Denizaltıların imalatından cephanesine, yazılımından Ankara’da yerin altına dahi denizaltı test merkezi kurulması müthiş çabaların sonucunda ortaya çıkan sonuçlar. Bu büyük başarıların normal bir durum gibi üzerinden geçilmemesi gerekiyor. Türkiye savunma sanayisi öncülüğünde ki bu dünyada da böyle olmuştur çok büyük teknolojik atılımlar yapıyor ve dünyada bu konularda üst sıralara yükseliyor. Bu çapa ve başarılar çok daha fazla takdir ve övgüyü hakediyor…
İyi akşamlar Tolga bey. Deniz kuvvetlerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Çok önemli bir çarpan olacak denizlerimde. Artık daha hür olacağız denizlerimde. Darısı diğer denizaltılarımızın başına diyelim. Saygılar. 🧿🧿🧿🇹🇷🇹🇷🇹🇷👏👏👏
Piri reis güzel haberi gibi inş'ALLAH milden nin envantere girdiği ihraç edildiğini de bir gün sizden duyarsız hep berâber güzel sunumumuz için teşekürler hocam ❤❤❤❤
Memleketimizi içindeki bazı çürüklere rağmen çok seviyoruz. Deniz ve Kara maşallah çok iyi gidiyor. Savaş uçağında hızlanmamız lazım kolay değil biliyorum
Tolga Bey, Anka III ün iniş takımlarının kapalı şekilde test uçuşunun analizini bekliyoruz. Bir kaç yerde izledik ama sizin pencerenizden de dinlemek istiyoruz.
Tanker uçak uzun pistten kalkabilir. Denizden veya gölden ikmal yapamaz. Tüm söndürme uçakları pahalıdır ama bunlar hepsinden pahalıdır. Havadan söndürme, ilk anda müdahale edebilme açısından önemli. Lakin asıl çözüm ORMAN İDARESİ. Yani ormanlarda biriken yakıt yükünün belli bir seviyede tutulması, bertaraf edilmesi. Bu da ancak orman yolları, parselleme ve biomas enerji santralleri ile mümkün. Büyük bir söndürme uçağı 20 ton civarında su taşır. 20 milyon dolardan başlar. Çift çeker bir arazöz ise 5 milyon teleye alınır o da 20 ton su taşır .Yani bir uçak eşit yüzlerce arazöz kamyon :) Not : Orman yolları yapımı masraflı olmayan toprak yollardır. Toprak yolun sakıncası yok. Çünkü yağmurlu havada zaten yangın çıkmaz. Sonuç: Uçaklar faydalı ama tek çözüm değil. Çözümün sadece bir parçası. Selam ve saygılarımla
Tolga bey Reis sinıfı deniz altılardan amerikadan denizaltilarinda oldugu gibi yüzeye çıkmadan dikey olarak seyir füzesi atma kabiliyeti olacakmı bu konuda çalışmalar varmı teşekkürler iyi çalışmalar dilerim
Hocam vaktiniz olursa denizaltı sınıfları ile ilgili video yapar mısınız ( mini denizaltı,kıyı denizaltı,cep denizaltı)? Şuanda türk havacılık sanayi muharip sistemler odaklanmış durumda sizce gelecek lojistik nakliye uçağı , tanker uçağı,Sinyal istihbarat uçağı,awaks,deniz karakol uçağı,hav soj (birçoğu yapılıyor ama gövedeyi kast ediyorum) ; sivil pazar için bölgesel uçak,kıtalar arası menzilli üçaklar,iş jetleri pazarına üretim yapar mı?
Ağzınıza sağlık, anladığım kadarıyla youtube nefesinizi kesmeye devam ediyor. Tüm görüntilere medya mateyallerine telif atmaya başlamışlar, kolaylıklar diliyorum özellikle bu sebeple de, iş çıkartabilmek zorlaşıyor haliyle.
Iyı akşamlar, yine bilgi dolu bir video olmuş. Elinize sağlık. Girişde “Lisansı alındı” diye bir terim kullandınız. Tütkiye aynı ATAKdaki gibi Lisansı tamamen mi satın aldı yoksa sadece proje Kapsamında olan denızaltıları için mi lisans alındı? Bilginiz var mı?
Tolga Hocam! Emeğinize, yüreğinize sağlık. İyi güzel bir bilgilendirme olmuş. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz için, ve çevre jeopolitik konumu gereği, Deniz kuvvetlerimiz, çok önemli , denizlerimize hakim ve caydırıcı olmak, günümüz şartlarında daha da önem taşıyor, size ve herkese, Selamlar.✋🇹🇷💫
STM de açıklamalarında bunu kullandığı için section diyorum: www.stm.com.tr/tr/medya/basin-bultenleri/stmden-reis-sinifi-denizaltilara-son-section-50-teslimati
tolga abim gerçekten mükemmel bir insansın. sayende doğru bilgiler alıyoruz savunma sanayi hakkında. keske diğer ülkesinde savunma haberlerinden bilgiler verseniz. iyi çalısmalar.
Hocam birkaç sorum var:Denizde görev yapmak için özelleşmiş hava araçları ne gibi tehşizatlar kullanıyor(sonaboylar , mühimatlar,gemi iniş sistemleri)? İkinci olarak denizaltıların öz savunma sistemleri var mıdır? Üçüncü olarak denizaltılar hava savuma şemsiyesi altında kulanılabilir mi(radar,Atmaca'nın denizaltı versiyonu gibi Denizaltı-hava füzesi) tarihte böyle bir çalışma var mı?
