Тёмный

Ce se reciclează și ce nu 

Teodora Ghenciu
Подписаться 437
Просмотров 20 тыс.
50% 1

Există o diferență între “reciclabil”și “reciclat”. Nu tot ce aruncăm noi separat se poate recicla.
De ce trebuie să spălăm plasticul pe care îl aruncăm separat?
Ce sens mai are să colectăm separat, dacă mașina de gunoi vine și le amestecă pe toate, plastic, hartie, carton, metal?
Ce se întâmplă cu tot ce punem noi la reciclat?
Tetra Pack se reciclează sau nu în România?
Cât se reciclează în România?
Care este cel mai bun PET si care este cel mai prost?
Am căutat răspunsurile la aceste întrebări direct la sursă, la o stație de selectare a deșeurilor. Locul unde ajunge tot ceea ce noi aruncăm separat de gunoiul menajer.
Sper ca această filmare să ajute la a înțelege mai bine rolul nostru în economia circulara, ce putem recicla și ce nu. Și mai ales de ce este important să reciclăm.

Кино

Опубликовано:

 

2 авг 2022

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 81   
@bogdanpetcu5247
@bogdanpetcu5247 2 года назад
Am aflat lucruri noi. Unele informatii le stiam dar le-am completat cu cateva detalii.
@alexxy01
@alexxy01 2 года назад
Felicitari centrului de sortate pentru transparenta. E cel mai detaliat clip de profil si ofera raspunsuri la multe intrebari. Multumim.
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu 2 года назад
Da, si eu i-am felicitat pentru deschidere. Mai rar.
@madeinromanyeah
@madeinromanyeah 2 года назад
Bravo. Initiativa ta este de aplaudat, la mai multe episoade educaționale!
@anamariastanca5482
@anamariastanca5482 2 года назад
La cat mai multe astfel de clipuri educative! Cred ca e mare mare nevoie! 👏🏻
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu 2 года назад
Multumesc, Ana Maria! Subscribe, ca sa fii anuntata cand mai incarc astfel de clipuri. Iar daca ti se pare valoros, atunci cred ca ar ajuta sa share-uiesti in grupul tau. Doar asa ne putem informa si ajuta unii pe altii.
@anamariastanca5482
@anamariastanca5482 2 года назад
@@TeodoraGhenciu Sunt abonata si am distribuit. :-)
@matahari7030
@matahari7030 Год назад
@@TeodoraGhenciu Deci ......peturile se pun la tomberon , totdeauna fără dopuri ??
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu Год назад
@@matahari7030 Domnul zice sa păstram capacele la peturile din plastic si sa dam capacele la o parte la sticlele din sticla. Eu asa am înțeles.
@almacazacu687
@almacazacu687 Год назад
Ar fi genial dacă ai face clipuri și de la alte sectoare, poate alte orașe. Asta ca să ne facem o idee mai bună de ce se întâmplă în general. Urban cred că sunt cei mai buni și comunicativi. Altfel, am urmărit cu tot interesul clipul și m-am bucurat foarte mult că l-ai publicat. Mulțumiri!
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu Год назад
Si eu multumesc pentru mesaj. :)
@nelutu6506
@nelutu6506 2 года назад
Pe vremea lui Ceau apa minerala era la sticla de sticla, sampania, vinul, berea, laptele, uleiul, otetul, etc., iaurtul era la borcan de sticla.Adunai sticle si borcane si luai bani pe ele de la unele centre de reciclare. Pana si laditele pentru fructe/legume erau din lemn nu din plastic. Cum se putea pe atunci?
@vexx5955
@vexx5955 Год назад
Asta e rezolvarea, plasticul este și nesănătos și dezastru pentru mediu!
@chadrinskaiajocainta471
@chadrinskaiajocainta471 Год назад
Atunci probabil că nu ar fi permis nici uleiul de palmier cancerigen și multe altele asemenea pentru instaurarea dictaturii sioniste care se pregătește de mulți ani.
@vlad-rautu
@vlad-rautu 2 года назад
Extraordinar acest clip, mi-a raspuns la multe intrebari.
