Тёмный

Durate conducere / pauze + nota de orientare 4 

Ghidul Soferilor Profesionisti
Подписаться 6 тыс.
Просмотров 133 тыс.
50% 1

ghidulsoferilorprofesionisti@gmail.com

Опубликовано:

 

7 мар 2017

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 59   
@florincostache8970
@florincostache8970 6 лет назад
Multumesc foarte mult pentru raspuns foarte bine ai explicat . Doamne ajuta si drumuri linistite sa ai .Multumesc
@irina-georgetabacs849
@irina-georgetabacs849 6 лет назад
Multumim frumos, la cat mai multe clipuri...!
@florinmiere9809
@florinmiere9809 5 лет назад
Mulțumesc pentru explicarea corectã şi sinplu!
@burn1ino
@burn1ino 4 года назад
Bravo, bun discurs, suntem piese de schimb... asta unii nu vor sa inteleaga, o fac pe desteptii
@florinandrica9940
@florinandrica9940 7 лет назад
Imagini frumoase, comentarii la fel. Drumuri bune domnule Mihai.
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 7 лет назад
Florin Andrica multumesc de apreciere . Salutari .
@m1s73r
@m1s73r 2 года назад
Drumuri bune și multă sănătate tuturor colegilor !
@guantanamoueonwheels7214
@guantanamoueonwheels7214 6 лет назад
2) Min 4,28. Spuneti: "Patronatele și șoferii care le sunt complici". Interpretarea asta a "complicitatii dintre angajat si angajator" este "cheia insuccesului" aplicării Legislatiei UE a Tahografului, este motivul pentru care de la intrarea in vigoare a acestei legislatii (2006), lucrurile au mers din rau in mai rau. Relația dintre angajat si angajator, mai ales in domeniul soferiei, este identica ca relatia din cadrul matrimoniului. Doua părți, ale aceluiași contract, care se bucura de aceeași considerație din partea legii, dar . . . 1) una este subordonata legal celeilalte, 2) este "egalitate de grade dar . . . nu de funcții. Una dintre cele doua părți ale contractului este "partea puternica" (are cheia celulei), iar cealaltă este "partea slaba" (fiind "incarceratul"). Un lup si un miel, închiși intr-o aceeasi casa, iar voi (lumea exterioara casei) vorbiti de "complicitatea" dintre miel și lup? In soferie funcționează (intre angajator si angajat) aceleasi mecanisme care funcționează in "violenta domestica". Gresita interpretare si aplicare a egalității dintre "abuzator" si "abuzat", si considerarea acesteia ca "complicitate", a dat curaj (din chiar 2006) "abuzatorului" sa dea bice "abuzatului", constatând ca orice încercare de "legitima apărare" venita din partea angajatului este pedepsita si de reprezentanții Statului. Abuzatorul, folosind un "zid invizibil" numit "distanta" isi sechestreaza victima, expunand-o unor lipsuri care lovesc in "condiția existențială" a persoanei (însetare, infometare, frig, căldură, lipsire de familie, inclusiv "lipsire la sex", etc), abuzuri greu demonstrabile pentru ca trebuie sa demonstrezi abuzul după săvârșirea lui, si nu înainte. Spre a putea fi evitate astfel de abuzuri, "organele de control" trebuie sa se asigure nu de "prezenta angajatului la locul de munca" ci de "prezenta respectivei persoane, în cadrul condiției sale civile". Pentru asta ar fi nevoie de o instalare (autorizata) a câte unui tahograf, la domiciliul legal, al fiecărei persoane "incorporate" în acest special "domeniu mobil", scoaterea din tahograf a cardului fiind posibila doar la declanșarea acesteia de către angajator, după o pre-avizare scrisa (prin email) conforma cu limitele impuse de lege, a angajatului. Altfel, abuzurile în domeniu nu pot fi nici măcar reduse, nici vorba de eradicare. Am tradus zilele acestea, in Wikipedia, din spaniola în romana, "Trabajo en relacion de dependencia" (Munca in relație de dependenta) es.wikipedia.org/wiki/Trabajo_en_relaci%C3%B3n_de_dependencia , si "Mano de obra asalariada" (Mana de lucru salariata) es.wikipedia.org/wiki/Mano_de_obra_asalariada . Comutați pe varianta în romana, comparați intre ele, pentru ca este informație pe care cenzura comunista nu a lăsat-o sa intre in vocabularul romanesc, si sper sa ajute la o mai corecta intelegere a lucrurilor.
