Тёмный

Casa pasiva din cofraje de polistiren expandat, GATA in doar 25 de zile! 

nZEBshop
Подписаться 16 тыс.
Просмотров 82 тыс.
50% 1

🔨 În episodul de astăzi suntem pe un șantier de lângă București în care povestim alături de Valentin de la IZODOM despre sistemul lor constructiv de casă din beton armat și cofraje de polistiren expandat.
Imaginați-vă construirea unei case ca pe un joc de LEGO - dar cu profesionalism și atenție la detalii. Discutăm astăzi despre acest sistem, despre costuri, etape de montaj și multe altele.
Și dacă sunteți curioși de ce beneficiarul a ales acest sistem de construcție, urmăriți întreg materialul video.
Când am ajuns pe șantier, produsele pro clima erau deja prezente. Indiferent dacă era vorba de case prefabricate din lemn, construcții din zidărie sau structuri metalice, etanșarea la aer pentru ferestre și uși se realiza în același mod. Partenerii noștri de la Barrier au instalat benzile de etanșare CONTEGA SOLIDO SL-D pentru interior și CONTEGA SOLIDO EXO-D pentru exterior, alături de soluțiile Blaugelb pentru reducerea punților termice în zonele de praguri și solbancuri.
🛒 Produsele sunt disponibile în magazinul nostru online nzebshop.ro
▬ Urmărește-ne pe ▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📘 FACEBOOK: / nzebshop
📸 INSTAGRAM: / nzebshop
🔗 LINKEDIN: / nzebshopromania
🎵 TIKTOK: / nzebshop.ro
▬ Ia legătura cu noi ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📧 Email: info@nzebshop.ro
🛠️ Asistență tehnică: 0766848955
📞 Asistență vânzări: 0761333999
🛒 Explorează magazinul nostru online și descoperă o gamă variată de soluții pentru casa ta: nzebshop.ro
👷 Echipa noastră specializată este pregătită să te ajute cu montajul sistemelor de izolație termică: renovata.ro

Опубликовано:

 

4 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 84   
@danimosiu7415
@danimosiu7415 3 месяца назад
Perfect pt o sanatate maxima daca vrei sa fiu aurolac!
@klapphy
@klapphy 3 месяца назад
polistiren si spuma...bine zis :))
@IZODOM
@IZODOM Месяц назад
@@danimosiu7415 să nu uitați că dormiți pe o saltea din spumă poliuretanică (cu memorie), mâncați sau cumpărați alimente proaspete ambalate în polistiren. Deci haideți să nu ne mai mirăm că se folosesc aceste materiale și pentru izolarea caselor, deoarece miroase puternic a ipocrizie.
@Mizzoneo
@Mizzoneo Месяц назад
Am văzut o casă din asta făcută cu sisteme Amvic când trăcănea unul pe la televizor ce sistem grozav este.De câțiva ani buni deși este tencuită și avea decorativă galbenă, casa este acum verde mucegăit, exact cum se face pe mașinile care stau ani de zile abandonate. E drept că nici proprietarul nu-și bate capul să-i mai dea o mână se vopsea. Cel puțin la exterior arată ca dracu, nu știu cum o fi la interior.
@floringrigoras7825
@floringrigoras7825 5 дней назад
Fratioare daca e cea ce spui pune citeva poze ca sa credem si noi
@Mizzoneo
@Mizzoneo 5 дней назад
@@floringrigoras7825 unde vrei să-ți pun pozele frățioare?
@rusraul
@rusraul 2 дня назад
ce legatura are decorativa cu sistemul asta de construire?se da decorativa peste polistiren de ani buni🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@Mizzoneo
@Mizzoneo 2 дня назад
@@rusraul râzi ca muta la sulă. Blocurile izolate in aceași perioadă nu au nici pe dracu pentru că polistirenul a fost aplicat pe construcții uscate inteligentule. Casa lu' ăsta s-a înverzit și arată ca dracu ce a ce te duce cu gândul că cimentul ăla poate nici in ziua de azi nu e uscat in totalitate. Nu am fost în casa omului înauntru dar acum arată ca dracu. Nu am idee cât timp este necesar ca betonul turnat în niște cutii de polistiren se usucă și în ce conditii. Poti face experiment sau mai simplu , fă-ti in plm casă sistem " Amvic" pentru ca sub denumirea asta era promovat de Dan Diaconescu la televiziunea din garsonieră și mulți tălâmbi au pus botul.
