Herkese selamlar. Hyundai Kona Electric, menzili ile oldukça iddialı. Peki siz elektrikli otomobillerin ortalama menzili kaç km olursa satın almayı düşünürsünüz? Yorumlarınızı bekliyorum! ⚡🔋🔌
Menzil konusu abartılan bir konu. Yılın 360 günü bana gereken günlük en fazla 50 kmdir. Kalkıp 500-700km menzil peşinde koşanlar da bunu en fazla yılda 10 defa kullanırlar. Yılda 10 defa için fazladan 100-200bin TL vermenin mantığı yok. Bunu elektirikli araçların menzil arttırma maliyeti için söylüyorum. Hadi uzun yol konusuna girelim. Eğer 700-800 km yol yapacaksam deli olmadığım için bunu en az 1 mola genelde 2 mola vererek yaparım. Bu molada da 30dk şarj etsem istediğim gibi giderim. Şu anda benzinli Kona kullanıyorum tam depo ile menzili 500-600km. 700-800km gideceksem durup benzin almak zorundayım. Tekrar en başa döneyim. Elektirikli araçların menzil konusu mantıksız şekilde abartılıyor.
@@mhkaya Kesinlikle doğru bir tespit. Tecrübe edildikten sonra bu endişenin çoğu kişide ortadan kalktığını biliyoruz. Şanssızlığımız şu ki elektrikli otomobillerin daha cazip hale getirilip bu teknolojinin avantajlarına daha rahat erişebilmek için devlet destekli bir sübvansiyon uygulanmıyor. Yoksa yüzbinlerce insanın elektrikli otomobile geçmek için hazır olduğuna eminim.
30'° de klima açık 70-100 km hizlarda 510 km... 1000km gecen test ise normal kullanımda olmasada yine aracın ne yapabileceğini göstermek için 30 km hızlarda düz yolda 1 kişi ile 1015 km menzil yapıldı
Benim araç, şuan bende bu araç. Şimdilik keşfetmek ile uğraşıyorum. Pertormansı gayet güzel özellikle sport mod da hızlanması mükemmel. Koltuğa yapıştırıyor...
Deneme sürüşü yaptığınız bu Kona'nın rengini tavsiye eder misiniz? Renk konusunda başka tavsiyeleriniz var mı? Kir, çizik gösterme, güneş yanığı vs. faktörlere karşı.
2008 GT dizel kullanıyorum. Konanın uzun menzillisinin fiyatı 500.000₺' civarı olursa düşünürdüm. Ekonominin ileride değişim ile düzelmesi ile birlikte mutlaka "binmek zorunda kalacağız" elektriklileri :)
Mayıs-2022 itibarı ile 204 hp olan elektrikli Kona 1.100.000 TL civarı oldu. 2. el fiyatları da 900-950 bin TL arasında geziyor. Opel İnsignia 1,6 dizel full opsiyonlu kullanıyorum. Arabam 550 bin TL civarında. 400 bin TL üste verip 2. el kona almak da hiç mantıklı değil. İnşaallah devletimiz vergi teşviki yapar da böyle arabaları alma imkanı buluruz.
yılların otomobil gazetecisinden beklenmicek bir oyrum tüm kona kullanıcılarının arka tasarımına güçlü duruşundan ötürü beğendiği bir aracı beğenmemek enteresan bence uzun yol kullanımında araca arkadan bakmanızı tavsiye ederim.
Belki de bu yüzden yılların gazetecisi olabilir mi? :) Tasarım sizin de malumunuz subjektif bir konu. O nedenle herkes kendi açısından dilediği gibi değerlendirmekte özgür olmalı.
Piyasada elektrikli araba yok ki nasıl alalım? Teşvik yapılmadığı için yüksek fiyat etiketlerini geçtim, o paraları gözden çıkartsanız bile bayilerde araç yok. 2 aydır ne zoe ne kona araç bulamıyorum, kona'nın 2. el ilanı bile yok :(
Hyundai'nin Kona Electric alanlar için sunduğu wallbox hediyesi Almanya'da da veriliyor mu acaba. Yanlış anlamadıysam kurulumun yanısıra Wallbox'un kendiside ücretsiz galiba bilgi verirseniz sevinirim.
