Тёмный

Otomobillerde Beygir Ve Tork 

TeknoSeyir
Подписаться 378 тыс.
Просмотров 115 тыс.
50% 1

Otomobillerde Beygir Ve Tork
Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► goo.gl/z4MuvY
Web Sitemiz: teknoseyir.com/
TeknoSeyir Ailesi Kanalları:
Oyun Kanalımız: Gamende ► goo.gl/MN4ExT
Otomobil Kanalımız: OtoSeyir ► goo.gl/ZXgxLT
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Twitter ► / teknoseyir
Facebook ► / teknoseyir
TeknoSeyir kanalı, Türkiye'nin yeni nesil teknoloji platformu TeknoSeyir'in teknolojiyle ilgili son gelişmeleri verdiği RU-vid hesabıdır. Teknolojik ürün incelemelerine, teknolojiyle ilgili son gelişmelere bu hesaptan ulaşabilirsiniz.

Опубликовано:

 

13 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 60   
@hakancorduk229
@hakancorduk229 7 лет назад
beygir atların sayısı kabul edersek tork atların büyüklüğüdür.
@canbaba9706
@canbaba9706 6 лет назад
Hakan Çördük +10
@tedero1907
@tedero1907 5 лет назад
adam tek cümleyle özetledi valla
@canyucel..
@canyucel.. 4 года назад
bu kadar iyi anlatilmaz tek cumle ile
@sinanunal6909
@sinanunal6909 8 лет назад
momentumla tork farklı şeylerdir, momentum hız ve kütlenin çarpımıyla elde edilir. momentum değil, moment olacak...
@_PARS_
@_PARS_ 7 лет назад
Evet haklısınız.Anlatım hatalı
@melihbilen
@melihbilen 7 лет назад
Tork bir akarsuyun hacmi, beygir gücü ise akarsuyun hızıdır. Küçük bir akarsu ne kadar hızlı akarsa aksın yoğunluğu az olduğu için büyük bir kütleyi zor hareket ettirir fakat büyük bir akarsu yavaş da aksa bir kütleyi daha kolay hareket ettirir. Bu sebeple torku yüksek motorlar, kalkışta etkilidir fakat beygir gücü yüksek hızlara çıkılması için gereklidir.
@lilac0038
@lilac0038 4 года назад
KONUYU Bİ KAÇ KİŞİDEN DİNLEDİM AMA BEN ŞUNU ANLAMADIM strok kısa olsa ne olur uzun olsa ne olur şanzımanla tork arttırılıp azalmıyormu zaten. yani şanzımanla deviri azaltttın mı alsana tork . neden strok değerleri değişiyor olayı şanzımanda ki dişlerle ayarlamıyorlar? bilen varsa akıl versin lütfen. mesela torku yüksek olan bir otomobil 2 . vitesle kalsın düşük olan 1. vitesle .düşük olan 1. vitesle daha iyi kalkar. alsana tork. yani olay şanzumanla halledilemiyormuki sürekli çap strokla oynuyorlar. bu işin bir optimali olmalı. geri kalanı şanzumanla halledilmeli değilmi. mesela çap - strok oranı 3/4 en verimli oran gibi. herkes olayı anlamış gibi yapıyor ama olay çok mantıksız.
@yemyesil28
@yemyesil28 8 лет назад
tork, döndürme momentidir, yani kuvvettir. zamandan bağımsızdır. ancak güç birim zamanda yapılan iştir. aynı tork değerinde devri 2 katına çıkarırsan güç 2 kat artar. 6 litrelik bir kamyon dizel motoru 2500 devirde 200 hp güç üretirken torku 570 newton x metre olur. 1 litrelik racer motoru 13000 devirde 200 hp güç üretirken torku 109 newton x metredir
@qudsisamil5757
@qudsisamil5757 7 лет назад
anlamadim ama beyendim
@sipsniper
@sipsniper 4 года назад
Sebebi şu formuldur hp = (tork(nm) x devir(rpm))/7125 devir ne kadar yüksekse o devirdeki tork rpm ile carpilacagi için beygiri çok yukarı taşıyabilir. Tork motorun 1 turda ürettiği güçtür
@scientistteacher7830
@scientistteacher7830 5 лет назад
Aynı model iki araba olsun. Mesela ikisi de golf veya ikisi de focus. Bütün şartlar aynı olsun. Tekerlek tipi, arabanın toplam ağırlığı vs. Düzde ya da yokuşta yarışırlarsa; beygir gücü yüksek olan araba her zaman yarışı kazanır, tork önemli değil. Yani benzinli araba yarışı kazanır. Ama bunun için sürekli 5000 6000 devirlerde gitmesi gerekir. Benzinli olan (eğer beygiri yüksekse) yokuşta da kazanır, düz de kazanır, ancak gerekirse düşük viteste devir saatini iyice sona dayaması lazım. Dizel 4000 devirin üstünde ölüdür, benzinli devirlenir. Ancak bu günlük hayatta motoru elimize almamak için yapmadığımız bir şey. Bu nedenle trafikte normal seyir devri olan 2000 3000 devir arasında torku yüksek olan dizel araba avantajlıdır.