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu 2 года назад
Multumesc pentru mesaj. Ma bucur mult sa aud asta. In cazul asta, poate ar fi de folos sa share-uiesti clipul si in grupul tau de prieteni. Si daca dorești sa mai afli informatii asemanatoare, sa dai subscribe la canal. 😜
@dl.puncea
@dl.puncea 2 года назад
Foarte fain si informativ videoul. Sper sa iasa cat de repede din opinia publica ideea de "oricum nu recicleaza in Romania nimic" pentru ca momentan eu cred ca asta e cea mai mare problema. Tot apar exemple pozitive de genul dar in continuare oamenii stau pe facebook si vorbesc doar prostii despre gestionarea deseurilor...e trist dar sa speram ca o sa trecem peste.
@vexx5955
@vexx5955 Год назад
Stai calm... 14% e cam nimic. Suntem pen ultimul loc din ue la capitolul asta ! Germania e locul 1 cu 70%
@intrenoifievorba
@intrenoifievorba Год назад
Informațiile și imaginile prezentate de tine sunt tare bune, mai ales pentru unii cârcotași care comentează mereu pe tema colectării selective. Dar mi se pare trist și chiar înfricoșător că în zilele noastre mai discutăm încă abia despre ce se reciclează și ce nu, câte fracții există, că ambalajele trebuiesc aruncate curate ș.a.m.d. Ce văd eu, dincolo de informațiile discutate, discutăm despre cantități imense de deșeuri, reciclabile sau nu... Suntem mari producători de gunoi, fără să ni-l asumăm în vreun fel!! Iar astăzi, pe toată suprafața planetei, ar trebui să discutăm despre: REDUCE, REUSE și, abia în ultimă instanță, RECYCLE. Până nu ajungem, în marș rapid, să discutăm despre reducerea consumului și a risipei, de orice fel, până nu taxăm gunoiul dus la container per sac, până nu se iau măsuri care să se simtă în buzunar... o să tot discutăm pe tema asta de grădiniță, la ora actuală: ce se reciclează... Sunt convinsă că tu cunoști aceste aspecte și nu te învinovățesc de ceva. Dar te-am urmărit cap-coadă, cu tristețe mare, căci am realizat din nou cât de în urmă suntem :(
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu Год назад
Perfect de acord. Multumesc pentru mesaj.
@chadrinskaiajocainta471
@chadrinskaiajocainta471 Год назад
În 2020 am fost în două pelerinaje cu Basilica în Maramureș și în turul salinelor pentru că primisem prima oară niște tichete de vacanță pe care le au reținut din salariu și nu am reținut în ce zonă am văzut niște forme ciudate de relief care ieșeau din câmpie și erau niște dealuri de gunoaie. De câțiva ani am căpătat mania reciclării și ajung să adun din zona stațiilor de autobuz sau pe unde am drum sticle sau plastic sau doze pe care am încercat să le duc la diferite stații de reciclare. Pentru că am avut și mai am destule probleme de sănătate și prea puțină energie am adunat mai multe și în curtea casei unde nu mai locuim și vecinii au chemat poliția si mi au dat amendă deși respectivii vecini nu au cerut voie să și facă intrarea pe o alee pe care s au făcut mai mult decât stăpâni cu obrăznicie și mitocănie de mai multe ori. Sigur că vor și să cumpere dar sper să nu ajung să i vând lu ăsta pe care l am auzit o dată urlând că ce caută câinii în fața blocului lui. Unul dintre acei câini era cu față de moșulică adică probabil că era corcit cu snauzer și chiar mi se parea cel mai frumos câine pe care am ajuns să l visez sau văd într o noapte când s ar putea să fi fost omorât. Nu știu dacă acum se mai cere semnătura vecinilor la construirea blocurilor sau altele dar cineva chiar mi a spus că din cauza acestui bloc proprietatea nu prea mai este interesantă pentru construit vreu bloc probabil.
@pUrPLeD0t
@pUrPLeD0t 2 года назад
Bravooo, chiar am aflat lucruri pe care nu le stiam!
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu 2 года назад
Ma bucur sa aud asta:)
@IoanStoenica
@IoanStoenica 2 года назад
Util, multumim!
@respectpentrusanatate954
@respectpentrusanatate954 2 года назад
Ar fi bine ca persoanele care lucreaza la sortarea pe banda sa poarte masca, pentru a se proteja de substantele nocive.
