Тёмный
No video :(

Kemiönsaaren ilmailuhistoriaa 

Tapio on the move
Подписаться 63 тыс.
Просмотров 8 тыс.
50% 1

Kävin tutustumassa Kemiön saaren ilmailuhistoriaan ja myös nykypäivän ilmailutoimintaan. Kannattaa käydä Kemiössä.
Seuraa tavallisen lentopojan elämää eri puolilla Suomea ja maailmaa.
Tapio on the move ja Lentostory nettikauppa
shop.spreadshirt.fi/Lentopoika/
Seuraa somessa
Instagram: / tapio_on_the_move
Twitter: / tapio_onthemove
#kemiö #kotimaanmatkailu #ilmailu

Опубликовано:

 

20 июл 2021

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 36   
@ossijunnila8185
@ossijunnila8185 3 года назад
Kiitos, että jaksat tehdä meille innokkaille seuraajillesi näitä videoita!
@KaitsuMaitsu
@KaitsuMaitsu 3 года назад
Kiitoksia hienosta videosta! Oli mielenkiintoista kuulla paikallisen lentokentän historiaa! 👍👍
@iiduliidu
@iiduliidu 2 года назад
Paras ja mielenkiintoinen video jälleen kerran!😍❤👍😊✈🛫🛬💺 Tällä videolla minulle tuli paljon uutta historia tietoa. Seuraavaa videota odotellessa!😍❤👍😊✈🛫🛬💺
3 года назад
Todella mielenkiintoinen lisää tälläisiä videoita
@jussapekkala8416
@jussapekkala8416 3 года назад
Hyvin mielenkiintoinen video, tällaista lisää.
@jannemikkonen2539
@jannemikkonen2539 3 года назад
Kiitos tuhannesti, aina on tosi kivalla tavalla asiat esititetty ja sinulla tosi sympaattinen tapa. Sulla on kyllä monta taitoa todella, olin ihan pähkinöinä kun laitoit kapteenin laskeutumisvideon. Ja kyllä on hyvä asenne kun menee rengaskauppaan kun on hankala tilanne. Ja kiitos vielä näistä videoista, minusta niiden laatu ylittää kyllä ylen tason helposti. Keep up The good work!
@panu7419
@panu7419 3 года назад
Mielenkiintonen paikka totta tosiaan. Kiitti videosta!
@juzziz863
@juzziz863 3 года назад
Harmi ettei Tapioo taida lentosimut kiinnostaa. Facessa FS2020-ryhmässä mm. lääkärin groundaama crj-kippari kertoi löytäneensä lentosimut uudestaan tauon jälkeen, tuolle kun on saatavilla erinomainen crj-addon, joka tuon kipparin (12k tuntia tiimaa) mukaan on riittävän lähellä oikeaa simua mallinnuksen yms osalta, ei toki full motionin tmv. "perstuntuman" osalta. Myös muutama muu lääkärin groundaama ilmoitttautui simulentelijäksi ja yksi joka siirtyi ennenaikaisesti eläkkeelle samaan aikaan konetyypin kanssa.
@dimmumk6581
@dimmumk6581 3 года назад
Juu samanlaiset merkit löytyy myös Pietarista. ne kirjaimet БЭГМ Б- basis - piste Э- ehkä, sähköinen Г- Geodesia М- on pieni. elikkä peini maamittausmerkki jossa on sähkömajakka. En ole varma, mutta nämä kirjaimet viitaa siihen. W-конець базиса= w-länsipisten loppu. Jos ymmärrän oikein tämä on Venäjän Keisarikunnan Geiodesia ja Kartografia toimiston merkki.
@jarikinnunen1718
@jarikinnunen1718 3 года назад
Suksi ja kellukekoneet on periaatteessa suomeen sopivia kun on tuhatkunta kenttää ja maatakin. Ei vain yleistynyt. Rannikolla täytyy olla hangaarit ettei myrskyt vie huoltotilatkin tarvitaan.
@VirveKosola22
