Sadece fizik ve bilgisayar bilimleri üzerine değil de bu tarz biyoloji içeren içerikler üretmeniz de çok hoş. Bunun devamını bekliyorum. Bir hemşire olarak anlatiminizi çok akıcı ve güzel buluyorum. Umarım buna benzer biyoloji ile ilgili videoların devamı gelir.
Selam ben mustafa manay .bu yeni tiha (Akıncı ) video yaparmisiniz bir videoda gördüm Atmosphäre falan cikacak deniliyor dogrumudur simdiden teşekkür ederim sevgi ve saygilar M Manay ....
Ayhan Bey,kitle iletişim çağında olmamıza rağmen doğru bilgiye ulaşmak da ayrı bir sorun.Bence siz doğru bilginin adreslerinden birisiniz.Yeri geldiğinde değindiğiniz konularla ilgili videolarınızı başta öğrencilerime ve tanıdıklarıma başvuru adresi olarak öneriyorum.
Hocam uzun sayılabilecek bir süredir videolarınızı zevkle izliyorum. Net bilgiler verdiğiniz için Size teşekkür ediyorum. Yalnız düşündünüz mü bilmiyorum ama videolarınıza bence türkçe ve ingilizce altyazı eklemenizi tavsiye ederim. İyi çalışmalar
Ayhan Hocam iyi akşamlar. seni severek takip ediyorum. senden özellikle bilimle ilgili halkımızca fazla anlaşılamamış konular üzerinde videolar hazırlamanı rica ediyorum. mesela; bilimde hipotez, kanun ve teori nedir, birbirleriyle ilişkisi nasıldır. teoriler günlük hayatta kulladığımız gibi sadece fikirler midir. ispatlanırsa kanun mu olurlar? jeoloji nedir. yer yüzü hareketleri nasıl olur. kıtalar nasıl oluşmaktadır. depremler neden olur. dağlarla ve volkanlarla ilişkisi nedir. birbirleriyle karışmayan denizler var mıdır? dünyamız nasıl oluşmuş ve kaç yaşındadır. buzul çağlar gibi dönemler neden ve nasıl olur. dinozorların varlığını nasıl biliyorlar ve neden yok oldular. fosil nedir. bir insan ya da hayvan iskeletinin yaşını nasıl hesaplıyorlar ve doğruluk payları nedir. canlılık nasıl ortaya çıkmıştır. evrim nedir. bir kanun mudur yoksa teori mi? evrim teorisi çürütülmüş müdür? evrim maymumdan geldiğimizi mi söylüyor? bilimde teoriler nasıl dünyaca kabul görür. kabul görmesi için hangi yolları izlemeliyiz veya bilim adamları bunu nasıl yaparlar. yanlış olduğunu düşündüğümüz bir teoriyi nasıl çürütürüz. mesela bir youtuber evrim teorisini çürütebilir mi? halkta büyük bir kitle bilimdeki herhangi bir teoriye karşı gelse bu bilim adamlarının fikrini etkiler mi? bilim adamlarına ne kadar güvenmeliyiz? sıradan halk bu kanun ve teorilere gerçektir gözüyle mi bakmalı? bu gibi soruları cevaplayan videolar hazırlarsan çok sevinirim hocam. çünkü bunun gibi konular üzerine çokça farklı görüşte videolar dönüyor. çokça tartışmalar dönüyor. çok fazla insanınkafasının karışık olduğunu düşünüyorum. çalışmalarınızda Allah kolaylık versin.
Bazı denizlerin birbirine karışmadığı deney ve gözlemlerle kanıtlandı zaten. Mikro evrim yani mutasyon kanıtlandı zaten. Evrim konusunda Profesör Doktor Sinan Canan'ı (biyoloji alanında uzman bir biyolog) izlemeni öneririm.
@@yuvarlanamayabiliyorum cevabın için teşekkür ederim ama ben sorduğum sorunların genel olarak cevaplarını biliyorum zaten. sadece ayhan hocamın yapacağı bir video ile biz takipçilerin daha fazla şey öğrenebileceğini düşünüyorum.
@@zodagh2241 anladım ancak Sinan Canan'a yine de bir bak, Aziz Sancar'ın ödülsüz hali gibi bir şey bu adam. Beyin ve nöroloji üzerine uzmanlaşmış birisi. Öneririm.
00:00 - 00:13 cümleniz yanlış. Adenin , Guanin Pürin'leri ; Timin , Citocin Primidin'lerinin beş karbonlu Deoksiriboz şekerleriyle Ester Bağı yapıp ondan sonra bu şekerle bir Fosfat'ın Glikozit Bağ yapması sonucu oluşan bir Nükleotid'in ; Adenin'in karşısında Timin , Citocin'in karşısına Guanin olmak üzere Hidrojen Bağlarıyla karşı karşıya sıralanıp ardından bu sıralanmış Nükleotid'leri Fosfodiester Bağlarıyla n! kombinasyonla Fosfat'ların bir alttaki Deoksiriboz şekerine bağlanması sonucu Deoksiribonükleik Asit yani DNA oluşur.
Madem fen bilimlerinden biyoloji konusu ile ilgili video geldi.Çok sevdiğim fizikçi Faraday’ı hayatını ve buluşları ile ilgilide video çeker misiniz? Saygılar
Merhabalar Ayhan abi :) Kanalını uzun zamandır takip ediyorum ve hem içeriklerini hem de bunları hazırlama yöntemini çok seviyorum.Rica etsem bir videoda bilgilendirme amaçlı içeriklerin nasıl hazırlanması gerektiğini anlatır mısın?
