Тёмный

Paving lasting construction - an example 

Enciclopedia Constructiilor
Подписаться 89 тыс.
Просмотров 174 тыс.
50% 1

Acest video include un exemplu de constructie a unui pavaj care sa tina ani buni fara denivelari si alte probleme. Este o solutie inspirata din tarile scandinave si modificata un pic, care poate fi folosita pentru trotuare, terase, platforme, ulite si chiar parcari auto si drumuri cu trafic mic si nu prea mare.
Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
Facebook: / enciclopediaconstructi...
Web-site: enciclopediaconstructiilor.com/

Опубликовано:

 

18 апр 2019

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 137   
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook. Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult) Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă. Multumesc pentru înțelegere!
@erllenddurai5576
@erllenddurai5576 4 года назад
Tipul ăsta e tare simpatic ....așa cum vorbește el. Îl urmăresc cum mare drag la mai toate postările lui. Mulțumesc pentru strădania lui....
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Interesant comentariu, multumesc!
@florins8735
@florins8735 Год назад
Buna ziua, omul asta propune solutia constructiva ideala in toate clipurile pe care le are. Argumentele sunt inginereste corecte. Mesterul face ce a vazut la alti mesteri, fara sa se intrebe care sunt ratiunile proceselor si procedeelor. Iar daca se intreaba, de cele mai multe ori raspunde gresit. Un lucru e cert: daca construiesti asa, se bucura si nepotii tai. Cat despre partea cu costurile...... fiecare dupa posibilitate.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Год назад
Buna ziua, aveti mare dreptate, multumim ca intelegeti domeniul!
@Zergosss
@Zergosss 5 лет назад
Pentru cei cu buget limitat, sunt două alegeri: fie construiesc pavaj precum arată acest videoclip, fie cu aceeași bani construiesc toată casa.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Credeti-ma, constructia casei intrece de zeci de ori costul unui pavaj daca ne raportam pe aceeasi suprafata la sol.
@fanridersclub1306
@fanridersclub1306 3 года назад
Asta nu e pavaj. E un soi de opera de arta a pavajelor! Mai ieftin si ca manopera ca ar fi turnat din beton de 40cm si gata.
@mihaiionutconstantinescu2254
@mihaiionutconstantinescu2254 3 года назад
@@fanridersclub1306 Asa vine firma la tine si zice ca iti da garantie doar daca il faci asa,iar tu te uiti disperat si zici sa il faca la minim ca mai bine il mai repari tu mai incolo. Nordicii au bani de la contribuabili,daia fug aia in tarile sudice,ca nu mai suporta taxele. O megalomanie rupta de realitate. Mai bine placa de beton armata si peste pavaj si termini balciul.
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 3 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor Asta cu casa e o ironie ,ceea ce vrea sa evidentieze e dimensiunea costurilor pt un asa pavaj .
@awcy7141
@awcy7141 2 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor pai ba nene tu realizezi ce costuri ai la 100-150mp de pavat așa? Tu cred ca ai vise umede cu pavaj in plm. de vorbești așa lejer. Numa pavaju, dacă vrei ceva fain e 100 lei/mp, asta fără borduri și alte accesorii. Mai e săpatul, pai dacă la tine ai de săpat 1m ca așa e zona cu inghet ce plm ai făcut? Sa sapi 150mp la 1m adâncime te ai dus pe pl. Pai de banii aia ridici o casă cu 2 bai și 3 dormitoare la roșu.
@nicosm2008
@nicosm2008 5 лет назад
Am urmarit intregul clip si la final m-am gandit daca se face oare asa. Nu numai ca nu cred ca se respecta acesti toti pasi dar chiar sunt convins ca cei mai multi nu. Asta din ce am vazut la cei ce fac trotuare si alei pietonale prin oras sau alte lucrari unde se toaca banii publici. Probabil ca cine isi face la el acasa si are tot ineresul sa iasa ceva bun, va acorda atentie intregii proceduri. De aia am vazut prin oras pavaj deteriorat dupa 2-3 luni de la montarea pavelelor. Multumim frumos pentru munca depusa ca sa ne oferiti aceste informatii.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Sunt deacord cu dvs - cei mai multi pasi nu se respecta si din pacate avem drumuri, ulite, alei, pavaje, parcari si multe altele in stare deplorabila, cu denivelari si gropi dupa doar cativa ani de la montare "conform tehnologiilor de la noi". Metoda aceasta in sine e mai complexa si serioasa decat Manualele cu Instructiuni de Pavaj pe care exista la noi, nu degeaba la scandinavi infrastructura drumurilor si a diferitor lucrari de pamant e de durata si calitativa - la ei chiar si pavajul casei e facut mai serios decat la noi drumurile publice.
