Тёмный
No video :(

چرا به آینده ایران امیدوارم؟ دکتر رنانی 

شرح آرزومندی
Подписаться 35 тыс.
Просмотров 6 тыс.
50% 1

سخنرانی دکتر محسن رنانی در تاریخ ۳۰ آذر ۱۳۹۸، در جمع فعالان اقتصادی و اجتماعی کاشان
چرا به آینده ایران امیدوارم؟
در ۱۷ دقیقه اول ایشان مقداری مقدمات را ذکر میکنند و سپس وارد بحث پیرامون شورشهای اخیر و پیام آنها و روند پیش روی نظام سیاسی می شوند. اگر میخواهید نکات اصلی این سخنرانی را متوجه بشوید از دقیقه ۱۷ آن را پی بگیرید.
از لحاظ فردی ما در بهترین فرصت تاریخی برای شکفتگی انسانی هستیم. شکفتگی انسانی در بحران اتفاق می‌افتد. ما در بحران می‌توانیم انسانیت خودمان را محک بزنیم. یکی از بهترین آزمایشگاههای انسانی امروز در ایران است.
از لحاظ اجتماعی ما در انتهای مسیری هستیم که مسیر ناامیدکننده و آسیب‌زننده بود و داریم به دریچه‌های روشنایی نزدیک می‌شیم. این بحثی است که امروز می‌خوام باز کنم که چرا این حرف رو می‌زنم.
ما به نقطه‌ای رسیدیم که نظام سیاسی باید تصمیمات اساسی بگیرد. کشور داری ما دیگر به شیوه گذشته قابل ادامه نیست. منابع‌مان تمام شده و آب 70 درصدش مصرف شده است، نفت 60 درصدش مصرف شده و جنگل‌هایمان 60 درصدش تخریب شده و تمام فرصت‌هایی که یک حکومت می‌تونست از انباشته های گذشتگان بخورد، خوردیم. نظام بروکراتیک هم مریض و ناکارآمد و فاسد است و اصلی‌ترین سرمایه هم که مردم است را مستهلک و فرسوده کرده است. بنابراین نظام تدبیر به نقطه‌ای رسیده که امکان مدیریت بحران را هم ندارد. ادامه مسیر رو به فروپاشی است که با فروپاشی اقتصادی شروع و بحران‌های سیاسی و اجتماعی هم به دنبالش خواهد آمد.
شاخص شدت انرژی نشان می‌دهد یک جامعه تا کجا می‌تواند برود. سال‌هاست ورودی انرژی به سیستم اقتصادی، اجتماعی‌مان از خروج انرژی کمتر است. سیستمی که ورودی انرژی در آن کمتر از خروجی آن باشد در حال استهلاک و فرسوده شدن است و ما سالها است که از این نقطه رد شده ایم.
شاخص شدت انرژی، شاخص بودجه دولت، حجم بدهی‌های دولت، حجم نقدینگی، نرخ رکود، نرخ تورم به نقطه‌ای رسیده اند که قابل ادامه نیست. مثل یک بیمار سرطانی به نقطه‌ای رسیده که باید تصمیم اساسی بگیرد. نظام سیاسی ما به نقطه متاستاز در سرطان رسیده که یا باید تن به جراحی و شیمی درمانی و دارو و تغییر سبک زندگی بدهد و یا به وضع موجود ادامه بدهد که این شورش ها شروع آن خواهد بود.سال 94 در نامه به شورای نگهبان گفتم شورش پابرهنگان از دو سال دیگر آغاز خواهد شد. آغاز بحران‌های پی در پی. دست کسی هم نیست که شورش بشود یا نشود چون رهبری ندارد. اینجاست که نظام سیاسی باید تصمیمات اساسی بگیرد و به آن تصمیمات پارادایم شیفتی یا افق گشایانه میگویند .من معتقدم نظامی سیاسی دارد متوجه عمق بحران می‌شود. فکر می‌کرد بعد از 88 تمام شد. رقیب داخلی جدی (اصلاح‌طلبان) که قلع و قمع شدند و یا خودشان خراب‌کاری کردند. این شورش‌ها یک نقطه لولایی است در تاریخ ایران. تاریخ ایران از این به بعد، ادامه قبل نیست.این شورش ها اتمام حجت به نظام سیاسی بود.
ویژگی این اعتراضات چیست؟
- کاهش فاصله با شورش‌های قبلی
- سرعت این شورش‌ها. سرعت این شورشها خیلی هشدار دهنده است یعنی این‌که در عرض یک روز دو روز صد شهر اصلی کشور درگیر بشود یا از 31 استان، 20 استان درگیر شود خیلی هشدار دهنده است.