@tomanicolaie8508
@tomanicolaie8508 2 года назад
bine zici in legatura cu statuia. bravo👍👍👍👍
@guantanamoueonwheels7214
@guantanamoueonwheels7214 6 лет назад
1) min 1,56 Spuneti: "Nu folositi aceste perioade de pauza pentru a ascunde alte activitati". Legislatorul, se adreseaza prin textul sau, persoanelor care au nestirbita ceea ce in spaniola se numeste "autonomia de la voluntad", iar in romaneste am facut eu (in Wikipedia) o traducere de care nu sunt foarte multumit, sub titlul "autonomia de vointa". Deci, legislatorul se adreseaza in forma directa angajatorului si "soferului independent". Angajatul, cedeaza (in mod legal) odata cu semnarea "contractului individual de munca" initiativa, angajatorului sau. La capitolul 3, art 10 al reg 561, se spune clar ca angajatorul este cel care organizeaza programul angajatului sau, de asa natura incat Regulamentul sa fie respectat, si spune de asemenea, ca raspunderea pentru orice incalcare a Legislatiei UE a Tahografului apartine angajatorului.
@danielbadeacimpoeru
@danielbadeacimpoeru 5 лет назад
The best explication ! Good job my friend! 👍👍👍
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 5 лет назад
Daniel Cimpoeru 👍👍👍
@madalinlupu3202
@madalinlupu3202 7 месяцев назад
Am gasit si eu in sfârșit un videoclip care se intelege clar ce trebuie facut. 😊
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 7 месяцев назад
Mulțumesc de atenție și apreciere .
@igortriboi1325
@igortriboi1325 2 года назад
Mulțumesc mult pentru ajutor
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 2 года назад
Cu scuzele de rigoare pentru întârziere , mulțumesc de atenție și apreciere .
@gabrieldavid6263
@gabrieldavid6263 4 года назад
Va salut, as avea o intebate,pe ce pozitie trebue sa fie tahograful in timp ce ,,tragem la rampa" pt incarcat-descarcat ?
@romaniasubscrible2448
@romaniasubscrible2448 6 лет назад
Big Upppppppp
@EDUARD-px3pw
@EDUARD-px3pw 11 месяцев назад
La vama ce se pune pe tahograf? Alte activități? Ma refer cand stai in coada si e un mare blocaj, alte activități sau disponibilitate? De ex vama nadlac, unde nu treci cu fery
@tavioctavian9163
@tavioctavian9163 3 года назад
Da este corect
@florincostache8970
@florincostache8970 6 лет назад
Salut am o intrbare referitor la inceputul saptamani de lucru .Daca am start marti ora 13 00 cand treb sa ma opresc pentru repauzul saptamanal?
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 6 лет назад
Florin Costache conform art 8.6 din regulamentul 561/ 2006 CE : O perioadă de repaus săptămânal începe până la sfârşitul a şase perioade de douăzeci şi patru de ore de la perioada de repaus săptămânal precedentă. In consecinta daca incepi marti ora 13 urmatorul repaus saptamanal incepe cel tarziu luni la ora 12.59 , maxim 6 perioade de 24 ore din momentul in care ai inceput munca dupa repausul saptamanal anterior.
@adriancbr600rr2
@adriancbr600rr2 5 лет назад
Salut!care este diferenta dintre pauza si disponibilitste multumesc!