@stanandrei6861
@stanandrei6861 Год назад
Si totusi dv ati turnat beton in curte ca strat suport pentru pavele, lipsesc geotextilul si polistirenul, fractiile diferite de pietris. Multumim de video
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Год назад
Corect, noi am mers pe alta metoda de a face trotuarul. Dupa cum am zis si in acest video, si in altele despre asemenea lucrari: sunt multe metode, in fiecare video prezentam cate una. Mai departe oricine se poate informa, decide ce solutie i se potriveste mai bine si sa o adapteze cazului sau. Merci!
@costincristian18
@costincristian18 5 лет назад
...asta este un trotuar “by the book” :) asa da dar daca ceri la o firma de constructie sa faca asa ceva se uita la tine ca la OZN :))))
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
De atata si drumurile si trotuarele noastre nu tin atat de mult, din pacate se merge pe ideea "merge si asa".
@bek554
@bek554 5 лет назад
Desi ma invart prin acest domeniu , nu am vazut la nimeni sa faca asa , chiar si la pavajele care se intra cu masina. Nu cred ca trebuie facute atatea straturi de pietris , mai ales ptr un pavaj de curte.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Multumesc pentru detalii. Sunt partial deacord cu dvs - nici eu nu am vazut atata seriozitate si munca la noi pana in prezent - doar poate penru lucrari serioase. Totusi am mentionat, ca solutia e inspirata mult din sursele scandinave - ei cred ca iubesc sa se atarne serios la orice lucrare. Cum se spune "daca fac - pai fac pe viata, nu pe 2-3-5 ani".
@violetastoica5612
@violetastoica5612 3 года назад
Buna ziua , sunteti o persoană corectă și imi păreri foarte priceput
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Buna ziua, multumesc mult de apreciere.
@violetastoica5612
@violetastoica5612 3 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor Buna seara , am luat la cunostinta relatarea dvs.dar ptr a avea o informație de organizare a bugetului va rog din suflet , cu aproximație, cat m ar costa o casuta parter de 85 mp ?Ptr a mi da seama daca pot incepe oricum vreau sa apelez la dvs daca imi permit seara faina va doresc
@cyberbullet2342
@cyberbullet2342 3 года назад
Multumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Cu placere.
@dumitruceaglei1026
@dumitruceaglei1026 5 лет назад
Bun video! Mersi mult :)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Cu placere!
@nepriceputulnestiutorul5506
@nepriceputulnestiutorul5506 5 лет назад
Fundatia asta se face sub calea ferata nu unde treci cu piciorul
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Comic raspunsul, insa posibil si adevarat. Am mentionat ca tehnologia data e inspirata de la scandinavi. Ei cred ca iubesc sa se atarne serios fata de orice lucrare (inclusiv de pamant).
@Ayjkuiwiwe
@Ayjkuiwiwe 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor Omule nu cred ca a facut cineva asa ceva. Am de pus pavaj in curtea mea care are 500 metri. Sa sap 1,5 metri pana dau de pamant tare ? Incearca sa-ti imaginezi ce-ar insemna asta. 100.000 de euro sa pavez curtea. Ai muncit ceva la clipul asta, ai mai multe clipuri de acest gen . Timp pierdut.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Si eu cred ca la noi, putini se atarna atat de serios. Totusi daca la dvs solul bun de fundare e la 1.5 metri, si faceti doar un pavaj superficial, atunci asteptati-va la denivelari si mici grope in pavaj in doar cativa ani. Daca sunteti okay cu aceasta - e treaba dvs! Cineva e okay doar cu un strat de pietris, altcineva e perfecionist si doreste un pavaj ideal si pe zeci de ani. Pana la urma, e treaba fiecaruia. Ce tine de timp pierdut in cazul meu - nu sunteti dvs sau oricine altcineva in stare sa imi socotiti timpul meu. Sper ca e clar!
@King_001Youtube
@King_001Youtube 4 года назад
Nu,nu, nu. Este mult prea aberant ce spuneti dumneavoastra. Eu sunt montator de pavaje, full time ,rezidentiale si industriale. Pentru un drum privat cu acces camioane de pana la 30 tone NU am facut asa ceva si NU avem probleme cu denivelarile.. Asta e egal cu foita de aur pe CLS ..... Intamplarea face ca,. am invatat meserie in tarile nordice. NICI POVESTE DE ASA CEVA IN PRIVAT (la pavaje) . Dumneavoastra ati face asa ceva????