- خشونت آمیز و نفرت آمیز بودن این شورش‌ها منحصربفرد است. و نحوه رفتار فرق می‌کند. خود برخورد حکومت هم فرق می‌کنه. در سال ۸۸ ده ماه طول کشیدتا ۷۰ نفر کشته شوند. در شورشهای ۹۶ یک ماه طول کشید تا ۵۰ نفر کشته شوند. الان ظرف سه روز دویست سیصد نفر کشته شدند. چندصدنفر. یعنی واکنش حکومت هم از سر ترس و نگرانی است.
- مهم‌تر از همه دو چیز است:
1) ورود فقرا و پابرهنگان به شورش‌ها
2) ورود نوجوانان به شورش‌ها
ده دوازده میلیون بی‌کار، ۱۰-۱۷ میلیون حاشیه نشین و۲۰-۳۰ میلیون نسل جوان. نسل نوجوانی که با نسل‌های گذشته کاملا متفاوت است. نظام ارزشی‌اش معلوم نیست و هیچ رهبر کاریزمایی را قبول ندارد.حتی اگر میرحسین موسوی از حصر هم بیاید بیرون رهبر این افراد نیست.
تغییر در جامعه، 5 مرحله دارد:
1- بهبود: عملکرد خراب است و نیاز به تلاش بیشتر و مدیریت بهتر وجود دارد.
2- اصلاح: فراینده خراب است و باید فرآیندها اصلاح شود.
3- تحول: لزوم تغییرات جدی و جراحی
4- پارادایم شیفت یا افق گشایی: تغییر مسیر
5- اضمحلال و یا انقلاب
در دوره آقای روحانی باید افق گشایی می‌شد که عملا نشد. ما در حال حاضر همچنان در دوران افق گشایی هستیم تا زمانی که شورش‌های مکرر امکان افق‌گشایی را از بین ببرد. بعد از آن یا اضمحلال است مثل ونزوئلا و یا شورش و انقلاب و درهم‌ریزی است.
چرا می‌گویم راه دیگری نیست؟ یعنی یا باید افق گشایی شود و یا منتظر شورش‌های بعدی باشد؟ چون در هر جامعه‌ای، جامعه یک اقتداری دارد و حکومت هم یک اقتداری. در جوامع سنتی و ماقبل مدرن، اقتدار حکومت بالاست و اقتدار جامعه پایین است. یعنی حکومت هر کاری کند، جامعه تمکین می‌کند.در فرایند توسعه، اقتدار حکومت آهسته آهسته پایین می‌آید تا یک جایی بایستد، اقتدار حکومت به صفر نمی‌رسد. و در همین فرایند توسعه، اقتدار جامعه آرام آرام بالا می‌رود. این فرایند در اروپا ۴۰۰ سال طول کشید، در آمریکا ۲۰۰ سال، در ژاپن ۱۵۰ سال و در ایران ۴۰ سال.
اقتدار یعنی قدرت اعمال قدرت، بدون اعمال قدرت {زور}. زمانی اقتدار است که قدرت هست، ولی بدون اعمال قدرت {زور} من تمکین کنم. بنابراین اقتدار حکومت آمده پایین و اقتدار جامعه روز به روز بالاتر می‌رود.
ما جزء ۴ کشور دنیا هستیم که «پنجره جمعیتی» داریم که اگه استفاده نکنیم ۵-۱۰سال دیگر از دست خواهد رفت. فرصت استثنائی در طول تاریخ است.پنجره جمعیتی یعنی در یک دوره‌ای یک مرتبه نرخ رشد بالا برود و سپس پایین بیاید. به قدرت رسیدن چین استفاده از این فرصت پنجره جمعیتی بود.
کمتر کشوری است که در آن، به این سرعت اقتدار حکومت و جامعه جابجا شود. به این دلیل است که ادعا می‌کنم که حکومت هیچ راهی جز پارادایم شیفت ندارد.
در ایران حافظان سنت از بین رفته اند.