@osmanlharun6712
@osmanlharun6712 8 лет назад
bir de analiz için numune olarak grafik olsa daha faydalı olurdu...
@20yearsfromthepast
@20yearsfromthepast 5 лет назад
Yalan yanlış bilgi veren ekip gelmeden olaya müdahale edelim; Tork, döndürme kuvvetidir. Pistonların sıkıştırma ve patlama esnasında kol vasıtasıyla krank mili koluna döndürme gücü uygulaması ile oluşur. Tork ile Beygir, birbirinden ayrı şeyler değildir. Beygir Gücü = Tork(lb-ft) x RPM / 5252'dir ve Size yarışın sonucunu belirleyecek olan büyüklük te budur. Tork'u unutun. Beygiri yükseltmek için, aynı torku yüksek devire verebilir, ya da aynı devirde kalıp torku yükseltebilirsiniz, ikisi de kendi aralarında aynı viteste son hıza sahip ise, ikisinin 0-100'ü ya da herhangi bir yapacağı hızlanma süresi "Aynı" olacaktır. İçten yanmalı motorların devri sınırlıdır, 0 ile ortalama 7000 devir çevirebilir, ancak bu aralıklarda o gücü sağlayabilir, bu devir aralğını tekere sağlıklı bi biçimde aktarabilmek için de Şanzımanı kullanırız. Tork bir güç ise, neden beygir daha önemli? Önemli olan Motor torku değil, Tekere yansıyan çevirme kuvvetidir. Örneğin; 3000 devirde 500lb-ft torkunuz var, gayet güzel, ama 7000 devirde 400 lb-ft torkunuz var. Eğer ikisini karşılaştıracak olursak, eğer 3000 devirde torkunuz yüksek diye hemen bi üst vitese geçerseniz motor, çevirmesi daha zor olan bir dişliyle karşılaşmış olacak, ve tekere yansıyan güç azalmış olacak. Devir yükselttiniz diyelim, torkunuz 500'den 400'e düştü, Ama hala çevirmesi daha kolay bir dişlide kaldığınız için, bir üst vitese geçmekten daha iyi bir seçim olacağı için, teker torku daha yüksek olacak ve daha iyi hızlanacaktır. En kısa kanıtı CVT şanzımanlardır. CVT'li arabalarda eğer gazı köklerseniz, şanzıman motorun devrini sizin için beygir gücünün en yüksek olduğu yere kitleyecek ve vitesi o devir bandında yükseltecektir. Yani Ne kadar kısa dişli + Beygir gücü = o kadar teker torku = Daha iyi hızlanma. Bu yokuş çıkarken de aynıdır. Aracınız devir çevirirken kaybettiği torku(çok kaybetmemesi kaydıyla) Beygir gücü verecek ve bir üst vitese göre tekerlere daha iyi yansıtacaktır. Yük taşırken de, hızlanma yaparken de, son sürate çıkarken de bilmeniz gereken en önemli tek şey BEYGİR GÜCÜDÜR. Okuyun öğrenin, cahil insanların lafına kanmayın.