@ovidiugatu8715
@ovidiugatu8715 3 месяца назад
Trebuie sa recunosc ca nu știu prea multe despre varianta asta de construcție, dar pare interesantă. Vorbesc dpdv al unei persoane ce se pregătește încet-încet sa se apuce de treaba. Unde putem găsi mai multe detalii? (pe internet am găsit ceva informații neclare).
@iondicu6367
@iondicu6367 21 день назад
A. asta era șmecheria voi i-ați dat ideea lui Simon cu casele ieftine ! frumos ,a pus botul. 😂
@adrianapreda6945
@adrianapreda6945 2 месяца назад
Se poate face o casă cu nivel pe o suprafață de 50mp??? Si cam la ce preț
@adinapetris9956
@adinapetris9956 11 дней назад
Cit te costa metru patrat?
@adinapetris9956
@adinapetris9956 11 дней назад
Si citi Ani are garantie???
@nZebco
@nZebco 2 месяца назад
Numai elemente sanatoase in aceasta casa:)
@alexandrucatalinene9641
@alexandrucatalinene9641 11 дней назад
Cum naiba exact unii care promoveaza timberframe s-au gandit sa vorbeasca?! Daca e sa vorbim de formaldehida si alte substante care stim ca sunt in casele din lemn, ar trebui toti sa folosim doar beton si caramida.
@nZebco
@nZebco 11 дней назад
@@alexandrucatalinene9641 Pai ce am spus gresit?
@macoveialex6823
@macoveialex6823 2 месяца назад
De ce sa decupat polistirenul la interior la usi si ferestre?
@IZODOM
@IZODOM Месяц назад
Pentru etanșeizare. Se tencuiește de pe beton până e folia tencuibilă montată la ferestre
@raduovidiu2925
@raduovidiu2925 3 месяца назад
Cum se rezolva problema vaporilor de apa?
@IZODOM
@IZODOM 3 месяца назад
La fel cum se rezolvă și la o casă din zidărie tencuită, lemn sau metal cu membrana obligatorie. Atât tencuielile cât și membranele sau OSB sigilat cu scotch formează bariera de vapori la interiorul casei, deci umiditatea este blocată în interior la toate casele preformante prin care nu bate vântul la propriu. "Problema" se rezolvă cu ajutorul ventilației cu recuperare de căldură.
@raduovidiu2925
@raduovidiu2925 3 месяца назад
Da, deci trebuie obligatoriu un sistem de ventilatie centralizat, indiferent daca il vrei sau nu, daca vrei casa pasiva sau nu. E prima data cand aud ca o tencuiala este ca o bariera de vapori. Peste tot se vorbea pana in prezent de folosirea materialelor de termoizolatie permeabile la structurile din zidarie, ex vata bazaltica. Practic vorbeau degeaba pentru ca tencuiala interioara era o bariera de vapori. Cum se uda betonul dupa turnare? La pereti cum ajunge apa? Sau se uda doar placa? Cum se evapora apa din uscarea betonului?