@arctic1121
@arctic1121 5 лет назад
Pauza e atunci dupa ce ai condus cele 4h 30 min 45 min ei pauza stai in pat intins , inveti poezii, pictezi si disponibilitate e atunci cand te pune aia sa astepti la poarta sa iti vina randu sa intri la descarcat NU dai pe pauza cand astepti la incarcat descarcat pentru ca tu nu esti in pauza tu esti la munca si astepti sa descarci/incarci atunci cand esti in rampa il pui pe ciocanele NU pauza ca tu nu faci pauza daca ai condus 4h si 25 min si esti pe ciocanele iesi din curte si il bagi in parcare si iti faci pauza nu faci pauza in rampa niciodata ! (acesta este un exemplu fictiv dar corect )
@mihainicolae1065
@mihainicolae1065 4 года назад
Muzica buna
@gikacontesi8116
@gikacontesi8116 3 года назад
Salut! Dacă am început programul duminică după masă și am condus toată săptămâna, ultima zi cînd pot să mă opresc, avînd vineri al șaselea program deschis, că patronul zice că pot să deschid și al șaptelea program dacă nu am depășit 90 de ore? Mulțumesc!
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 3 года назад
Imi pare rau .... nu ma ocup de ,, programare si programe ,, ....
@bestibestbestibest4321
@bestibestbestibest4321 3 года назад
@@ghidulsoferilorprofesionisti da rasp fratioru pe intelesul nostru....
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 3 года назад
Dacă ai voie maxim 90 intr -un bloc de 2 săptămâni , mereu una intra una iese , ce faci in prima completezi in a doua , ce ai completat in a doua , care când prima iese trece ca prima și a 3 intra trece ca a doua de completare .... și tot așa .... conduci 40 ... completezi cu 50 ... ai 50 ... cât poți face ?? 40 .... maxim , faci 20 .... ai .... apoi maxim 56 ( 76 in bloc ) ... ai 56 mai efectuezi 34 .... și tot așa .... nu e un ,, stas ,, ... atât și atât sau o ordine .... 90 in 2 săptămâni man 56 intr -o săptămâna .... le combini cum vrei ....
@EDUARD-1673
@EDUARD-1673 11 месяцев назад
Cand prind un blocaj in trafic , un accident, ma oprește isctr, etc, ce pun pe tahograf? Condus nu este, pauza nu este, alte activitati nu sunt
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 11 месяцев назад
Alte activități !!
@simonapop6627
@simonapop6627 6 лет назад
Bună
@vasiliskonstantinos6468
@vasiliskonstantinos6468 2 года назад
O simulare examen traseu nu văd la nimeni.
@eltorroyamaha
@eltorroyamaha 2 года назад
Salut.există o perioada minimă de condus după care ai voie să iei o pauza 15 min?
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 2 года назад
Buna ziua . Nu exista o limita minima ( minim 15 / 30 / 60 minute ) pentru ca acea prima fracție a pauzei între doua durate de conducere , de minim 15 , minute sa fie valabilă , Art 7 din Reg 561/2006 CE nu prevede așa deca . Odată începută durata de conducere , chiar la împlinirea primului de minut de conducere , dacă imediat efectuezi 15 minute pauza , aceasta fracție este valabilă . eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:02006R0561-20200820&from=EN . Articolul 7 După ( care ar trebuii înțeles ca maxim pana la ) o perioadă de patru ore și jumătate de conducere, conducătorul auto trebuie să facă o pauză neîntreruptă de cel puţin patruzeci și cinci de minute, exceptând cazul în care își începe o perioadă de repaus. Această pauză poate fi înlocuită cu o pauză de cel puţin cincisprezece minute urmată de o pauză de cel puţin treizeci de minute, pauze inter­calate pe parcursul perioadei de conducere astfel încât să respecte dispoziţiile primului paragraf.
@eltorroyamaha
@eltorroyamaha 2 года назад
@@ghidulsoferilorprofesionisti mulțumesc mult. Am tot căutat unde scrie ca după 1h30 min,după spusele dinozaurilor.
