Тёмный

GG #39 Güneş Enerji Sigortasiz Sistem !! Peki Neden ? 

Gergin Gunes
Подписаться 2,8 тыс.
Просмотров 1,1 тыс.
50% 1

Sigortalar hakkındaki diğer video
• GG #3 Güneş Enerji Sis...

Хобби

Опубликовано:

 

28 окт 2020

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 18   
@omerucansu2569
@omerucansu2569 2 года назад
Merhaba, Panellerin arkasında Overload Protection max değeri yazıyor. Buda konulacak sigora değilmidir. tesekkurler
2 года назад
max fuse rating ve maximum system voltage diye iki ibare olur genelde. Sizin dediğinizi görmedim yada hatırlamıyorum. Max Fuse Rating : Paralel ve seride bu değeri geçiyorsanız o dizi belirtilen sigorta ile sigortalanmalıdır. Maximum System Voltage: Bu ise seri kaç panel bağlayabileceğinizi belirtir. 1000V diyor ise 40 Voltuluk 25 panelden fazla seri bağlayamassınız.
@aliaktas3433
@aliaktas3433 2 месяца назад
Bu paneller seri bağlı olsa idi. 15 Amperlik tek bir sigorta ile koruyabilir 2 paneli (tek bir sigortayı panellerin sonuna koyarak) ya da iki adet 15 amper sigortayi her bir panele koyarakta koruyabilirdik degil mi hocam ?
2 месяца назад
İlk dediğiniz doğru, ikinci dediğiniz gereksiz masraf.
@aliaktas3433
@aliaktas3433 2 месяца назад
Victron 500VA bir inverter var inverterden prize gidiyor. İnverter priz arasına 500w/12v=41,6 ( yüzde 10 sigorta kapasitesi) 45,76A 45 amper yok en yakın 50 Amperlik C tipi otomat sigorta doğru bir seçim mi olur? Sizden öğrendiklerime göre böyle olmalı
@KIZILELMA58
@KIZILELMA58 10 месяцев назад
Bilader,konuşurken korkuyomusun anlamadım gitti.inanki çok derinden geliyor ki,videolarını dinlemeden geçiyorum.😮
@muratasil7323
@muratasil7323 Год назад
Güzel abim panelleri bağla seri gitsin. 12 V 205 W 10 amperlik seri bağlanan 2 panel 24 V luk 10 amperlik akım verir. 6 mm kablo 30 ampere kadar rahat rahat iletir. 30/40 amperlik şarj kontrol cihazı 10 amperi rahat rahat iletir. Sigorta artık elektriğin son hali olan Ac akıma döndüğünde ve kullanmaya başlayacağım da inveterden elektriği alırken kullanılabilir.
Год назад
24v 10 amper icin 6mm kablo kullanmamalisiniz. Seri bagla gitsin gibi bir mantik yok. Ne gerekiyor ise o.
@muratasil7323
@muratasil7323 Год назад
@ 6 mm solar kablo 70 amper taşıma kapasitesine sahiptir. Biraz araştırın. Bizim panellerden ise 10 amper akım gelecek.6 mm kablo kullanmamalısınız dediğiniz anda nedeni yazmak zorundasınız takipçilerinizi yanıltmayın.
Год назад
​@@muratasil7323 Kablo Kesiti için bilmeniz gereken 3 temel bilgi vardır. Voltaj, Taşıyacağınız Maksimum Amper ve Metraj. Kablonun içeriğide önemlidir örnek olarak Aluminyum, bakır vs. gibi farklı iletkenliklere göre daha detaylı hesap yapabilirsiniz. Ama kaba hesap için ilk dediğim Voltaj, Amper ve Metre yi bilmelisiniz. Bir başka durum ise kabloda ne kadar Voltaj düşüşü istediğinizdir. Bu genelde %3 olarak alınır. Ama ben burda ek pay vermek ve özellikle şarj cihazında yanlış okumalardan dolayı sorun çıkarmaması için %1 alırım. Bu şekilde beklenmedik bir durum için kablom limitlerde olmaz, birazda payım olur. Burda sizin bahsettiğiniz Panel - Şarj cihazı arası kablomuzda dediğiniz üzere voltaj değerimiz 24V dur. Taşıyacağımız amperde yine sizin dediğiniz üzere 10 Amperdir. Metre olarak ise 5 metre baz ALDIM. Lakin çoğu kurulumda panel ile şarj cihazı arası 5 metre altında olmaz. Bu metraj arttıkça kablo kalınlığıda artırılması gerekir. Şimdi siz gidin bu adrese www.energymatters.com.au/climate-data/cable-sizing-calculator.php?main_page=wire_calc&calc_action=cable_size Voltaj a 24 deyin. Ampere 10 deyin. Mesafeye 5 metre diyin. Size sonuç olarak 9.15 mm2 kablo verecektir. 