@sipsniper
@sipsniper 4 года назад
Helal. ulkemizde nm ve hp kullanıldığı için formülü söyle duzenleyebilirsin: tork(nm) x rpm /7125 = hp
@AtalayKirbancioglu
@AtalayKirbancioglu 6 лет назад
arkadaşlar yeni ehliyet alacağım, o yüzden bu terimlerin anlamlarını tam anlamıyla öğrenemedim.Bir konuda yardımlarınızı bekliyorum, soru biraz tuhaf gelebilir, kusura bakmayın lütfen.Şimdi diyelim ki bir araba 70 beygir gücünde.Benim bundan anladığım 70 tane atın biraraya gelip arabayı çekmesi.1 tonluk bir arabayı 10, 15 civarında at rahatlıkla çekebilirler diye düşünüyorum.Hadi bayır çıkıyor olsunlar, atların sayısını 30 yapalım.30 atın bayır çıkarken rahatlıkla çekebileceği 1 tonluk bir arabayı 70 beygir gücünde bir motor neden zorlanarak çekiyor? yani bayırlarda neden bu kadar zorlanıyor? ya da zorlanıyor mu? zorlanması için en düşük kaç beygir gücünde olması lazım? arabalardaki beygir gücü terimi gerçek atların gücüyle alakalı bir terim değil mi yoksa? 30 at rahatlıkla 1 tonluk bir arabayı çekebilecek güçteyse, neden fazladan 40 atın olduğu 70 beygir gücündeki bir motor zorlanır? umarım konuyu anlatabildim.
@SharpShoot3r_14
@SharpShoot3r_14 5 лет назад
Dostum 30 at bir arabayi rahatlikla cekebilir ama hangi hizda? 70 beygir bir aracin 0-100 km hizlanmasi 13-14 saniye civaridir. 30 beygir bir aracta bu sure 25-30 saniyeye kadar cikar. Sollama falan yapmak hayal olur, yani. Kagni gibi gidersin sagdan sagdan. Bir de bunun yakit ekonomisi kismi var. Bir de klima actigini falan dusunursek yakit ekonomisi ve motor omru hepten ayvayi yiyecektir. Zaten ihtiyacin olan gucu almak icin surekli yuksek devir ve dusuk viteste kullanman gerekecek. 15-30 at bir tonluk bir arabayi birkac saat tam performans cekse hepsinin iflahi kesilir. Zaten bu arabalar da bos gitmiyor. Icine 3-4 kisilik aile biniyor ve bagajda yuk oluyor... Ama 70 tane at gucunu daha tasarruflu kullanarak ayni performansi cok daha kaliteli ve etkili bir sekilde sunabilir.
@SharpShoot3r_14
@SharpShoot3r_14 5 лет назад
70 beygir bir aracin bayir cikarken zorlanmasinin sebebi torktur. Bu motor bu gucu her an her devirde uretemeyecegi icin zorlanir. Maksimum tork ve beygir degerlerine ulasmak icin atmosferik bir aracta cogu zaman motoru redline'a kadar zorlamak gerekir. Bir at da sakin sakin yururken bir beygir gucunde degildir, degil mi? Dort nala kosarken bir beygir gucundedir. Yoksa okuz de arabayi ceker hatta attan daha iyi ceker ama tercih edilmez, sence neden? Sorularini elimden geldigince aciklamaya calistim umarim faydali olmustur.
@erdaldanyeli9150
@erdaldanyeli9150 7 лет назад
Anladığım kadarıyla örnek vermek istiyorum.Elimize aldığımız çekiç ile çiviye ne kadar yüksekten vurursak,çiviye o oranda yüksek güç (tork) uygulamış oluruz.
@hakanozgul5001
@hakanozgul5001 10 лет назад
Arabamız peugeot 208 1.4 hdi 160 tork var arabanın devrine baktım en son 55 binde duruyo bence çok iyi beygirle tork birleşince beygir yada torkta artış olurmu ?
@lilac0038
@lilac0038 4 года назад
KONUYU Bİ KAÇ KİŞİDEN DİNLEDİM AMA BEN ŞUNU ANLAMADIM strok kısa olsa ne olur uzun olsa ne olur şanzımanla tork arttırılıp azalmıyormu zaten. yani şanzımanla deviri azaltttın mı alsana tork . neden strok değerleri değişiyor olayı şanzımanda ki dişlerle ayarlamıyorlar? bilen varsa akıl versin lütfen
@wrx5167
@wrx5167 9 лет назад
Güzel bir noktaya değinilmiş. Motor torkuyla tekerleğe giden tork farklı.
