Тёмный

Scule pentru verificarea uzurii lanțului la biciclete. 

Fulop Lehel
Подписаться 1,2 тыс.
Просмотров 1,2 тыс.
50% 1

Опубликовано:

 

21 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 18   
@andreistirbu2733
@andreistirbu2733 Год назад
Mul'umiri. Nu știam despre acest lucru
@sebastiantontsch-is5vp
@sebastiantontsch-is5vp Год назад
Chiar ma interesează sa faceți vidio va rog frumos
@sebastiantontsch-is5vp
@sebastiantontsch-is5vp Год назад
Super
@ida01ro
@ida01ro Год назад
Multumesc, foarte folositor clipul tau, in ce ma priveste, si m-a ajutat sa gasesc dimensiunile la care lantul sa considera uzat ! Chiar ma intrebam de ce nu se poate folosi un subler pentru masurarea uzurii lantului, iar scula de la UNIOR este exact un subler specalizat - detaliile & dimensiunile se gasesc pe site-ul producatorului serios. Acum, mai este o discutie in ce priveste legatura intre valorile dimensiunilor liniare si raportarea la % de uzura, evident se fac niste calcule. In ce ma priveste, uzura lantului se poate masura cu sublerul de interior, care este si mult mai precis decat lera aia din tabla.
@fuloplehel
@fuloplehel Год назад
Da, subiectul acesta este destul de controversat, sunt diferite opinii și modalități. Am urmărit multe clipuri despre subiectul acesta. Chiar unele dintre păreri este că această metodă de măsurare nu este cea corectă, adică noi măsurăm forțând rolele în direcții opuse, dar uzura niturilor apare doar pe o parte, deci rolele trebuie împinse în aceeași direcție când măsurăm. Metoda asta cu lera sau șublerul este mai conservativă și poate avea erori. Probabil metoda cu rigla ar fi cea mai bună, măsurând distanta dintre nituri fără a lua în considerare rolele,pemtru că uzura niturilor face lanțul mai lung, nu uzura rolelor. Deci la fiecare articulație nitul se subțiază ducând la mărirea distanțe între role și ele nu mai calcă exact pe pinioane urcând pe lateralul dinților ducând la deformarea acestora. Există multe clipuri pe tema asta. Deci metoda asta din video este mai mult informativă, ea urmărește o medie a uzurii, dar se folosește destul de mult. Dar oricare ar fi adevărul, eu de obicei înlocuiesc lanțul înainte de 5000 km parcurși.
@ida01ro
@ida01ro Год назад
@@fuloplehel uite, de acord, se poate da un doctorat pe tema asta😁; metoda cu rigla are dezavantajul atat al pozitionarii imprecise precum si al citirii fara un reper. Eventual se poate folosi un subler mai mare pt a citi peste un nr mai mare de dinti... Mai pragmatic, e bine ca avem o metoda decat nimic, ca avem niste limite rezonabile pt uzura, pe care le masor cu o scula precisa cum este sublerul. La nivelul meu de implicare in acest sport, consider ca este mai mult decat suficient. PS: Ca tot sunt in lucrari de mentenanta periodica, azi am masurat lantul meu si am gasit cota de 119,88 mm adica uzura aprox 0,48 mm (i.e. 40%) s-auzim numai de bine !
@Mihais111
@Mihais111 2 года назад
Salut. Una dintre bicicletele mele a inceput sa aiba probleme la sistemul de transmisie. Cum nu prea am timp de ea nu am fost asa preocupat de problema pana s a agravat. Cand pedalez imi sare lantul incontinuu, a ajuns deja in starea critica pot spune. initial am crezut ca este de la schimbator. Sa inteleg ca uzura este la lant? Odata cu lantul trebuie sa schimb si pinioanele? Asta daca sunt tocite si ele? Trebuie sa recunosc ca nu i-am prea dat importanta, dar acum trebuie.. Multumesc de raspuns!
@fuloplehel
@fuloplehel 2 года назад
Salut, uzura la transmisie începe cu lanțul, după care urmează caseta cu pinioane și foile sunt un pic mai la urmă, datorită faptului că ele acționează pe o lungime mai mare a lanțului. Durata de utilizare a lanțului depinde de multe lucruri, dar mai ales de întreținerea lui. Eu le schimb pe la 4000 - 5000 de km. Urmăresc pe ceas distanța. La bicicleta asta din video sunt deja la al treilea lanț cu aceeași casetă de pinioane. Dar în cazul tău recomand schimbarea lanțului și pinioanelor și verificarea foilor. În momentul în care sare lanțul, uzura este deja foarte mare și poate afecta și foile și pinioanele. Schimbătorul spate trebuie verificat și el, rolele de plastic trebuie schimbate., la shimano se găsesc și separat. Dacă nu prea te-ai ocupat de ea, recomand o verificare mai amănunțită. Pe biciclete sunt destule componente care se uzează, frâne, rulmenți, pedale.