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
@Sasaeac florin Va multumesc pentru comentariu, lumea nu ma crede, cred ca e asa peste tot, cand dealtfel in alte tari sunt mari deosebiri fata de "tehnologiile" de la noi.
@catalin4love127
@catalin4love127 8 месяцев назад
buna ziua, daca se paveaza intr-o curte peste trotuarul deja pus(care pe alocuri nu are facuta cum trebuie panta), este indicat pavajul sa fie pus pe pat de prundis sau nisip? multumesc.
@chinezucata1
@chinezucata1 3 года назад
60cm fundatie cred ca nici la autostrazi nu sunt
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
La noi, poti gasi, insa Europa, se ajunge si la 1.0-1.5 metri daca solul cere acest lucru.
@gabicoserea406
@gabicoserea406 Год назад
Corect ce spui da asa ceva 1 la 100 daca fac asa ceva.
@motorhead16
@motorhead16 Год назад
Multumim pentru video. Nu am gasit pe canalul tau ceva referitor la montajul plaselor de gazon, manrefer la cele de plastic verde, pe care poti merge cu masina si care creste gazonul peste ea. Crezi ca ai putea face un video pentru cei ce nu doresc sa se inconjoare de betoanebla curte?
@dragoszevedei6895
@dragoszevedei6895 Год назад
buna ziua. ce densitate recomandati pentru geotextil? in principiu am remarcat ca sunt mai multe variante (110/150/200 gr/m2). urmeaza sa imi amenajez si eu o terasa de aprox. 10 m2 si materialul dvs. este extrem de util. multumesc!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Год назад
Buna ziua. Minim 300 gr/m2 daca vreti ca sa stea acolo si peste cativa ani. La valori sub 200 gr/m2, intr-un an este mancat/rupt in pamant.
@georgeivanescu2355
@georgeivanescu2355 4 года назад
Buna ziua! Daca terenul este drept, nu in panta ca in exemplul dvs. mai este necesar sa se asigure panta sandviciului din nisisp, pietris, polistiren, etc? Multumesc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Buna ziua. Daca terenul este drept, atunci nu e necesara panta sandwich-ului, cu toate ca dispunerea plitelor de pavaj finale pot fi pozitionate intr-o usoara panta pentru scurgerea apei.
@King_001Youtube
@King_001Youtube 4 года назад
Evident ca da. Daca terenul este drept atunci este necesar sa asigurati panta din stratul de piatra. Daca nu faceti acest lucru o sa fiti nevoit sa faceti panta din nisip si acest lucru va obliga sa aveti strat de nisip m-ai mare de 5-6 cm si asta nu e in regula. Defapt si din stratul prea gros de nisip apar denivelari. Iar in acest caz ,cand panta este foarte mica este indicat un sort 4-8 mm NU nisip pentru o drenare foarte rapida .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
@@King_001RU-vid Va multumesc pentru informatia expusa. Totusi va aduc aminte ca o panta de peste 3 cm la 1 metru poate fi incomoda si crea probleme, deci daca vorbim de un pavaj ca un simplu trotuar imprejurul casei, de 0.80 - 1.0 metri, e suficient sa se creeze panta din straturile superioare (1-3 cm, nu 5-6 cum ati mentionat dvs). Daca deja vorbim de pavaje mai mari, ca platforma/ograda in fata casei, drumuri si altele, atunci in mare parte aveti dreptate, panta se poate face inca de la pietris. Oricum, totul se decide in dependenta de fiecare situatie in parte.
@eanamanu5382
@eanamanu5382 5 лет назад
Buna ziua Cind se toarna aleile de la poarta la casa si pe linga casa se mai sapa inainte si cit sau se face cofragul direct pe pamint.Curtea e teren drept cu mici exceptii .multumesc frumos
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Buna ziua. As fi bucuros sa va raspund inca nu am inteles pe deplin intrebarea dvs. Daca aveti intrebari privind turnarea aleilor prin curte (presupun din monolit), atunci va recomand sa va inspirati din video trecut despre trotuare.
@PloiestiStreets
@PloiestiStreets 4 года назад
ma intreb cu arata o pisa de avion in scandinavia daca asta e pietonala
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Dupa perioada actuala, puteti vizita tarile scandinave si discuta cu inginerii acelor piste.
@cheveresancosmin1217
@cheveresancosmin1217 2 года назад
Salut ! Am de pavat si eu o curte si mi-ar fi de mare ajutor daca poti sa-mi rasp la cateva intrebari. Vreau sa-mi cumpar pavaj in culoarea rosu inchis , dar multi imi spun ca nu rezista culuarea si ca se decoloreza foarte repede.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 года назад
Salut! Daca tine sau nu vreo anumita culoare, tine de calitatea ei, nu de nuanta.
