Тёмный

Nasıl kütüphane yazılır? Composition API, Options API, React, Angular 

Armağan Amcalar
Подписаться 22 тыс.
Просмотров 6 тыс.
50% 1

Cumartesileri yaptığım canlı yayınları hızlı tüketilebilir boyutlarda kesip tekrar yüklüyorum. #vebirsuruseydaha video serisinde pek çok farklı konuya ufak ufak değiniyoruz.Bu video 2023.04.01 JavaScript Adam'la Sahura Doğru, canlı yayınındaki soruları/konuları içerir. Detaylar aşağıda.
00:01 Nasıl kütüphane yazılır?
06:40 Composition API vs Options API
10:47 Şu an React yazıyorum ama bazen bazı şeyleri unutuyorum, bunun için pratik mi yapmam lazım yoksa başka şeyler önerir misiniz?
11:12 Angular öğrenmeye değer mi?
Göktürk Acar'a videodaki emekleri için teşekkür ederim.
Daha fazla içerik için www.nimble.dev adresini ziyaret edebilirsiniz.

Наука

Опубликовано:

 

14 апр 2023

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 40   
@nihatyavuz2206
@nihatyavuz2206 Год назад
Armağan Hocam Şu Svelte e bir el atıver hızlansın gelişmesi , Belki ideali buluruz
@-Engineering01-
@-Engineering01- Год назад
Webcilerden bunları duyduktan sonra dedim iyi ki game dev olmuşum abi ya, kullandığımız yöntemler neredeyse 20 senedir aynı, kütüphaneler ve yazılımlar çok sağlam ve benzer, zırt pirt paradigma değişmiyor. Orta düzey bir üniversite matematiği varsa bizim işimiz çok rahat, salt vektör matematiği bizim iş. 2-3 ay react, nosql ve nodejs ile bir full stack proje geliştirmiştim merakımdan. Abi bana dünya para versen yapmam o işi ya, inşallah bu paradigma karmaşasından kurtulursunuz Webci arkadaşlar, Allah yar ve yardımcınız olsun ben bu kadar overengineered bir alan görmedim.
@yalcinozer4434
@yalcinozer4434 Год назад
Selam dostum. İş için Unity mi kullanıyorsun? Kaç yıllık tecrüben var? Ben de aslında oyun geliştirmeye geçiş yapmayı düşünüyorum zaman zaman. Ama sektör daha dar gibi.
@-Engineering01-
@-Engineering01- Год назад
@@yalcinozer4434 Evet hocam Unity, zaten Türkiye de şirketlerin tamamına yakını Unity kullanıyor. Profesyonel olarak 3 sene, hobileri de saydan 5 sene tecrübem var. Sektörün darlığı iş bulma kolaylığı ile ilgili değil aslında, çok fazla web developer arayan şirket var ama bunun kat ve katı da başvuran var, oyun sektöründe şirket sayısı az olsa da başvuranlar daha az, bir web developere göre daha rahat işe girip nispeten daha yüksek maaşlar kazanabilirsin. Ama bu oran ileride tersine dönecek, eğer oyun sektörüne girmek istiyorsan bu 5 sene içerisinde dene derim çünkü yakinda Türkiye de oyun sektörü iyi yönde patlayacak, çok fazla yatırım geliyor yurt dışından. NFT olayları ve bu metaverse sayesinde inanılmaz paralar dönüyor şimdiden ve ileride dönecek.
@ozkanarslan5699
@ozkanarslan5699 Год назад
Sizin daha beter ya 1oyun icin 2-3 yil ugrasiyorsunuz :D. Web de her gun yeni framework ciksa da, stabil islerle isini goruyorsun ya her gun yeni cikan birseyle app yazmiyoruz neticede
@-Engineering01-
@-Engineering01- Год назад
@@ozkanarslan5699 Yüzlerce eleman çalışıyor aslında oyun şirketlerinde, oyun uzun süre sürse de, kişi başına dağıtıldığında yazılacak kodlar benzer türden. Tek farkı oyun çıkmak üzereyken biraz işler stresli oluyor ama bu firmaya göre değişir tabiki. Zevkler ve renkler meselesi, her insan her şeyi sevmez.
