Тёмный

Soru(m): Han Tümertekin at TEDxReset 2014 

TEDx Talks
Подписаться 41 млн
Просмотров 35 тыс.
50% 1

HAN TÜMERTEKİN
Mimar / Architect
Soru(m) / (My) Problem
Han Tümertekin, mimari etkinliğini İstanbul'da kurduğu Mimarlar ve Han Tümertekin Proje Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. çerçevesinde yürütmektedir. Tümertekin, Türkiye başta olmak üzere, Hollanda, Japonya, Birleşik Krallık, Fransa, Çin, Moğolistan ve Kenya'da projeler gerçekleştirmiştir. Mimarlık öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tamamlayan Tümertekin, İstanbul Üniversitesi'nde tarihsel koruma konusunda çalışmalar yapmıştır. Mesleki çalışmalarına ek olarak 1992 yılından bu yana mimarlık öğrenimine de katkıda bulunan Tümertekin, Harvard University Graduate School of Design, Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne ve Ecole Spéciale d'Architecture-Paris'te konuk öğretim üyeliği yapmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans programının kurucu ve yürütücülerindendir. Çeşitli uluslararası mimari yayınlar Tümertekin'in çalışmalarına yer vermiştir. Ayrıca seçilmiş projeleri Harvard University Press tarafından bir monografi olarak yayınlanmıştır. Çeşitli ulusal ve uluslararası ödüllere layık görülen Tümertekin, 'B2 Evi' ile 2004 Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü kazanmıştır. 2007 Ağa Han Mimarlık Ödülü jürisinde yer alan Tümertekin, Ağa Han Mimarlık Ödülleri Yönetim Kurulu üyesidir.
Han Tümertekin is a practicing architect based in Istanbul. His work include projects primarily in Turkey, as well as in Netherlands, Japan, United Kingdom, France, China, Mongolia and Kenya. Mr. Tümertekin was trained in architecture at Istanbul Technical University and graduated from the University of Istanbul. In addition to his built work, he has been teaching architecture since 1992 at several universities, such as; Harvard University Graduate School of Design; Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne; Ecole Spéciale d'Architecture, Paris. He is among the founders of the graduate programme in architecture at Bilgi University, Istanbul, where he still teaches. Mr. Tümertekin's work have been widely published in international architectural journals and a monograph of his work was published by Harvard University Press in 2006. Recipient of several prizes of architecture, Tümertekin was presented a 2004 Aga Khan Award for Architecture for the B2 House. He served on the Aga Khan 2007 Master Jury and he is a member of the awards steering committee.
In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized.* (*Subject to certain rules and regulations)

Опубликовано:

 

31 май 2014

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 14   
@RetronomOfficial
@RetronomOfficial 5 лет назад
Mimarlıktaki gibi birçok tasarımlarda tasarımcı fikrine aşık olur, bu da gözönündeki hataları görmesine engel olan bir durumu ortaya çıkartır. İyi bir mimarı farklı kılan detaylardan biri de aşık olduğu bu tasarımı gözünü kırpmadan çöpe atabilecek olgunluğu gösterebilmesidir.
@elif5053
@elif5053 2 года назад
Projeye dairesel başlayıp dikdörtgen bitirmek... Bunu her mimarlık öğrencisi 1 kere yapmıştır.
@sonsuzmerdiven4608
@sonsuzmerdiven4608 7 лет назад
Mimarların yapı tasarlarken karşılaştığı sorunlar ve duygusal yönleri ele alınmış .faydalı bir konuşmaydı.tesekkurler :)
@aydinefendi
@aydinefendi 3 года назад
Müthiş bir konuşma, keşke ingilizce altyazısı da olsaymış.
@selahattinunalan3322
@selahattinunalan3322 9 лет назад
Ben yüreğimin ilk sesini dinlerdim. Dairesel formda kalırdım. Kartezyen grid içinde kontrpuan ortamında, vereceğim bir form değişikliği, çalışan üstünde farklı bir motivasyon yaratabilirdi. Aidiyet dürtüsü. O zaman belki de ilave masalara hiç gerek kalmayacaktı.
@halilibrahimdindi4223
@halilibrahimdindi4223 5 лет назад
Selahattin bey bence daire formu o ortama göre fazla rahat dediğiniz gibi fazla aidiyet getireceğinden iş motivasyonunu çalışanların uyumunu sekteleyebilirdi ikinci yapıda ise daha disiplinel bir o kadar da motive edici beyaz rengiylede peyzajıyla rahatlatıcı bi yapı olmuş diye düşünüyorum
@mimarkenan
@mimarkenan 4 года назад
faydalı bir konuşma..bu arada 5:04 anında sahne önündeki sayaç nedense 13:24 ten 13:22 ye atlıyor. gözüm takıldı :)
@OzgurAlaz
@OzgurAlaz 3 года назад
dairesel yapıya "dairesel yapı" demek yerine "avokado binası" denilebilirmiş. Yukarıdan bakılınca avokado'ya benziyor.
@vecihihurkus3287
@vecihihurkus3287 5 лет назад
tam parametric designa geçtiğimizde bu hatalar ve tasarım sıkıntıları kalmayacak inşallah bir çok ihtimal hesaplanmış olcak :)))
@recepbuyukkal6817
@recepbuyukkal6817 5 лет назад
Reis her mimari videonun altında varsın
@technictextile5261
@technictextile5261 3 года назад
Bu mimar milleti bana kriz geçirtecek. Saçı sakalı ağarmış insanlarsınız bu biyonik yapıları hala bunlar çok güzel diye sunmayın kriz geçiriyorum boğulucam dayanamıyorum . Bunlar Roblox binaları.
Далее
Birleştren liderlik: Fazıl Oral at TEDxReset 2014
17:53
HOW DID SHE WIN??
00:49
Просмотров 14 млн
ГРАБИТЕЛЬ ИСПУГАЛСЯ МАМЫ
00:37
Просмотров 83 тыс.
Herkes İçin Mimarlık | Yelta Köm | TEDxResetSalon
17:04
Algı Yönetimi: Zeynep Sarılar at TEDxReset 2014
14:10
İş başa düşünce: Cem Aydoğdu at TEDxReset 2014
14:11
HOW DID SHE WIN??
00:49
Просмотров 14 млн