@gurturk9348
@gurturk9348 6 лет назад
nerden buldun bu fizik hocasini, baslarken dedim tamam yandik bekleyelim dedim ama patladim , geygir gucum sifrilandi :)
@yarbaystrength
@yarbaystrength 7 лет назад
çok güzel anlatım ve örnekler
@_PARS_
@_PARS_ 7 лет назад
Anlatım eksik ve hatalı olmuş.Momentumla moment farklı şeyler.Güç teknik manada ,birim zamanda yapılan iştir.Şöyle izah edeyim ;Ahmet ,Mehmed'in iki saatte yaptığı işi bir saatte yapıyorsa Mehmetten 2 kat daha güçlüdür.Mehmedin çok daha kaslı yapıya sahip olması onu daha güçlü yapmaz.Teknikteki güç kavramı budur. tork moment demektir.yani kuvvetin döndürme etkisi.Vites kutusundaki çarkların tahvil oranlarıyla oynayarak tekerleklere aktarılan torku istediğimiz gibi değiştirebiliriz. İstersek yükseltir istersek düşürürüz,fakat aynı şekilde gücü artırmanın hiçbir yolu yoktur.Motor güçsüzse tekerleklere aktarılan güçte düşüktür.
@skrflm
@skrflm 4 года назад
Tork vitestir desek nasıl olur.
@20yearsfromthepast
@20yearsfromthepast 5 лет назад
Yokuş çıkma işi arabanın bilgilerinde yazan tork ile olmaz kardeşim. Arabayı dynoya çıkarıp "hmm bu araba kaslı değil bunun torku düşük" demediler. Tork her devirde aynı değerleri vermez. Seni ilgilendiren kısım, anlık bulunduğun devirdeki beygir gücüdür. Sen torku yüksek araba iyi yük çeker sanarsın, fakat bir detayı atlarsın. Düşük devirde torku senden fazla olan araç, senden daha fazla beygir gücüne sahiptir,bu yüzden iyi yük taşırlar. Yani tüm olay, gezindiğin devirlerde ne kadar beygir gücü vardır bununla ilgilidir.
@selahattinkara4904
@selahattinkara4904 7 лет назад
turbo her devirde devrededir zaten turbo devreye giriyor sözü yanlış. 2000 devirden sonra çalışıyor diyemeyiz örneğin 2000 2750 devir arası maksimum torku verir altındaki üstündeki devirde aynı torku yakalayamayız
@ugurgurkan1141
@ugurgurkan1141 10 лет назад
merhabalar örnek bi marka araba olsun vw gibi 1.6 tdı 105beygir atıyorum x tork bide 1.4 tsı benzinli oda 105 beygir ve torku daha az yazıyor max hızları eşit ama 0 100 hızlanması benzinlinin daha fazla bunun sebebi nedir çevirdiği devirle alakalı galiba ama nasl ?
@harunhatipoglu9900
@harunhatipoglu9900 8 лет назад
Bu da daha az yakıt tüketimiyle sonuçlanır.
@tarkhocabiyolojidersleri3257
@tarkhocabiyolojidersleri3257 5 лет назад
b segmenti hatchback düşünüyorum, 70 beygir 110 tork yazıyor. ş. içi tüketim 8 lt filan. diyorum ki bu araç nasıl kendini çeksin ki.
@20yearsfromthepast
@20yearsfromthepast 5 лет назад
Kendini çekme işi arabanın bilgilerinde yazan tork ile olmaz kardeşim. Arabayı dynoya çıkarıp "hmm bu araba kaslı değil bunun torku düşük" demediler. Tork her devirde aynı değerleri vermez. Seni ilgilendiren kısım, anlık bulunduğun devirdeki beygir gücüdür. Sen torku yüksek araba iyi yük çeker sanarsın, fakat bir detayı atlarsın. Düşük devirde torku senden fazla olan araç, senden daha fazla beygir gücüne sahiptir,bu yüzden iyi yük taşırlar. Yani tüm olay, gezindiğin devirlerde ne kadar beygir gücü vardır bununla ilgilidir.
@hakan3013
@hakan3013 8 лет назад
Merhaba arkadaşlar bana aydınlık getirecek birini arıyorum sorum şu . ? 240 hp 200 tork olan bir araç 9000 devir çevirerek 0-100 6 sn. iken başka bir araçta 300 hp 350 tork olduğu halde yalnız devir 6000 çeviriyor. 0-100 yine 6 sn araçların kiloları yakıtları hemen hemen herşeyi aynı ama nedense yüksek devir çevirenin torku düşükte olsa az çevirene nazaran hep berabere bitirmesinin sebebi nedir.