@nicup3800
@nicup3800 3 года назад
Buna seara. Pentru o curte la o hala unde va fi acces cu tirul ce ne recomandati ? (ne trebuie suprafata ptr trafic greu) Beton sau pavele? - aveti vreun clip despre asa ceva? - pe o suprafata de 5000mp vrem sa facem o hala de 2000 mp ...restul de 3000 mp o sa fie curtea exterioara Multumesc anticipat
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Buna seara. Pentru trafic greu se poate si beton, si pavele. Daca alegeti pavele, desubt tot va trebuie o placa de beton de cca 10 cm. Nu am un video exact despre cazul dvs, insa orientativ va puteti ghida de acest video si de celelalte privind trotuarele.
@semanuel77
@semanuel77 8 месяцев назад
placa de beton 15 - 20 cm
@timi6990
@timi6990 3 года назад
Buna, eu am curtea comentată. Se poate pava peste ciment? sau ce pot face?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Da se poate, doar ca se ridica nivelul curtii.
@tudorneculau8232
@tudorneculau8232 4 года назад
Cine sapa 60 cm adancime pt un pavaj? Pai asa mai bine torni placa de beton si apoi, dupa un strat mai subtire de nisip, asezi pavelele.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Sunt metoda prin care se sapa si mai mult, insa exista si solutia de a turna o placa de beton si apoi sa punem pavelele, insa nu mereu aceasta este mai ieftin decat solutia din acest video. Sub stratul de beton, sa zicem 10 cm, tot trebuie sa compactezi, tot trebuie un strat minim de 10-15 cm de pietris sau pietris si nisip... nu ajungem la -60 cm, insa tot vreo 30 minim se sapa. Si mai apoi depinde de ce fel de activitate va avea loc pe acel pavaj - daca e pentru o casa, e destul si ce am zis anterior, daca e pentru o parcare, atunci trebuie cu siguranta si alte masuri si adancimi daca se doreste calitate, nu parcari care in 2-3 ani se lasa pe o parte, apar balti de apa si probleme cu drenajul etc.
@victorini5854
@victorini5854 3 года назад
Min 13.35 daca se gaureste polistirenul, cum mai izoleaza termic? Ai spus ca trebuie oprita apa si inghetul. Eu ma gandesc ca daca gauresti polistirenul trece apa, iar apoi pamantul ingheata.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Haideti sa calculam suprafata gaurilor vs suprafata termoizolanta! Eu cred ca cele cateva procente care se pierd din termoizolatie nu sunt atat de semnificative in cazul unui trotuar (la case e altceva), in schimb castigam infiltrarea apei (daca avem nevoie).
@gavrilovicicezar7826
@gavrilovicicezar7826 3 года назад
Buna ziua! Ce as putea pune peste trotuarele vechi din beton la exterior fara ca sa ma inalt prea mult si sa fie rezistent in timp? Mulțumesc!
@rollsroycedavio40
@rollsroycedavio40 4 года назад
Asta viseaza pentru un trotoar trebuie sa sap pana ajung la roca :)))
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Sapati doar superficial si mai vorbim dupa. Nu degeaba e plina tara de gropi si lucrari facute de mantuiala care dupa o ploaie mai serioasa sau o iarna, vai de lucrarea data.
@awcy7141
@awcy7141 2 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor alooooo, astea sa le sape statu nu oameni care vor trotuar pt o mașina dimineața și seara și 5 persoane pe el zilnic. Nu mai zic de costuri pe care și sa vrei nu ai cum sa îți permiti in românia.
@loredanachirciu3473
@loredanachirciu3473 4 года назад
Cu ce sa dau pavajele sa nu mai faca mucegai ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Exista solutii speciale.
@ruzsaerno3429
@ruzsaerno3429 10 месяцев назад
Pavajul construit astfel costa o avere...
@wampy88
@wampy88 Год назад
Apai daca sap 1-1,5m sa fac fundatia la pavaj, nu mai bine fac temelia la casa direct pe pavaj? :)))
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Год назад
:)))))) Metoda poate fi ajustata pentru fiecare caz in parte.
@florinm2052
@florinm2052 4 года назад
Ca idee la o pista de biciclete undeva in Germania, au sapat vreo 3 metri, si au tot fundat, si fundat, vreun an de zile. Diferenta e mentalitatea. E ca vorba aia aia a englezului. Sunt prea sarac ca sa imi cumpar lucruri ieftine Asa ca fac, cumpar scump, cu ceva eforturi, si o sa descopar in timp ca am economisit bani. Inca o diferenta e ca astia din vest nu FURA.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Bun comentariu si multumesc pentru informatia prezentata. In principiu sunt deacord, mai bine se cheltuie ceva mai mult in prezent, insa pe termen lung se iese in castig, iar conceptul dat se aplica chiar si lucrarilor de constructie.