@VirveKosola22 3 года назад
Olipas mielenkiintoinem aihe
@henrykoivusilta6232
@henrykoivusilta6232 3 года назад
Mielenkiintonen video joo on kyllä
@rasmussipola5966
@rasmussipola5966 3 года назад
Moi tapio minä kavin lapissa kesän alussa siellä oli hienot maisemat ja niitä maisemia ei koskaan unoha
@tapanihallantie8368
@tapanihallantie8368 3 года назад
👍 5/5 😎
@mikkojuntunen3435
@mikkojuntunen3435 3 года назад
Upia historiakertaus👍
@VirveKosola22
@VirveKosola22 3 года назад
Olen katsonut lähes jokaisen videosi. Terveisin 33v addikti
@FullFinnoy
@FullFinnoy 3 года назад
Ottaisitko Tapsa yhteyttä vesitason omistajaan vielä tänä kesänä ja menisitte vesitasolla lentämään osana vlogia ja samoin kuumailmapallolla lento elokuussa, sopisikos aikatauluun. Olis upeaa kontenttia syksyyn.
@jmarkula
@jmarkula 3 года назад
Kas, enpä tiennyt Kemiön ilmailuhistoriasta mitään.:-) saaristokenttiä ei taida saaristossa olla montaa.. näitten pitäis ottaa oppia alaskan lentäjien koneista, niissä on astetta tuhdimmat renkaat, ja lyhyetkin kentät tuntuu käyvän lähtöön/laskuun.. kattelin youtubesta muutaman alaskalentäjän lentoja, näyttivät jäävän välillä ties minne koneen kanssa
@tapanihallantie8368
@tapanihallantie8368 3 года назад
Saaristokenttiä ei ole EFGE:n lisäksi kuin Kumlinge EFKG. Muut pikkukentät onkin mantereel. Näin muistelisin. Pyörät ja laskuteline varusteet "eksoottisiin" olosuhteisiin tulee mielestäni kuvaan sitten, kun omataan "puskalentäjän" oppimäärä.
@jmarkula
@jmarkula 3 года назад
@@tapanihallantie8368 näitäkään ei taida suomessa olla, puskalentäjiä siis?
@tapanihallantie8368
@tapanihallantie8368 3 года назад
@@jmarkula No en sanoisi ettei olisi, riippuu kuinka paljon joutuu käytännössä soveltamaan esim. sivuluisua laskuissa tai innostuuko lentämään suksikoneilla, Lapissahan on järjestetty suksikone leirejä, jne.
@timokoski3119
@timokoski3119 3 года назад
@@tapanihallantie8368 Ainakin Hailuodossa on kenttä: fi.wikipedia.org/wiki/Hailuodon_lentokentt%C3%A4
@tapanihallantie8368
@tapanihallantie8368 3 года назад
@@timokoski3119 Niin onkin EFHL, taas opin minäkin! Kiitos! Näin se on, ei tässä valmiita olla😀
@karhunkulma
@karhunkulma 3 года назад
Just toissapäivänä kävin ilmailumuseossa Vantaalla ja ihmettelin vähän aikaa vanhaa lennonvalvonnan pöytää. Siellä oli sellaisia muovisia läpysköjä valvonnan pöydällä, jossa oli paikannimiä, esim. Sipoonlahti ja Nikkilä. Onko noissa paikoissa ollut juuri niitä radiomajakoita? :) Ja kun kone ylitti sen majakan, silloin on jälleen siirretty koneen tunnus valvontapöydällä pykälän johonkin suuntaan? :) Hiffaanko nyt oikein?
@tapanihallantie8368
@tapanihallantie8368 3 года назад
Juu, hmm. ja ei. Oikeesti parempi kun joku "vanhempi" lentäjä tai lennonjohtaja antais vastauksen. Radiomajakoita oli ennen Suomessa verrattain paljon, tästä syystä esim. kansainvälisesti joka kelin lentoyhtiöinä Finnair ja Karair saivat mainetta, oli tekniikkaa jne. Ilmoituspisteet lennonjohdolle ovat määriteltyjä, mutta kuinka moni piste osui majakan kohdalle?