@cepania
@cepania 2 года назад
Vestea buna e legata de caserolele din polistiren, cea proasta e legata de iaurturile mici... practic ajung tot la ars si daca le speli si daca nu
@DanielH
@DanielH 2 года назад
Mulțumesc pentru video
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu 2 года назад
Si eu multumesc pentru mesaj. 🙂
@wanda-monicapolipciuc471
@wanda-monicapolipciuc471 2 года назад
Bună ziua, Vă mulțumesc pentru materialul informativ. Cred că este important de precizat că aici apare linia de Sortare a unei singure companii. În București cred că fiecare sector sau zonele din sector sunt arondate unei anumite companii care sortează deșeuri. La fel și in țara. Și fiecare companie de Sortare are linii de Sortare ușor diferite; de asemenea fiecare companie are subcontractori diferite; ex: poate ca o companie are subcontractori cu ambalaje tip TetraPack pentru lapte sau sucuri. Poate o alta nu are in momentul de fata așa ceva. Dar pe viitor va avea. Sau o alta companie are un subcontract, dar renunța apoi. Pentru moment, cu toate ca cred ca o clarificare ar fi utila sa vina de la nivel administrativ, cred ca ar fi util sa introduci numele domiciliului tău și sa știi ce instituție locală e responsabila de deșeuri pentru Zina ta, cu ce firma are contract de transport și Sortare deșeuri, locația specifica a firmei care se ocupa de zona ta ce cerințe și ce deșeuri sortează (îmi imaginez ca o firma poate avea mai multe locatii cu linii de Sortare ușor diferite) și sa observi care sunt eventuale noutăți in viitor legate de linia de Sortare pentru Zona ta. Și filmulete asemănătoare informative pentru fiecare stație a zonei. (Cu update-urile in timp pe parcurs dacă apar modificări) Mi s-a părut esențial mesajul de la final și anume ca reciclarea este de fapt ultima soluție și altele sunt măsurile pe care ar trebui sa le avem in vedere, cum spuneați și dumneavoastră, sunt sa cumpărăm mai puțin, sa reutilizam ce poate fi reutilizat, sa cumpărăm ce avem nevoie, sa cumpărăm pe cat posibil la vrac si nu ambalat (pentru ca costul si energia de spălare a ambalajelor nu dispare, ci e parte din costul și energia de la întreținerea locuințelor individuale), as adauga eu, pe cat posibil, sa cumpărăm local - astfel încât costurile ascunse de transport și distributie care au in spate multe ambalaje de depozitare, stocare temporara, transport etc. deja au urmat “cursul” și sunt aproape de noi, nu e nevoie de inca un ciclu de ambalaje pentru transport, depozitare pentru inca o livrare dintr-un depozit îndepărtat. Din nou, in măsura in care este posibil. Cu bine.
@wanda-monicapolipciuc471
@wanda-monicapolipciuc471 2 года назад
doc.pmb.ro/monitorul_oficial/2020/ian_2020/HCLS_5_8.pdf Chiar dacă documentul din link aparține primăriei sectorului 5, in articolul 34 se pot vedea stațiile de Sortare pentru Bucuresti și Ilfov, cu o parte din subcontractori și posibilitățile lor de Sortare la momentul publicării documentului 23.01.2020(respectiv stațiile de eliminare la ART 29).
@wanda-monicapolipciuc471
@wanda-monicapolipciuc471 2 года назад
Mai jos este ghidul de colectare separata pentru 2021 pentru Bucuresti. La pagina 23 apare o harta cu tipuri de fracții colectate in fiecare zona. Paginile 24-25 introduc cadrul de responsabilitate administrativă legata de gestionare a deșeurilor. Iar între 26-33 o descriere mai detaliata pe sectoare, desigur, la nivelul anului 2021. azipentrumaine.ro/wp-content/uploads/2021/12/GHID-DE-COLECTARE-2021-REV-2.0.pdf
@RobertSTK
@RobertSTK 2 года назад
Nu înțeleg de ce producatorii nu includ o taxa in plus de 50 de bani pentru fiecare sticla vândută. Cum e de exemplu in Germania, 25 cenți/ sticla
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu 2 года назад
Exista un astfel de proiect si la noi, garantie-returnare. Prin care sa poti returna in orice supermarket sticlele, pet-urile si cutiile de aluminiu si sa primesti inapoi cate 50 de bani. Dar sunt multe interese la mijloc. Si proiectul e deocamdată blocat.