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 2 года назад
@@eltorroyamaha aceasta poveste de parcare își are originea in cărțile sau broșurile de prezentare de la cursurile CPI / CPC unde se da un simplu exemplu de organizare a timpului ca de exemplu : 1 h conducere -15 minute pauza 3:30 conducere , -30 minute pauza . Asta fiind decât o schița , nu se înțelege ca exemplu ci ca tipar fix , obligatoriu …. acum depinde prin une exemple vezi acea prima fracție după 1 oră , vei auzii ca trebuie minim 1 ore de conducere , in alte exemple 1:30 …. vei auzii ca îți trebuie minim 1:30 ca acea prima fracție să fie valabilă … De ce ? Pentru ca acele carti / broșuri prezintă niște rezumate însoțite de schițe fără sa prezinte și contextul acelei norme , articolul care stabilește norma sa fie văzută , luată in calcul la forma originala și ținut cont de ce se caută prin acea norma … Nu , se vede schița ,,, 1 sau 1:30 conducere …. Gata , acea prima fractie de minim 15 mimute nu este valabilă decât după acest timp , înainte nu … Din păcate logica se foloseste și la durata de conducere zilnică , observând in schița 9 h - 10 h -9 h - 9-h - 10 h - 9 h -unde auzi ca nu se poate conduce 10 ore in prima zi de munca după repausul săptămânal si nici 10 ore in 2 zile de munca consecutive , cât si la organizarea repausurilor zilnice cu schița 11 h -9 h -11 h -9h 11h -9h unde vei auzii ca in prima zi de mânca după repaus nu poți efectua un repaus zilnic redus . Deci ??
@alexandrumihaileanu3860
@alexandrumihaileanu3860 Год назад
@@ghidulsoferilorprofesionisti Bună seara. Lămuriți-mă, vă rog, cu două aspecte. 1. Dacă după o oră de condus (din primul calup de 4.30) fac pauză minim 45 de minute, pot începe și conduce încontinuu un nou calup de 4.30 ore? Sau se consideră pauza de minim 45 de minute drept 15 minute pentru că a fost luată înainte de a încheia primul program de 4.30 ore de condus? 2. Dacă după un repaus săptămânal de minim 45 de ore, fac două programe zilnice de condus (cu odihnă 11 ore între ele), urmate de un nou repaus săptămânal de minim 45 de ore, pot începe o nouă săptămână de muncă? Sau acele 45 de ore se consideră odihnă zilnică de minim 11 ore? Vă mulțumesc. Drumuri bune tuturor. 🇷🇴
@ghidulsoferilorprofesionisti
@@alexandrumihaileanu3860 Salut . 1 ) după o durata de conducere de 1 ora cu acel minim de 45 minute de pauza ( ori dintr o bucata ori fracționat minim 15 + minim 30 ) cand se reia conducerea se începe o noua durata de conducere pe care o poți duce pana la maxim 04:30 h conducere . Dacă repeți același lucru , minim 45 minute pauza ( ori fracționat ori dintr -o bucata ) după o ora durata conducere , cand pornesti la drum , începi calculul din nou , cu a 3 -a durata conducere … Orice pauza valida , la minimul ei de 45 minute repet dintr -o bucata sau fracționat minim 15 + minim 30 minute , pun la 00 contorul unei durate de conducere . Acea limita de 04:30 ore este o limita maxima a unei durate de conducere … De-altfel nu exista nici limita minima de exemplu o ora / o ora jumate ca acea prima fracție de minim 15 minute sa fie valida . Ai condus 15 minute , ai o pauza de 15 minute , mai conduci 15 și iarăși 30 minute pauza , cand periei conducerea începi o noua durata de conducere , cu acest maxim posibil se 04:30 … Art 7 din Reg 561/2006 CE Articolul 7 După o perioadă de patru ore și jumătate de conducere, conducătorul auto trebuie să facă o pauză neîntreruptă de cel puţin patruzeci și cinci de minute, exceptând cazul în care își începe o perioadă de repaus. Această pauză poate fi înlocuită cu o pauză de cel puţin cincisprezece minute urmată de o pauză de cel puţin treizeci de minute, pauze inter­ calate pe parcursul perioadei de conducere astfel încât să respecte dispoziţiile primului paragraf. 2 ) Fara păuzăreala și programatorie te rog . Zi de muncă . Dacă după 2 zile de muncă efectuezi un repaus săptămânal fie el normal fie el redus , orice repaus efectuezi acesta este unu valid . Dacă ne uitam la punctul 6 din articolul 8 aceleași regulament 561/2006 CE avem maxim 6 perioade a 24 h / 144 ore pentru a începe un nou repaus săptămânal …. O perioadă de repaus săptămânal începe nu mai târziu de sfârșitul a șase perioade de 24 de ore de la încheierea perioadei de repaus săptămânal precedente. Aici linck cu Reg 561/2006 CE actualizat : eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:02006R0561-20200820&from=EN
@alexandruselyem8786
@alexandruselyem8786 3 года назад
Dați interpretarea după cum vreți și după cum vă este interesul !!!
