Тёмный
No video :(

Precizări la precizări despre tratamentul cu acid oxalic și pregătirea de iernare 

Southern Best Honey_BeeInLove
Подписаться 3,3 тыс.
Просмотров 6 тыс.
0% 0

Cu riscul de a vă supăra pe unii, poate mulți, an făcut aceste precizări pentru că este misiunea mea declarată de a vă prezenta noi tehnici și metode în apicultura secolului XXI.

Опубликовано:

 

23 ноя 2022

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 146   
@dacianros4310
@dacianros4310 Год назад
Felicitări!!! Apreciez ca îți păstrezi principiile. Faptul că unii dintr colegi, blocați oarecum în apicultura de acum 40 - 50 de ani se simt lezați nu este vina ta și este o confirmare ca faci bine ceea ce faci.
@cristiangojnea4830
@cristiangojnea4830 Год назад
👏👏👏🤝 bravooo! Ar trebui sa primesti multumiri si nu critici. Mai sunt stupari care cunosc aceste lucruri, dar nu-si bat capul. Jos palaria pt tot ceea ce faci!
@southernbesthoney_beeinlove
Vă mulțumesc frumos pentru aprecieri. Mă bucur și sunt mândru că sunt coleg cu dumneavoastră. Cele bune și spor în toate.
@catalinmelinte1720
@catalinmelinte1720 Год назад
M-ai ,,uns la suflet,, la subiectul privind iernarea familiei. Noi prin ,,reorganizarea cuibului,, nu facem altceva decat distrugem ceea ce albinele au organizat. Felicitari!
@southernbesthoney_beeinlove
Vă mulțumesc frumos pentru mesaj. Cele bune și spor în toate.
@marceldumitriu1780
@marceldumitriu1780 Год назад
Foarte bine precizat ,super o iernare usoara!
@southernbesthoney_beeinlove
Vă mulțumesc frumos pentru aprecieri. O iernare ușoară vă doresc și cele bune.
@marianpascutoi5168
@marianpascutoi5168 Год назад
Salutare Cezar!Foarte frumos prezentat și pe înțelesul tuturor.Urmaresc cu atenție fiecare filmuleț și ai devenit mentorul meu,chiar am ce învață de la tine!Numai bine!
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc frumos pentru mesaj și pentru aprecieri. Eu zic că mai bine suntem colegi apicultori în etape diferite ale înțelegerii albinei. Cel mai bine este să învățăm din mai multe surse pentru o privire cât mai completă a apiculturii. Continuăm să învățăm împreună. Cele bune și spor în toate.
@marianilie7321
@marianilie7321 Год назад
Bravo Cezar Bravoooo: reorganizarea in octombrie si noiembrie al cuibului. Stiu apicultori care nu mai desprind rame dupa fs nici daca ii bati, se rog sa le propolizeze cat mai repede si gata. Gaureti ramele la mijloc si se plimba cape autostrada cand e ger. Legat de AO , Randi punea nepoata sa rontaie in gura tulpina la o floare ce continea AO
@southernbesthoney_beeinlove
Așa este. M-am convins că unii dintre noi "lătram" la lună așa că sănătate multă.
@daniel.popa.2267
@daniel.popa.2267 Год назад
Mulțumesc, are logica ce spuneți, și eu am făcut tratamente , cu formic și nu am probleme.
@southernbesthoney_beeinlove
Vă mulțumesc pentru răspuns și atenția acordată. Când găsim o formula care funcționează este bine să o păstrați și să o perfecționati. Cele bune și spor la treabă.
@apiculturainvestultarii8130
Salut domnule Cezar îmi place cum ați abordat organizarea cuibului felicitări ieu nu mai organizez cuibul de vreo zece ani și n-am avut probleme menționez lucrez cu multi etajat
@southernbesthoney_beeinlove
Vă mulțumesc pentru răspuns. Bună idee cu MEul. Cele bune și spor la treabă.