@IZODOM
@IZODOM 3 месяца назад
@@raduovidiu2925 avem obligatoriu materiale care se comportă ca o barieră de vapori la interior din materialele menționate (strat airtight). Se recomandau materiale permeabile la vapori pentru că nu toate casele sunt etanșe iar umiditatea din casă poate migra în pereți creând condens, ceea ce poate fi problematic mai ales la structurile din lemn. În cazul nostru betonul reprezintă materialul airtight, iar dacă îl penetram cât mai puțin și sigilăm cu membrane îmbinarea cu ferestrele, obținem etanșeitate perfectă, ceea ce ne garantează certificarea. Betonul nu se usucă niciodată (apa din compoziția lui formează cristale cu cimentul de Portland și rămâne în beton mii de ani - puteți testa asta acasă, cântăriți beton proaspăt și verificați din nou peste 30 zile), el se întărește, iar acest proces nu trebuie să se facă forțat, de aceea se hidratează suplimentar. Facem asta doar la plăci, pentru că în cofrajele de polistiren se menține umiditatea ceva mai mult timp, ceea ce este un avantaj. În cofraje, cum am explicat mai sus, apa din beton nu se evaporă. Totuși avem apă în exces care la turnare, o parte iese prin îmbinările cofrajelor sau prin polistiren din cauza presiunii (iese filtrată), iar restul se evaporă încet prin polistiren, deoarece acesta este permeabil la vapori (nu este un material airtight). Vă aștept pe unul din șantiere ca să măsurăm umiditatea elementelor turnate. Indiferent de anotimp, după 30-45 zile, diferența de umiditate între pereții protejați de polistiren și celelalte elemente expuse (stâlpi sau plăci), este între 2-5%.
@raduovidiu2925
@raduovidiu2925 3 месяца назад
@@IZODOM multumesc pentru raspunsuri!
@IZODOM
@IZODOM 3 месяца назад
​@@raduovidiu2925cu mare plăcere!
@MrDenisJoshua
@MrDenisJoshua Месяц назад
Am cautat izodom per nzebshop si nu am gasit... Cum dau de pret ?
@IZODOM
@IZODOM Месяц назад
@@MrDenisJoshua trimiteți proiectul la Izodom și veți avea preț unitar și cost estimativ pentru întreaga construcție
@MrDenisJoshua
@MrDenisJoshua Месяц назад
@@IZODOM Nu ii mai usor sa mi spuneti cat costa la m2 fara fier si fara nimic altceva... ? Daca va trimit proiectul, pierdem vremea amandoi... asta pt. ca sunt convins ca este prea scump. Ma intereseasa numai pt. subsol. Restul casei ii in timber-frame. Multumesc.
@IZODOM
@IZODOM Месяц назад
@@MrDenisJoshua în general subsolul este scump, de aceea ca economist nu vă recomand să îl construiți doar pentru a depozita câteva borcane de murături. Ca și consultant certificat pentru case pasive, iar nu vă recomand subsol pentru că sunt foarte greu de diminuat punțile termice. Am timp suficient și vă fac cu plăcere acel calcul estimativ. Posibil să mă intereseze proiectul chiar dacă îl veți realiza pe timber frame și vă pot oferi consultanță gratuită. Cât despre scump/ieftin, tocmai a făcut Soflete un video pe această soluție și nu pare ieftină.
@MrDenisJoshua
@MrDenisJoshua Месяц назад
@@IZODOM Subsolul (200m2) il voi folosi la: 3 masini, aparatura fotovoltaic, bateriile fv, pompa de caldura, VMC (ventilatie mecanica controlata), serverele mele, sala de forta, laboratorul in care voi face una alta + scule(am o gramada de hobby-uri) , depozit pt. sculele de gradinarit etc... inca nu sunt convins ca o sa ajunga :-) Dar... ii de zis si faptul ca am un teren in panta, la care in baza studiului geo trebuie sa fac fundatie la 2,5 mt. Si deci daca tot sap si torn... am zis ca ma aprofit si fac si demisol. Va mai zic o chestie... cu ceva timp in urma am cerut un calcul la un sistem de genul asta (thermosystem se numesc mi se pare) si a iesit extrem de mult fata de metoda clasica (cofrag>tunare>izolare). Vreti sa faceti un calcul rapid...? deci subsolul este de 17/12 mt, inaltime 2,5(fara planseu). Multumesc din nou. p.s. pe Marius Soflete il urmaresc de ani de zile, si nu tin minte sa fi facuta recent video in care sa vb de subsol.
