Тёмный

De 4 beste duurzame alternatieven ter vervanging van je oude cv-ketel | hoomie 

Hoomie.online
Подписаться 400
Просмотров 10 тыс.
50% 1

Vanaf 2026 ben je verplicht om je oude cv-ketel te vervangen door een duurzaam alternatief. In deze video bespreekt Paul de 4 beste duurzame alternatieven voor een oude cv-ketel.
We bespreken de 4 meest voor de hand liggende alternatieven: een nieuwe cv-ketel, een hybride warmtepomp, een all-electric ready warmtepomp en een volledig elektrische warmtepomp. Paul bespreekt de voor- en nadelen van elk van deze opties, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.
Blijf kijken tot het einde van de video om alle 4 de alternatieven te ontdekken en te leren wat het beste bij jouw situatie past. En als je nog vragen hebt over het verduurzamen van je huis of de vervanging van je cv-ketel, neem dan gerust contact op met hoomie. We helpen je graag verder!
00:00 Intro - De 4 beste duurzame alternatieven ter vervanging van je oude cv-ketel
00:55 Alternatief 1 - Een nieuwe cv-ketel
01:27 Alternatief 2 - De hybride warmtepomp
01:43 Alternatief 3 - De all-electric ready warmtepomp
02:17 Alternatief 4 - Een volledig elektrische warmtepomp
#alternatieven #cvketel #hoomie
Bekijk onze website voor meer info: hoomie.online?
Lees hier het blog over de alternatieven voor een cv-ketel: hoomie.online/academy/alterna...

Опубликовано:

 