@bilmiyorumabilazmdegil4711
@bilmiyorumabilazmdegil4711 Год назад
@@-Engineering01- hocam sizinle oğuz erginin canlı yayında chat gpt yazılımcıları işsiz bırakacak mı diye konuşuyoduk hatırladınız mı bir de sizi takip edebileceğim bir yer var mı
@Deadstronaut
@Deadstronaut Год назад
❤🎉 duygularıma tercüman olmuşsun hocam...
@tolgabeyazoglu536
@tolgabeyazoglu536 Год назад
vue 3 ile composition api secenekler arasındaydı şimdi nuxt 3 ile zorunlu kılıyolar artık haklısınız hocam
@mustafaparlak689
@mustafaparlak689 Год назад
Seviyorum seni abi, ver mehteri
@jetates
@jetates Год назад
10 yıllık web devim dediklerine çok katılıyorum. senin kadar açık konuşan sosyal medyada görünürlüğü olan başka dev yok gerçekten. her çıkan trende atlıyorlar aşırı saçma işler yapıp gereksiz kod üretiyorlar. tamamen israf
@michaelscofield2469
@michaelscofield2469 Год назад
react müthiş oldu bence
@e.c-machiavelli9659
@e.c-machiavelli9659 Год назад
Hiçbir videoda bulamadım, Scala dilinde tecrübeniz oldu mu düşünceleriniz nedir ?
@xn83l220
@xn83l220 5 месяцев назад
Armağan hocam mobil map uygulaması yapmayı düşünüyoruz ve javascript stack çalışmayı düşünüyoruz. Stack önerinilerinizi alabilirmiyim.
@rahibrzayev8394
@rahibrzayev8394 Год назад
05:52 iç sesim😀
@mabdullahsari
@mabdullahsari Год назад
Yaklaşık 5 senedir React kullanıyorum. Her şeyin altına imzamı atabilirim. Eğer yeniyseniz React'e bulaşmayın 😅
@cant_sleeeep
@cant_sleeeep 10 месяцев назад
hocas react bilmeyene is yok trde(junior)
@yalcinozer4434
@yalcinozer4434 Год назад
Selam hocam, aynı fikirdeyim. React'in her ne kadar sektörde karşılığı olsa da sıkıntılı bir framework. Frontend'in tadı kaçtı, bugün iyi dediklerine 1-2 yıl sonra kötü diyebiliyorlar. Web frontend deki bu dinamiklik sıkıyor artık. IOS'a geçsek Objective-C -> Swift, Androide geçsek Java -> Kotlin geçişi var. Sadece Kotlin yada sadece Java kullanıyım desen eksik kalacaksın. Arayüz için XML ile mi Jetpack Compose mu öğreneceksin. Herşey iki katına çıkıyor, bir sürü yol ayrımı. Web'de farklı değil tabi. Rahat etmek için biraz daha donanıma yakın çalışmak lazım herhalde, zor da olsa neyin ne olduğu belli en azından 🙂
@-Engineering01-
@-Engineering01- Год назад
Low end kısmında da pek para yok hocam, bir web projesini 2-3 arkadaş yapıp paranızı kazanabilirken, low end de ne yapacaksin ? Mesela ekran kartı driverini kime satacaksin ? Maaşlı çalışan olacaksın, zaten embedded developer maaslari da bir tık düşük. Üniversite yıllarımda dersim gereği ASM ile mikroişlemci programlamistim, sonra da sevip 5-6 ay hobi olarak uğraştım LED ekrana yılan oyunu animasyonlar falan yaptım. Bir cacık yok o işlerde, saf o işlemcinin ASM dili ile yazdim işletim sistemi falan yok, çok da gözünde büyütme ben olsam yüksek seviye dillerden devam edip parama bakardım, sürekli yeni şeyler öğrenmek istemiyorsan ios developmente bakabilirsin gayet rahat Android'e göre. Low level işler gittikçe daralıyor, çünkü o işler kârlı değil, her ilde bile bulamazsın, yurt dışına çalışıp dolardan kazanacağım dersen ise neredeyse imkanı yok yakından istiyorlar çoğunlukla.