6 mm. Sizin işinizi görür mü ? Evet 24V 10 Amperde sizin işinizi görür. Ama ben kendi evimde kullanmam bundan dolayıda başkasına tavsiyede etmem. 6 mm ile 70 Amper 24V da taşırmısınız. Evet onuda taşırsınız. Ama 30-40 cm mesafeye. bırakın 5 metreyi 1 metreye taşıyamaz, taşımayı denememelisiniz. Ah burası yanlış hesaplıyor diye düşünebilirsiniz. O zaman bu adreside deneyebilirsiniz. www.omnicalculator.com/physics/dc-wire-size (Voltaj drop a %1 yapın) Çıkacak sonuç 8.55 mm2 Bakın başka yorumunuzada yazdım. Elektirik bilgisi ile Güneş Enerji bilgisi farklıdır. Bizim elektirikçilerimiz işin AC tarafındadır. Bu iş farklıdır. İkisini aynı kefeye koymayın.
@muratasil7323
@muratasil7323 Год назад
@ Yazdıklarınızı dikkatlice okuyacağım ve araştıracağım bilmemek değil öğrenmemek ayıp.Öğreniyorum.Soruyorum sorguluyorum Allahdan sizler gibi çok nazik bir dille cevap veren arkadaşlarımız var buda bizler için çok iyi.Sizler bizim sorularımızdan sıkılıyor olabilirsiniz ama bizler çok şeyler öğreniyoruz sizlerden.
@nihatkandemir715
@nihatkandemir715 3 года назад
Merhaba, bi sorum olacak.Her iki panelinde çıkışına akımı tek taraflı ileten diyot takılırsa olur mu ?
3 года назад
Panellerde iki tip diyot kullanılır(dı). Bypass ve Blocking diyot. Bypass diyot zaten panellerde mevcut (arkasındaki kutunun içinde ). Gölgelenme için. Blocking Diyot ise Aküden panellere gece elektirik gitmesin diye kullanılırdı. Buda günümüzdeki sistemlerde Şarj kontrol cihazı kullandığınız sürece gerekli olmayan bir senaryo. Çizdiğim sistemde benim görüşüm/bilgim hiç bir şey kullanılmaması yönünde. Panel sayısı seri ve parallel olarak arttığında bu şekilde bir sonuç çıkartamayız ama. Bu sadece çizilen diagram içindir. Yani iki panel.
@ismailberkaybodurcan8774
@ismailberkaybodurcan8774 3 года назад
Merhabalar dc sigorta temin edebileceğim bir yer var mı acaba ?
3 года назад
Deniz malzemesi satan dükkanlarda, online alışveriş sitelerinde bulabilirsiniz. Google'da "DC sigorta fiyat" diye yazarsanız karşınıza çıkacaktır.
@fatihtirit5322
@fatihtirit5322 3 года назад
Ve sigorta pahalı kullanmayın diye birşey varmı ya Allah akıl fikir versin dc sigorta neden pahalı olsun Eaton, bussmann, abb sigortalar 50-100-200 lira dağın başında bir ev yaptınız cihaz bloke kaldı müşteri aradı, yada evde oturan yaşlı anan baban aradı dediki akülerin şarjı bitti telefonda sigortayı açıp kapatarak çözeceğiniz bir arıza için atla arabaya 2 kişi, yakıt harca, 2 yövmiye 1 gün harca ne için sigorta pahalımış 200 liraya sigorta takma 500 lira masraf yap çok amatörce
@fatihtirit5322
@fatihtirit5322 3 года назад