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 3 года назад
Orice pavaj fara fundatie solida se duce - se valureste sau pleaca la vale .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Corect!
@ralphleuschner7762
@ralphleuschner7762 3 года назад
Montaj conform RAST si DIN EN 18318 cu asta basta. Ce recomandati dumneavoastra este eronat.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
... si cu asta basta cu toate drumurile din tara ))) In ce stare sunt ele? A pardon, facem trimitere la normativ. Si tine asa trotuar? Ce is cu gropile? Cu denivelarile? Cu starea lor peste cativa ani, sau e gandit asa ca sa ne facem alt trotuar la fiecare 5 ani? Sorry, dar normativul are si el variatii si e general, totul mai obiectiv se determina de la caz la caz. Plus as fi eu bucuros daca toti ar face dupa normativ, insa nu e deloc asa... PS: Ce recomand eu, e tehnologie scandinava, modificata, si care survine din observatiile celor de pe santiere, metoda la care au ajuns nordicii datorita practicii, nu datorita celor care stau cu creionul in mana intr-un birou. Sanatate!
@DumitriuDaniel
@DumitriuDaniel 3 года назад
Bai prietene.. Eu am proiect tehnic pentru o magazie din containere cu sapatura la 65 de cm cu 25 de pietris.. Pt ca stau cateva tone pe placa respectiva... Tu cu ce crezi ca trecem noi peste pavaj? Cu tancul? 5-10 cm.maxiiiim de pietris compactat cu placa daca treci si cu masina....
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Nu "bai" ca nu suntem la gradinita si abia aratam ca nu stim si ne invatam lectia de politete. Dumitale faci cum te duce capul, eu am oferit un exemplu corect si care merge in cele mai multe cazuri. Nu am sa repet ce am zis deja in comentarii ca eu vad cum toti pun 5-10 cm si ce drumuri avem noi in tara, si ce drumuri si atarnare au tarile dezvoltate.
@coteanuirinel8523
@coteanuirinel8523 2 года назад
Nimeni in România nu cred ca face opera asta
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 года назад
E o solutie extra safe si sigura, in dependenta de conditiile fiecarui teren se poate simplifica putin solutia, insa, cum nimeni nu face cel putin jumatate din informatia acestui video, deaceea avem ce avem (drumuri la care doar visam, pavaje care se lasa dupa 2 ani si altele).
@claudiuchertic6840
@claudiuchertic6840 4 года назад
Cu tot respectul,eu nu ma prea pricep; dar totusi ,intrebare : cum au rezistat pavejele ROMEI pana in zilele noastre , tot asa erau facute ca in videoclip....???
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Multumesc de intrebare. Daca nu ma gresesc, puteti si dvs controla informatia, in Roma Antica erau mai multe tipuri de drumuri, de la cele simple, la cele cu pavaje din diferite roci si pietre. Acelea care au ajuns pana in zilele noastre, cand au fost fabricate au folosit aproximativ aceleasi principii din video, insa poate cu alte materiale si tehnologii care le aveau la indemana. Un pavaj Roman era facut doar pe anumite terenuri analizate de inspectori, in dependenta de teren se alegea adancimea acestuia (care nu era 20-30 cm ca in zilele noastre, ci de la minim 50 cm si mai adanc), un pavaj avea cel putin 4-5 straturi, pamantul dedesubt era compactat obligatoriu, erau realizate straturi inferioare din pietris, moluza, si alte materiale de diferite dimensiuni si forme pentru a realiza si functia de drenaj, nu doar de stabilitate; in parti erau borduri numaidecat, malurile in parti se ajustau cu delusoare de pamant (deseori), era respectata panta de scurgere s.a.m.d. - intr-un cuvant, ceea ce vedem acum dupa sute si circa 2000 ani e doar ce vedem la suprafata (ca s-a folosit si granit, si marmura, si roci vulcanice), insa dedesubt initial erau tehnologii complexe, nu doar frezarea pamantului, adaugarea de pietris si deasupra pavele! Mai cautati si dvs informatii prin sursele italiene, engleze, si o sa vedeti ca ce e prezentat in acest video, e o forma modificata si a metodei romane (chiar daca tine mai mult de tarile nordice din prezent). Numai bine!
@martocsan
@martocsan 4 года назад
In tarile scandinave avem alte temperaturi ...