@apissacara4291
@apissacara4291 Год назад
100% Pace si sanatate.....
@southernbesthoney_beeinlove
Să fiți sănătos și să vă bucurați de mai mult timp liber de acum până la primăvară. Cele bune.
@pomicultorul
@pomicultorul Год назад
doua hituri consecutive, in sfarsit te-ai pus pe treaba!
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc frumos pentru aprecieri. Cele bune.
@voicubara7757
@voicubara7757 Год назад
Afirmațiile dvs. în legătură cu cuibul de iernare sunt parțial corecte . Acest lucru este valabil pentru coloniile mari care într-adevăr își organizează singure cuibul de iernare și nu este nevoie de intervenția apicultorului . Cuibul este adaptat toată perioada de iernare , la nevoile coloniei și în funcție de numărul de albine . Dar cu totul alta este situația , în cazul familiilor care iernează pe 3 , 4 , 5 , 6 rame . Dacă nu intervine apicultorul , pentru a asigura coloniile cu hrana necesară , în funcție de specificul unor zone , acestea sunt sortite pieirii . De ce mor multe albine , aflate în cuibul de iernare , în urma tratamentului cu acid oxalic prin picurare ? Acest fapt este cunoscut foarte bine . Mor toate albinele înțepate de acarieni și acest lucru este vizibil aproape imediat . Cuibul se va reorganiza , în funcție de numărul de indivizi rămași. Dacă albinele nu au hrană , pe ramele pe care se găsesc , vor muri , cu hrana în stup , dar pe alte rame . Din această cauză , nu se recomandă tratamentele cu acizi , în această perioadă . Sunt preferate tratamentele prin fumigație sau prin contact . Sigur că albinele înțepate , în funcție de natura înțepăturii , vor cădea , dar nu toate deodată , unele pot supraviețui până primăvara . Iată de ce concluziile dvs. sunt relative . În rest numai de bine !
@hageriuliu4460
@hageriuliu4460 Год назад
Cred ca ar trebui sa admitem ca stupii sub 6 rame demonstrează lipsa de pregătire a stuparuli
@southernbesthoney_beeinlove
Nu vă contrazic dar este bine că schimbăm informații și experiențe pentru a ne îmbogăți cunoștințele. Cele bune.
@ionmihalache6452
@ionmihalache6452 Год назад
Bravo asa este si toate cele bune bai
@southernbesthoney_beeinlove
Vă mulțumesc frumos pentru aprecieri. Cele bune și spor în toate.
@petrisordragoescu7067
@petrisordragoescu7067 Год назад
Multumim Cezar pentru explicați în legătură cu AO,iar în legătură cu ramele din cuib dacă nu dai mîncare la greu toamna mor iarna sigur și dacă sînt pe 8 rame,ghemul se formează pe mîncarea cea m-ai puțină iar cînd vine frigul se duc
@tinumaftei7848
@tinumaftei7848 Год назад
Genială observația ta cu privire la iernare.
@edi5183
@edi5183 Год назад
A avut profesor bun 😉
@southernbesthoney_beeinlove
Nu da din casă 😜
@southernbesthoney_beeinlove
Sunteți Maestru în subînțelesul dihotomic. Voi alege singur varianta pozitivă din acel "genial" cu toate că poate ați avut intenția contrară opțiunii mele. Ce să mai zic, viețuim amândoi sub același Soare.
@tinumaftei7848
@tinumaftei7848 Год назад
@@southernbesthoney_beeinlove nu intenționam un raspuns in doi peri. Era o reactie a raspunsul critic al unui coleg. Dar genul acesta de raspunsuri la video pe yt rătăcește reacțiile și se pierde șirul logic. Spor!
@mihainastase834
@mihainastase834 Год назад
Mare dreptate aveați..
@southernbesthoney_beeinlove
Vă salut. Aveam dar nu mai am? Glumesc, Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Cele bune.
