Тёмный

Cel mai SIMPLU mod de a lua Vitamina D 

Pacientul 2.0
Подписаться 343 тыс.
Просмотров 12 тыс.
50% 1

Uite de ce nu iei destulă Vitamina D de la soare și din alimente! Dar nu e problemă, avem o soluție foarte bună! Atât pentru copii, cât și pentru adulți, în cel mai SIMPLU MOD! Explică doamna dr. Ioana Stavrositu, medic specialist endocrinologie și nutriționist.
Acest video a fost realizată cu sprijinul Pharma Brands.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: / pacientul20
Ce riști dacă ai un deficit de vitamina D în organism? Păi riști să-ți faci sistemul imunitar harcea-parcea, riști să nu absorbi eficient calciul, și de aici osteoporoza (în cazul femeilor aflate la menopauză), demineralizări ale dinților și rahitism în cazul copiilor.
O doză optimă recomandată pentru copii este de 400-800 UI, în funcție de vârstă. Conform Protocolului național, vitamina D ar trebui suplimentată la copii începând încă din a șaptea zi de viață și până la un an și jumătate zilnic, în funcție de situația în sine și de analize, iar în cazul adulților o doză optimă de vitamina D ar fi între 1000 și 2000 UI zilnic, care ar trebui luată pe tot parcursul anului sau măcar în sezonul rece, când expunerea la soare oricum este mult mai scăzută.
De unde luăm vitamina D? În principal de la soare. Prin expunerea la soare vitamina D este sintetizată în organism, dar pentru a obține o doză optimă ar trebui să ne vadă Sorinel preț de 15-20 de minute măcar de 3 ori pe săptămână.
Cealaltă sursă de vitamina D sunt alimentele. Unele. Cum ar fi lactatele fortificate, gălbenușul de ou sau peștii grași și în mod deosebit somonul. Ei, acum e o problemă și cu expunerea la soare, și cu ce bagi în gură de mâncare. De văzut, soarele nu ne prea vede (expunerea e așadar minimă) fiindcă noi trăim mai mult la interior: La servici - ostatici în clădire, de la servici fuga la scorbură, acasă. De stat afară cu ochii-n soare, cui îi mai pasă?! Și-apoi nu ne prea vine să stăm la soare și de frica radiațiilor solare și a riscului de cancer de piele. Că să fie ale naibii, exact radiațiile alea în prezența cărora se absoarbe și sintetizează vitamina D (radiațiile solare de tip UVB), alea sunt cele implicate în apariția cancerului de piele și e bine să te ferești de ele. Măi, și tu te ferești, și cu creme de protecție solară te mozolești (nu, că e bine ce faci, doar că ele funcționează ca o barieră în absorbția de vitamina D, și-atunci alea 15-20-30 de minute în care tu te-ai pus în acest scop la soare, de fapt nu te-ai ales cu nimic). Te-ai prins ce zic? Și-atunci care să fie soluția să-ți iei și vitamina D dar să nici nu te expui la pericole? Suplimentele!
Acum legat de alimentaâie. Fii atent aici: doza zilnică optimă de vitamina D pentru un adult am zis că este între 1000 și 2000 de UI.
Cum îți dai seama că ai deficit de vitamina D? Păi nu prea îți dai seama că e vorba despre asta, pentru că nu asociezi simptomele cu deficitul de vitamina D. Nici nu le dai atenție, nici nu te sperie. Dar ele există: oboseală cronică, stare de moleșeală zilnică, slăbiciune musculară, înțepături la nivelul mâinilor și picioarelor, somn agitat, nervozitate, anxietate, răceli și viroze repetate. Nivelul de vitamina D din organism se poate măsura prin analize de sânge. Acestea se referă la dozarea 25OH vitaminei D, un nivel suboptimal fiind sub 20 de nanograme pe mililitru, iar un nivel de deficit sever undeva sub 5 nanograme pe mililitru.
Ce ne-a mai spus doamna doctor Stavrositu și noi vă spunem vouă: chiar dacă suplimentele alimentare se obțin fără rețetă nu luați fără să aveți indicație de la medic, care stabilește doza în funcție de nivelul de vitamina D pe care îl arată analiza că îl aveți.
---
Facebook: / pacientul20
Instagram: / pacientul2.0
TikTok: / _pacientul2.0
EHealthRomania: ehealthromania...
Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: / pacientul20

Опубликовано:

 

30 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 74   
Далее
16 semne că stai prost cu MAGNEZIUL
15:27
Просмотров 525 тыс.
PreDIABETul se vindecă. Iată cum!
7:55
Просмотров 183 тыс.
Cum să îți cureți FICATUL: 7 pași simpli
9:26
Просмотров 557 тыс.
Doza de vitamina D necesara unui om sanatos
20:21
Просмотров 17 тыс.
7 Efecte UIMITOARE daca bei CAFEA
9:24
Просмотров 248 тыс.
Ce mâncăm în Bolile Pancreasului
7:48
Просмотров 128 тыс.