@mihailfelixdumitresc
@mihailfelixdumitresc 2 месяца назад
Am numai critici de adus acestei solutii; nu vreau să jignesc pe nimeni, dar am să spun ce am de spus, in speranța că cei care citesc se vor convinge să NU facă o casă in acest fel. 1) 25 de zile a durat casa la rosu: depinde de câți oameni lucrează simultan; dublezi numarul de oameni, scazi numarul de zile undeva spre jumătate; 2) polistiren la interior = mucegai/igrasie/ciuperci/spori. In ani de zile oamenii care vor locui acolo au sanse să contracteze boli respiratorii; chiar si cu sistem de improspatare a aerului (obligatoriu la case pasive) mucegaiul tot va ramane unde este umezeală; 3) spumă spray-ată, mai academic spus policianurată, este o substantă care, nu doar că nu crește in copaci , ci degajă compusi chimici care sunt daunatori respiratiei; 4) Doamne-fereste de situatie de foc la acoperis, căci este si polistiren si spumă ; spunea tipul că poate sa puna vată bazaltică care are rezistență buna la foc. Deci polistiren+spumă+vată ? Este hilar; 5) radierul de 30 cm daca e armat bine este ok d.p.d.v al rezistentei, insă ce facem cu infiltratiile de la ploaie si zăpada domnilor ? Unde este fundatia mai adanca de 90 cm (adâncimea de îngheț) care să impiedice sa patrundă apa sub talpa casei, care iarna ar ingheta si ar dilata solul, iar primavara s-ar contracta, facând loc apelor de la ploaie ca să formeze pârâiașe de apă pe sub fundatie ? Urmând o tasare inegală a casei ?! Nu se va dărâma casa, doar ca la un cutremur are sanse sa se incline putin din tasări inegale. Inginerul ăla geo si ala de rezistență ar trebui să ne spună si noua cum se rezolva această problemă ; 6) sper ca inginerul de rezistența a calculat bine grosimea placii de la etaj, căci prin scoaterea grinzilor din discutie comportamentul casei la cutremur se schimbă; in continuare placa are rol de șaibă ), există avantajul neconcentrării tensiunilor in coltul (lipsei) grinzilor, dar sper ca a calculat bine fierul (călăreții) si jontările in camp. Cutremurul este ceva extrem de impredictibil, acceleratiile care se nasc se despart in noduri intr-un fel in care softurile pot doar să simileze armonicile, insă cu o perioadă de colț de 1,5 secunde, dacă as fi in locul inginerului nu aș fi umblat la fundatii sau la grinzi; este prea hazardant, iar câștigul este fix zero, căci înăltimea " câștigată" la tavan parter prin ne-practicarea grinzilor o faci doar atunci când n-ai de ales (subsoluri/demisoluri), insă unde iti permiti inaltimea, nu compromiti comportamentul casei la cutremur ca să câștigi tiranti mai scurti la tavanul de rigips si eventual 1 rand de caramida. Mi se pare total inutil; 7) asta este ultimul argument contra si CEL MAI IMPORTANT din punct de vedere al structurii: oricine a turnat beton pe santier STIE că se pot naste goluri din turnare; practic betonul nu umple fiecare mm cub de volum de aer. Sunt multe cauze care pot conduce la asta: lipsa vibrării, vibrare defectuoasă, stricarea vibratorului in timpul turnarii (nu se strică niciodată atunci când NU torni pentru simplul fapt ca atunci NU îl folosesti), betonul are consistența prea mare (chiar daca adauga apa in CIFA, nu va fi apă "legată" cu cimentul ci doar va facilita curgerea mai usor prin trompa de la elefant , NU si printre barele de fier beton ), etc, etc. Când se foloseste cofrag clasic de lemn/metalic, la decofrare se vor vedea golurile de turnare si se vor remedia acolo unde sunt mici (cu mortar special) sau se vor dârâma elemente si se refac (ancore chimice + rebetornare). Insă in acest caz când cofragul de polistiren rămâne si după turnare, de unde stii dacă ai goluri de turnare STRUCTURALE ? Nici măcar nu stii dacă ai vreo problemă sau nu. Ăsta a fost motivul pentru care acest sistem de cofrag "pierdut" din polistiren , care se numea AMVIC in anii 2.000 a fost abandonat. Stiu că unii o sa critice ce am scris aici; este dreptul lor, insă am rugamintea să o facă cu argumente. Sunt inginer, am experienta practică de santier, iar in 2010 când mă documentam despre case pasive, eram foarte putini insi care auzisem de Passive Haus Institute si de primele proiecte facute in mai multe tari cu scopul de a colecta date pentru solutii termice. Apropos, regimul nostru climateric era similar cu cel din Hamburg, unde o casă cu pereți diafragmă din beton (solutia din acest videoclip) avea 40 cm de polistiren ! DOAR pe exterior, niciodata pe interior !