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 3 года назад
Dezvolta !! Unde interpretez cum vreau sau cum mă interesează ?
@bestibestbestibest4321
@bestibestbestibest4321 3 года назад
cred ca colegul se refera la altceva iar aici sunt si eu sceptic...si anume ca cele prezentate mai sus sunt niste “curbe” pentru a fenta legea,nu ca poate ele in esenta nu ar fii corecte ci nu ar fii luate in considerare de toti factorii de control...cum era inainte de programul in doi si anume la pauzele de 45’ intre programe,unii le faceau dupa doua prgrame de condus de 4’30 de la inceperea programului iar cand te controla BAG erai ok iar cand ajungeai in Ungaria te ardeau,sau pe Franta cum era...daca iti apareau pauze de 45’ erau zambitori aia,dar daca ii inshirai pauze de 15’ si 30’ iti vorbeau printre dinti si aici nu vorbesc de distributie,fiecare te judeca dupa cum interpretau iei mai mult sau mai putin
@pacopaco1307
@pacopaco1307 2 года назад
@@bestibestbestibest4321 😂😂😂 e grele...
@Prisacarul
@Prisacarul 2 года назад
Cuvântul "ampliată" nu există în limba română. Cred că termenul "extinsă" este cel potrivit.
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 2 года назад
Corect . Mulțumesc de completare .
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 7 лет назад
Te rog , inainte de a comenta fi sigur pe cunostinte nu ma fa sa pierd timpul inutil , citez din directiva 15 / 2002 - hotararea 38 / 2008 : Articolul 5PauzeStatele membre adopta masurile necesare pentru a asigura ca, fara a aduce atingere nivelului de protectie asigurat de Regulamentul (CEE) nr. 3820/85 sau, in absenta unor astfel de dispozitii, de catre acordul AETR, persoanele care efectueaza activitati mobile de transport rutier, fara a aduce atingere art. 2 alin. (1), nu lucreaza in nici o situatie mai mult de sase ore consecutive fara a face o pauza. Timpul de lucru se intrerupe cu o pauza de cel putin 30 de minute, daca orele de lucru totalizeaza intre sase si noua ore, si de cel putin 45 de minute, daca orele de lucru totalizeaza peste noua ore.Pauzele pot fi subdivizate in perioade de cel putin 15 minute fiecare.Aceasta limitate este diferita de cea a unei durate de conducere , nu vorbim de pauza dintre durate conducere , 45 minute intre doua durate de conducere sau fractia acesteia ci de pauza la munca , observand citatul de mai sus , la maxim 6 ore munca trebuie obligatoriu minim 30 minute pauza .
@sv3bby
@sv3bby 7 лет назад
Timpul de lucru se intrerupe cu o pauza de cel putin 30 de minute, daca orele de lucru totalizeaza intre 6 si 9 ore. Da intre 6 si 9 ore . Se vede ca nu lurezi cu asa ceva .. Prima pauza de 30 min pe taho va fi inregistrata ca si 15 min ... deorece taho are doua modalitati de a inreg o pauza .. 15+30 sau 45 min direct dupa care se reseteaza timpul de conducere sau dupa caz 11 ore etc . Deci stai jos nota 2 .
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 7 лет назад
Domnule manuitor de volan te rog sa mergi cu povestile de parcare in alta parte , nu am timp de pierdut in a explica de 10 ori o teorie simpla ca atat dumneata cat si alti umblati gura casca dupa povestile de parcare . Ai mai sus citatul care cere obligatoriu ca la 6 ore munca trebuie efectuata o pauza . Iar minumul acesteia este de 30 minute . Am spus ca aceasta pauza este diferita ce cea dintre duratele de conducere stipulata in regulamentul 561/ 2006 in articolul 7 si nu vorbim de pauza de 45 minute sau fractia acesteia de 15 plus 30 , e o alta treaba legata de perioada de munca neintrerupta pe care un muncitor mobil ( cum suntem catalogati ) o poate avea dupa o alta pauza sau repaus . Sa inteles ?