@stoichinaiulian2879
@stoichinaiulian2879 Год назад
Referitor la organizarea cuibului , confirm cele spuse de Cezar pentru MER si ME.. La acesti stupi nu este nevoie sa intervin in organizarea cuibului. Trebuie asigurata doar hrana.
@southernbesthoney_beeinlove
Stima și respect. Ce bine este când colegi ca dumneavoastră își exprimă corect și la obiect opinia. Chiar dacă mă contraziceți tot apreciem comentariul dumneavoastră. Cele bune și spor în toate.
@IulianBobocea
@IulianBobocea Год назад
Filmul este bun și constructiv dar referitor la rezervele de hrană noi trebuie să ne îngrijim devreme cu completările de hrană și în stupii noștri să se găsească coroane de miere pe ramele din mijlocul cuibului. Acest lucru este obligatoriu pentru că noi vom sta mai liniștiti pe timpul iernăriii albinelor știind că au hrană din belșug.
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc încă o dată pentru precizări. Cu cât asigurăm rezervele mai temeinic cu atât mai bine. Cele bune.
@dorustefanaldea988
@dorustefanaldea988 11 месяцев назад
Sunt un urmaritori fidel al filmuletelor pe a
@nearbees12
@nearbees12 Год назад
A doua partea ai dat-o de gard, incepand cu August cel putin la stupii Dadant familia se restarteaza si creste albina de iarna, predominant in centru cuibului cu un cosum accelerat de miere, sirop, polen, pasturtura, turte, etc si evident ca intervine un dezechilibru in distribuirea hranei de iernare pe care apicultorul o corecteaza. Dintodeauna s-a constatat ca orice tratament are si efecte adverse sau secundre, (side efects). Important sa-ti alegi acele tratamente care tine stupina intr-un anumit confort. Iernare usoara. Nb.
@pomicultorul
@pomicultorul Год назад
este mult mai eficient sa faci hranirea de completare dupa eclozarea puietului de tomana decat sa iei zeci sau sute de stupi la mana, isi aranjeaza ele singure hrana. daca Canadieni pot face asta cand au zapada pe stupi sigur atunci nu este prea tarziu pentru noi. sanatate!
@nearbees12
@nearbees12 Год назад
@@pomicultorul Nu serios! Familiile de albine pot avea puiet pana in Noiembrie iar hranirile de completare in Oct. dar mai ales Noiembrie sant contraindicate, uzezi albina de iarna, probabilitatea de capacire a mierii rezultate este mica, etc...completezi doar cu rame capacite. Dar las asa cum a cazut si mai ales Canada. Acolo produc miere din alta miere!
@southernbesthoney_beeinlove
@@pomicultorul Bun răspuns. Cele bune.
@gealubirnoiu2755
@gealubirnoiu2755 Год назад
@@nearbees12 , în Noiembrie , ai o palmă de puiet,deci familia își poate reface rezervele ,eu de obicei in Octombrie pun un cat deasupra cu câteva rame cu miere de zahăr.
