Тёмный

PRIORITATEA DE TRECERE IN INTERSECTIILE DIRIJATE CU INDICATOARE 

Instructor auto Arad - Mircea Crisan
Подписаться 1,8 тыс.
Просмотров 8 тыс.
50% 1

Опубликовано:

 

21 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 10   
@criss6945
@criss6945 7 месяцев назад
Am urmarit nenumarate video-uri cu instructiuni in trafic dar acum e prima oara cand am inteles pe deplin intersectiile cu indicatoare, la ce sa fii atent mai exact si cand ai sau nu prioritate . Foarte exhaustiv explicat! 👍
@luminitas2524
@luminitas2524 Год назад
Mulțumesc! Recunoștință pentru munca depusa.
@instructorautoarad-mirceac4975
Va multumesc pentru "feed-back"!:)
@AnamariaAlbu-gq4vp
@AnamariaAlbu-gq4vp 3 месяца назад
Buna ziua de exemplu eu dac merg pe direcția la stânga la cei din drepta trebuie acordata prioritate de dreapta și din fata refer an tro intersectie nedirijată ?
@andreisilis9381
@andreisilis9381 Год назад
ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-FF9DazLyft8.html explicati si mie de ce in accidentul din link-ul atasat politia a scos vinovat pe cel care a intrat din dreapta, desi este clar ca cel din dreapta a intrat primul in intersectie si mai mult , fiind sens giratoriu ambii aveau CT si trebuie sa se aplice conform spuselor dumneavoastra art 129. (2).
@instructorautoarad-mirceac4975
@instructorautoarad-mirceac4975 21 день назад
În cazul din videoclip, regula priorității de dreapta nu se aplică între cele două vehicule. Deoarece este vorba despre o intersecție cu sens giratoriu, drumurile pe care circulau cele două vehicule nu se intersectează în mod direct, ci ambele se intersectează cu drumul din interiorul sensului giratoriu în puncte diferite. Drumul din sensul giratoriu este cel prioritar, conform semnalizării rutiere. Indicatorul „Sens giratoriu” reglementează circulația într-un singur sens, cu ocolirea insulei centrale prin dreapta. Astfel, microbuzul care intră în intersecție din stânga este încadrat deja pe drumul prioritar în momentul în care ajunge în punctul unde drumul din dreapta se intersectează cu sensul giratoriu. Poliția a concluzionat că, în momentul impactului, vehiculul din stânga era deja încadrat pe drumul din sensul giratoriu, în timp ce celălalt vehicul abia pătrundea. Totuși, aceasta este doar o concluzie preliminară a poliției și nu reprezintă neapărat decizia finală. Instanța va avea ultimul cuvânt dacă șoferul autoutilitarei va contesta decizia poliției și va solicita o expertiză tehnică. În opinia mea, șoferul microbuzului este 100% responsabil pentru accident, deoarece a încălcat cel puțin două reguli de circulație care au dus la crearea unei stări de pericol, punându-l pe șoferul autoutilitarei în imposibilitatea de a se asigura corespunzător: 1. A depășit cu mult limita legală de viteză. Dacă accidentul s-a produs în afara localității, limita legală de viteză în cazul „schimbării direcției de mers prin viraje” este de 50 km/h. Viteza sa poate fi estimată în instanță printr-o expertiză tehnică, care să ia în calcul starea carosabilului, distanța de frânare și alți factori relevanți. 2. În interiorul sensului giratoriu, nu a respectat marcajele rutiere care delimitau benzile și insula centrală. Tăind sensul giratoriu, a ajuns la locul impactului mult mai devreme decât în cazul în care ar fi respectat traiectoria corectă prin intersecție. Dacă expertiza tehnică stabilește că, în cazul în care șoferul microbuzului ar fi circulat regulamentar, respectând viteza maximă de 50 km/h și traiectoria corectă prin sensul giratoriu, șoferul autoutilitarei ar fi avut suficient timp să treacă fără a incomoda, atunci responsabilitatea pentru accident ar trebui să fie atribuită în totalitate șoferului microbuzului.
@andreisilis9381
@andreisilis9381 21 день назад
@@instructorautoarad-mirceac4975 fals, politia a cosntat ca desi a intrat primul in intersectie, cel care a venit din dreapta nu si-a respectat indicatorul, avand cedeaza trecerea acesta trebuia sa opreasca in dreptul indicatorului si sa acorde prioritate celui care venea din stanga chiar daca acesta inca nu intrare in giratoriu. oricum m-am lamurit cu "regula prioritatii de dreapta" dupa ce am citit art 5 7 si 59 din codul rutier de 3,4 ori , mi-am dat seama ca aceasta prioritate de dreapta nu exista, regula prioritatii de dreapta la care face referire este atunci cand 2 se intersecteaza in mijlocul intersectiei si pierde prioritate cel care vireaza la stanga. Daca doriti incontinuare sa credeti ca la stop aveti prioritate ca veniti din dreapta sau ca o regula de prioritate este peste un indicator, este dreptul dumneavoastra.
@instructorautoarad-mirceac4975
@instructorautoarad-mirceac4975 20 дней назад