@voicuionut7585
@voicuionut7585 7 лет назад
Ghidul Soferilor Profesionisti Salut Mihai te rog sa ami răspunzi și mie la problema mea eu fac distribuție locala cu camionu conduc 30 minute trebui sa descărc stau 10 20 minute eare conduc 40 60 minute eare trebui sa descărc stau 10 20 minute și tot așa toată ziua CUM TREBUI SA FAC PAUZELE ?
@ghidulsoferilorprofesionisti
@ghidulsoferilorprofesionisti 7 лет назад
Voicu Ionut in cazul transportului tip distributie cu timpi de alte activitati intercalati cu timpii de conducere efectiva ti -as recomanda sa dai mai multa atentie contorului celor maxim 6 ore de munca ( impuse de art 5 al directivei 15/2002 CE ) si sa lasi in plan secundar comtorul unei durate de conducere , ( ATENTIE ) asta daca nu atingi maximul unei durate de condus ( 4,30 ore ) inainte de cele 6 ore . Ca sa intelegi , incepi ziua de munca la ora 6 , vei fi obligat sa iei o pauza , ori la maxim 6 ore munca ori la 4,30 ore conducere , ce limita atingi prima ... pauza . Exemplu : Ora 6 - pana la orele 12 maxim -45 minute pauza chiar daca ai 2 ore de conducere si 4 de alte activitati Ora 6-pana la sa zicem orele 11 maxim , 45 minute pauza pentru ca ai 4,30 conducere ( deci maxim ) si 30 minute alte munci . De ce 45 minute in ambele cazuri ? Ca sa impaci atat regulamentul 561/2006 CE Art 7 cat si directiva 15/2002 CE Art 5 va trebuii sa faci 45 minute continue sau fractia de minim 15 minute pe parcursul acestor maxim 6 ore / 4.30 conducere plus obligatoriu a doua parte de minim 30 minute ( in aceasta ordine ) dupa pauza pornind cu un nou calcul al unei durate conducere sau perioada de munca . O alta recomandare ar fi ca sa nu simulezi pauze in timpul incarcarilor / descarcarilor si sa te respecti , cat e de munca , muncesti , cat timp e dreptul dau sa te odihnesti , iti rezervi timpul dupa bunul plac . Un alt aspect , in cazul unui accident de munca si asigurarea sociala cere sa iti vada activitatile , vazand pauza in loc de alte activitati iti vor refuza total / partial concediul medical sau compensatiile aferente .
@voicuionut7585
@voicuionut7585 7 лет назад
Ghidul Soferilor Profesionisti Salut ms mult de informație drumuri bune ați doresc și un week-end plăcut.
@sv3bby
@sv3bby 7 лет назад
Dupa o perioada de 6 ore de munca in care includem condus +alte activitati e nevoie de o pauza de cel putin 15" nu (30") sau mai pe intelesul tuturor putem lua prima pauza fractionata (15 +30"). NU MAI SPUNE PROSTII ...
@constantinmariusgrigoras2965
@constantinmariusgrigoras2965 7 лет назад
Multumesc !!! Simplu, clar, concis, la obiect si.... argumentat legal..!!! Bravo..!!! Vad ca nu ai ff multi abonati, dar cei care s-au abonat deja, au invatat ceva cu siguranta !!!
@victoranton7907
@victoranton7907 5 лет назад
Sal, si cîte ore de munca pe zi tre sa fac? 13? Sau 15 ca nu mai inteleg nimic
Далее
Introducerea datelor manuale corect!
5:11
Просмотров 490 тыс.
REPAUS SAPTAMANAL
10:22
Просмотров 126 тыс.
Recuperare  repausului redus  de 24 ore
7:36
Просмотров 15 тыс.
TIMPII DE CONDUCERE SI REPAUS
47:29
Просмотров 474 тыс.
Tahograful are o setare înșelătoare !!
5:10
Просмотров 1,1 тыс.
Timpul de conducere si de odihnă
19:46
Просмотров 74 тыс.
Disponibilitate  vs Alte Activități
8:26
Просмотров 8 тыс.