Тёмный

Mechaman Maandoverzicht | oktober 2020 

mechamanportaal
Подписаться 9 тыс.
Просмотров 57 тыс.
50% 1

Fendt stelt nieuwe 200 Vario-serie voor, Scholman en New Holland introduceren Dual Fuel trekker en Lely Exos maait en voert volledig autonoom. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van oktober 2020.
De Duitse trekkerbouwer Fendt komt met een nieuwe generatie van de 200 Vario serie. De trekker is er in vijf modellen. Ieder model is leverbaar al smalspoor- en breedspoorversie. De trekkers uit de 200 Vario-serie hebben een maximum vermogen van 58 tot 91 kW (79 tot 124 pk). De achteras, transmissie en vooras zijn gelijk aan de oude 200 Vario. De cabine is ruimer dan voorheen. Fendt monteerde namelijk een nieuwe cabineframe met vier in plaats van zes stijlen. De voorruit is licht gebogen en er is een dakraam gemonteerd. Meest opvallend zijn de twee nieuwe monitoren in de trekker. Die zijn onderdeel van Fendt One, het bedieningsconcept dat Fendt vorig jaar op de trekkers uit de 300 en de 700-serie introduceerde. Een van de onderdelen die daar bij hoort is een bonkige joystick die voorop de rechterarmleuning is gemonteerd. De eerste trekkers uit de 200 Vario serie lopen vanaf eind januari van de band en zijn vanaf dat moment mondjesmaat beschikbaar.
Voermengwagenfabrikant Trioliet uit Oldenzaal komt met een compactere en goedkopere versie van de Triotrac: de Triotrac M. De machine is er in eerste instantie alleen met een kuipinhoud van 14 kuub met een enkele mengvijzel. Er zijn twee uitdoseervarianten mogelijk: losdeuren of een dwarsafvoerband. Omdat de machine compacter moest zijn dan de grotere Triotrac is de opvoerband vervangen door een liggende invoerrotor met vier meenemers. Bijkomend voordeel zou zijn dat een rotor minder onderhoud nodig heeft. Het 1,85 m brede snijd-laadsysteem haalt het voer uit de kuil waarna de invoerrotor het rustig de mengkuip indraait. Maximaal draait de rotor 30 toeren per minuut. De Triotrac M is voorzien van een viercilinder JCB van 129 kW (175 pk). De cabine is ten opzichte van de grotere Triotracs bijna ongewijzigd. Standaard is alleen de achteras gestuurd, maar vierwielbesturing is leverbaar. Maximaal rijdt de Triotrac M 40 km/h. de Triotrac M kost 179.000 euro. Dat is fors goedkoper dan de Triotrac, maar duurder dan de huidige Smartrac, die uit Trioliets leveringsprogramma verdwijnt.

Aannemingsbedrijf Jos Scholman uit Nieuwegein heeft samen met New Holland een trekker gebouwd die op een mengsel van waterstof en diesel loopt. Het moet de emissie van CO2 met minstens 40 en maximaal 65 procent terugdringen. De New Holland T5.140 Autocommand is nog steeds voorzien van zijn standaard dieselmotor. Op het dak van de trekker liggen vijf stalen waterstoftanks die onder een druk van 350 bar 11,5 kg waterstofgas bevatten. Het gas wordt tijdens het rijden onder met 8 bar via de luchtinlaat en het inlaatspruitstuk in de motor gebracht en zo aan het mengsel van diesel en lucht toegevoegd. Er kan maximaal 65 procent waterstof aan het totale brandstofmengsel toegevoegd worden om dezelfde motorkarakteristiek te behouden die de FPT dieselmotor van huis uit meekrijgt. Waterstof bevat geen koolstoffen, zodat de CO2 uitstoot maximaal met 65 procent afneemt.
Maschio Gaspardo gaat schijveneggen en woelers voor New Holland bouwen. De producten, in de blauwe New Holland kleur, worden verkocht onder de naam New Holland en zijn vanaf 2021 verkrijgbaar.
AgXtend, de precisielandbouwdivisie van CNH Industrial, heeft in samenwerking met Zasso de XPU ontwikkeld. De kleine onkruidbestrijder, die onkruid op verhardingen elektrocuteert, en al in 2017 werd getoond. Het definitieve model is nu eindelijk gereed voor de praktijk.
De trekker van de Arnhemse machinefabrikant H2Trac krijgt de naam EOX. Dat maakten Paul en Peter-Jan van Ham bekend in de podcastserie ‘In productie’ van LandbouwMechanisatie. Volgend jaar willen zij nog zeven diesel/elektrische trekkers bouwen. De productie van een waterstoftrekker stellen ze nog even uit.
En dan nog dit:
Machinefabrikant Lely introduceerde de Exos. De robot maait gras, raapt het op en brengt het vers voor de koeien. De Exos werkt volledig autonoom.
De Exos kan dag en nacht zijn werk doen en meerdere porties gras per dag naar de stal brengen waardoor bijvoorbeeld broei tot het minimum beperkt blijft. De Exos wordt elektrisch aangedreven is volgens de fabrikant licht, zodat de machine ook tijdens minder draagkrachtige perioden uit de voeten kan. Het gras wordt gemaaid en komt via een brede elevator in de laadbak. De Exos kan na het maaien direct een vloeibare meststof toedienen. De machine communiceert ook met het automatische voersysteem van Lely, zodat ze elkaar niet in de weg zitten. Volgens de fabrikant zit de machine nog in de innovatiefase en is hij nog niet helemaal klaar. Het duurt dan ook nog wel even voor de machine te koop is.
Tot zover de maand van Mechaman. Meer nieuws vindt u op mechaman.nl en in de vakbladen LandbouwMechanisatie, VeehouderijTechniek en Tuin en Park Techniek.

Опубликовано:

 

22 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 5   
@pdh__
@pdh__ 3 года назад
Da's gwn een New Holland met Daf cabine
@harmoldedubbelink7634
@harmoldedubbelink7634 3 года назад
Hahah nu je het zegt
@teun2776
@teun2776 3 года назад
Ja
@farmingboysYT
@farmingboysYT 3 года назад
op het eerste gezicht lijkt het wel zo ja dacht ik ook gelijk aan maar als je langer kijkt valt dat toch wel mee 😂
@КубанычбекСалиев-я2я
крута
Далее
Mechaman Maandoverzicht | juli 2024
4:42
Просмотров 3 тыс.
When a Ball Turret Gunner Fell Without a Parachute!
14:40
Mechaman Maandoverzicht | februari 2024
5:11
Просмотров 1,8 тыс.
Een dag bij Jos Scholman - 40 Jaar Jos Scholman
3:20
Mechaman Maandoverzicht | mei 2024
5:03
Просмотров 2,4 тыс.