@vvictorable
@vvictorable 2 месяца назад
Nu înțeleg al doilea argument.Ca inginer cred că sunteți la curent cu diferitele sisteme de ventilare care ar trebui sa rezolve problema umidității!Care de altfel ar trebui instalate nu doar in astfel de case!
@mihailfelixdumitresc
@mihailfelixdumitresc 2 месяца назад
Incerc să înțeleg logica ta: folosesc un procedeu de termoizolare prin care mai intai creez mucegai, după care caut solutii de ventilare care să "elimine" mucegaiul !?!?!? Cum ar fi dacă as elimina din start solutia care genereaza mucegai ? Nu crezi că este mai sănătos așa ?
@tudorcojocaru1402
@tudorcojocaru1402 2 месяца назад
Domnule Ing. m....@ va dau cu total dreptate mai ales in legatura cu turnarea beto ului.Singurul loc din europa unde am mai vazut o astfel de Technologie,a fost in Polonia. Acolo au ales modul acesta de constructiei datorita pretului extrem de ieftin...
@tudorcojocaru1402
@tudorcojocaru1402 2 месяца назад
Domnule Ing. m....@ va dau cu total dreptate mai ales in legatura cu turnarea beto ului.Singurul loc din europa unde am mai vazut o astfel de Technologie,a fost in Polonia. Acolo au ales modul acesta de constructiei datorita pretului extrem de ieftin...
@mihailfelixdumitresc
@mihailfelixdumitresc 2 месяца назад
@@tudorcojocaru1402 Aceasta solutie este o tampenie care n-ar trebui sa primeasca autorizatie de constructie........iar INCERC-UL doarme.....
@poparafael3065
@poparafael3065 2 месяца назад
Sunt solicitari mai mari pe fundatii, multa armatura + manopera comparativ cu o zidarie confinata, plus lipsa echilibrarii umiditatii la interior ca la o casa tencuita clasic.
@DumitruUrsu
@DumitruUrsu Месяц назад
Dacă dai cu lavabil in interior, se mai echilibrează umiditatea? La case foarte izolate, se pune centrală de ventilație, e o problema simpla de rezolvat. Mă rog, cu vreo 20.000 de Ron.
@poparafael3065
@poparafael3065 Месяц назад
@@DumitruUrsu Da, se echilibrează. Lavabilul nu-i bariera de vapori sau folie de polietilenă, majoritatea sunt permeabile la vapori.
@DumitruUrsu
@DumitruUrsu Месяц назад
Lavabilele comparativ cu varul e de ~40 de ori mai puțin permisiv la vapori. Nu se mai aplică la vopselele moderne experiența bunicilor. Dacă ai o problemă cu umiditatea, nu o rezolvi din structura casei sau tencuială.
@poparafael3065
@poparafael3065 Месяц назад
@@DumitruUrsu Nu trebuie sa vb neaparat de o problema ci de un autoreglaj. Dar nu aici este dezavantajul principal ci cantitatea mare de armătură, coeficientul de transfer termic mare al betonului, solicitarea fundatiei, lipsa inerției termice. Astea nu le-ai observat. Nu mai vb de rozatoare, in mediul rural / campie / zone cu locuinte rare care pot ataca termoizolatia exterioara, neignifuga de altfel. Solutia poate sa aiba un oarecare avantaj la anumite case pe structura de diafragme din beton si planseu tip dala (cum spune domnul din video) sau anumite structuri mixte, cadre + diafragme, dar uzual, la o casa clasica nu o vad fezabila. Plus sprijinirile la pereti. Deci necesita multe. Trec peste vizualizarea sarpantei proiectate deficitar din videoclip, dar asta este altceva.
@marianb658
@marianb658 Месяц назад
Casa amvic?