@j.a.7354
@j.a.7354 Год назад
Ziua buna Cezar , te apreciez cum ne explici, si faptul ca esti asa de politicos ( nu folosesti cuvinte urate, porcoase, cum face Dragos Gavrila,desi este medic, ai lipsesc cei 6 ani de acasa, l-am urmarit de acum 8 ani, pe atunci era politicos, de cand s-a facut "vedeta" vorbeste urat)respect. i eu am stuparit in Romania pana in 1984, apoi in diaspora . Am schimbat mediul politic, am schimbat si modul de a face stuparit. Eu cred ca mediul inconjurator, temperatura, flora melifera influenteaza dezvoltarea si evolutia coloniei de albine.In Romania aveam clima continentala cu ierni friguroase dar uscate, aici ierni blande dar multa umezeala . Toamna aceasta a fost lunga si foarte calda, albinele mai au adus chiar ieri 25.11. polen galben. i eu iubesc albinele, ca si tine, ca si Costin care le "copleseste " de atata iubire ca le omoara, l-am sfatuit sa preia si de la Dumitru Oprea metode de lucru dar nu asculta . De la D-voastra si eu invat, modul de pregatirea cuibului de iernare, impachetarea cuibului pentru iernare o fac diferit de D-voastra, dar tratamentul il fac la fel, acid oxalic ( caci am incercat si alte substante pt.tratat ) cu care am avut rezultate bune. D-voastra urmariti apicultura de peste ocean, v-as sfatui sa observati la D-voastra pe Insula care metoda este cea mai buna pentru albinele si atca D-voastra. Eu am si matci Carnica ce se comporta altfel decat Buckfast in legatura cu marimea cuibului sau tendinta la roire, de aceea cate bordeie, atatea obicee. Va doresc Sanatate (caci in rest avem de toate) si sa fie pace. Adrian
@southernbesthoney_beeinlove
Vă mulțumesc frumos pentru mesaj și pentru aprecieri. Aveți perfectă dreptate în legătură cu arealul unde stuparim, tipul de albină cu care lucrăm și celelalte. Și eu cred că nu există "rețete" universale în apicultura și că fiecare dintre noi ne adaptăm zonei geografice și climei dar sunt totuși principii de bază, valabile oriunde pe planetă care derivă din adaptarea albinei la mediu câștigată în milioane de ani. Arta și finețea este să aplici acele metode și practici care ajută albinele în beneficiul lor și al nostru, bineînțeles. Cele bune.
@iondanciu6074
@iondanciu6074 Год назад
Sănătate !
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc frumos pentru mesaj. Cele bune.
@ady7ful
@ady7ful Год назад
am o rugaminte la dvoastra ,,,de la ce - pana la ce temperatura exterioara se poate face tratament cu acid oxalic ,,si la acidul formic la fel
@southernbesthoney_beeinlove
La aplicarea acidului oxalic contează forma de administrare - sublimat, picurat sau cu glicerina. Este foarte mult de vorbit așa că vă rog să căutați în filmulețele din toamnă despre oxalic și formic. Cele bune și spor în toate.
@burtescudoru2316
@burtescudoru2316 Год назад
Salutare d Cezar! Stiu ca ati facut in toamna un oxalic cu glicerina, pe benzi. Ati fost multumit de el? Mi s ar parea o varianta mai buna decat prin sublimare, data fiind perioada care ramane in stup. Cel putin pe perioada in care avem puiet in stup.
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc mult pentru răspuns. În această toamnă am făcut vaporizari de acid oxalic. Tratamentul cu padurile de oxalic cu glicerina le-am introdus în iulie până în septembrie. Vaporizarea oxalicului este bună toamna târziu în lipsă de puiet dacă se poate. Cele bune
@georgescucezar7050
@georgescucezar7050 Год назад
Cred că aveți dreptate.
@southernbesthoney_beeinlove
Și eu cred că aveți dreptate când afirmați că am dreptate. 😄 Acum serios, încercând metode verificate de alții putem implementa și în practica noastră soluții noi, să sperăm mai bune. Sănătate și spor.
@neculaibadica
@neculaibadica Год назад
Buna seara! Nu e o supărare pentru nimeni insa nu toți avem aceleași vetre și bază melifera.Si nici aceeași albina.Carpatina nu zboară pe ploaie precum albina Dumneavoastră. Mai depinde și de modul de folosire al stupului.Eu am înțeles acest lucru fiind pus în fața faptului .Venind din Romania cu ideea clasica a stuparitului și pregătirile de iernare precum ziceți ,,August -Septembrie,,și culmea blocajului și iernarea pe rame pline de miere care au dus la ceva mult mai dezastruos că în primăvara familia nu avea unde să se dezvolte.Deci trebuie sa o luam ușor și să testăm lucrurile noi.Acum știu zona ,știu cum să mi organizez ramele in August sa nu mai am probleme cu ultimele culesuri . Daca eu dau rame la crescut în Septembrie pare apsurd in tara însă am înțeles că formind ghemul cu ramele maronii prima de culesul de edera o să am exact ce spuneti mâncare,spatiu de pontare ,și punți de ceara ,însă și una doua rame construite ce le elimin.Nu toți stăpânim bine dezvoltarea de primăvara și momentele intrării în frigurile roitului. Acasă se zice că nu se iernează pe mierea de mana și lichida știm de ce .Precum și eu zic sa nu se ierneze pe mierea de edera și știu de ce .Cum facem atunci sa nu intervii in stup.? Nu putem aplica multe idei noi în stupi ce nu sunt corespunzători cu apicultura moderna.
