Тёмный

Hoge luchtvochtigheid in woning door stadsverwarming in natte kruipruimte. 

Niels van den BROEK vloerisolatie
Подписаться 2,6 тыс.
Просмотров 2,8 тыс.
50% 1

Опубликовано:

 

27 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 10   
@philippebelfroid6341
@philippebelfroid6341 Год назад
Hey welke bouwlamp gebruik je en hoeveel stuks?
@NielsvandenBroek01
@NielsvandenBroek01 Год назад
2 tot 3 lampen. Wij hebben bosch en makita. Heel veel verschillende types. Het gaat om het aantal Lumen . Google dat maar eens :)
@maci6990
@maci6990 Год назад
6:56 Hier zie je een zwam. Volgens mij moet er daarom meer gebeuren dan alleen grondfolie. Of vergis ik mij?
@NielsvandenBroek01
@NielsvandenBroek01 Год назад
Kunnen ze altijd nog voor kiezen als het niet verdwijnt toch. Het is hun huis, beetje eigen verantwoordelijkheid is gewenst. Doekje met chloor lost ook veel op als het eenmaal geen voedingsbodem meer heeft. Dat lijkt me niet zo heel spannend
@Delcasa88
@Delcasa88 2 года назад
Wat een heerlijk kanaal en commentaren zonder bullshit.
@NielsvandenBroek01
@NielsvandenBroek01 2 года назад
Bedankt voor het compliment, ik probeer dicht bij mezelf te blijven. Fijn dat je het benoemt :) doet mij goed voelen ! Thnx !
@arjann9284
@arjann9284 2 года назад
Mooie en goede video! Hoeveel procent luchtvochtigheid is gezond voor de kruipruimte?
@NielsvandenBroek01
@NielsvandenBroek01 2 года назад
Ja daar is geen eenduidig antwoord op. Je moet je de vraagstellen : hoe ontstaat een hoge luchtvochtigheid? Want een hoge luchtvochtigheid is altijd desastreus voor allerlei zaken in de kruipruimte en de woning daarboven. Wat ik bedoel is, bij een kurkdroog zandbed in de kruipruimte, dan zal je in de woning weinig luchtvochtigheid veroorzaakt vanuit de kruipruimte ervaren. Hooguit vanuit te veel douchen en te weinig ventileren. Dan heb je af en toe een piek in een hoge luchtvochtigheid, immers je zet de douche niet 24 uur per dag aan. Maar (nu komt ie ) als je in een nat gebied woont en een verdamping van dat vocht vanuit de kruipruimte de woning betreed bijna continu, dan is het snel heftig. Als je dan al een kleine demping van dat vocht vanuit de kruipruimte kunt reduceren (door bodemisolatie of extra afvloeien dmv kruipruimte ventilatie) dan kan dat al genoeg zijn om een “gezonde situatie” te verkrijgen. Ik vind percentages altijd lastig te benoemen, want de vaste waarde is dan tussen de 40 en 60 %. Alleen wanneer ga je meten dan? En wat meet je dan? Daarin spelen ook de luchtvochtigheid vanuit de weersomstandigheden. Als je veel verschillende temperaturen hebt (veel fluctuatie) dan trekt ooit zelfs de luchtvochtigheid vanuit buiten naar binnen door een drukverschil. Al met al, het is gezond als er geen schimmels groeien, geen problemen worden veroorzaakt in de woning, het woongenot niet wordt belemmerd, de energieprestatie van de gehele woning niet wordt benadeeld. Maar nogmaals. Volgens de boekjes 40 tot 60 % rv is acceptabel. (Met nuance)
@twelthstring
@twelthstring Год назад
Verrassende video. Een kruipruimte "droogstoken" kan dus niet. Ik zou verwachten dat de bodem door de warmte droog zou dampen en dat de ventilatie daarna zijn werk doet.
@NielsvandenBroek01
@NielsvandenBroek01 Год назад
Logische benadering , helaas in realiteit pakt het anders uit. Daarbij als de ventilatie het niet aankan, al die kuubs natte warme lucht, dan gaan ze opzoek naar koudere omliggende delen. Dan zul je zien dat je een hele natte spouwmuur gaat krijgen.
Далее
Waarom altijd bodemisolatie bij vloerisolatie?
4:32
Просмотров 59 тыс.
ИСТОРИЯ ПРО ШТАНЫ #shorts
00:32
Просмотров 321 тыс.
Can Israel really resettle northern Gaza?
17:17
Просмотров 51 тыс.
Wat te doen bij water in een kruipruimte?
6:01
Просмотров 241 тыс.