@mariusbragadireanu7978
@mariusbragadireanu7978 9 дней назад
.....daaa.....casă AMVIC , al lui Marin Cruțescu, colonelul de la Clubul Sportiv ,,Steaua" ...anii '90
@cornelgalea4569
@cornelgalea4569 3 месяца назад
Am crezut că sunteți Profi Cum puteți recomanda o casă cu polistiren
@cornelgalea4569
@cornelgalea4569 3 месяца назад
Polistirenul Nu dă voie ca migrația umidității dinspre interior spre exterior Să se realizeze rezultă mucegai
@IZODOM
@IZODOM 3 месяца назад
Pentru că aceste materiale au certificat de componentă pentru casă pasivă de la Passive House Institute, deci de la profesioniști.
@catalinsuduc5703
@catalinsuduc5703 3 месяца назад
Dar ce are polistirenul? Sunt sute de mii de case izolate cu polistiren, ce probleme au?
@cornelgalea4569
@cornelgalea4569 3 месяца назад
Cel mai mare dezavantaj al polistirenului e când nu lasă peretele să respire adică nu permite transferul de umiditate dinspre interior și spre exterior și la un moment dat apare mucegaiul la interfața dintre perete și polistiren
@catalinsuduc5703
@catalinsuduc5703 3 месяца назад
@@cornelgalea4569 Cu un sistem de aerisire și o tîmplărie de calitate nu sunt probleme ,am intrat în case construite cu sistem Amvic acum 15 ani și chiar nu aveau nimic, singura problemă era că nu aveam semnal la telefon.
@knowyouknow5244
@knowyouknow5244 3 месяца назад
Amvic e acum Izodom 😏
@IZODOM
@IZODOM 3 месяца назад
Este în continuare și Amvic, dar mai mult prin Canada și US
@mariusbragadireanu7978
@mariusbragadireanu7978 9 дней назад
Prin anii '90 râdeau de Marin Cruțescu cu invenția lui, AMVIC, acum s a reinventat.
@michaeltom5465
@michaeltom5465 3 месяца назад
Idea este ok dar ar trebuie o lege care sa zica cam as: DACA casa care ti o construiesti nu are o arhitectura pur romaneasca( the old still) atunci sa se plateasca impozitul, triplu. Asta este pentru ca lumea uita de unde vine si, toti care au construit anapoda. Acum Romania noastra frumoasa arata ca un sat fara caini. Deci eu I as Pune si pe astia care au construit aiurea sa plateasca o (taxa)impozit triplu ca sa si aduca aminte cine sunt. Stiu ca o sa mi iau o gramada de hate , si voi care imi veti da hate stiti ca am dreptate dar, nu veti recunoaste , niciodata. TRAIASCA Romania noastra frumoasa.
@DumitruUrsu
@DumitruUrsu Месяц назад
Ce ar însemna arhitectură românească și cea ne-romaneasca? Paianță? Chirpici? Cu veranda? Acoperită cu stuf? Bordeie? Neobrancovenesti? Cam delirezi, și sincer partea cea mai tristă e că nu realizezi ce debitezi.
@Mizzoneo
@Mizzoneo Месяц назад
No, dă-mi exemplu de arhitectură " românească" în Banat. La noi casele tradiționale sunt construite în stil antic roman(nu român), curte interioară. La regățeni ai o casă hăis și una cea.Fiecare provincie are propriul stil arhitectural.
@gabrieli6862
@gabrieli6862 3 месяца назад
Mda, mai bine raman pe caramaida decat asa ceva. Bafta
@IZODOM
@IZODOM 3 месяца назад
Spor la construit!
