дней назад
ممنون از همراهش شما 🙏
@mitranegintalaie3733
@mitranegintalaie3733 14 дней назад
سپاس و درود فراوان. بسيار عالى و مفيد مداوا و راهنمايى ميكنيد جناب دكتر فوهيخته و ارزشمند👑
@roshdto
@roshdto 14 дней назад
سلام و ارادت ممنون از شما دوست عزیز
@mitranegintalaie3733
@mitranegintalaie3733 14 дней назад
بسيار عزيزيد🧿💎
@roshdto
@roshdto 14 дней назад
تشکر از شما دوست عزیز 🙏
@parvinadibi8838
@parvinadibi8838 19 дней назад
🙏🙏🙏
@roshdto
@roshdto 19 дней назад
🙏🌷
@user-wz4ct9qu9q
@user-wz4ct9qu9q 19 дней назад
ایا داروهای غضروف ساز با عث بالا رفتن قند خون میشه
@MohammadrezaNoruzzadeh
@MohammadrezaNoruzzadeh 16 дней назад
سلام وارادت اقای دکتر میخواستم نظرتون را در مورد زانو بنده فراصوتی بفرمائید باتشکر
@roshdto
@roshdto 16 дней назад
سلام و ارادت به نظرم تبلیغ هست بیشترش و کاری نمیکنه
@MrymBr
@MrymBr 19 дней назад
آقای دکتر یه دونه اید ممنونم ازتون..یه سوال داشتم اگه پارگی طولی منیسک شاخ خلفی داشته باشیم ورزشهای کششی میتونیم انجام بدیم؟
@roshdto
@roshdto 19 дней назад
سلام و ارادت این ویدیو رو بینید به سؤالاتتون به طور کامل میرسید ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-zxAOBYSigg8.htmlsi=L5Y2elB2p5OQ_4OE
@ZohrehSeyedi
@ZohrehSeyedi 19 дней назад
آیاکسی که آرتورز داره میشه رانندگی کنه
@roshdto
@roshdto 19 дней назад
بله میتونه مشکلی نداره یعنی تشدید نمیکنه
Далее
Июль в Tanks Blitz
51:46
Просмотров 87 тыс.