Тёмный

Panouri Solare in Moldova - TOP 9 MITURI!❌ 

Elenergy - Panouri solare Moldova Chisinau
Просмотров 5 тыс.
50% 1

Panouri Solare in Moldova - TOP 9 pareri gresite!
elenergy.md - Instalatii fotovoltaice la cheie in Chisinau si in toata Moldova. Importator direct de module solare, invertoare, sisteme de prindere si altele accesorii pentru statii fotovoltaice.
Astazi vom vorbi despre top 9 mituri sau top 9 pareri gresite despre panouri solare.
Mitul 1. Numaidecat avem nevoie de acumulatoare
Primul mit presupune ca avem nevoie numaidecat de acumulatoare pentru statii fotovoltaice. Insa, tipul cel mai raspandit, durabil si rapid de rascumparare a investitiei este statia fotovoltaica tip on-grid, adica conectata la reteaua electrica. Reteaua electrica serveste ca un acumulator, iar mecanismul de contorizare neta implementata in Moldova, permite schimbul de kW cu furnizorul in mod echitabil.
Mitul 2. Statiile Fotovotaice nu se rascumpara
Acest mit sustine ca statiile fotovoltaice nu se rascumpara niciodata, ceea ce nu este adevarat. Chiar si o statie fotovoltaica mica de 10 kW se rascumpara in aproximativ 5 ani, in conditiile unui tarif curent de 3 MDL/kW. Incercati sa puneti banii la banca cu 20% dobanda anuala, cred ca nu o sa reusiti. Dupa parerea mea, investitia intr-o statie fotovoltaica este una foarte buna.
Mitul 3. Conteaza sa fie bune doar panourile si invertorul
Adevarul este ca toate accesoriile statiei fotovoltaice conteaza, chiar si cele mai mici, precum conectorul solar mc4.
Cablurile, sistemele de prindere si materialele trebuie sa fie compatibile si de calitate pentru a evita probleme precum avariile invertorului sau deteriorarea panourilor. Montarea panourilor solare peste metal negru sau profil zincat, poate duce la probleme de deteriorare a cadrului de aluminiu a panourilor din cauza reactiei de oxidare. Pentru o durata de viata mai lunga si o functionare optima a panourilor, se recomanda utilizarea sistemelor de prindere din inox sau aluminiu.
Mitul 4. Un kW de panouri solare produce 1 kW/h
Deci urmatorul mit ar fi ca 1 kW de panouri solare produce 1 kW/h. Deci nu este adevarat! Productivitatea unui panou solar nu este constanta, ci depinde de mai multi factori precum unghiul de incidenta al razelor solare, conditiile meteorologice, temperatura si durata zilei.
Periodic statia va produce exact capacitatea ei, dar in majoritatea cazurilor, chiar in zilele cele mai insorite vara, din cauza incalzirii, conform legilor fizicii, productia lor scade. In Moldova fiind pozitionate sub un unghi de 30-35 de grade spre Sud, 1 kW de panouri produce aproximativ 1200 kW/an.
Mitul 5. Vara panourile solare sunt cele mai eficiente
Da, vara panourile solare produc mai multa energie datorita zilelor insorite si a insolatiei mai mari.
Dar cum am vorbit, vara panourile se incalzesc cel mai mult, din cauza temperaturii de afara si productivitatea lor scade. De fapt, primavara si toamna sunt cele mai eficiente perioade pentru productia de energie solara.
Mitul 6. Panourile solare produc energie electrica doar atunci cand soarele cade direct peste ele
Panourile solare produc energie electrica, chiar si atunci cand sunt partial umbrite si pe timp noros. Dar daca modulele fotovoltaice sunt complet acoperite si este o insolatie slaba atunci este evident ca ele nu vor produce. Asadar, o umbrire obisnuita afecteaza productia, dar nu inseamna ca panourile nu produc deloc. La fel si intr-o zi noroasa si iarna cand soarele nu iese deloc, panourile oricum produc.
Mitul 7. Tot ce este produs in China este rau
Majoritatea producatorilor de top 10 de panouri solare din lume sunt chinezi. Sunt producatori cu traditii, cu peste 25 de ani de experienta in producerea de panouri solare, dar poate chiar si mai mult, cu tehnologii si cu multe fabrici. Calitatea acestora este recunoscuta la nivel international. Important este sa alegeti panouri de la producatori cu experienta si sa va asigurati ca produsul este autentic.
Mitul 8. Prima grindina va distruge panourile solare
Panourile solare sunt proiectate pentru a rezista la grindina obisnuita.
In Europa si in alte tari sunt panouri solare care au fost instalate cu 15-20 de ani in urma si ele au ramas intregi. Cu protectie cum ar fi sticla termica intarita ele sunt capabile sa reziste la impactul obisnuit al grindinei.
Mitul 9. Panourile solare pot deteriora acoperisul
Greutatea adaugatoare a panourilor fotovoltaice pe acoperis (aproximativ 20 kg/m2) nu afecteaza majoritatea acoperisurilor. Daca acoperisul este in buna stare si nu este subred, panourile fotovoltaice nu ar trebui sa cauzeze deteriorari.
Acestea au fost principalele 9 mituri din intrebarile sau din careva pareri gresite care des le auzim de la clienti si care necesita lamuriri. Daca mai aveti intrebari sau neclaritati, sunati-ne la 060444469.