@@andreisilis9381 În acest videoclip, nu am explicat și excepțiile de la aceste reguli. Există situații în care prioritatea de dreapta nu se aplică. De exemplu: • La intersecția dintre un drum închis circulației publice și un drum deschis circulației publice, prioritate vor avea vehiculele care circulă pe drumul public (art. 58). Nu se aplica regula priorității de dreapta. Dacă sunt prezente indicatoare de reglementare a priorității, se va respecta semnificația acestora, iar aceasta regula nu va mai fi aplicată. • La intrarea pe un drum public de pe o proprietate adiacentă acestuia, prioritatea de dreapta nu se aplică (art. 135 lit. f). Vehiculele care circulă pe drumul public au prioritate. De exemplu, la ieșirea dintr-o parcare a unui supermarket, dacă nu sunt instalate indicatoare de reglementare a priorității, vehiculele de pe drumul public au prioritate. În cazul în care există indicatoare de reglementare a priorității, se respectă semnificația acestora, sau, dacă vehiculele întâlnesc același indicator, se aplică prioritatea de dreapta.. • De asemenea, în absența indicatoarelor, prioritatea de dreapta nu se aplică în următoarele situații: la intersecția dintre un drum județean și unul comunal, între un drum județean și unul național, sau între un drum comunal și unul local. Totuși, dacă sunt prezente indicatoare, se va respecta regula stabilită de acestea, iar între vehiculele care întâlnesc același tip de indicator, se aplică prioritatea de dreapta. • În sensurile giratorii, de asemenea prioritatea de dreapta nu se aplică în absența indicatoarelor de reglementare a priorității. Mulți nu realizează că articolul 57 lit. c se referă la intersecțiile cu sens giratoriu care nu sunt semnalizate cu indicatoare de prioritate. Dacă analizați cu atenție chestionarele oficiale, veți observa că în întrebările referitoare la sensul giratoriu, când răspunsul corect este bazat pe articolul 57 lit. c, in ilustratii intersecțiile sunt semnalizate doar cu indicatorul de sens giratoriu, fără indicatoare suplimentare de pierdere a priorității. Acest articol se aplică doar în lipsa altor semnalizări, înlocuind astfel regula priorității de dreapta. În practică, însă, aproape toate intersecțiile cu sens giratoriu sunt echipate cu indicatoare de reglementare a priorității, precum „Cedează trecerea” sau „Oprire”. Aceasta înseamnă că prioritatea este reglementată de aceste indicatoare. Vehiculele care întâlnesc semnul „Cedează trecerea” trebuie să acorde prioritate celor care circulă deja în sensul giratoriu, deoarece acestea nu întâlnesc la rândul lor indicatoare de pierdere a priorității. În acest caz, drumul din sensul giratoriu este considerat drumul prioritar.
@instructorautoarad-mirceac4975
@instructorautoarad-mirceac4975 20 дней назад
@@andreisilis9381 Poliția nu are întotdeauna dreptate, dar, dacă nu faci o contestație în instanță, decizia lor rămâne valabilă. În astfel de cazuri, polițiștii nu aveau posibilitatea să tragă o altă concluzie, ei doar puteau tine cont doar directia din care se deplasa fiecare vehicul și locul impactului. Nu sunt calificați să estimeze viteza de deplasare a unui vehicul, având în vedere factori precum distanța de frânare, starea carosabilului, greutatea vehiculului și tipul de anvelope. Estimarea vitezei poate fi realizată doar de experți auto autorizați. O expertiză tehnică nu se efectuează din oficiu decât în cazul accidentelor cu victime, iar în celelalte cazuri, aceasta se realizează doar la cerere, în instanță. Dacă nu s-a depus o contestație și nu s-a solicitat o expertiză, constatările poliției rămân valabile.
@andreisilis9381
@andreisilis9381 20 дней назад
@@instructorautoarad-mirceac4975 tot ce a-ți scris aici confirma ce va spuneam eu. In lege nu exista excepții, toate aceste "excepții" au articole si aliniate care le reglementează. Cu alte cuvinte prioritate de dreapta in lege se aplica doar la intersecții nedirijate art 57 sau cele dirijate doar prin indicatoare ce acorda prioritate art129. Restul regulilor de prioritate sunt reglementate prin lege, drum cu grad superior, sens giratoriu unde au prioritate cei care circula deja în interior ( mai exact cei care vin din contrasens și virează stânga nu mai pierd prioritate) dar pătrunderea în sens se face tot cu acordare de prioritate celor care vin din stânga, pentru că codul rutier nu prevede o altfel de prioritate ( cum spuneți dumneavoastră de dreapta) pur și simplu nu e definită nicăieri în codul rutier, ci fiecare caz în parte are particularitatea lui.
Далее
Кольцо Всевластия от Samsung
01:00
Просмотров 377 тыс.
Prioritatea de dreapta
18:45
Просмотров 56 тыс.
Cine are prioritate la ieșirea din sensul giratoriu
5:52
Indicatoare cu semne adiționale
14:14
Просмотров 36 тыс.
Кольцо Всевластия от Samsung
01:00
Просмотров 377 тыс.