Sevgili gergin bey size video çektirebilmek hoşuma gitmedi değil. Gelelim konumuza ve sizin işi bilmezliğinize. Güneş panelinin arkasında bir junction box vardır merak edip keşke içini bir açıp içinde ne var ne yok diye baksaydınız. Panellerde 2 şekilde diyot kullanılır. 1. Bypass diyot 2. Blocking diyot Bu diyotların ne işe yaradığınında videosunu çektiğinizde bu son videonuzda anlattıklarınızda nasıl yanıldığınızı göreceksiniz. Bir araştırıp yeni videoyu çekin bakalım. Santral kuruyosun 1000 tane panel bağlıyosun birbirine paralel yapıyorsunuz arada bir panel kısa devre olunca ne oluyor tüm panel kısa devremi olucak santral yatacakmı? Arada kısa devre olan paneli nasıl bulacaksınız? Ahh ahh :)
3 года назад
Fatih bey, Kablo uzunluğu farketmeyeceğini düşünüyorum dediniz açıkladım FARKEDER. bir şey demediniz halen düşünüyorsunuz heralde. Regülator ile PV arasına sigorta koymanız gerekir dediniz. Dedimki sistemde sadece iki panel varsa koymanızın bir faydası olmaz gerek yok diyorum 1000 panel diyorsunuz. 10 KW altı Çatı yönetmeliği dediniz Sigorta koymanızı söylüyor dediniz. Tedaşın sitesinden Açtık gösterdik. Öyle bir şey de yok. 24 saat önce "Profesyonel olarak kurulan bir santral değil burası basit bir 30 m² evdir ama sizin eleşririleriniz profosyonel santral için geçerli olabilir" diyordunuz şimdi döndünüz dolaştınız GES projeleri ile 2 paneli karşılaştırıyorsunuz. Şimdi sıra geldi 1000 tane panele diyota. Anlatılanı anlamak istemiyorsanız ben çok fazla zorlamayacagim ama basitçe üzerinden bir daha geçiyim. Burda 998 panel eksik. Yani iki panel var. Yani 998 tanesi yok.(1000-998 = "2") Maddi gücümüz sadece iki taneye yetiyor. 1000 tane bağlamakta istemiyoruz zira 1000 panel bağlarken es kaza başımıza güneş geçer sonra ne dediğimizi bilmeyiz. Bakın benim GES bilgim yok, sizin 1000 paneliniz beni çok enterese etmiyor ama şöyle bir gerçek var onu biliyorum Elektirikçilik başka bir iş, GES kurmak başka iş, Tekne Solar sistemi başka iş, Karavan Solar sistemi başka bir iş, karada On-grid/off-grid kurmak bile ayrı bilgi gerektiren işler, uzay istasyonundaki güneş panellerini kurmak başka bir iş. Hepsinde güneş paneli kullanılıyor ama hepsinin uzmanlığı farklı, bilgisi farklı, alanı farklı. Elektirikçi solar panel kurmaya kalkarsa, GES çi bağ evi kurmaya kalkar ise işin içinden çıkamayız hata yaparız. Sizin bu mantığınız evinde solar bahçe lambası kurmuş adam gelir GES kurmaya kalkar. O diyotlar bizim ev kurulumlarında panellerde gölgelenmede devreye giriyor ama sizinkilerde sizin ne işinize yarıyor bilemem. Çünkü Hobim/alakam değil bir daha söylüyorum bilgim olan merakım olan bir alan değil. O sizin alanınız olabilir belki ben o alana girmem. Bu iki panelde size göre neden sigorta kullanmamız gerekiyor bilginiz varsa teknik bir şekilde anlatın yoksa mesai kaybı yaratmayın lütfen konu, video, başlık bu çünkü. Ne olur birde bu GES leri binlerce paneli kurarken biraz daha gölgede durup çalışın çok güneşte kalmayın kendinize dikkat edin. Seyrettiğiniz için teşekkürler. PS: Birde tek yorum başlığı altına yazabilirseniz çok sevinirim. Bir o yoruma bir bu yoruma yazıyorsunuz karman çorman düzensiz oluyor. Bu yazdığınız yoruma yanıtla diyip bunun altına yazabiliyorsunuz.
Далее
Your bathroom needs this
00:58
Просмотров 15 млн
GG #52 Rüzgar Türbini Neden Kullanmak Gerekiyor ?
14:16
GG #48 İzleyici Karavan Elektrik Şeması
32:51
Просмотров 1 тыс.
GG #49 Akü Paralleme Püf Noktaları
16:25
Просмотров 6 тыс.
Yağmurda atan kaçak akım rölesi !!!
20:24
Просмотров 78 тыс.
GG #47 Nedir Bu MicroGrid ?
18:44
Просмотров 483
GG #10 Gunes Enerji Hatalari 2
18:52
Просмотров 10 тыс.