Опубликовано:

 

1 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 21   
@elenergy
@elenergy Год назад
elenergy.md - Instalatii fotovoltaice la cheie in Chisinau si in toata Moldova. Importator direct de module solare, invertoare, sisteme de prindere si altele accesorii pentru statii fotovoltaice.
@infection926
@infection926 Месяц назад
cat costa toate componentele si instalarea la cheie pentu 10 kw. la o casa particulara ?
@elenergy
@elenergy 26 дней назад
Pretul incepe de la 7400 euro totul la cheie. Pentru detalii apelati 060444469
@pozitivmoldova6900
@pozitivmoldova6900 Год назад
DE ACORD CU TOTUL 👍👍👍
@optimistmoi
@optimistmoi Год назад
​@elenergy Încă mai bine! Într-adevăr nu m-am gândit la rezerva de kilowați din sezonul cald. E o noutate foarte bună! Nu știu dacă e un mit cu încălzirea casei dar întrebarea aceasta sună des mi se pare...
@elenergy
@elenergy Год назад
Multumim pentru raspuns. Este adevarat, multi doresc sa se incalzeasca si mai mult, o buna parte se si incalzesc din electricitatea produsa. Solutii sunt mai multe: cazane electrice, pompe de caldura, conditionere invertor etc. Si este destul de logic, nu putem extrage sau produce de exemplu gaz in limitele unei obisnuite gospodarii casnice tot la fel de simplu si scalabil ca energia electrica cu panouri solare.
@florinsovinschi5905
@florinsovinschi5905 Год назад
Cu respect pt video clip. As vreau sa imi da.ti o imformatie. Pt 5 becuri cu led, frigider , TV, masina splat . Câte panouri fotovoltaice imi trebuie , invertor și ce putere la baterie . Unde vreau sa spun instalatia fotovoltaice. Este o casa cu o camera 12mp , bucătărie 6 mp , și baiea 4 mp . Nu am curent electric de loc . Va multumesc
@elenergy
@elenergy 11 месяцев назад
Buna ziua! Pentru a primi o consultatie si a afla pretul , telefonati-ne la numarul de telefon: 060444469
@optimistmoi
@optimistmoi Год назад
Superb video! Propun Nr. 10 să fie: Vreau sa încălzesc casa cu energia produsă, va fi posibil? Răspunsul este că nu e rentabil, atât timp cât energia produsă este injectată in rețeaua de distribuție la prețul cu care noi o cumpărăm. Încălzirea casei trebuie gândită din alte surse cum sunt peleții, lemnele, gaz sau cărbune. Ei de fapt dacă mai instalăm o pompă de căldură apare sensul. Cu coeficientul 1:3, 1:4 un Kw de energie fotovoltaică se transformă in trei și asta e altă gâscă...
@elenergy
@elenergy Год назад
Multumim pentru comentariu. Insa din pacate NU putem fi deacord cu Dvs. DA este posibil de incalzit casa cu energie electrica si atat timp cat e valabil mecanismul de contorizare neta(schimb KW la KW si nu injectare cu un pret si cumprare cu alt pret) este destul de rentabil. Ne-ar fi foarte interesant sa vedem calculele Dvs de rentabilitate. De exemplu in iarna 2022-2023 era SUPER RENTABIL de incalzit cu un cazan electric(mai ales daca aveai surplus din vara) comparativ cu un cazan pe gaz.
@Zimmsters
@Zimmsters 9 месяцев назад
Eu mă încălzesc cu 3 aparate de aer condiționat în fiecare zi când e soare, dar și cu lemne. Primul foc l-am făcut pe 19 noiembrie. Minim 30% din căldură acum la jumătatea lui decembrie, vine de la cei 18kw de panouri, care asigură și consumul casei, inclusiv gătitul 24/24.
@S.t.a.r.k.40
@S.t.a.r.k.40 Год назад
Cum 1la1 daca platesti taxe de stocare si transport ? 0.6 lei/kw
@elenergy
@elenergy Год назад
