Ai putea sa faci un video in care sa ne spui cam ce se asteapta angajatorii sa stim ca si junior? Spre exemplu pentru partea de backend, pentru ca este ceva confuz cand auzim chestia "sa stim sa programam" pentru ca nu ne dam seama daca nivelul nostru actual este ok si putem sa aplicam sau mai trebuie sa lucram pentru a reusi sa obtinem un job
@Radu Romaniuc: Destul de gresit privirea ca nu ai nevoie de X si Y. Cu cat te ocupi de mai multe cu atat te lovesti de detalii mai adanci. De exemplu chiar recent cauza pentru care nu functiona ceva la o baza de date in cadrul jobului meu a fost exact modalitatea in care sunt implementati indecsii de coloana si algoritmul de indexare folosit de Mysql. Facultatea ma ajuta foarte mult tocmai in cazurile astea "dubioase". Idem criptografie, inteligenta artificiala, retele neuronale, metode numerice (asa ii zice la ce spuneai tu cu fundamentele algebrice). Cum eu scriu intraneturi, nu o data a trebuit sa fac tot felul de predictii numerice (ai 10 valori, care estimezi corect ca ar fi al 11lea) si asta imprumuta puternic atat din AI dar mai ales din metode numerice. Si asta la o firma obisnuita, nu ceva mega super din Silicon Valley sau mai stiu eu de unde.
Pe principiul "cu cat te ocupi de mai multe cu atat e mai bine" devii un fel de jack of all trades, master of none. Dupa cum ziceam si in video, nu neg faptul ca ce faci in facultate te ajuta sa intelegi mai repede unele concepte, dar asta nu inseamna ca ai nevoie de facultate ca sa devii programator si ca fara facultate nu se poate. Se poate :D
Tot aud oameni si programatori care repeta ideea ca trebuie prima dată sa înveți bazele programării. Asa vag, toți incepatorii au idee despre ce inseamna asta, dar nu e de ajuns. Ai putea face un video despre asta, ce inseamna bazele astea, fundamentele, ordinea in care ar trebui să le parcurgi etc.
Salut. Am in plan sa fac asta, o sa urmeze o serie de cateva videouri fix despre asta. Nu doar ordinea in care sa parcurgi ci efectiv ca un mini curs :D
Salut. Multumesc de intrebare. Am avut niște probleme personale dar uite chiar acum editez următorul video 😄 de data asta am câteva filmate și o sa fiu constant
@@RaduRomaniuc95 Și totuși nimic. Ce părere ai despre faptul că se anunță deschiderea de noi birouri ale Amazon în Iași și, implicit, atragerea altor programatori?
cam trebuie sa mergi la o facultate de profil, daca vrei sa treci mai mult de programare web.... la facultate nu inveti propriu zis sa codezi, dar conteaza principiile, algoritmii, intelegerea proceselor, care de cele mai multe ori sunt mult mai importante decat sa inveti sintaxa de cod
Salut. Nu sunt deacord cu "cam trebuie sa mergi la o facultate". In mare parte si eu am zis ca conteaza principiile si chiar am accentuat ca principiile sunt mult mai importante decat sintaxa de cod mereu, nu doar "de cele mai multe ori". Nu sunt deacord pentru ca eu am facut o facultate de informatica si consider ca din 3 ani de zile am perdut 2 invatand chesti inutile, care nu ma ajuta in momentul de fata. Principiile poti sa le inveti si singur, fara o facultate.
Si tocmai asupra acestui fapt vreau sa atrag atentia, vad multe persoane care considera ca le trebuie o facultate cand ar putea invata singuri ceea ce isi doresc.
@@RaduRomaniuc95 Invatul singur nu este pentru oricine. In mod real, cam 5% din populatie este capabila de a fi cu de-a totul autodidact. Deci.. nu functioneaza ca ma hotaresc si iau 3 carti si incep.. Respectiv cu cat mai mult stai pe o ramura, cu atat mai mult te afunzi in acea ramura a programarii. Am 12 ani de cariera ca programator web, liceu + faculta + master de informatica finalizat. Am facut si nitel programare de jocuri. Crede-ma, e suuuper greu sa schimbi. Daca maine as fi obligat sa ma apuc de programare C++ embed, as fi in plop.
@@nagyzoli Daca nu poti sa inveti de unu singur ce te face sa crezi ca la facultate vei invata ceva? La facultate tot de unul singur inveti, doar ca nu alegi tu alea 3 carti, ci iti dau ei 3 carti care sa le citesti (sper ca se intelege ideea)
@@RaduRomaniuc95 Nu e chiar asa. Pentru ca invatarea asistata nu e acelasi lucru cu autodidact, chiar daca tot in "capul tau" se intampla treaba, nu invata nimei in locul tau. Exista o intreaga stiinta, numita didactica, prin care un profesor structureaza materia de invatat intr-un fel digerabil pentru tine. Daca tu vrei sa inveti "x", e plin netul de carti de specialitate. Dar fiecare trateaza un aspect a lui "X" si tu trebuie sa filtrezi si mai ales sa sintetizezi informatia. Ori asta nu este deloc un proces natural uman, deci trebuie antrenat din timp, putini o au nativ.