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc mult pentru răspuns și pentru precizări. Toate aspectele expuse de dvs sunt valide și sunt de acord cu cele spuse. Întotdeauna trebuie să adaptezi practica apicola la zona unde stuparim. Cele bune.
@neculaibadica
@neculaibadica Год назад
@@southernbesthoney_beeinlove Datorita umezelei și a condensului eu am decis sa introduc ziarele .Deci mereu anticipam și căutăm să le fie bine albinuțelor noastre.
@viorelventer192
@viorelventer192 7 месяцев назад
Spunea domnu midrigan ca e foarte periculos oxalicu pentru sanatate si el nu foloseste deloc e adevarat sau tu ce zici
@southernbesthoney_beeinlove
@southernbesthoney_beeinlove 6 месяцев назад
Salutare. Sper că ați înțeles ce este cu oxalicul după ultimele filmulețe. Cele bune.
@emilhanes1307
@emilhanes1307 Год назад
Mie mi se pare cel mai bun tratament prin picurare
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc mult pentru răspuns. Toate tratamentele făcute corect și la timpul potrivit sunt bune. Spor în toate.
@StupinaRibu
@StupinaRibu Год назад
Buna ziua Întrebare la altă temă: Într-un video spuneați despre ramele crescute goale că aerul din fagurele gol ar face izolare termica (sau cam asta era ideea) se poate mai multe informații la această temă? La dvs grosimea pereților la stupi este de 2 cm? Mulțumesc
@southernbesthoney_beeinlove
Vă mulțumesc frumos pentru mesaj. Pereții stupului sunt de 2,2 cm.
@southernbesthoney_beeinlove
Ați văzut că cele mai performante cărămizi sunt de tip fagure? Spațiile goale din faguri ca și cele din cărămizi produc rupere termică. Cele bune.
@ingerulpazitor2006
@ingerulpazitor2006 Год назад
Imi mai trebuie doar 600 litri/mp. pentru a nu mai avea seceta in zona ! la mine e frig si frig , atat.
@southernbesthoney_beeinlove
Cum da și Doamne, Doamne, la unii prea mult iar la alții prea puțin. Dar compensează El pe altă parte 😇
@tytymuz09
@tytymuz09 Год назад
apicultorul ar trebui sa isi faca probleme cu ce trebuie sa ii dea albinei si in ce perioada nu sa umble in cuib mai ales toamna.Ori ce interventie in stup e ca o operatie pe cord deschis.Pe langa faptul ca faci un mare deranj cand deschizi stupul mai si umblii in ceea ce albina a muncit,sa organizat,plus mai ai si doua mari probleme;scoti ramele din cuib(poate cele de care albina are nevoie)ai o grija in plus cu depozitarea lor si cel mai important lucru,la primavara le bagi inapoi ceea ce e total gresit.O rama scoasa din stup nu mai trebuie sa ajunga inapoi .In cel mai rau caz topita ,dezinfectata,si pusa o alta foita dar asta asa cum am spus in cel mai rau caz sau in cazul ca nu ai rame noi !Scotand rama din stup cu pretextul ca o vei baga inapoi la primavara nu faci altceva de cat sa-ti umpli stupina de virusi,spori ,bacterii....dai rame de la un stup la altul, total gresit !Fac tratament cu AO prin sublimare de vreo 7-8 ani si nu am avut probleme de nici un fel.Specific sublimarea o fac toamna tarziu 3 la interval de 4-5 zile.Tratamentul de baza in luna Iulie -August ! Doamne ajuta la toata lumea ! Felicitari pt. ceea ce faceti ! cei care incep aceasta mirifica meserie poate au urechi la ce spuneti in filmulete ca de carte nu poate fi vorba la multi,macar aici sa fie atenti !