In Republica Moldova , mecanismul "Net-metering" prin care se stabileste relatia intre furnizor si beneficiar permite stocarea gratuita in retelele furnizorului. Daca mai aveti intrebari sau neclaritati, sunati-ne la 060444469.☀
@sinumwt7729
@sinumwt7729 7 месяцев назад
1.04 lei
@holl_tv293
@holl_tv293 4 месяца назад
primul mit ca cu baterii fotovoltaice te imbogatesti . Muzica pe fundal incurca :)
@elenergy
@elenergy 4 месяца назад
Vă mulțumim pentru feedback-ul oferit în privința muzicii de fundal. Vom lua în calcul această observație. Pentru mai multe informații și o consultație detaliată referitoare la calculul costurilor și recuperarea investiției în stațiile fotovoltaice, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon ☎️ +373 60 444 469 sau lăsați o solicitare pe site-ul nostru elenergy.md/ și revenim către dumnevoastră cu un apel.
@sashaustenskii
@sashaustenskii 3 месяца назад
Mai intai de toate este necsar sa va consultati cu furnizorul oficial al energiei electrica care va va stoca energia electrica produsa de Dvs, grats este numai momeala in capcana si plus la aceasta este necesar sa instalati alt tip de contor biderectional. Parerea mea personala ca e mai bine sa instalezi un set de panouri fotovoltaice si doua generatoare eolice fiecare cu setul de aparataj electronic si doua seturi de acumulatoare cu doua invertoare de transformare a energiei curentului continuu in alternativ si stocarea in retiaua proprie pentru consum acest set se numeste ,,Insula" fara stocarea in retiaua electrica externa asa se procedeaza in Italia fara a avea dureri de cap cu detinatorii retelelor electrica externe.
@elenergy
@elenergy 3 месяца назад
@@sashaustenskiiBună ziua, Vă mulțumim pentru comentariu. În primul rând, înainte de a instala un sistem fotovoltaic on-grid, este necesar să obținem avizul de racordare de la furnizor, prin care acesta confirmă puterea aprobată pentru instalare și condițiile tehnice. După aceasta, începe etapa următoare, respectiv instalarea și darea în exploatare. În anul 2024, în Republica Moldova au intrat în vigoare modificări în legislație prin care a fost anulat mecanismul de "contorizare netă" și a fost înlocuit cu "facturare netă". Acesta presupune că fiecare kWh de energie electrică livrat în rețea se convertește imediat în lei, la prețul mediu de achiziție de către furnizor a energiei electrice din sursele acestuia. Acest preț este aproximativ de două ori mai mic decât cel achitat de consumator pentru energia electrică. Cu toate acestea, instalațiile on-grid rămân mai convenabile din punct de vedere financiar, deoarece ceea ce ați propus dumneavoastră necesită cheltuieli de câteva ori mai mari, iar problema principală este perioada de exploatare a acumulatoarelor. Totuși, fiecare persoană alege ceea ce este mai important pentru ea: pentru unii, perioada de răscumpărare mai mică, iar pentru alții, să fie asigurați cu energie electrică atunci când aceasta nu este în rețea. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne apelați la numărul 060444469 sau să lăsați o solicitare pe site-ul nostru elenergy.md/
@holl_tv293
@holl_tv293 3 месяца назад
@@sashaustenskii bateriile au resurse limitate de exploatare ,4-6 ani
@elenergy
@elenergy 3 месяца назад
@@holl_tv293 In primul an de exploatare isi pierd maxim 1% din putere, dupa care cate 0,4% anual
Далее
FOTOVOLTAICE MAI IEFTINE DE ATÂT? - CASEBUNE.RO
25:32
ХОМЯК ВСЕХ КИНУЛ
10:23
Просмотров 583 тыс.
Panouri fotovoltaice ajunse la finalul vieții!
0:42
ХОМЯК ВСЕХ КИНУЛ
10:23
Просмотров 583 тыс.