@paanikki
@paanikki 3 года назад
Sattuipas video jossa sivuttiin vanhanaikaisia ilmailun navigointimenetelmiä. Minun on pitänyt kysyä tiedätkö käytetäänkö missään enää mannertenvälisillä lennoilla navigoinnin varajärjestelmän varajärjestelmänä tähtitieteellistä paikanmääritystä? Eli siis sekstanttia ja taivaankappaleita. Yhdysvaltain liittovaltion julkaisemaa "Sight reduction tables for Air Navigation"-taulukkokirjaa julkaistaan nimittäin edelleen vuosittain. Selityksenä sen verran, että aiempana mainittu "Sight Reduction" tarkoittaa tässä yhteydessä sekstantilla mitatun taivankappaleen ja horisontin välisen kulman (sighting) muuttamista eli "vähentämistä" (reduction) muotoon jonka avulla saadaan sijoittaja (käyrä) maapallon pinnalla jolla mittauksen tekohetkellä oltiin. Sekstantin lukeman muuttaminen sijainniksi maapallon pinnalla voidaan tehdä joko tarkasti pallotrigonometrian avulla (sopii merenkulkuun hitaasti liikkuvalla aluksella mutta ei ilmailuun jossa liikutaan suurella nopeudella) tai hieman epätarkemmalla mutta monin verroin nopeammalla tavalla, ilmailun navigointiin tarkoitettujen taulukoiden avulla. Nopeuden ja helppojen laskutoimitusten vuoksi juuri ilmailuun tarkoitettu menetelmä on sekstanttia käyttävien valtamerillä liikkuvien purjehtijoiden suosiossa. Taulukkoja käyttämällä syntyvä epätarkkuus on merkityksetön varsinaisessa mittaustapahtumassa syntyvään virheeseen verrattuna. Tällä tavalla päästään säännöllisesti alle 5 nm tarkkuuteen paikannuksessa, hyvissä oloissa jopa 2 nm tarkkuuteen. Keskellä valtamertä liikuttaessa ei suuremmasta tarkkuudesta olisi hyötyä. Sekstantti sinänsä on edelleen ihan käypä navigointiväline. Ilmailussa yleisesti käytettyihin sekstantteihin liittyi ns. kuplahorisontti jota voidaan käyttää mitattaessa taivaankappaleen korkeutta silloin kun oikea horisontti ei ole näkyvissä. Kuplahorisontti on liitettävissä myös ihan perinteisen malliseen merisekstanttiin. Esimerkiksi vuonna 2013 järjestettävässä Ocean Globe Race kilpailussa purjehditaan maapallon ympäri käyttäen ainoastaan perinteisiä menetelmiä eli merkintälaskua (dead reckoning) ja tähtitieteellistä paikannusta (celestial navigation). Käytännollisesti katsoen kaikki venekunnat käyttävät nimenomaan ilmailun menetelmiä.
@Tapioonthemove
@Tapioonthemove 3 года назад
Aikanaan lentokoulussa sivuttiin sekstantin käyttöä ja tähtinavigointia, mutta nykyisin ei ainakaan minun tiedossa ole yhtään operaattoria mikä käyttäisi varalla sekstanttia tai edes kouluttaisi sen käyttämistä.
@tapanihallantie8368
@tapanihallantie8368 3 года назад
@@Tapioonthemove Sama on ammattimerenkulussa tällä hetkellä, vuosiin ei ole koulutuksessa kansainvälisen ammattipätevyyden saamiseksi vaatittu astronomista navigointikoulutusta, eikä sitä siksi enää opeteta. Pallo-trigonometrian perusteet sentään jotenkin, lyhin matkahan on pitkin isoympyrää.