Hava araçlarında yazdığınız sistemlerin yanı sıra göde korozyona kara konuşlulara göre daha fazla dayanacak şekilde tasarlanıyor. Benzer durum motorlar için de geçerli. Denizaltıların da kendi savunma sistemleri mevcut. Hava savunmadan çok denizaltı gizlenmeyi tercih eder.
Merhabalar Tolga bey ağzına sağlık çok güzel bilgiler veriyorsun ülkemize hayırlı olsun aminnnn isdeyince neler yapabiliriz helal olsun ülkemizin birliği dirliği için çalışanlara selamlar olsun vatanımızın öz evlatlarına amin amin amin ❤
Merhaba Arkadaşlar Almanyadan selamlar, birşeyi çok merak ediyorum, acaba Türkiye Cumhuriyeti nezaman şöyle 150 Metre boyunda nükleer başlıklı füze atabilen, Nükleer ile çalışan U-Boot yapacak 80 metrelik Milden denizaltı Diesel ile çalısandır kesin, Türkiye istese bu büyüklükte Nükleer Denizaltılar üretebilirmi yerli ve milli şartıyla?
Tolga Bey, Ege denizi gibi adalar denizinde daha küçük denizaltılar yapmak daha uygun olmaz mı? 80m boyunda Milden Ege denizi için biraz büyük değil mi?
Tolga bey merhabalar 😊 Size birkaç sorum var Savaş uçaklarında keyfi olarak fırlatma koltuğunu çeken pilot, ömür boyu uçma men cezası alırmış sizce bu doğru mu? Diğer sorum ise pilot yine fırlatma koltuğunu çektiğinde 16g gibi yüksek bir g kuvvetine maruz kalıyor ve bu oluşan yüksek g kuvveti sonucu omurgasında %30 Lara kadar varan kırıklar oluşuyormuş... Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?
KIRK YILLIK BAHRİYELİ OLARAK GURUR DUYDUM MAVİ VATANDA DAHA GÜÇLÜYÜZ EMEĞİ GEÇENLERE MİNNETTARIM LUMBAR AĞZINDA ŞANLI SANCAĞIMIZI SELAMLAMAYI ÇOK ÖZLEDİM RABBİM TEKRAR NASİP ETSİN🇹🇷🍎⚓
Alman Rus ve Japon ekolu farki nedir ? Yada amerikan bu konu hakkinda bir arastirma sanirim cok gizli tutuluyor . pek bulamadim. Birde bize aslinda mini denizaltilar lazim iranda var yani onlarinki cok guzel degil ama bize adalar ve ege savunmasi icin cok cok lazim karadeniz icinde ayni sekilde.
Tolga Bey elinize sağlık Yunan tanker uçak aldığı zaman ABD bizim tanker uçaklara bu gölgede muhtaç kalmayacak bu durumda bizim tanker uçakla ilgili ilerideki tüm taleplerimize hayır diyebilir ambargoya dahil edebilir mi? Neden olmasın değil mi?
Bu 5 yıllık "test" sürecinin bu kadar sene olmasının sebebi sadece üretilen yerli ürünlerin test ve entegrasyonu mu yoksa Almanya'nın yine bazı ürünlerde çamura yatması mı?
Deniz tarafında işler tank veya uçağa göre daha hızlı yürüyor. buradaki önemli nokta yazılımdan kullanılan mühimmata kadar denizaltının yerlileştirilmesi. Gecikmelerde bu ilk defa yapılan sistemlerin testleri haklı olarak ağırlıklı. Ama biz bunlarla kendi denizaltımızı yapacak hale geldik.
Cumhurbaskaninin cok ciddi cabasi var Milli Savunma Sanayi gelistirilmesi icin. 20 senede bir dev olmaya basladi Turkiye Savunmada bu yuzden. Liderlik cok onemli. Allah razi olsun
Abi var güzel ama bak şimdi dünyanın en kötü internetine sahipler sırasında zirvelerde çıktık. Bak şimdi internet çağında yeterli hız veremiyoruz, ekonomimiz bitik durumda yani şimdi 500 tane gemi yüzdürsek cidden bizi bir yere vardırabilir mi? Yatırımlardaki dengesizlik çok can sıkıcı şimdi bu ekonomiyle Milgem'i nasıl yapacağız biz?
@@ugurkazgani6072doğru söylüyorsun, adamın işi savunma , ama kk yı çok sevdiği için onu kırmak istemiyor , zaten chp olduğu biliniyor ama teknoloji savunma sevdalısı olduğu için ak partiye çok fazla eleştirmiyor , yoksa kime gidecek bu gelişmeleri takip etmek için . Hem chp soğan 🧅 patatesi de seviyor ya gidip tarlaya ya gidip chp ye sormalı
@@SlimFitBilimpatates soğan kafalı , önce sana danışmalıyız , git yandaşlarına söyle savunma asla durmayacak . Siz bir işe yaramak istiyorsanız tarlaya gidin soğan patates ekin …
@@ugurkazgani6072 neden girsin ki yarın öbür gün değişim olur herkes gider, özellikle yalakalar gider ama tarafsız duran kazanır, dürüst olan sevilir ve ona saygı duyulur.
Mini denizaltıların çok da mini olmadığını düşünüyorum sınıfı mini diye geçiyor, 42 metre neredeyse futbol sahasının yarısı kadar. Ege ye özel olarak bunlarin yanında taktik olarak vur kaç yapabilen maximum 15 20 metre boyunda 2 torpidolu en fazla 7 8 kişilik denizaltılardan üretmeliyiz. İran basra körfezi için çok daha küçüklerini yapıyorsa bir bildiği var.