@RobertSTK
@RobertSTK 2 года назад
Din păcate…Asta-i România🫥
@florentasuciu8464
@florentasuciu8464 2 года назад
@ Robert Krestel Ce taxa mai vrei sa adaugi pe sticla? Nu e suficient ca tu platesti deja valoarea sticlei cu "n" adaosuri pe care le contine deja? Adaosul producatorului sticlei, al celui care produce continutul sticlei, al comerciantului care vinde produsul final. Din valoarea ambalajului din sticla tu ar trebui sa primesti inapoi jumatate din pretul cu care vinde producatorul ambalajelor din sticla. Pe vremea lui Ceausescu, din cateva sticle si borcane pe care le duceam la reciclat primeam atatia bani ca puteam sa mergem sa vizionam un film si sa ne cumparam si o prajitura. Acum ar fi la fel, daca s-ar plati pretul corect.
@intrenoifievorba
@intrenoifievorba Год назад
Taxa există. Doar că pentru a putea fi aplicat sistemul pe ambalajul de sticlă trebuie să existe mențiunea ”ambalaj reciclabil” și fiecare magazin să se ocupe de preluare, returnarea sumei și de repectivele ambajale. Imediat după implementare la un Carrefour de lângă mine, în Brașov, am citit toooate etichetele și am găsit doar la berea Holstein această mențiune, care avea și un afiș la raft. Dar la casa de marcat... nu știa nimeni de asta, habar nu aveau cum să introducă taxa, iar când mă duceam cu sticlele înapoi era un circ, ca să îmi dea 1-2 lei înapoi, pentru că refuzau să îmi dea alte sticle ”la schimb”. La scurt timp am renunțat iar apoi a dispărut și berea respectivă de la raft. Iar pe toate celelalte sticle scrie ”ambalaj nereturnabil”, deși în magazinele de la sat sau în baruri ele sunt colectate în lăzi și refolosite :)
@mihaelamihalache2215
@mihaelamihalache2215 Год назад
Yuhuu și aici se aude de capace cu suflet ,colectez pt ei de 1 an
@ddd1dorin396
@ddd1dorin396 Год назад
Cel puțin în București, foarte multe asociații de la blocuri nu au contracte pentru reciclare. Deci totul ajunge în mașina de gunoi, deci la groapa de gunoi. Cel puțin acum 15 ani, erau niște containere mari, colorate, pe tipuri de ambalaje. De vreo 10 ani, au fost scoase. Tot politic este totul!
@ancaroman2691
@ancaroman2691 2 года назад
Daca am inteles bine, deșeurile care raman pe ultima banda sunt arse, nu? folosite apoi ca deșeu combustibil in fabricile de ciment. Acestea in ce fracție ar trebui adăugate?
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu 2 года назад
Corect. Tot ce nu stim daca se recicleaza sau nu tot la plastic punem, caci le sortează ei. Doar sa fie curate. In felul asta le mai dam o șansă să fie folosite la fabricile de ciment. E mai bine oricum decat la groapa de gunoi, unde ar ajunge daca le-am pune la gunoi menajer.
@ancaroman2691
@ancaroman2691 2 года назад
@@TeodoraGhenciu mulțumesc foarte mult pentru raspuns! video-ul ăsta e extraordinar de util; chiar daca stiam anumite idei, am completat tabloul cu detalii. sper sa ajunga la cat mai multa lume și sa punem in practica tot mai mulți 😊
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu 2 года назад
@@ancaroman2691 Daca vi se pare util, puteti sa il share-uiti in grupul de prieteni.
@chadrinskaiajocainta471
@chadrinskaiajocainta471 Год назад
​@@TeodoraGhenciuNu pot fi arse la fabricile de ciment dacă nu sunt curate???!!! Domnul Iuliean Horneț are brevete de invenție pentru reciclare mult mai complexă de atât.