Опубликовано:

 

26 авг 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 39   
@user-hr1nd1ct9f
@user-hr1nd1ct9f 3 месяца назад
عرض سلام و درود .ادب احترام و ارادت ارادت خدمت استاد دانشمند حضرت دکتر رنانی عزیز و بزرگوار😍😍لبیک لبیک لبیک یا دکتر رنانی
@user-hr1nd1ct9f
@user-hr1nd1ct9f 3 месяца назад
لبیک یا حضرت رنانی بزرگ محبوب قلبها😍😍عرض ادب و احترام و ارادت
@mahdi1262
@mahdi1262 11 месяцев назад
استاد شما عالی هستید
@shayan_zareie1380
@shayan_zareie1380 11 месяцев назад
درود بر ایشون👏👏👏
@aliseyedbaghery2432
@aliseyedbaghery2432 Год назад
شکوفایی معنوی در آزمایشگاه انسانی ،کاملا درست
@khodamoradmarjani3427
@khodamoradmarjani3427 5 месяцев назад
دکتر عزیز . اگر استثنا را در نظر نگیریم ، افراد جامعه زمانی شکوفا می‌شوند که بستر مناسب داشته باشند ، کشور های پیشرو اروپا نیز بعد از گذر از قرون سیاه و مساعد شدن زمینه های رشد بوضعیت فعلی رسیدند ، نه در محیط بری از هر گونه رشد .
@dragonslayer19922
@dragonslayer19922 2 года назад
سلام و درود فراوان بشما آقای دکتر استاد عز یز الان در او آخر سل ا دوهزار و بیست و یک میلا دی و من. باز م خیلی دیر به این درس بارزش رسید م. اما مطمثن هستم همیشه و برای همه عالی. مناسب. و کارساز است خدا وند شما و خانواده گرامی و سایر همکاران و همو طناز عزیز م را برکت. خیر و سلامتی بخشد. امین. و مرسی از شما
@sharif_e_es_h.r3796
@sharif_e_es_h.r3796 2 года назад
درود بر دکتر رنانی
@m.n19678
@m.n19678 Год назад
سلام به همه ،اینجوری که من فهمیدم فقر آگاهی در جامعه، ودر حکومت (یا حاکمیت) شما پیش گویی کردید برای امروز . آرزو می کنم تا دیر نشده بیدار بشوند و جلوی ضرر را سریع بگیرند . ما انسان هایی مثل شما داریم استفاده نمی کنند .
@mandana423
@mandana423 10 месяцев назад
بله.... شما دعا بکنید که محبت ملت بیافتد به دل مقامات😂😂😂 ۴ سال هم از این سخنرانی گذشت و محبتی در کار نیست. ما اعتراضات مهسا را هم داشتیم و ۵۰۰ کشته و تعداد زیادی زخمی و کور هم پشت سر گذاشتیم و از پارادایم شیفت هنوز خبری نیست!!!
@ons5913
@ons5913 2 года назад
مصداق پدرسوختگی
@azadehrafiei1090
@azadehrafiei1090 2 года назад
شما فقر رو تا نهایتش نچشیدین که فکر می کنید، این فشارها موجب شکوفایی می شود. انتخاب ها نیاز به تمرکز دارد. فقر انتخابی افراد نمی گذارد. هستند افرادی که در این شرایط رشد می کنند. ولی نمی توانید آن را به همه تعمیم دهید. برای افراد متوسط جامعه درست است. بحثی در مورد افراد مرفه نیست.
@user-po6hx3zn4g
@user-po6hx3zn4g 3 года назад
اخلاق در کنار قانون
@user-vj3jg5bt1n
@user-vj3jg5bt1n 2 года назад
عجب چقدر آزادی این چه سمیه دیگه آزادی گلگیر خراب آزادی مزاحمت برای همسایه چه موهبتی
@user-vj3jg5bt1n
@user-vj3jg5bt1n 2 года назад
خارج هم خیریه زیاده پس فضلشونم قانونمنده
@user-zv4zu4ms5h
@user-zv4zu4ms5h 2 года назад
خداراشکر که عقلای قوم وصاحبان دانش.... به آینده ی ایران امیدوارند
@SharheArezoomandi
@SharheArezoomandi 4 года назад
( دوستان عزیز بنده هم به شخصه به بسیاری از نکات دکتر رنانی نقد دارم و صحیح نمیدانم ولی بنظرم بسیاری از نکات مطرح شده توسط ایشان قابل توجه و تامل است. ممکن است شما نیز با تمام نکات ایشان موافق نباشید، مهم این است که از نکات واکاویده ایشان در حدی که بنظرمان صحیح است بهره ببریم)
@shahram2500
@shahram2500 4 года назад
درود. بنظر هیچ نکته واکاویدای وجود نداشت. اوایل سخنرانی صرفا جهت جلب نظر وآماده سازی شنونده است برای القا نظرات بعدی.