@tajdinpolat3325
@tajdinpolat3325 8 лет назад
Tork yüksek devirlere çıktığında güç kaybediyor. Tork genelde alt devirler de daha güçlüdür bu yüzden olabilir
@ilhanmutluay
@ilhanmutluay 8 лет назад
Verdiğiniz örnekteki 2 aracın vites sayılardan veya vites oranlarından kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. 2 aracın vites sayısını ve 2 aracın son süratlerini söyler misiniz?
@hakan3013
@hakan3013 8 лет назад
her 2 side aynı vites ancak max hızları 9000 devir çeviren 275 km/h yapıyor 6000 çeviren 260 km/h yapıyor tabi burada merak ettiğim 0-100 6 sn olan 2 aracın ilk 400 metrede berabere kalması devamında yüksek devir çeviren kazanıyor.
@ilhanmutluay
@ilhanmutluay 8 лет назад
Vites oranları ve son dişli oranlarını verirseniz daha iyi bir yorum yapabilirim. Ama verdiğiniz bilgilerle mantıklı bir açıklama yapamıyorum. Eldeki bilgilerle 2. aracın gücü yere verememesi gibi bir şey söz konusu olabilir. 240 HP, 200 Nm ile 200 HP ile 350 Nm deseydiniz açıklayabilirdim.
@hakan3013
@hakan3013 8 лет назад
O kadar detaylı bilgim yok malesef dişli oranı nedir bilmiyorum açıkçası, honda s2000 ile audi 2.0 TTS Kapıştığında çıkan sonuç berabere ancak Beygir ve Torkları farklı ve Çevirdikleri RPM de farklı heleki s2000 deki tork inanılmaz düşük kalıyor audiye göre ancak birbirlerine fark açamıyorlar. Bunun gibi
@OnurYldrm35
@OnurYldrm35 11 лет назад
Aracın özelliklerine baktığımızda neden max tork ile max güç(hp) farklı devirlerde görünüyor. Mesela motosikletim 98hp@12000rpm, 63Nm@10000rpm. Ben bu verilere bakıp hangi aralıkta vites değiştirmeliyim? yada vites değiştirirken bu verileri göz önünde bulundurmalı mıyım?
@yarbaystrength
@yarbaystrength 7 лет назад
hala merak ediyorsan yazacağım fazercı kardeşim :D
@sunaybg6758
@sunaybg6758 7 лет назад
max 5,000 devirde de vites degıstırceksin son vıteste uzun yolda 6,000 devırı geçmezsen motor ömrü 100-150 bin km gider ama sen yüksekte devirde değiştirirsen motor ömrü 50 binde biter buda sana kalmış bide özetle ne kadar yüksek devir okadar çok aşınma ve kısa motor ömrü.
@ilhanmutluay
@ilhanmutluay 7 лет назад
Güç tanımı gereği tork ile devirin çarpılmasından oluştuğu için, tork eğrisi yataya yakın kaldığında devir yükseldikçe gücün artması doğal. Bu nedenle max gücün elde edildiği devir çoğunlukla max torkun elde edildiği devirden fazladır. Fazla teknik oldu gelelim soruya. Eğer en iyi hızlanmayı yakalamak istiyorsanız mümkün olduğunca en küçük viteste kalmanız gerekir. Atmosferik makinelerde kesiciye girmeden hemen önce yani max devirde bir üste vitese atmanız gerekiyor ki mümkün olduğunca küçük viteste kalın. Küçük vitesin kısa oranından dolayı yere indirdiği tork daha fazla olur ve bu da daha iyi hızlanmanızı sağlar. Turbo makinelerde durum biraz farklı o konuya girmiyorum. Eğer amaç az yakıt tüketimi ise bu çok daha karmaşık bir konu. Vites değiştirme devri ile birlikte bir çok etken var. Karmaşık olmasının sebebi şu; Bir çok farklı stili uygulamanız gerekiyor; 1. Sabit hızla gittiğiniz ve hızlanmak istemediğiniz zamanlarda mümkün olan en yüksek viteste olmanız gerekiyor. Rolantiye çok yakın da olmamalı çünkü oralarda makinenin torku çok az. 2. Hızlanmak istediğinizde ise tork eğrisinin max torkun %70- 80'den az olmadığı devir aralığında vites değiştirmelisiniz. Vites değiştirme devri de tamamen ne kadar ani hızlanmak istediğinize başka bir deyişle gaza ne kadar bastığınıza bağlı. Her ne kadar sevmesem de otomatik vitese sahip yeni nesil araçların nasıl vites değiştirdiğini inceleyebilirsiniz. Anlattığıma benzer bir davranış var. Son olarak devir çevirmenin motorun ömrüne ve yakıt tüketimine etkisinin olumsuz olduğunu unutmayalım.