Reis aklıma bir anda çok güzel bir video konusu geldi eminin sende seveceksindir. Rusların adam gibi çalışamayan şu Admiral Kuznetsov’un başına gelenleri anlatabilir misinin. Bu üstüne çakılan MiG 29-KR’yi. Güvertesinden düşen Su-33 olaylarını anlatsan çok güzel bir video olacağını düşünürüm şahsen
Madem DNA hakkında o kadar şey biliyorsunuz söyleyin bakalım şu videoyu beğenmeyen 59 kişinin hangi kromozomları bozuk? Ya da hangi genetik laboratuvarında yüksek tahsil yapıyorlar? Emeğinize sağlık, güzel çalışma. İnşallah daha geniş kapsamlı bir videoda Aziz Sancar ve Oktay Sinanoğlu hocalara da yer verirsiniz?
Abi gözünü seveyim 1 yıldır neredeyse her videonu yayınladığın gün izliyorum. Edit yaparken ses kanalından "bass" tonu biraz kıs. Evde ses sistemi ile izliyorum çok boğucu ve rahatsız edici bir hal alıyor. Lütfen.
ayhan abi her şey çok iyi, çok güzel de benim gözlerim her videoda arkadaki model tanklara, helikopterlere ve uçaklata takılıyor. acaba bir gün onlar hakkında (nasıl aldığın falan gibi) bir video yapabilir misin? seviliyorsun ☺️
100011110011 i nerede nasıl yazılıyor bunu pratik olarak gösterebilir isin çok merak ediyorum. Bunu hangi program yapıyor.bu konuyu görsel olarak uygulamanız mümkünmü bunu gösterebilirmisiniz.
İnsalardaki farklılıkların nedeni, genler üzerinde bulunun belirli noktalardaki mesela SNP'ler de bulunan farklılıklardır. Diğer kısımlar her insanda aynıdır. İkiz çoçuklarada çevresel faktörler ortaya girince ikisinin pratikte DNA'larında farklıklar oluşur.
Rosalin Frank ya da Anna Franklin. Hocam bu isimle ne alıp veremediğiniz var da bir türlü doğru söyleyemediniz. Gerçi Anna Franklin olayı baya karıştırdı ama:)
Ayhan bey çok farklı konuları açıklıyorsunuz. Quantum konusundada bir video hazırlayabilirmişsiniz. Özellikle maddenin bilinç özelliği ile ilgili yorumunuzu merak ediyorum. Biliyorsunuz elektronların bilinç özelliği keşfedilince Bilim büyük bir şok yaşamıştı. Sonrada bilinç özlediği ihmal edilerek sadece madde özlediği kullanıldı. Teknolojide bu yüzden bu kadar gelişti. Bu güzel ama Quantum’un bilinç özelliği adeta kayboldu. Bilim’de bu konuda sessizleşti. Sizin bu konuyuda açıklayacağınızı zannediyorum.
DNA konusunda anlamadığım bir şey var: DNA aslında belli bir kurala göre dizilmiş 4 nükleotitten ibaret. Göz rengi, saç rengi, ten rengi ile ilgili bir şey yazmıyor orada. Göze benzeyen bir şey de yok. DNA aslında bilgi değil bilgiyi depolama biçimi değil mi? Alfabe gibi. Nasıl oluyor da bu dizilim saç rengimizi belirliyor? Mesela DNAdaki tüm kodları bir kağıda yazsam bu kağıt benim saç rengimi belirleyemiyor. Peki DNA nasıl yapıyor? Kağıttan ne farkı var?
emeğinize sağlık böyle bilgi verici içerikler düzenleyen kanalları gerçekten severek takip ediyorum ama bir eleştirim olacak ilk 5 dk aynı şeyleri söylüyorsunuz şu dna ya bağlıır bu dna ya bağlıdır vb.bu söylediklerinizi ben zaten ilkokul bilgilerimden hatırlıyor ve biliyordum ,anlattıklarınız fazla yüzeysel ve fazla tekrara dayanıyor bu videonuzda. Yorumum sadece bu video içindir.
Abi günümüz teknolojisi ile ana rahminde döllenmiş bir zigotun DNA sı ile oynanabilir mi? Eğer oynabiliyorsa doğacak bebeğin fiziksel ve kimyasal özelliklerini doğmadan belirlenebilir öyle oluyorsa askerî ordular askerlerinin DNA sı ile oynarak yorulmayan üşümeyen süper askerler yapabilir ilerleyen teknoloji ile DNA oynanması ile ölümsüzlük sırrı bulunabilir mi? Bence ölümsüzlük DNA ile oynayarak bulunamaz hem bilimsel hem dinsel açıdan bence ölümsüzlük imkansız
Benzer olayı ben de yaşadım 2000 yılında. Üstelik Yahudi bile değilim. Sadece KADIN olduğum, ve eğitimi benden az olan bir erkeğe amir olarak atandığım için, aylarca süren raporumun üstüne yattı iş arkadaşım. Patron raporu açıklamam için beni çağırdığında şok oldum. Kendi yapmış gibi götürmüş ama açıklayamayınca patron benim yaptığımı anlamış tabii.. Yine de itiraf etmedi çaldığını.. 20 sene geçti hâlâ yüzüme bakamıyor herif..
Ayhan bey kolay gelsin suriyedeki yeni durum degerlendirildiginde sormadan yapamadim stiger lar mi manpads lar mi daha iyi ozellikle hava saldiri uçaklarinda...