5 июл 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 20   
@robkempen8787
@robkempen8787 11 месяцев назад
Je vergeet m.i. de lucht-lucht warmtepomp. De airco dus waarmee je kunt verwarmen. Ook een all electric oplossing. Mijn vorig jaar aangeschafte 6kw 3 split (keuken, huiskamer, slaapkamer) doet het geweldig. Scheelt 1500m3 gas. Jaarverbruik ca 2200kwh (koelen doen we niet) Cv nu backup en warmwater. Vlgd jaar komt daar een el boiler bij en kunnen wij van het gas af.
@erictenwestenend868
@erictenwestenend868 11 месяцев назад
Prima oplossing, ik heb 2 airco's, er komt een warmtepompboiler en in de badkamer een plintverwarming
@Hoomie.
@Hoomie. 11 месяцев назад
Een lucht-lucht warmtepomp (airco) is inderdaad ook een oplossing, maar wel een heel ander systeem dan een lucht-water warmtepomp. Niet iedereen houdt van de warmte die een lucht-lucht warmtepomp verspreidt en een lucht-water warmtepomp kun je aansluiten op je vloerverwarming en soms op je bestaande radiatoren. Ook krijg je er geen subsidie op. Om deze redenen hebben we hem hier niet meegenomen.
@busje884
@busje884 11 месяцев назад
@@Hoomie.subsidieop het ene wel en op het andere niet, is een (foute) keuze van de overheid, dat betalen wij uiteindelijk toch met z.n allen, net als op de tesla.s. de meeste mensen hebben dadelijk ook zonnepanelen, en de saldering gaat eraf, De ook met subsidie duurdere lucht-water warmtepomp daar heb je zomers niks aan qua koeling. de bestaande radiatoren zijn veel te klein voor die lagere temperaturen vh doorstroom water, en met vloerverwarming is het beter, maar dat heeft alleen de happy few. de airco kan "beiden" verwarmen EN koelen. wij draaien ook met 2 airco,s, en in de badkamer een kleine electrische kachel (evt in de toekomst een infra rood paneel) de verwarming kan uit tussen mei en half oktober. de electrische boiler met tijdklok draait ook volledig op dag stroom die straks niet meer gesaldeerd wordt van de zonnepanelen. (dat is in totaal veel goedkoper dan de lucht-water warmtepomp) en die warmtepomp hoeft niet te draaien (verslijten) voor warm water, van mei tot half oktober, als de electrische boiler van 150€ het begeeft hang ik gewoon de volgende op, een klusje van 30 minuten wat ik zelf kan. de (oude) gas CV ketel blijft gewoon als back up want de lucht water of lucht lucht warmte pompen principe is gelijk als het kouder is buiten dan 2 a 3 graden, dan kun je beter op gas werken met de bestaande CV (dat weten ze zelf ook anders kwamen er geen hybride warmte pompen)
@Ad__Rem
@Ad__Rem 11 месяцев назад
Ik combineer een warmtepomp met een airco. De airco om snel bij te verwarmen (met veel gunstigere COP dan IR panelen) en in de zomer uiteraard om gratis te koelen icm zonnepanelen😉
@ercanyilmaz8108
@ercanyilmaz8108 6 месяцев назад
Ik heb een goed geïsoleerde woning met vloerverwarming aan de begane grond, bestaande voornamelijk uit woonkamer en keuken. De kamers op de bovenstaande verdiepingen hebben een radiator. Momenteel wil ik mijn CV ketel vervangen. Daarbij wil ik de warmte voorzien met één apparaat. Meerdere apparaten nemen namelijk meer ruimte in beslag en de afhankelijkheid van elkaar maakt het ook technisch ingewikkeld. Dus ik wil met één apparaat mijn warmte voorzien. Als ik de video bekijk dan denk ik dat ik toch maar voor een nieuwe CV ketel ga, aangezien bij de overige opties je meerdere apparaten naast elkaar moet draaien. De full electric is weliswaar wel één apparaat, maar daarvoor moet ik weer infrarood panelen aanschaffen. Dus ik krijg het idee dat ik op die manier op kosten word gejaagd.
@GadgetFrank71
@GadgetFrank71 6 месяцев назад
Ik heb een goed geisoleerde 2-onder-1 kap woning uit 1994 (zonder na-isolatie) met vloerverwarming beneden. Boven de bestaande radiatoren. De warmte van de warmtepomp gaat eerst door de vloerverwarming (ik stook met 35 graden water) en de restwarmte gaat door naar de bovenverdieping. Resultaat is een begane grond die altijd 20-22 graden is en de bovenverdiepingen zijn in de winter 17-20 graden, een beetje afhankelijk van hoe lang je de warmtepomp laat verwarmen. Op dit moment (dec 2023) stook ik 's ochtends 3 uur en einde middag 3 uur. Warm douchewater (200 liter@50 graden) wordt automatisch gemaakt rond 12 uur (meestal goede instraling op de zonnepanelen of veel diffuus licht) of wanneer de temperatuur >5 graden zakt. Dit alles met een 6 kW Mitsubishi Ecodan monoblock die ik zelf heb geinstalleerd. Mocht je op een slaap- of werkkamer meer warmtebehoefte hebben, dan kun je denken aan IR panelen of een olieradiator op die lokatie.
@etjevogelaar
@etjevogelaar Год назад
Allereerst zonnepanelen leggen want een warmtepomp bespaard dan wel veel gas maar als je de stroom helemaal moet inkopen bespaar je nog weinig tot geen euro's, zeker als daar ook nog elektrische verwarming bijkomt ( en een elektrische boiler).