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Corect, insa aceasta nu inseamna ca o parte din an (decembrie-martie), nu avem conditii asemanatoare cu ale lor, deci si solutiile acestora sunt bine-venite si la noi (desigur se poate si cu anumite modificari). Anyway, lasand vorba la o parte, e destul sa privim drumurile scandinave, si la drumurile noastre, si vom vedea si diferenta de abordare, seriozitate in lucrari, tehnici folosite s.a.m.d.
@galionut11
@galionut11 3 года назад
Exact ca unii de pe aici care comenteaza a venit si la mine un “ mester”mi-a trantit o sapa semiuscata de 10 cmm pe pieteis. , lucrare de 300 de m2 . dupa care am ajuns sa-l scot pe tot afara. , si sa chem o firma serioasa care a sapat o adancime de fundare de minim 40-50cmm .si a urmat cam pasii explicati in videoclupul acestui om. Eu unul am invatat pe banii mei sa nu mai lucrezi cu mesteri de 2 lei! Doar cu firma si contract!!!!!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Multumesc de comentariu!
@razvanmarin9830
@razvanmarin9830 2 года назад
Bună ziua ,imi puteti spune vă rog, cu ce firma ati lucrat?Multumesc
@galionut11
@galionut11 2 года назад
@@razvanmarin9830 pavaje oradea se numește se poate găsi cred și pe fb un domn George este șeful ! In 4 zile au terminat lucrarea de cam 310 m2 și eu sant mulțumit . Am băgat in curte coamioneta cu 2m3 de pietriș fără nici o problema nu sa lăsat nu sa deformat! Eventual cred ca mai am numărul de Tlf de la patron…
@razvanmarin9830
@razvanmarin9830 2 года назад
@@galionut11 multumesc mult, dacă se poate si nr de telefon va sunt recunoscător
@gabypit4983
@gabypit4983 2 года назад
Salut.la ce preț a făcut acest meserias?Razvan!preț pe mp2 pavaj și preț ml bordura!va mulțumesc
@demestefan
@demestefan 4 года назад
nu multi clienti ar fi de acord cu preturile la care se ridica aceasta metoda si nu vorbesc doar de romania
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Sunt deacord cu dvs, insa deja fiecare alege raportul calitate-pret conform situatiei sale.
@robertandy09
@robertandy09 5 лет назад
in afara de a-ti da 2 minute in plus de video, ce rol mai are polistirenul?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Pai este mentionat in video de ce anume acolo e pus polistirenul, fi-ti va rog atenti, nu mutati vizionarea fara sa stiti ce mentionez acolo, asa apar si intrebarile stupide. La urma urmei, daca cinstit, ei eu putin sunt mirat de pozitionarea polistirenului abia acolo, eu il puneam undeva mai la suprafata, insa ma rog, solutia data e inspirata de la scandinavi, eu doar prelucrand si facand mici modificari care le consider de cuviinta.
@robertandy09
@robertandy09 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor Polistirenul extrudat sau expandat sau orice tip de polistiren este total inutil la o alee pavata, la o curte pavata, sub orice pavaj exterior. Nu era o intrebare "stupida", inainte de a ne face stupizi ar fii mai bine sa vii cu argumente. Apropo...discutie asa ca de la inginer constructor la.... nu stiu cu ce te ocupi
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Imi cer scuze daca am interpretat gresit comentariul dvs, si va multumesc pentru expunerea parerii. Deasemenea va urez succes in activitatea dvs de inginer constructor, observ ca a-ti dori ca si eu sa-mi prezint profesia sau ocupatia, insa nu o voi face deocamdata. Acest canal e impartial fata de orice si un pic Incognito, si asa va ramane si in viitorul apropiat cel putin.
@robertandy09
@robertandy09 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor Polistirenul in acest caz are un rol inutil, noi ne dorim structuri eficiente (nu punem ce nu e necesar) Intr-o alee lipita de fundatia unui imobil are rol in izolarea termica, dar intr-o alee izolata, adica fara legaturi cu imobile, chiar nu are nici un rost, doar un cost suplimentar suportat de beneficiar
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Partial sunt deacord cu dvs. La prima vedere pare inutil termoizolarea unui pavaj ce nu se uneste cu nici o fundatie. Insa haide-ti sa privim mai adanc situatia: scandinavii spun ca pentru a avea probleme cu solul, trebuie apa + inghet; daca eliminam un factor, fie apa, fie inghetul, scadem considerabil sansele ca solul sa ne creeze careva probleme, ori in cazul unui pavaj izolat, unica explicatie a polistirenului ar fi protejarea straturilor de mai jos de inghet, si daca privim intreaga situatie si intregul sandwich, nu as spune ca e chiar inutil aici polistirenul.