@sebastiantontsch-is5vp
@sebastiantontsch-is5vp Год назад
Daaa
@sebastiantontsch-is5vp
@sebastiantontsch-is5vp Год назад
Daa
@sebastiantontsch-is5vp
@sebastiantontsch-is5vp Год назад
Spuneți mie comentariu ce falasiti ajutați-mă va rog mult
@sebastiantontsch-is5vp
@sebastiantontsch-is5vp Год назад
Daa vreau sa aflu se curate
@SyaBike
@SyaBike 8 месяцев назад
Se mai poate folosii si o simplă ruletă 🫡
@fuloplehel
@fuloplehel 8 месяцев назад
Da, se poate folosi, eu prefer rigla mai ales dacă este în inchi. Dar aceste scule sunt mai rapide și mai precise. Este vorba de zecimi de milimetru
@cristianbanioti3486
@cristianbanioti3486 Год назад
Nu este cine știe ce avantaj bicicleta pe curea. Unele sunt zgomotoase. Nu sunt așa de trainice cum spun reclamele. Pe mine cred că m-a ținut cam 2000 de km.
@fuloplehel
@fuloplehel Год назад
Nu știu ce curele ai folosit, 2000 km este foarte puțin. Sistemele pe curea de la Gates și un butuc cu viteze rohloff merg mult și bine. Am văzut clipuri unde se vorbeste, de 20000 km. Am văzut un documentar cu un individ care a străbătut continente întregi cu o curea. Eu am cumpărat o bicicletă cube pe curea cu butuc nexus 8 viteze și curea gates și am parcurs deja peste aproape 3000 km fără probleme. Și nu este mai zgomotoasă decât cele cu lanț, chiar este silentioasă. Dar într-adevăr butucul trebuie reglat destul de atent, vitezele trebuie să cupleze perfect. Și este vorba de o bicicletă de 1000 de euro, deci componente mai de buget.
@cristianbanioti3486
@cristianbanioti3486 Год назад
@@fuloplehel am bicicleta Scott cu butuc Alfine 11 viteze și curea Continental. Nu am mai spus și că este foarte grea. Cântărește mult butucul, care pe deasupra trebuie să i se schimbe și uleiul la cel mult 2000 de km. Trebuie gresat pinionul cumva. L-am curățat cu W40 și făcea un zgomot de te speria. Cureaua care a cedat era de la o bicicletă pliabilă marca proprie Decathlon, nici nu o mai construiesc, nu știu ce marcă era cureaua.
@fuloplehel
@fuloplehel Год назад
@@cristianbanioti3486 Nu știu ce sistem de pinion si curea folosește continental sau bicicletele de la decathlon, dar sistemul de la Gates a fost primul, cred că ei au inventat transmisia pe curea, deci au tradiție, curelele din fibre de carbon rezistă foarte mult, se folosesc și pe motociclete. Eu curăț pinionul si cureaua cu detergent si apă, nu prea aș folosi wd 40. Uleiul in butucurile alfine se schimbă după primii 500 km, iar după aceea la 5000 km, sau cam la 2 ani. Trebuie avut grijă cu ce soluție cureți cureaua, nu sunt sigur ce conține wd 40 dar eu nu o folosesc nici pentru curățare lanțuri, in plus poate degrada materialul din care este făcută cureaua. Wd 40 chiar nu este lubricant, pe vremuri se folosea la curățarea armelor. Este strict părerea mea, poți face cum vrei tu, nu sunt expert, dar m-am documentat în câteva chestii.
Далее
Cum reglezi un schimbător de pinioane? | FreeRider
7:31
Кольцо Всевластия от Samsung
01:00
Просмотров 377 тыс.
ОН У ТЕБЯ ЗА ДВЕРЬЮ!
22:33
Просмотров 460 тыс.
Human vs Jet Engine
00:19
Просмотров 110 млн
Bicycle maintenance. How to lubricate the bicycle
13:38
When to Replace a Chain on a Bicycle
4:23
Просмотров 603 тыс.
Cand trebuie sa inlocuim lantul si/sau zaua rapida?
11:08
W 12 - Scule noi interesante!
10:25
Просмотров 2,4 тыс.
How To Remove/Replace A Freehub Body
15:31
Просмотров 97 тыс.
Top 5 Bike Locks in 2024👌
5:15
Просмотров 224 тыс.
Кольцо Всевластия от Samsung
01:00
Просмотров 377 тыс.