@dirckdevriez6661
@dirckdevriez6661 11 месяцев назад
Panelen is veel stroom zomers die waardeloos is en in de winter zodra Salderen weg is in 2030 duur inkopen. Zelf ga ik voor HR+++ glas + alles optimaal isoleren en minder als 800 kuub gas gebruiken. De Airco erbij is prima, maar geen warmtepomp die duurdere is. 3 kleine Airco's zal ik maximaal 1 stuk zijn en nog 2 over en bij 1 warmtepomp is alles of niets dus meer betrouwbaar. Maar in 2026 nieuwe ketel plaatsen? Belgen en Duitse verkopers leveren ze ook en zelf plaatsen doe ik al jaren. Vooral de grote bedrijven waar 1 eigendom van Energie leverancier komt er bij mijn niet meer in. Elke 2 jaren dure schoonmakers die vaak korte tijd later storingen opgeleverd hebben. Ze moeten eerst goede vakmensen in dienst nemen en minder reclame voor nog meer klanten binnen halen. Zowel plaatsen, onderhoud en storingen, ik weet niet waarom je daar een Gecertificeerde monteur moet zijn ! Ik ben niet de enige klusser die voor vele onderhoud doet en nauwelijks storingen heeft wegens preventief juiste onderhoud. Ook stel ik de ketel in op juiste waarde, in geisoleerde woningen is de kleinste 18 kW al te groot, die naar 5 kW zetten en als tekort iets hoger. Zuiniger en als kachel minder hard stookte zal die ook langer mee gaan dan elke keer vol gas blazen maar net als mijn auto rustig mag opstarten!
@Hoomie.
@Hoomie. 11 месяцев назад
Dat is inderdaad ook ons advies. En ook als je geen warmtepomp neemt zijn zonnepanelen nog steeds een goed idee. Zie ook deze blogpost: hoomie.online/academy/bestaand-huis-verduurzamen/
@busje884
@busje884 11 месяцев назад
als je zonnepanelen hebt, is die electrische boiler (ding kost 150 euro voor 80 liter) tov op gas water warm maken maar ook met de warmtepomp (zeker na de saldering) een van de meest financieel aantrekelijke investeringen. april tot november heb ik meer, tot veel meer stroom opwek dan verbruik.
@dirckdevriez6661
@dirckdevriez6661 11 месяцев назад
@@busje884 Als je deze overdag via timer van April tot eind September laat verwarmen? Maar elke winter dure stroom nodig helaas. Zelf liever een rekje Heat Pipe met boiler en die heeft in de winter zoveel bespaard, en met de Refector achter de Zeus Pijpen ook in de winter nog warm water, wel minder dus 2~3 minuten onder de douche.
@busje884
@busje884 11 месяцев назад
@@dirckdevriez6661 in Oktober 22 had ik ook nog 135 kwh over, in nov 282 .dec 819 .jan, 821 feb 449 en maart 215, kwam dat aan kwh tekort maar in april ook al 86 kwh over. het is eenmaal scheef dat verwarmen met zonnepanelen. als de vraag het grootste is dan is de opbrengst het laagste (maar dat geldt ook voor de warmtepompen die niet airco zijn) zolang we nog salderen wordt dat rechtgetrokken. daarna ??? kan zijn dat we in de winter weer de gas CV gewoon aanzetten, (ook voor warm water) nooit op 1 paard wedden. zeker met de onbetrouwbare overheid
@ariebliek8630
@ariebliek8630 10 месяцев назад
Het nieuwe toverwoord " duurzaam " even de HAM vraag ? Hoe lang gaan " duurzaam producten mee ? " 1 mnd 1 jaar ? Hooguit...... ?
@robvanderpeijl1326
@robvanderpeijl1326 10 месяцев назад
gemiddeld 15 jaar, ongeveer even lang als een cv ketel, je koelkast is natuurlijk ook een warmtepomp, gaat gem ook een jaar of 15 tot 20 mee, overigens, met veel minder onderhoud dan een cv ketel,zelf zijn wij van ca 500e per maand naar bijna 0e gegaan, gewoon altijd doen
@comep9702022
@comep9702022 11 месяцев назад
Een pelletkachel in combinatie met een warmtepompboiler zou ook nog kunnen.
@nibiruresearch
@nibiruresearch 6 месяцев назад
Een warmtepomp is een dure oplossing met een onzeker millieurendement dat waarschijnlijk kleiner is dan de 0,000036% die Jette glimlachend presenteerde, want de benodigde elektrische stroom komt misschien wel uit kolen. Een warmtenet pakt in de praktijk altijd duurder uit voor de cosument. Wij zouden voorlopig nog op gas moeten blijven stoken totdat er betaalbare opslagsystemen komen voor alternatieve energie. Het lijkt erop dat er eerder goede en betaalbare systemen komen voor de opslag van warmte, b v de zandbatterij, dan voor elektra. De voortdurende dwang vanuit den haag, beslist door goed betaalde ondeskundigen, moet ophouden. Isolatie moet gestimuleerd en beloond worden.
@joszoet4003
@joszoet4003 Месяц назад
Duurzaam en betaalbaar vervangen CV ketel... Andere CV ketel dus....
Далее
Alles over de hybride warmtepomp
9:57
Просмотров 32 тыс.
Which Heating System Is Best in 2024?
14:30
Просмотров 93 тыс.
Hoe regel je de vloerverwarming in
12:22
Просмотров 7 тыс.
Doorstroomboiler versus de Elektrische Boiler
19:57
Просмотров 62 тыс.
The Man Who Solved the World’s Hardest Math Problem
11:14
27. Wat is het verbruik van een warmtepomp?
6:07
Просмотров 200 тыс.
Elektrische ketel - Interessant als bijverwarming?
2:27