@kykynezu3142
@kykynezu3142 3 года назад
Cat costa m2 la asa manopera 1000 € 😆
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Depinde de localitate, tipul si costul materialelor s.a.m.d.
@alinval841
@alinval841 2 года назад
Tu cred eu dupa mine ca nu bati bine cred ca trebuie sa te resetezi, atatea straturi da ce este fundatie de casa
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 года назад
Poftim?
@mihaela255
@mihaela255 3 года назад
Cum adică să fac fundația pt pavaj de un metru?!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Sunt cazuri cand solul nu este portant si se ajunge si la asa adancime. Acest exemplu este unul din ele. Daca insa solul este bun si lutos, se poate incepe de la adancimi mai mici.
@mihaela255
@mihaela255 3 года назад
Pentru o șosea, da, dar pentru un trotuar, este o cheltuială nejustificată, din punctul meu de vedere. Daca se face bine compactarea și armarea, încastrarea trotuarului 40 cm este suficientă, mă gândesc...
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
@@mihaela255 Si daca e cernoziom - pamant vegetal pana la 1 metru, care la prima ploaie isi schimba proprietatile chiar daca este compactat, ce facem? Lutul se compacteaza, nisipul se compacteaza, insa stratul vegetal?!
@mihaela255
@mihaela255 3 года назад
Nu știu să vă răspund la această întrebare, dar mă gândesc că majoritatea caselor nu ajung cu fundația până la lut sau nisip, ci sunt la nivelul pământului negru...
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
@@mihaela255 Aceasta abordare este complet gresita, intrebati orice inginer de rezistenta si o sa va zica ca asa persoane nu au minte.
@cebotarivitalii8914
@cebotarivitalii8914 5 лет назад
Poate ca aveți dreptate in structura pentru un pavaj ideal, dar hai sa fim sinceri in MD oamenii nu dispun de surse necesare pentru a porucra un pavaj de calitate nemaivorbind de chestiile pe care le-ați menționat care costa o sumedenie de bani pentru execuție. Dacă ții atit de tare sa fie construcția pavajului ca la Scandinavi trebuie menționat și pavajul care la ei nu e din beton turnat presate etc ca la MD dar e argila prelucrata pentru o durata de viața ridicată sau granit.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Sunt deacord in mare parte cu dvs, solutia e una mai ca "utopica" pentru buzunarul cetatenilor tarii noastre, insa totusi este si mai eficienta. Nu degeaba la ei drumurile sunt ca noi si peste zeci de ani, nu ca la noi dupa un sezon deja apar gropi si denivelari, poate e mai rentabil sa faci o data si bine, decat sa faci un drum si apoi in fiecare sezon sa il plombezi si repari, ca sa nu mai zic si de aspectul acestuia. Ce tine de pavaj, i acest video nu prea am mentionat mai nimci de el, importanta fiind acordata mai mult straturilor de sub acesta, insa sunt deacord, la ei alegerea e mai mare decat la noi.
@mariagherasim3379
@mariagherasim3379 4 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor te rog zimi cum arata geotextil si polesterolul..multumesc de info..mult succes.!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
@@mariagherasim3379 Despre polistiren am creat 3 video-uri pe acest canal, gasiti-le si o sa vedeti cum arata. Despre geotextil, scrieti in Google `agrotextil`, selectati `Imagini` si o sa vedeti cum arata.
@naicul2006
@naicul2006 4 года назад
faci misto de noi ! este ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Comentariul dvs nu e deloc la tema. Va sugerez sa il reeditati si argumentati. Merci.
@awcy7141
@awcy7141 2 года назад
pai ba nene tu realizezi ce costuri ai la 100-150mp de pavat așa? Si 150mp e o curte normală, nimic wow. Tu cred ca ai vise umede cu pavaj in plm. de vorbești așa lejer. Numa pavaju, dacă vrei ceva fain e 100-150 lei/mp, asta fără borduri și alte accesorii. Mai e săpatul, pai dacă la tine ai de săpat 1m ca așa e zona cu inghet ce plm ai făcut? Sa sapi 150mp la 1m adâncime te ai dus pe pl. Pai de banii aia ridici o casă cu 2 bai și 3 dormitoare la roșu și dacă am calculat eu bine îți mai rămân ceva bani. Auzi ca uitativa la scandinavi. Da ma tataie, ne uitam, ei platesc din bugetu de stat, noi din bugetu curului. Nici nu mai zic ca am lucrat la construcție de autostrada in germania și in viața vieților mele nu am văzut fundație de 1m, nici 60cm nu s sigur ca am văzut vreodată. Toată cele bune.