Merhaba, Hyundai Kore sitesinde bu araç yer almıyor, ancak ülkemizde satılmaya devam ediyor, acaba yurt dışında üretimden mi kaldırıldı? bilgisi olan var mı? yerine İonic5 mi gelecek acaba?
Selamlar. Global sitede ve Kore sitesinde Kona Electric hala duruyor belki gözünüzden kaçmış olabilir 😊 Araçlar Kore’den ithal ediliyor. Ioniq5 yerine değil ama ayrı bir model olarak gelecek.
Ha akü ha batarya ikiside aynı akülü araçlarda gittikçe akü dolar bu elektrik Li araçta da gittikçe elektrik bitiyor sizce bu durumda bir tuhaflık yokmu ? oysa hareket ettikçe aslında elektriği kendisi üretmeli
Selamlar. Aküler genel olarak araç içi elektronik sistemleri kullanmak için kullanılan daha düşük voltajlı sistemlerken, bataryalar 400 ya da 800V gibi çok daha yüksek gerilime sahip sistemlerin kalbini oluşturuyor. Özünde elbette aynılar ancak en azından söylem sırasında kolay ayırım sağlamak adına halk arasında da batarya/pil ve akü ayrımı bu şekilde yapılabiliyor. Temel fizik kanunları gereği söylediğiniz şey pek mümkün değil :) Araç sürekli olarak yokuş aşağı inen bir yolda ilerliyor olsa dediğiniz mümkün ancak düz yolda ya da yokuş yukarı kendi kendisine gidemeyeceği için hareketi başlatıp sürdürecek bir enerji kaynağına ihtiyacı var.
Melih Bey selamlar. Boyum 177. Diz mesafesi konusunda bir sıkıntı yok. Sadece videoda da bahsettiğim gibi zemin bataryalar sebebiyle yükselmiş. Bu da dizlerin biraz daha yukarıda ve daha dar açı ile durmasına neden oluyor. Ancak konforu etkileyen bir unsur değil.
aradaki fiyat farkının otv nin %15 den %60 a cıktıgı için(motor gücü 120 kw geçtiği için) oldugunu da belirseydiniz keşke suan ise bu arac 1 mılyona gelmiş durumda maalesef
Bence elektrikli araçların çok pahalı olması togg çıktıktan sonra piyasa yapması için devlet vergi koydu amaç togg piyasasını yapmak daha sonra çok cüzi bir fiyatlar olacak ben buna eminim
Abi elektrikli araçlarda ötv oranı fiyata göre değişmez. Ötv oranları içten yanmalı motorlu araçlar gibi değildir. Motorun kw gücüne göre %10 %25 %60 şeklinde uygulanmaktadır
İç dizaynı çok şık, ön lamba sistemi ve arka sinyal sistemini beğenmedim, sanki iki tane aracı üst üste koyulmuş hissi veriyor. Önde ve arkada Alttaki lambalar olmasaydı daha sık olacaktı.
Bence bir gün mutlaka gidecektir emin olun fakat biz bu arabayı alabilecek miyiz vahim çok ama çok vahim. Bu videoları ingilizce çevirin Londra da alıcı çıkar.
@@EOH vergi avantajı çok yüksek olmaz zira parçalar dolar kuruna bağlı ithal üst sınıf araba mevcut donanıma sahip emsalleri 1.2 milyon.ne yazık ki yerli arabamız yerli insanımıza göre değil, halkın ihtiyacı olan yerli üretim düşük bütçeli halk arabasıydı.
@@d.kc5n2700 en alt ürünlerinin belki? şuan çıksa üst modelleri 1-1.5 milyon TL olur. şu videodaki kona nin küçük bataryalı olanı 700 binden fazla şuan, video daki 64 kw olan model 1milyonun üzerinde