@southernbesthoney_beeinlove
Vă mulțumesc frumos pentru mesaj și pentru precizări. Bune observații mi-ați scris observații pe care sper să le citească și ceilalți colegi. Cele bune și spor în toate.
@stefansan
@stefansan Год назад
Studiile făcute în Italia au ajuns la concluzia că:tratamentul cu A.O ar fi bine să se facă o singură dată pe perioada de viață a albinei din stup.. Dacă albină trăiește 40 de zile în astea 40 de zile se face tratament o singură dată consiliat.
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc frumos pentru mesaj și informații. Cele bune.
@pomicultorul
@pomicultorul Год назад
citeaza sursa te rog, altfel: din experienta mea si din "auzite pe internet", impactul negativ al tratamentelor multiple/consecutive - pe aceeasi genereatie de albine - este insesizabil. sanatate!
@edi5183
@edi5183 Год назад
Ma uit si ma minunez la toate comentariile...A administra un acaricid si apoi a spune ca e "ok" nu inseamna neaparat si performanta apicola! Fecare apicultor pare ca are "ok-ul" lui...adica, OK poate fi si 10 kg de miere media pe unitatea biologica dar in acelasi timp poate fi si 110kg miere media pe unitatea de productie. ATENTIE la ce prezinta Cezar si veti reusi sa va dati seama unde va situati.Numai bine!
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțam fain Edy, cum am mai discutat suntem departe unii... de alții... în apicultura. Noi (și albinele)să fim sănătoși!
@eugentutuianu9190
@eugentutuianu9190 Год назад
Ceea ce imi place la canalul tau este ca prin alegerea si tratarea subiectelor intr-o maniera demna de mileniul 3 ,provoci in comentarii dezbateri strict pe temele care fac bine oricarui apicultor si implicit albinei. Intotdeauna obiectivul meu este albina, fiindca stiu ce ii poate capul daca are totul la indemana. Deoarece vad ca ai luat in calcul comentariile mele pe tema oxalicului clipul promis nu il voi mai face nu are rost ,nu imi doresc publicitate. Tu si cei care te urmaresc isi fac un mare servicciu siesi si ALBINEI.
@southernbesthoney_beeinlove
Să trăiți. Cele bune.
@florianfrujnoiu1993
@florianfrujnoiu1993 Год назад
Lăsate de cautat studii si să interpretezi si să îți dai cu păreri urmărește filmulețe mele si invata cum se fac tratamente cu acizi organici care nu dau rezistenta la varroa tratamente cu acizi fac Di 2006 cu dispozitive profesionale.Pentru ca eu am studiat si aplicat tratamentele astea pe stupi mei .Bine ca ti-ai dat seama ca tratamentul cu oxalic se face o singură dată cînd nu mai este puiet ( tratament de iarna) .Am inteles ca te referi la mine dar eu am facut analize la albine nu mi-am dat cu parerea.
@stefansan
@stefansan Год назад
Ași vrea să văd se eu filmulețele tale dar canalul tău na are conținut cum fac? ☹️☹️
@bogdanbogdan3864
@bogdanbogdan3864 Год назад
Bună seara! Acidul oxalic se degradează în prezenta oxigenului. Este prezent peste tot, de la alimente la produse chimice ce sunt utilizate în gospodărie, produse de curățenie etc. Va doresc o zi frumoasa!
@southernbesthoney_beeinlove
Vă mulțumesc frumos pentru mesaj. Unii dintre noi Știm dar sunt și alții care preferă să ignore realitatea și să respingă orice nu înțeleg. Cele bune și spor.
