Тёмный

BCR (Boala Cronica de Rinichi). Cauze Nr1. 

Carolina Magda
Подписаться 3,4 тыс.
Просмотров 656
50% 1

Pentru o consultație individuală de nutriție, scrieți-mi la carolinamagdanutrition@gmail.com sau
Whatsapp +40764 288399.
Factorii care pot duce la BCR pot fi grupați în două categorii principale: genetică și non-genetică.
Ne vom concentra pe factorii de risc non-genetici pentru BCR:
Diabetul zaharat de tip 1 și 2: (nivelul de zahăr din sânge). Rinichii încearcă să elimine excesul de zahăr din sânge prin urină, ceea ce în timp poate duce la deteriorarea rinichilor.
Hipertensiunea arterială (HTA): Tensiunea arterială crescută forțează rinichii să lucreze mai mult pentru a filtra sângele. În timp, acest lucru poate duce la slăbirea și deteriorarea rinichilor.
Glomerulonefrita: -inflamația glomerulului, unitatea filtrantă din rinichi. Glomerulonefrita poate fi cauzată de infecții, boli autoimune sau anumite medicamente.
Nefrita interstițială: -inflamația țesutului din jurul glomerulilor. Poate fi cauzată de infecții, reacții alergice la medicamente sau anumite boli autoimune.
Boala rinichiului polichistic (BRP): Aceasta este o afecțiune genetică caracterizată prin dezvoltarea de chisturi umplute cu lichid în rinichi. Aceste chisturi pot crește și pot afecta funcția renală.
Infecții renale recurente (pielonefrita): Infecțiile renale repetate duc la cicatrizarea țesutului renal și afecteaza funcția renală.
Reflux vezicouretralFactori de mediu: Expunerea la substanțe toxice.
Kidney damage from nonsteroidal anti‐inflammatory drugs
Myth or truth? Review of selected literature www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...
Concluzia:INS-urile (antiinflamatoare nesteroidiene) pot afecta rinichii în mai multe moduri:
Inhibă enzimele COX-1 și COX-2: Aceste enzime produc prostaglandine importante pentru funcționarea rinichilor. Blocarea lor de către AINS poate perturba echilibrul din rinichi.
Inhibitori COX-2 selectivi (celecoxib): mai ales la persoanele cu probleme renale preexistente.
Retenție de apă și sodiu: pot cauza retenție de apă și sodiu (mai ales la vârstnici), crescând tensiunea arterială.
Risc crescut de leziune renală acută (AKI): AINS-urile pot crește riscul de AKI, sau la cei care iau alte medicamente ( inhibitori ECA, diuretice).
Disclaimer:
Informațiile din acest film se bazează pe cunoștințele și experiența mea actuală ca nutriționist și pe cele mai recente dovezi științifice disponibile. Cu toate acestea, este important de reținut că nutriția este o știință complexă și individualizată. Ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru alta. Este important să adaptați sfaturile nutriționale la nevoile și circumstanțele dumneavoastră individuale sau sa consultati un medic in medicina functionala.

Развлечения

Опубликовано:

 