@ahmetsari2211
@ahmetsari2211 6 лет назад
tork muhabbetine hiç gerek arabada bu terim ise yaramaz. doğru tanım güç tur. oda beygir dir. Dizel düşük devirde verir beygiri, benzinli yüksek devirde torku hiç karıştırmayın
@20yearsfromthepast
@20yearsfromthepast 5 лет назад
Aynen öyle kardeşim. Eğer tork düşük devirde geliyor ise hesaplamada düşük beygir çıkacaktır. Bu bisiklet pedali gibidir, pedale newton metrelerce tork bindirebilirsin ama eğer o bisiklet ilerlemiyor ise, yaptığın iş(beygir gücü/watt) "0"dır. Millet de torku önemli bir detay sanıyor ona yanıyorum.
@sipsniper
@sipsniper 4 года назад
Şükür kafası fiziğe çalışan birisi çıkmış şu yorumlarda umudum arttı :) beygir le tork birbirine bağlıdır. Belli devirde tork eğrisinde nm olarak okuduğun degeri rpm ile çarpıp 7125 e bolersin o devirdeki beygiri elde edersin. Motor torku üst devirde yüksekse yüksek max beygir lere ulaşırsın. motor torku düşük devirlerde yüksekse aracı düşük devirde sürmek, şehirici sürüş kolaylaşır. Ama o kadar yüksek beygir elde edemezsin. sanki ayrı seylermis gibi tartışıyorlar oyuncak araba üzerinden anlatmaya çalışıyorlar çıldırıyorum. Aynı torka sahip iki araçtan torku yüksek devirde veren araç alçak devirde veren aracı tokat manyağı yapar. Arabayı sattirir.
@davidhilbert4125
@davidhilbert4125 8 лет назад
ağzına sağlık üstadım
@muhammetekici3015
@muhammetekici3015 7 лет назад
Bunları ögrenmek için hangi bölüm tercih etmem gerekiyor bilen varmı
@mertuslu5257
@mertuslu5257 6 лет назад
Muhammet Ekici oto sanayi
@nahutab26
@nahutab26 9 лет назад
Karanlığa bir mum yaktın be abi
@mrrmaden
@mrrmaden 8 лет назад
adam arac motoruyla kafayi bozmus sac kalmamis. anlatirken mimikleriyle kendisini motora benzetcek nerdeyse
@Volkanizma
@Volkanizma 8 лет назад
Özkan en son çok iyi özetledi :D
@mehmetkaya6697
@mehmetkaya6697 4 года назад
Anlatirken önünüzdeki arabalardan faydalansaydiniz daha anlaşılır olacağını sanıyorum.
@emrecan7162
@emrecan7162 5 лет назад
Hiç bişey anlamadım
@ahmetkalkan5879
@ahmetkalkan5879 8 лет назад
ses berbat
@kaandervis6276
@kaandervis6276 7 лет назад
ya ne uzattınız mıyım mıyım , zaten söylediklerinizin çoğu da yanlış... tork = sıkıştırma oranı = hızlanma beygir gücü = yola yansıyan güç = son hız yani torku yüksek araba daha seri olur, beygir gücü yüksek arabanın son hızı daha iyi olur... hade daalın şimdi dünü bebeler sizi...
Далее
Otomobiller ve Motor Hacimleri
31:19
Просмотров 115 тыс.
Ne Nedir? | Tork Mu Önemli Beygir mi?
11:31
Просмотров 707 тыс.
Day 2 | IEM Rio 2024 | Playoffs | КРNВОЙ ЭФИР
6:11:51
Million jamoasi - Sportsmenka bilan uchrashuv
15:05
Просмотров 880 тыс.
Araçlar modifikasyonunda 'chip-tuning' nedir?
20:51
Просмотров 121 тыс.
Haftalık Gündem Değerlendirmesi 2024/41
42:51
Просмотров 16 тыс.
Araçlarda rodaj nedir nasıl yapılır?
21:12
Просмотров 121 тыс.
Araç alırken ikinci el mi sıfır mı?
15:07
Просмотров 58 тыс.
Otomatik vites mi düz vites mi?
25:49
Просмотров 360 тыс.
Turbocharger
17:05
Просмотров 28 тыс.