@stefansan
@stefansan Год назад
Inclusiv în stomacul nostru introducem Acido Ox... Cel mai mare conținut de A.O îl are spanacul după care sfecla roșie, varză, cavoli, cacaua amară, si cereale integrale
@southernbesthoney_beeinlove
Foarte adevărat și corect. Și pătrunjelul este campion la conținutul de OA. Sănătate și spor.
@filipascaru3001
@filipascaru3001 Год назад
👍multumim
@southernbesthoney_beeinlove
Te salut Fili, toate cele bune.
@eugentutuianu9190
@eugentutuianu9190 Год назад
Ce materie organica ai tu pe fundul stupului?
@southernbesthoney_beeinlove
La mine este plasa metalică pe fundul stupului pe unde cad și se elimină toate impuritățile dar la stupii cu fund plin este vorba de lemn (organic), particule de ceară și polen (organic) chiar vietăți minuscule care consumă aceste materii organice amintite.
@api40biz
@api40biz Год назад
Va sfatuiesc sa lasati rame goale in mijlocul unui stup care ierneaza pe 8,10 rame de albina si sa ne spuneti si noua daca albina aia de pe acele rame a mai apucat primavara,ca noi nu vrem sa facem acest experiment,noi ne luom ca oile dupa dumneavoastra,daca dumneavoatra spuneti ca n-au nimic si ca isi redistribuie ele in miezul iernii hrana inseamna ca asa este.
@hageriuliu4460
@hageriuliu4460 Год назад
Incredibil,rog vizionati postarea de mai multe ori,incercati sa intelegeti mesajul
@api40biz
@api40biz Год назад
@@hageriuliu4460 Nu trebuie sa ma uit de zece ori sa inteleg,ce a fost de inteles am inteles.
@hageriuliu4460
@hageriuliu4460 Год назад
@@api40biz atunci reamintesc ca Cezar a specificat ca e greseala apicultorului sa rămînă cei doi faguri goi.Va reamintim ca tehnologia apicola presupune o coroană de min 7cm de miere la dadant.
@tinumaftei7848
@tinumaftei7848 Год назад
Genial!
@api40biz
@api40biz Год назад
@@hageriuliu4460 Ma mai uit o data la filmulet sa vad chiar am sarit eu peste aceasta precizare a lui Cezar.
@tamplariecraiova5344
@tamplariecraiova5344 Год назад
Bună precizarea cu cuibul de iernare
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc frumos pentru mesaj. Am învățat și eu de la alții mai deștepți decât mine și am verificat și în practică. Cele bune.
@api40biz
@api40biz Год назад
Sunteti chiar amuzant cand incercati sa dati lectii unor oameni care au mult mai multa vechime decat dumneavoastra,spunandule ca albina stie mai bine ce face decat apicultorul....Am 26 de ani de apicultura si am invatat faptul ca albina nu stie ce este cel mai bine pentru ea,daca dumneavoastra credeti contrariul va sfatuiesc sa lasati o colonie de albine fara sa umblati la ea din primavara pana in primavara urmatoare si sa-mi spuneti daca mai aveti colonia respectiva in urmatorul an....Nu comparati o colonie de albine dintr-o scorbura cu una dintr-un stup,ca este cu totul altceva,pentru albine stupul este un mediu in care nu se pot organiza optim ca intr-o scorbura.Cumosc persoane care tot ca si dumneavoastra credeau ca albina stie ea mai bine ce face si in anul urmator a ramas fara nici-un stup si nu din cauza varozei,deoarece a facut tratamente dar din cauza ca nu a facut extractii la timp si a lasat stupii blocati cu miere si din cauza ca pur si simplu nu vroia sa deranjeze stupii....Ce spuneti dumneavoastra ca albina stie ea mai bine sunt idei de incepator.
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc pentru mesajul elaborat și bine gândit. Astfel de informații ma ajută și mă fac un apicultor mai bun. Pentru aceasta vă apreciez mai ales că textul este mai civilizat ca cele anterioare.