@merooo36
@merooo36 Год назад
Taklitcilik genlerinde var bir tik irkci bir soylem olmus :P
@ugur76
@ugur76 Год назад
GPT-4 Armagan´a yer yer hak verse de daha cok declarative diyor SQL icin. SQL (Structured Query Language) is a declarative language. Some people might argue that SQL has imperative elements, but it is primarily a declarative language. The confusion may arise from certain SQL features like stored procedures, functions, and triggers, which often involve procedural languages like PL/SQL (in Oracle) or T-SQL (in SQL Server). These procedural languages have imperative constructs like loops, conditionals, and variables that make them more akin to traditional programming languages. However, the core functionality of SQL is to query, insert, update, and delete data in a relational database using declarative statements. In these statements, you define what you want to achieve without specifying the exact steps to accomplish it. The database management system takes care of translating the declarative SQL statements into an execution plan and performing the requested actions. In conclusion, while SQL may have some features that resemble imperative programming, its main purpose and design revolve around a declarative approach.
Год назад
Haksiz.
@cenkakay3506
@cenkakay3506 Год назад
Hocam class component seven Angular yazsın. Her yerde oop yazacağız diye bir şey yok.
@cenkakay3506
@cenkakay3506 Год назад
Bu arada zustand harika bir sadelikte. Büyük ihtimalle yeni projelerde redux toolkit i bırakacağız.
@emrekara7424
@emrekara7424 Год назад
functional component performanslı değil
@cenkakay3506
@cenkakay3506 Год назад
@@emrekara7424 bunun bir kaynağı var mı okumak isterim. Hiç duymadım çünkü performans ile alakalı bir farklılık.
@emrekara7424
@emrekara7424 Год назад
​@@cenkakay3506 functional component her re-render'da içindeki fonksiyonlar tekrardan oluşturuluyor. Memorization yöntemleri kullanarak bunu aşmak gerekli. Ayrıca useEffect fonksiyonu o kadar fazla sayıda trigger ediliyor ki doğru bir bağımlılık listesi girilmezse component'i sürekli bir şekilde re-render edersin. Yani functional component ancak optimize edildiğinde daha iyi performans gösterir ama bu optimizasyon süreci üretkenliği öldürmesinin yanı sıra büyük bir bilgi birikimi gerektiriyor hangi fonksiyonları memoryde tutmalı vb.. Ayrıca kullanılan yapı hiçbir programlama paradigmasına uygun bir yapı değil çok fazla side effect içeriyor.
@cenkakay3506
@cenkakay3506 Год назад
@@emrekara7424 functional daha zor doğru ama daha yavaş diyemeyiz. Benim için iki temel olay var. 1 reuseable komponent yaz, 2 sadece dinamik ve render ettiğin datalari state de tut, aksi halde useRef kullan. Bunlara dikkat ettikten sonra usecallback usememo memo tuz biber oluyor artık.
@brokolililer
@brokolililer Год назад
cote ❤
@Omer-gq3jj
@Omer-gq3jj Год назад
2:41 :D
Далее
Frontend nedir, nasıl yapılır?
27:23
Просмотров 30 тыс.
2DROTS vs RISENHAHA! КУБОК ФИФЕРОВ 2 ТУР
11:31
En çok zorlayan proje hangisiydi?
11:41
Просмотров 4,7 тыс.
Mülakatlarda sorduğum sorular
14:25
Просмотров 38 тыс.
İşten çıkarmalar, Yöneticilik, Unit of Work
14:35
Просмотров 4,3 тыс.