15 апр 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 15   
@CristianChirica609
@CristianChirica609 3 месяца назад
Ma bucur pt ca gasesc informatii care nu le gasesc la foarte multi in domeniu .Pacat ca aceste informatii nu sint date si la TV la ore de maxima audienta. Sanatate va doresc si spor in tot ce faceti.❤❤❤
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 3 месяца назад
Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Mă încântă să văd rezultatele care le obțin din munca mea! Pentru o persoană de 63 ani, cu eGFR -29.5, în 2 luni am obținut eGFR 46.4. Și pentru mulți alții .., nici nu știam ca pot face ceva pentru cei , după 60 ani. Credeam ca rinichii se pot recupera doar la tineri. Încă nu cunosc până unde pot recupera. Studiez, depun maxim efort, studii. 🌈🙏🏻
@lillyimpala1686
@lillyimpala1686 3 месяца назад
Super..2 postări azi 😁 bravoo
@ionutstoica5658
@ionutstoica5658 3 месяца назад
Interesant video, un video despre uroplasma ar fi super informativ mulțumesc frumos
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 3 месяца назад
Mulțumesc! Ok. O sa am în vedere.
@marianasuteu5590
@marianasuteu5590 3 месяца назад
Încă un filmuleț care mă privește personal!😊 La 20 ani mi s-a pus primul diagnostic de pielonefrită… tratament antibiotic apoi nu m-am mai preocupat. Bunica, mama aveau probleme renale și știu ca există și factor ereditar. La 25 ani, probabil pielonefrita a evoluat și am avut calcul pielic care a trebuit operat. Calculul era de fosfat de calciu dacă îmi amintesc. Am fost o perioadă la cure de apă în stațiuni pentru a spăla rinichiul în care rămăseseră multe cristale! O perioadă am ținut regim apoi intervenind alte boli mai grave , rinichii au rămas pe planul doi. Între timp am fost depistată cu hipertensiune arterială și am început tratamente cu betablocante și hipotensoare. De câțiva ani mi s-a evidențiat calcul în rinichiul operat. Am fost la urolog și nu mi s-a recomandat inicio intervenție. Calculul este în calicele inferior deci nu se poate elimina pe cale naturală. Bombardarea este nu numai costisitoare și poate provoca complicații prin fragmentele care se pot bloca ci și pentru ca dimensiunea lui încă nu este pentru acest tip de intervenție! Probabil o operație transcutanată care nu știu dacă se practică asemenea colecistului. Fac echografie anual să văd cum evoluează. Am luat și AINS ca să suport durerile celorlalte afecțiuni. Am făcut și RFG care în ianuarie a fost 56 apoi în februarie 72, în martie 65… Desigur ca sunt afectați după atâtea probleme, unele chiar neglijate. Dar încerc să iau milurit eu având și gută tocmai din cauza filtrării deficitare. Eu voi citi toate tabelele pe care ni le-ați prezentat și voi căuta un mod de alimentație adecvat cat se mai poate. Mulțumesc mult ca întotdeauna .🤗❤️
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 3 месяца назад
Da, se vede o cascada de evenimente, procese, care au interationat si au declansat din una in alta, care trebuiau clarificate decenii in urma de catre un medic care vede totul ca un tot intreg! Acidul uric se arunca din corp cu vit C, B3, B6, Arginina.Cu actiune indirecta Omega Mg, vit B9. Rata de filtrate depinde de creatinina, starea muschilor, de proteina consumata, metabolizata, excretata. Cu drag!
@gabrielabogdan9809
@gabrielabogdan9809 9 дней назад
Am făcut colică renală de câteva ori ! Am fost la spital urgență de câteva ori . Intr un final am ajuns să fiu operată! Mi s a extirpat un calcul din mijlocul rinichiului drp de 3 cm a fost foarte dureros am avut și câteva mai mici care cu ESWL S au spart apoi pus stant sondă urinară pusă rău am făcut hemoragie masivă pe cei din spital nu i au interesat să mi i schimbe în fine! M au măcelărit practic operată în octombrie iar în dec 1 am făcut iar criză renală gravă și am ajuns la spital la ecograf s au mirat să vadă ca mi au lăsat pietre încă acolo nu au scos tot! Am rămas șocată la operație recentă să fie așa ceva! Urologul care m a operat prima dată nici nu a vrut să mai audă de mine! Am ajuns la alt urolog acum unul cumsecade care m a tratat bine cu grijă! Pietrele au fost de consistență cea mai dura cistinina din păcate! Nu mi s a prescris o dietă Nimic degeaba am întrebat în spital urologii ! Ce nutriție vă rog se ia de tine?!? Spuneți ne vă rugăm! Multumesc anticipat!doamne ajută!🙏sa fie bine!
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 8 дней назад
Deficiențe de vitamine și minerale implicate în cistinurie: B6, Mg, vit C - verificati nivelele, la fel ca si B9, B12, Homocisteina. Cistinuria este o tulburare genetică rară care afectează modul în care rinichii procesează anumite aminoacizi. Această afecțiune duce la formarea de pietre la rinichi compuse în principal din cistină, un aminoacid. Persoanele cu cistinurie au o capacitate redusă de a reabsorbi cistina și alți aminoacizi dibazici (arginină, lizină și ornitină) din urină în sânge. Litotriția extracorporeală cu unde de șoc (ESWL): utilizează unde de șoc pentru a sparge pietrele în fragmente mai mici care pot fi eliminate prin urină tot este o solutie, deja Post-factum. Hidratare : Esențială pentru a dilua urina și a reduce concentrația de cistină, prevenind astfel formarea pietrelor. Se recomandă un aport zilnic de 2-2.5 litri de lichide, de dorit apă (vedeti filmuletul meu despre Hidratare "cum bem apa corect"). Chanca Piedra (Phyllanthus niruri): Proprietăți de "sfărâmare" a pietrelor: Este cunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta la descompunerea și eliminarea pietrelor la rinichi. Nettle leaf (Urtica dioica): Proprietăți diuretice și antiinflamatoare: Poate ajuta la reducerea inflamației și la promovarea diurezei. Alcalinizarea urinei: Citratul de potasiu este un medicament frecvent utilizat pentru a crește pH-ul urinei, făcând cistina mai solubilă și mai puțin predispusă la formarea pietrelor.
@gabrielabogdan9809
@gabrielabogdan9809 7 дней назад
@@carolinamagda1116 Va multumesc cu recunoștință pentru mesajul d-voastră!
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 7 дней назад
@@gabrielabogdan9809 santate ❤!
@lillyimpala1686
@lillyimpala1686 3 месяца назад
Smirna pastile este bună pentru pietre la rinichi, am luat eu
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 3 месяца назад
Extract de Smirna este natural ! De aceea ajută !
@iliepana8283
@iliepana8283 3 месяца назад
Legat de nutriție,,,multă lume ,nivel planetar,,,consumam,,,CE AVEM,,,CE NE PUTEM PERMITE.
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 3 месяца назад
@@iliepana8283 Este adevarat! Îngrijirea bolilor cronice sunt ca o povară grea de purtat, atât din punct de vedere emoțional, cât și financiar.
Далее
Ce sunt bolile autoimune?
9:11
Просмотров 15 тыс.
Cum are rol procesul de Detox în Ficat
18:42
Просмотров 1,3 тыс.
Terapii noi in hiperuricemie si guta
43:16
Просмотров 14 тыс.
ESTE INSUFICIENȚA RENALĂ (I)REVERISBILĂ?
7:40
Просмотров 4,4 тыс.
Ce este bronsita cronica?
2:45
Просмотров 26 тыс.
3 Semne Care Indică o Problemă cu Rinichii
6:15
Просмотров 21 тыс.
Как без этого..😂
0:15
Просмотров 3,3 млн