@api40biz
@api40biz Год назад
@@southernbesthoney_beeinlove Nu cred ca am fost necivilizat in vre-un comentariu,daca asa a parut vre-un comentariu de-al meu imi cer scuze,dar posibil din cauza ca nu m-am adresat la persoana a treia va deranjat,data viitoare voi fi mai atent.
@TheCarprom
@TheCarprom Год назад
@@api40biz Imi pare rau, dar trebuie sa observ ca "persoana a treia" e una ce nu participa la discutie! O exprimare eleganta este cea in care se foloseste "pluralul politetii". Si va rog sa observati ca am utilizat reflexivul!
@api40biz
@api40biz Год назад
@@TheCarprom sincer sa fiu am mai uitat din gramatica odată cu trecerea anilor,mulțumesc pentru ca ne reîmprospătati memoria.
@TheCarprom
@TheCarprom Год назад
@@api40biz Cu totii suntem supusi greselii! N-am vrut sa supar, era doar o observatie. Va doresc toate cele bune!
@gabipaltineanu7914
@gabipaltineanu7914 Год назад
Aș dori,dacă se poate, mai multe informații despre efectul inhalării vaporilor de acid oxalic de către apicultor. Vă mulțumesc!
@southernbesthoney_beeinlove
Vă mulțumesc pentru mesaj și pentru interesul acordat. Ideea dvs este foarte bună mai ales că se vorbește mult despre acest subiect dar nu știu cât de fundsmentat. Încerc să caut informații și să revin cu precizări. Cele bune.
@eugentutuianu9190
@eugentutuianu9190 Год назад
Astazi voi mai da un raspuns lui Cezar prin intremediul unui clip yutube.
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc nea Eugene.
@csakanydavid7427
@csakanydavid7427 Год назад
👁👁👍
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc frumos pentru mesaj. Cele bune.
@emilhanes1307
@emilhanes1307 Год назад
Dar albina care îi înțepată de varoa moare
@southernbesthoney_beeinlove
Vă mulțumesc pentru mesaj. Albina parazitată va muri oricum. Cele bune.
@eugentutuianu9190
@eugentutuianu9190 Год назад
Ai facut tu 12 tratamente cu si cu si ai tras concluzia? Studii comparative in sensul spus de tine nu am intalnit.
@vasilepanaite1095
@vasilepanaite1095 Год назад
Eu folosesc de mult tratament cu AO si este OK
@vasilepeptan7022
@vasilepeptan7022 Год назад
Este foarte adevarat ce ai precizat in legatura cu reorganizarea cuibului…..in cuib se uita sau se deranjeaza odata pe an si anume primavara cand temperatura o permite pt a face verificarea si curatenia stupului si verificarea ramelor…sau numai daca familia are probleme….asa cum a precizat Dl Dan Margarit
@pomicultorul
@pomicultorul Год назад
'We tested in apiaries in Georgia and Alabama during 2019 and 2020, totaling 99 colonies. We found that adult honey bees Linnaeus (Hymenoptera: Apidae), and developing brood experienced no adverse impacts from the oxalic vaporization regime. However, we did not find evidence that frequent periodic application of oxalic during brood-rearing periods is capable of bringing V. destructor populations below treatment thresholds." Assessing Repeated Oxalic Acid Vaporization in Honey Bee (Hymenoptera: Apidae) Colonies for Control of the Ectoparasitic Mite Varroa destructor Published 2022 Feb 7.
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc frumos pentru mesaj. Cele bune.
@gealubirnoiu2755
@gealubirnoiu2755 Год назад
Perfect adevărat, o mare prostie cu “reorganizarea “cuibului
@southernbesthoney_beeinlove
Mulțumesc frumos pentru mesaj. Cele bune.
Далее
Мелл хочешь сына от Дилары
00:50
Despre starea familiilor în Gorj
39:19
Просмотров 3 тыс.
How To Use A Oxalic Acid Wand/ Treating With OAV
18:49
Oxalic acid recipe for fogger (beekeeping)
6:23
Просмотров 12 тыс.