Тёмный

"Japon İşi" Filminde Yapay Zekâ Problemi 

Hamza Celâleddin
Подписаться 12 тыс.
Просмотров 1,3 тыс.
50% 1

1987 yapımı, Kemal Sunal ve Fatma Girik'in başrollerinde oynadığı Japon İşi filminden hareketle yapay zekâ probleminin temel sorularını anlatmaya çalıştım.
#felsefe #yapayzeka #film #japonişi #kemalsunal #fatmagirik #robot #zihin #aşk #intihar

Опубликовано:

 

5 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 10   
@efexyoutube
@efexyoutube Год назад
Spoiler vermek zorundayım dedikten sonra izlemeyi bıraktım, filmi izleyip geleceğim.
@waltzonearth
@waltzonearth Год назад
Kaliteli içerikleriniz ve ayrıntılı çözümlemeleriniz için teşekkürler. "Yapay zeka ve duygusallık", "duygusal bağlanma" gibi konularda 1968 yapımı "2001: A Space Odyssey"; 2001 yapımı "Artificial Intelligence"; 2013 yapımı "Her"; 2015 yapımı "Uncanny" ve tabi ki Blade Runner ve Prometheus serilerini ilgilenenlere öneririm. Özellikle Japon işi filminin tüm özgünlükleriyle birlikte 1982 yapımı Blade Runner'la aralarındaki paralellikler üzerine düşünmeye değer. Tabi ki sinemanın başlı başına bir sanat alanı olduğunu düşünmekle birlikte bu eserlerin arkasındaki bilimsel, felsefi tartışmalar ve öncü edebiyat eserlerinin arkeolojisini yapmak bu konularda düşünmek isteyenler için çok keyifli gerçekten.
@ilkerozcan13
@ilkerozcan13 Год назад
Bu filmi ilk izlediğimde sanırım 8-9 yaşlarındaydım. Beni en çok etkileyen sahne malum intihar sahnesiydi. Yapay zeka nedir? Sınırları nelerdir? Eylemselliği nerde başlar ve nerede biter gibi kavramlar dikkatimi çekmediği için tek düşündüğüm şey hayatına son verme konusundaki haklılığıydı. Bu onun hakkıydı. Varlığının tek amacı başka birilerine hizmet etmek olanlar, hayatına son verme hakkını da elinde bulundurmalıdır.
@onurhabat1726
@onurhabat1726 Год назад
Ben duyguların da eğer istenirse bir robota yüklenilebileceğini düşünüyorum. Bu duyguları hissetmemizin de bedende fiziksel açıklamaları var. Bazı enzimler, hormanlar, bazı beyin bölgelerinin aktifleşmesi vs. İleri bir teknolojide bir robot da pekala bunlara sahip olabilir.
@Hazy_Frozen
@Hazy_Frozen Год назад
Aslında kendi iradesinin dışına çıkması mümkün değildir. Free Guy filmindeki kısımla benzeştirdim bu durumu. Orada da bir NPC'ye sanki gerçek bir oyuncu gibi hareketleri olduğu için gerçek bir oyuncu sanılıyordu. Ama halbuki bir NPC'ydi. Yani demek istediğim şey şu: Eğer O makine olan Fatma Girik'e gerekli input verilmişse istenilen outputı verebilir. En basitinden, gerçek Fatma Girik'in Kemal Sunala bakışını gördüysen şu düğmeye basıp bu kelimeleri söyle gibisinden output verilebilir.
@adembay932
@adembay932 Год назад
Bir robota öğrenme yetisi verilebilirse,, bebeklikten başlayıp, yetişkinliğe kadar insan psikolojisi, duygulanış çeşitlerini ve durumlarını öğrenerek kendini geliştirebilir diye düşünüyorum..
@efexyoutube
@efexyoutube Год назад
Nöral yollardan oluşan insan beyini hayatı boyunca edindiği bağlantıların sonucudur, eğer bunu yapay zekaya uygularsak pek değişim yaşanır mı? Bunu konuşmalıyız... Aslında burda tartışılabilecek konulardan biri de özgür irade; gerçekten özgür irade var mı?
@pellorocce4338
@pellorocce4338 Год назад
Abi neden sevgililerim diye hitap ediyorsun
@efexyoutube
@efexyoutube Год назад
Aslında burada temel konulardan biri özgür irade. Özgür irade var mıdır? Ne kadar özgürdür?
Далее
Spinoza Ateist miydi?
14:38
Просмотров 3,2 тыс.
Ya Özne Değilsek? Özgür İrade Problemi
32:58
Просмотров 3 тыс.
КОГДА НАКРОШИЛ НА ПОЛ #shorts
00:19
Aklınızı Karıştıracak 13 İnanılmaz Rastlantı
10:22
Japon İşi - HD Türk Filmi (Kemal Sunal)
1:29:02
Просмотров 4,6 млн
Schopenhauer Neden Bu Kadar Öfkeliydi?
12:49
Просмотров 1,5 тыс.
Haluk Bilginer Aslında Kim?
13:55
Просмотров 501 тыс.
Nietzsche Nihilist miydi?
12:58
Просмотров 4,8 тыс.
КОГДА НАКРОШИЛ НА ПОЛ #shorts
00:19