@chadrinskaiajocainta471
@chadrinskaiajocainta471 Год назад
Acum câteva luni am ajuns la Auchan de vreo trei ori și nu funcționa aparatul de reciclare și nici nu prea înțelegeam cum trebuia să descarc nu știu ce aplicație și m am dus la un centru de reciclare unde ajung destul de rar unde am aflat că le au pus taxă de mediu și impozit și prețul pentru aluminiu a ajuns la jumătate deși erau pe pierdere și înainte având probabil și concurență în localitate cel puțin două firme care se deplasează la firmele cu care fac contract.
@FlorinArjocu
@FlorinArjocu Год назад
Oare care e capacitatea unui astfel de procesator? Mai concret, oare de de cati are nevoie Bucurestiul pentru gunoiul produs?
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu Год назад
Dar nu cred ca problema Bucurestiului sau a Romaniei e ca nu avem suficienți astfel de procesatori. Cred ca problema e ca nu avem suficienta marfa de procesat. Daca ma gândesc ca cel mai mare reciclator din SE Europei, care e la Buzau, importa 60% din marfa. Sau la ce te-ai gandit tu? Ca poate nu am înțeles eu sensul🤓
@FlorinArjocu
@FlorinArjocu Год назад
@@TeodoraGhenciu Intrebarea e onesta si vine din curiozitate: cati procesatori sunt acum pt "marfa" bucurestiului? Sigur ca solutia e reciclarea acasa, dar chiar si atunci va fi nevoie de separare ulteriora, ca nu e practic sa ceri oamenilor 11 fractii (sau pana atunci, sa incepem cu 2 fractii).
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu Год назад
@@FlorinArjocu Nu stiu cate sunt. Dar daca aflu, revin:)
@ddd1dorin396
@ddd1dorin396 Год назад
@@TeodoraGhenciu, Buzău importă marfă, pentru că a noastră nu e bună! E murdară, de aia! Importă curate din străinătate. A fost reportaj tv și se vedea clar diferența dintre baloții românești, murdari, și ceilalți. La noi, NIMIC nu se face cu simț de răspundere.
@laurentiucocanu1910
@laurentiucocanu1910 Год назад
Reciclatorul din Buzau avea plasate in parcarile de supermarketuri containere unde lumea putea sa aduca tot felul de deseuri impartite pe multe categorii. Dar au inchis caci legislatia/guvernul nu-i ajuta. Acum duc peturile, sticlele si dozele la automatele de la Lidl, un preview pentru legea ce va sa vina. Capacele de la PETuri la Penny pentru asociatia amintita in video. Cartonul/hartia mare, sticlele mai deosebite si conserve la un centru de reciclare din cartier (gen fier vechi, maculatura), iar tot ce ramane, folii de plastic, hartii mici, orice altceva ce nu se poate clasifica la pubelele mari din sectorul 3. De aici, dupa inchiderea statiei de sortare de la Catelu, in cel mai bun caz la fabricile de ciment, in cel mai rau la groapa de gunoi.
@vexx5955
@vexx5955 Год назад
Cea mai mare tâmpenie posibila... sa speli ambalajele înainte de a le arunca la gunoi = risipă enorma de apa potabila! În Germania cum se pot spala de catre reciclatori, iar la noi nu ?
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu Год назад
Si in Germania se spala întai acasă, de oameni. Cum și în Romania se spala si la reciclator. Doar sa le accepte. Daca sunt prea murdare, nu le accepta.
@vexx5955
@vexx5955 Год назад
@@TeodoraGhenciu de ce mi-ai șters comentariul ?
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu Год назад
@@vexx5955 N-am sters niciun comentariu.
@chadrinskaiajocainta471
@chadrinskaiajocainta471 Год назад
Și în România atunci când se cerea o cotă de reciclare sticlele trebuiau să fie curate și ceea ce se recicla deși domnul Iuliean Horneț are brevete de invenție pentru reciclare mult mai complexă care nu necesită curățare decât de a nu fi amestecate cu metale sau o anumită umiditate.
@vladrusu3077
@vladrusu3077 2 года назад
Video-ul e f. bun, dar esti prea zambareata in video. Dai impresia ca iei un pic la misto subiectul, sau e o chestie asa, trecuta in revista, neimportanta. Sorry pentru sinceritate, doar o critica sper eu constructiva.
