Hani klasik RU-vid rakamlarını / dinamiklerini bilmem de, öyle odamda yaptığım videoyu bir günde 400-500 kişi görmüş, izlemiş, bence hiç az değil - gayet tatmin edici :)
Merhaba, bir sorum var. Bölümü ingilizce okumayan birisi ( bilgisayar mühendisliği ) ingilizcesini iyi bir seviyeye getirirse yine de sektörde sıkıntı yaşar mı ( işe alımlarda )
Şans (yada tanıdık vs) iş başvuruları için çok önemli bir faktör. Ben internetten bol miktarda başvuru yapıyordum ama çok geri dönüş olmuyordu. Zaten başvuru yaptığında CV’ni kaç kişinin (insanın) gördüğü tartışmalı bir konu, bazen kendi şansını da yaratman gerekebiliyor. Ama yetenek / işe girme konusunda (biraz süre alsa bile) bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Zaten bir kez işe girdikten sonra da tecrübe ile önün açılıyor.
Merhaba, ben bankacılık ve finans bölümü öğrencisiyim. Kendi kendime yazılım öğreniyorum. Yazılımla ilgili cv oluşturmayı, neyin nasıl belirtilmesi gerektiğini bilmiyorum. Diplomasız yazılımcıların cv'leriyle ilgili bir video çekmeyi düşünüyor musunuz?
Maalesef çoğu CV'ler insanlar tarafından okunmuyor, ATS gibi sistemler daha insanların önüne düşmeden CV'leri çöpe atıyor. ATS CV'leri diye aratabilirsin - mesela iskulubu.com/manset/ats-uyumlu-ozgecmis/#ATS_Uyumlu_Ozgecmis_Hazirlamak
@@KendiKendimeHikayeler bende arastirdim fakat youtubeda icerik bulamadim bulundugunuz ulke otomotiv sektorunde basi ceken ulkelerden birisi oldugu icin sormustum tesekkur ederim cevabiniz icin
@@berkayates6254 Bölümden bölüme değişiyor, ama ingilizce (IELTS 6.5 civarı) master bölümleri çoğu üniversitede (TUM, LMU vs) mevcut. Ama Münih dışı üniversiteleri de öneririm, Münih yaşamak için pahalı bir şehir. Ortalama için de ne kadar yüksek, o kadar iyi, ama 2.5 ile masterlara girenleri tanıyorum :)
Ben son zamanlarda dijitalleşme konusunda çalışıyorum, o yüzden yazılımın kendisinden çok süreç madenciliği gibi alanlarla uğraşıyorum. Şu an Celonis diye bir uygulama kullanıyoruz. Türkiye'de de SOCAR gibi şirketlerde kullanıldığını biliyorum, ama piyasası hakkında çok bir yorum yapamayacağım. Ondan önce yazılım için C# kullanıyordum. Ama yazılım dilleri daha çok bilgisayarla iletişime geçmek için kullanılan bir araç. Bazıları bazı işleri yapmak için daha pratik. Assembly language dışında herşeyi tavsiye ederim. (Roller Coaster Tycoon onla yazılmış mesela) Phyton ise Guido van Rossum diye bir adamın, ben bu işi daha pratik bir dille yaparım demesinden ortaya çıkmış bir dil. (Monthy Phyton) Bu arada troll diller de var, mesela esolangs.org/wiki/Chicken