@mariananton9506
@mariananton9506 4 года назад
Risipa de bani si resurse.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Credeti ca e mai bine sa se faca economii la bani si resurse, si sa avem drumuri si trotuare proaste ca mai in toata tara? Lasati ca vad eu unde duce folosirea materialelor mai de slaba calitate si economiile - la drumuri care nici 2 ani nu tin fara vreo crapaturi, gropi si alte probleme.
@mariananton9506
@mariananton9506 4 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor Eu ma refeream la pavajul pentru proprietati familiale.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
@@mariananton9506 La case particulare posibil sa se faca mai sumar, insa la fel recomand o atentie mai deosebita a tuturor straturilor, la compactare, drenaj si alte reguli daca se doreste calitate indelungata.
@cornelcostin4211
@cornelcostin4211 Год назад
Ce spui tu, un metru pătrat te costă 1000 de lei
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Год назад
Depinde de regiune, materiale, manopera... sa nu generalizam!
@mircea2163
@mircea2163 2 года назад
extrem de multe greseli!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 года назад
Argumente ceva?
@mircea2163
@mircea2163 2 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor 1. "Sapam la o adancime buna de fundare", atunci nu vad sensul pietrisului 20/40 mai ales daca sunt condiții de sol netulburate! 2. Drenajul, nu vad sensul de a pune un drenaj in cel mai inalt si in cel mai jos punct! In cel mai jos pun este deajuns (dar si asa nu vad sensul unui drenaj) 3. Termemul de geotextil se foloseste pentru o situatie unde pamantul nu este bun de fundare (aici nu este cazul), deci geotextilul foloseste la nimic! 4. Nisipul spalat nu este bun doarece incepe de la 2 mm, pentru a avea un produs compacatabil este nevoei si de fractiunea 0-2mm! 5. Panta de scurgere in straturile de nisip/pietrius nu este neceasara, aceaste straturi sunt permeabile! 6. Straturi de 5-7 cm este exagerat! Se pot compactat straturi pana la 30cm! La un pietris bun se obtin valori de 45 MN /m2! Si la polistiren extrudat am incetat a ma uita la video!
@jardalandscapepaveuni1589
@jardalandscapepaveuni1589 5 лет назад
asa ceva nu am mai auzit pana acuma . nu are nici o logica aceasta lucrare. se vede ca nu ati pus pavaj niciodata. acest video pune la indoiala toate celelante episoade. totul ce se explica aici nu apare in nici un cod de constructii. mai informati va si nu mai vorbiti aberatii. scuze dar nu mam putut abtine. sunteti pe langa in ce explicati. pacat ca unii chiar va crede
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Eu din start am mentionat, cat si in descriere, ca solutia respectiva este originala din tarile scandinave, acolo unde din cate se cunoaste, lumea iubeste calitatea, nu "vorbele goale". Personal la fel am fost un pic mirat de sandwich-ul dat, mai ales ca eu stiu ca termoizolatia se pune mai ca la suprafata, insa aici era inglobat pe la mijloc. Oricum practica bate teoria, si practica ce ne arata: lucrari de mantuiala, probleme dupa cateva sezoane, drumuri si alei facute prost, si multe din acestea cauzate nu atat de lucrul necalitativ al muncitorilor si asa zisilor "specialisti care au mai pus pavaj", si al conditiilor de sol, apa si inghet, care multi nu le i-au in consideratie. De faptul ca nu are "nici o logica" - mai vizionati o data video, logica la fiecare pas se explica. Va multumesc oricum pentru parere.
Далее
КОРОЧЕ ГОВОРЯ, 100 ДНЕЙ В СССР 2
08:37
UFC 302: Пресс-конференция
22:48
Просмотров 1,2 млн
New Gadgets! Bycycle 4.0 🚲 #shorts
00:14
Просмотров 3,8 млн
Pavarea intrării în curte
53:11
Просмотров 408 тыс.
Firth Industries - How to lay pavers
14:36
Просмотров 2,5 млн
Greseli in executia fundatiilor!
6:19
Просмотров 7 тыс.
Cum am pus pavajul la #cavaleriahub - CASEBUNE.RO
25:01
Timelapse Herringbone Paving installation
8:31
Просмотров 4,6 млн
Unde versi apa pluviala? Intr-un dren subteran!
14:24
Просмотров 224 тыс.
Hidden house water drainage  - a few solutions
12:32
Просмотров 221 тыс.
Manoperă 2024! Preț montaj mp gresie și faianță
8:13
Topcast #3 concrete steps
1:40
Просмотров 222 тыс.
КОРОЧЕ ГОВОРЯ, 100 ДНЕЙ В СССР 2
08:37