@mandana423
@mandana423 10 месяцев назад
در جوامع پیشرفته فضل هم هست. که بصورت عدل و قانون اعمال میشه. اینکه بیمه بیکاری، سلامت، بازنشستگی، سالمندی، بارداری و پس از آن، غذا و سرپناه به بی خانمانها، مسکن ارزان به کم درامدان..... هست فضل نیست که دولت به شهروندان ارائه میکنه؟ در کشورهایی حتی بعد از تولد نوزاد تا ۶ ماه شیر و پوشک و غیره را به درب منزل شان تحویل میدهند. تصادف که بشه کسی استرس نداره و گلاویز نمیشه. بیمه خسارت را میپردازه. اونجا نیاز نیست همگی پول برای جهیزیه جمع کنند همه چیز را با زور بازوی خود بصورت قسطی میخرند. اگر هنوز جامعه ما به لحاظ اقتصادی فرو نپاشیده به خاطر ذخائری است که پدران ما جمع گرده و در اختیار فرزندان گذاشته اند. اما شما فقر، فحشا، اعتیاد، دزدی را نمیبینید؟؟؟
@HK-uq9by
@HK-uq9by 5 месяцев назад
هیچ راهی نیست مگر اینکه اراده همگانی همراه با اتحاد درصد بالایی از مردم ایجاد بشه برای تغییرات اساسی مثل همین سیستم منظمی که شما توضیح دادید. اون سرمایه های اجتماعی که از قدیم مانده بتدریج از بین میرند شاید همین الان هم دیگه وجود نداشته باشند و صرفا لختی و بی حسی مردم باشه نه ذخیره های قدیم!
@shahram2500
@shahram2500 4 года назад
فقر و نداری فضل است. (محسن رنانی)در قرن 21 اینکه از فقرا نباشید خودش کمک به فقرا است.(علی بن ابیطالب) در قرن 7
@amiresalehiam
@amiresalehiam 2 года назад
ذ ذ ذ . ر ر ر ‌ز
@amiresalehiam
@amiresalehiam 2 года назад
‌ز ‌ر
@amiresalehiam
@amiresalehiam 2 года назад
ر‌رر‌ررر
@amiresalehiam
@amiresalehiam 2 года назад
‌ژسر‌ژسرر
@TsuzukiA
@TsuzukiA 2 года назад
آقای دکتر کمی دیرشد ولی خوب که شما میگفتید که این آینده از کی شروع میشود اگر نگفتید بنده به شما میگویم که از سه نسل دیگر چون این ملت که من از دور نگاه میکنم از همه ساختار های انسانی ویران شدند اگر اشتباه میکنم جواب را بنویسید اگر مینویسم که از دور یاد سخنان مهدس بازرگا می افتم که میگفت هر کس از خارج از ایران به ما نگاه کند زود میدادند که ایراد از کجاست چون خودشما یا بیشتر ملت به این کثافت کاری ها بی عدالتی عادت کردید
@minatorabi803
@minatorabi803 2 года назад
به نظر بیشتر کنایه آمیز صحبت میکنن
@user-vj3jg5bt1n
@user-vj3jg5bt1n 2 года назад
بچه توسعه افرین میشه می ره خارج چون بها بهش نمیدند تو ایران وباعث توسعه غرب میشه اینم بگو استاد عحب عجب چه تعریفی
@ahmadroshan9180
@ahmadroshan9180 4 года назад
پس با این بیانات کشور گل وبلبلیم بی خیال انتخابی یک وجه از حقیقت بیان کردن کار تمام تحلیل گرا شده به خاطر همین این وضعیت داریم
@user-zv4zu4ms5h
@user-zv4zu4ms5h 2 года назад
شما وجه دیگرش را بگو..
@shahram2500
@shahram2500 4 года назад
البته این نوع سخنرانی از نوع حوزوی هست.. اول بکوب بعد هر جور دوست داری بساز😅😅😅😅. اول بگو عجب سلاخهایی و غیره... بعد بگو اگر این سلاخها نباشن سی سال بدبخت هستید.. و چشمه های فضل میجوشه.کمک به فرد تصادفی بدون تیم پزشکی فضل نیست. قطع نخاع کردن فرد تصادف کرده فضل نیست دکتر. خودتی داداش. خودتی..
Далее
СМАЗАЛ ДВЕРЬ
00:31
Просмотров 160 тыс.
СМАЗАЛ ДВЕРЬ
00:31
Просмотров 160 тыс.