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu 2 года назад
Multumesc pentru mesaj.
@americius
@americius Год назад
Praaaf sunetul...
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu Год назад
Am filmat cu telefonul :)
@americius
@americius Год назад
@@TeodoraGhenciu , poti pune si pe telefoane lavaliere wireless. Si eventual un gimbal.
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu Год назад
@@americius Am doua lavaliere. Semi-profi. Dar nu stiu sa le folosesc:) Te oferi sa ma ajuti:)?
@americius
@americius Год назад
@@TeodoraGhenciu , nu garantez, nu ma pricep chiar la toate. Ce model ai?
@florentasuciu8464
@florentasuciu8464 2 года назад
Cerinte peste cerinte adaugate doar in contul populatiei. Ce ar fi o campanie impotriva acelor producatori care nu-si recupereaza ambalajele de la populatie in special ambalajele din sticla. Mizeria de recompensa pe care o primesti la aparatele de reciclat sticle si doze de aluminiu. Pentru doua sacose mari pline cu doze de aluminiu primesti 0.50 lei si consumi din timpul tau liber 6-7 minute ca sa le introduci in aparat. Se consuma prea multa energie pentru reciclarea ambalajelor nespalate, de aceea nu se recicleaza. Aceeasi energie se consuma si daca aceste ambalaje ar fi spalate acasa de fiecare om doar ca aceasta cheltuiala ar fi suportata in acest caz de populatie si nu de firma care recicleaza. Concluzia este ca am sa renunt sa-mi mai clatesc cutia de lapte, iaurt, caserola in care se comercializeaza carnea, conservele din metal pentruca oricum nu se recicleaza. in plus firma de salubritate care vine sa ridice gunoiul introduce in aceeasi masina absolut tot: gunoiul menajer, hartie, plastic, sticla ca sa nu mai mentionez orele nesimtite la care aceste deseuri sunt colectate si anume orele 12-1 din noapte. Zanganit de sticle la miezul noptii. Atunci la ce bun separarea pe categorii de deseuri?
@andreiciubotariu
@andreiciubotariu 2 года назад
Aproape toată România într-un comentariu. Păcat, mare păcat.
@TeodoraGhenciu
@TeodoraGhenciu 2 года назад
Multumesc pentru mesaj. Va înțeleg frustrarea perfect. Si eu o resimt. Cu toții probabil, care încercam sa facem ceva in directia reciclarii. Ma intreb daca v-ati uitat la video. Apare acolo si răspunsul la întrebarea: de ce sa ma chinui sa colectez separat daca mașina oricum le amesteca. Si aveti dreptate si cu faptul ca reciclarea nu este solutia. Nici pe departe. Despre asta vorbesc la sfârșitul video-ului. Este, de fapt, concluzia.
@anubaral
@anubaral Год назад
aham, ai prefera sa ridice gunoiul intre 7 si 8 dimineata?
@florentasuciu8464
@florentasuciu8464 Год назад
@@anubaral Da, daca nu ar exista o varianta si mai buna. Ceasul desteptator sau masina de gunoi ar fi acelasi lucru.
@anubaral
@anubaral Год назад
@@florentasuciu8464 haide in bihor, te invit sa vezi ce inseamna o masina de gunoi pe strada intre aceste ore. Dupa o experienta de acest gen vei dori sa iti ridice gunoiul la ora 1. Pana una alta inchide saraciei geamul daca esti atat de sensibil la zgomot.
Далее
EXPLICATIV RECORDER. De ce reciclăm atât de puțin
11:47
Crossing the Most Dangerous Crosswalk
00:24
Просмотров 11 млн
Unde ajung sticlele SGR returnate la magazin
3:31
Просмотров 1,2 тыс.
Profit din moloz
4:19
Просмотров 214
Ce faci cu deșeurile electrice? - CaseBune.ro
13:24
Tracking Devices Reveal Where Recycling Really Goes
13:02
Cum se fac banii în afacerile cu deșeuri
12:58
Просмотров 24 тыс.
#starman #starmanmeme #superman #shorts
0:15
Просмотров 8 млн
Кого она вытащила из воды?😱
0:51