@gabrieli6862
@gabrieli6862 3 месяца назад
@@IZODOM multumesc la fel
@cedexc3860
@cedexc3860 2 месяца назад
Nu va entuziasmati de pret si/sau de rapiditatea executiei. Povestea, ca la fiecare dezvoltator care sta cu ochii beliti la profit, este ca acest pret iese pe o casa de 200 mp (parter+mansarda), cam cat are "casa magica" - ce nume de manea invelita in ciocolata. Daca doriti ceva sub 200 mp... "stai domnle ca trebuie sa aveti in vedere ca mai trebuie fier nu stiu unde, ceva mai gros, etc". Din zisele lu' don' Zaharia la o constructie mai mica necesarul de materiale se dubleaza. Te doare mintea... Cum erau pe vremuri taximetristii cand ajungeai in Gara de Nord. Nimeni nu te lua pana in Regie. Cam asa si aici. Vrei o casa de 85 mp? Tot 200.000 Euro te costa. Nu mi-au inspirat incredere sau profesionalism absolut deloc. Lasand la o parte retorica din comentarii referitoare la AMVIC (daca ar fi fost un sistem bun, nu ar fi murit) sau lunga retorica a unui inginer antevorbitor, ce mi s-a parut foarte dubios a fost faptul ca oamenii erau foarte reticenti la modificari. Le propuneam o configuratie cu alte ferestre, "compatibile" Casa Pasiva, strambau din nas. Le propuneam altceva decat spuma (da, colhaie de chimicale), strambau din nas. Pana la urma, are sens. "Dezvoltatorul" are filierele lui de unde isi ia materiale plus comision ;) Hatz!
@IZODOM
@IZODOM Месяц назад
De ce nu îmi propuneți un proiect cu o suprafață mai mică ca să vedem costurile? Trebuie ținut însă cont de raportul m2 construiți și ml de perete, adică pentru a închide între pereți 1 m2 de pardoseală, am nevoie de 4 ml de perete, iar pentru 100 m2 pardoseală este nevoie de 40 ml de perete. Vă înțeleg frustrarea, și eu îmi doresc să obținem costuri mai mici, însă matematica nu poate fi contrazisă. Nu sunt "dezvoltator", iar materialele sunt cumpărate direct de către clienți de la furnizori locali. Eu doar îi învăț ce să folosească și cum.
@adrianvasile8983
@adrianvasile8983 3 месяца назад
Copie la amvic 😂😂
@eugen-m
@eugen-m 3 месяца назад
Si mie mi a adus aminte de Amvic.
@IZODOM
@IZODOM 3 месяца назад
Amvic a fost fondat în anul 1997 în Canada. Izodom a fost fondat în 1991 în Polonia. Deci cum să faci o copie după ceva care nu exista?😅😅😅😅😅
@dignitas1980
@dignitas1980 2 месяца назад
@@IZODOM S-a referit(si nu a gresit) la primii aparuti pe piata din Romania... Unde era IZODOM(in Romania) atunci cand M. Crutescu prezenta sistemul?
@IZODOM
@IZODOM Месяц назад
​@@dignitas1980 dl. Crutescu (care era un tovarăș important pe vremuri) a aflat de sistemele ICF de la actualul meu asociat însă a decis că le va implementa mai bine și mai eficient singur. Așa este în tenis ...
@dignitas1980
@dignitas1980 Месяц назад
@@IZODOM Corectitudinea lu` Crutescu e irelevanta in discutia despre primul sistem aparut pe piata din Ro. Dar aveti dreptate, asa-i in tenis.. 😁
@mircea67670
@mircea67670 Месяц назад
nZEB este o moda de avinde materiale in ideea de economie . Nu are legatura cu confortul . Faceti niste zise case super izolate , desi a cam trecut vremea lor , case imposibil de locuit . Unde sint sistemele de ventilatie sau racire naturale , unde sint sistemele de incalzire naturale , fara consum de energie sau minim ????
@liviut.7919
@liviut.7919 Месяц назад
Poti face tu o casa asa cum intrebi si sa ne arati si noua. Eu as fi interesat
Далее
Greseli in executia fundatiilor!
6:19
Просмотров 21 тыс.
Китайка стучится Домой😂😆
00:18
CAT COSTA o casa din TIMBERFRAME in 2024?
25:31
Просмотров 29 тыс.
Proiectul Casa Magica, Passive house Ep.4
6:37
Просмотров 34 тыс.
Cum protejăm osb-ul?
14:13
Просмотров 154 тыс.
Casă la roșu, etapa 3 (cum se face placa)
10:47
Просмотров 35 тыс.
Am construit FUNDATIA casei. Cat a costat? 2024
15:14
Tur de șantier: casa TIMBERFRAME
11:59
Просмотров 33 тыс.
Китайка стучится Домой😂😆
00:18