@juhi.juntura
@juhi.juntura 3 года назад
*Kemiönsaaren😁
@romppaukko
@romppaukko 3 года назад
Kun suomalaisesta ilmailuhistoriasta puhutaan niin paljon puhutaan näistä peräseinäjokisista Karhumäen veljeksistä. Mutta vähemmän Venäjän Keisarikunnan aikaisista tapahtumista. Radiotekniikassa sen sijaan puhutaan paljonkin autonomian ajan kehitelmistä ja tekniikan käytöstä milloin mihinkin.
@tapanihallantie8368
@tapanihallantie8368 3 года назад
Ihan hyvä pointti heittona, en malta olla kommentoimatta. Legendaarisen Kar-air:n perustajat Karhumäen veljekset "lähtivät" lentoon nykyisen Jyväskylän Keljon rannalta, vesikoneilla. Täs ku höpistään ko. lentoyhtiöstä, otan vapauden kertoa storyn joka on tosi. Kar-air cargo lensi viimeisenä maailmassa, DC-3 taittoperä koneella reittiliikennettä helsinki-lontoo, heatrow. Pyrstössä oli pakettia sylissä pitävä karhu! Eli rahti nalle. Viimeisen Lontoon nousun jälkeen Heatrow:n lennonjohto "siivosi" muut pois ja käskytti pakettinallen laskukierrokselle pääkiitoteiden yli tekemään jäähyväis -" Salute ". Tapahtuneesta kuulutettiin aseman kaiuttimissa ihmisille,(silloin näki kiitoteille) jotta osa ilmailua siirtyy historiaan.
@romppaukko
@romppaukko 3 года назад
@@tapanihallantie8368 Onhan siitäkin vanhoja valokuvia kun veljekset tekee lentolaitekokeita maatilan pellolla ja vierestä kulkevan Seinäjoen jäältä. Siinä kohdin kyseinen "joki" ei ole edes kovin suuri, mutta penkat matalat.
@tapanihallantie8368
@tapanihallantie8368 3 года назад
@@romppaukko 😀 en lähde kinastelemaan, aina tulee uutta tietoa ja se on hyvä! Keisarin aikasta lentotoimintaa on dokumentteina hajautetusti, vähän vaivan takana. Radio puoli onkin helpompaa, jos on kärsivällisyyttä hakea, viimosimpana kansallisarkisto...
@romppaukko
@romppaukko 3 года назад
@@tapanihallantie8368 Tarkoitin lähinnä yleisenä historiatietona. Toki siihen on vaikuttanut useamman sukupolven hiljaisuus Venäjän vallan ajoista. Puhumattakaan Neuvostoliiton ajasta. Toki minun näkemykseni on hiukan puolueellinen radiotekniikan osalta, koska olen alan harrastaja. Silloin kun asian kanssa on intensiivisesti tekemisissä, myös historiatietoa pyörii ympärillä.
Далее
Lentostory: Lentokoneiden kolhut ja vauriot
18:55
Просмотров 17 тыс.
Podcast 168 // Miten meni Thaimaassa PTVatanen?
1:14:42
🤯️ Vini Jr. ✖️ Brahim 🤯
00:13
Просмотров 3,1 млн
Пиратские котики
00:50
Просмотров 55 тыс.
Наташа Кампуш. 3096 дней в плену.
00:58
Lentostory: Historian pahin lento-onnettomuus
21:05
Просмотров 23 тыс.
Arto Nyberg: Pentti Linkola (2007)
17:02
Просмотров 12 тыс.
Lentostory: Lentoliikenteen GPS häirintä
21:02
Просмотров 16 тыс.
Lentostory: Lomalentäjän työviikko
26:50
Просмотров 54 тыс.
Kemiönsaari
9:33
Просмотров 2,2 тыс.
Suomen Vahvin Mies 2024 | Finaalipäivä!
53:51
Просмотров 42 тыс.
Lentostory: Lentäjien ruokailu
15:14
Просмотров 23 тыс.