Тёмный

SoruYorum - Nörolinguistik Programlama / Coğrafya ve Zeka / Gece ve Gündüz Kavramı 

AçıkBeyin
Подписаться 662 тыс.
Просмотров 21 тыс.
50% 1

SoruYorum köşemizde Prof.Dr. Sinan Canan sorularınızı yanıtlıyor.
Sorularınızı;
info@acikbeyin.com adresinden mail yoluyla,
Sosyal medya hesaplarımızdan #soruyorum etiketiyle,
Bu videonun altına yorum yazarak bize iletebilirsiniz.
Önce kendimizin sonra da toplumun olumlu ve faydalı yönde dönüşümüne katkı sağlamak için buradayız…
AçıkBeyin Eğitim ve Danışmanlık
''Kendine İyi Bak... Göreceksin!''
Daha fazla bilgi için:
0 (216) 356 49 69
AçıkBeyin: www.acikbeyin.com/
Facebook: / acikbeyin
Instagram: / acikbeyinegitim
Twitter: / acikbeyinegitim
Linkedin: / açıkbeyin

Опубликовано:

 

8 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 111   
@nerminersan4459
@nerminersan4459 5 лет назад
Merhaba Sinan hocam. Rahmetli annemin hep projesi olurdu ta ki çok yaşlandı projeler bitti sonra kendi de gitti. Bence öğrenmek en güzel hedef. Sonu yok ve sizi dinlemek çok güzel. Öğrencilerime ödev veriyorum. Sinan hocayı dinleyin diyorum.
@emreduman1440
@emreduman1440 5 лет назад
Hocam uyumak üzere iken sizin oynatma listenizden ya da haluk tatarın videolarından bir video açıp öyle rahat uykuya dalabiliyorum beynimi buna şartlandırdım galiba :)
@duygudogan
@duygudogan 5 лет назад
Çabuk sinirlenmek, olur olmaz şeye sinirlenmek ve çabuk parlayıp hemen sönmek.... Neden bazıları diğer insanlara göre daha sinirli? Sinirlenince beyinde neler oluyor? En önemliside daha sakin bir insan olmak mümkün mü? Yoksa "bizim beynimiz böyle" deyip kendimiz böyle mi kabullenelim? Şimdiden teşekkürler hocam 😊
@aysedanac759
@aysedanac759 Год назад
Su kısa video bana o kadar çok.sey kattiki.Tesekurler🥰
5 лет назад
Sayın hocam , insan elinin evrimi konusunda, elin yumruk sekline gelme kapasitesi kazandığında tutma kavrama itme çekme taşıma savunma vb. Birçok hareket biçimde kullanılmasını kolaylaştırdığı ve özellikle alan ve şahıs korumasında etkili olduğunu düşünüyorum. Sorum bu konudaki düşünceniz nedir ? Ve özellikle savaş sanatları ile uğraşan, aynı anda birden çok kas eklem ve duyuyu ritmik ve koordine kullanan insanların beyinlerinde gelişimsel olarak oluşan fayda yada zararları nelerdir. Hatta mümkünse sizinle küçük bir soru cevap videosu yapabilirmiyiz ? Insan beyni ve hareket bilimi - savaş sanatları üzerine. Şimdiden teşekkürler.
@esragultekin1184
@esragultekin1184 5 лет назад
Gerçekten çok faydalı ve anlamlı bir video olmuş.Çok teşekkür ederiz
@bilge2782
@bilge2782 5 лет назад
@soruyorum hocam epifiz bezinin ruh psikoloji ile ilgili yönettiği olaylardan bahsedebilir misiniz?
@eminesagroglu5405
@eminesagroglu5405 5 лет назад
Ya siz nasıl bir kanalsınız bunu çok merak ediyordum araştırmak istiyordum! 😮😮
@meryemozturk4072
@meryemozturk4072 5 лет назад
Merhaba, beyin-koku arasında ki ilişki hakkında bilgi verir misiniz? Aynı kokuda ders çalışırsak, o kokuya alışınca, kokuyu aldığımızda beyin ders çalışmaya odaklanması kolay olur mu? Kokuyu lehimize beyin için kullanabilir miyiz? Teşekkürler.
@alperencelik4477
@alperencelik4477 5 лет назад
Burdan da kokuyla ilgili bilgi alabilirsiniz. ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-v1F4PswZNcU.html ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-wLjTN6efVxg.html
@livan3li08
@livan3li08 5 лет назад
Sinan hocamız bu soruya cevap verdi :-) ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-PhP4zBWAewk.html
@Elif-vv6rl
@Elif-vv6rl 5 лет назад
Orucun fizyolojik yapımıza etkileri nelerdir?Uzun süre kalori almadığımızda neler olur?
@sametbatvr
@sametbatvr 5 лет назад
ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-gCl471FBzVo.html bu videoda o konu hakkında bilgi veriyor
@evaristegaloois
@evaristegaloois 5 лет назад
nasıl daha iyi odaklanabiliriz? okulda bilgileri öğrendiğimiz sırada etkin öğrenmeyi nasıl sağlayabiliriz? işlem hızımızı yani hızlı düşünebilmeyi ve bilgileri hızlı çağırmayı nasıl başarabiliriz?
@MuhammedAkElt
@MuhammedAkElt 5 лет назад
Benim çok merak ettiğim bir konudur. Bulunduğumuz ortam ne kadar dolu olursa mı daha iyidir yoksa sade ve ferah mı? Çoğu zaman dehalarla ilgili çizimlerde ya da filmlerde odalarının her yerinde ayrı bir detay farklı bir unsur vardır. Bunun tam tersi olarak da minimalist yaklaşımda ya da uzak doğu felsefesinde sadelik, yalınlık ve odaklanma kolaylığı gibi unsurlar var. Beynimizin performansını hangi ortam nasıl etkiler? İlgiyle takip ediyorum, bu güzel videolar için teşekkürler
@alperencelik4477
@alperencelik4477 5 лет назад
Hocam, yaşadığımız dünyanın algımızdan ibaret olduğu ve bu algıyı da beynimizin yarattığı biliniyor. Peki sizce ilerde teknoloji vasıtasıyla bu algı kırılıp saf gerçekle karşılaşılabilir mi ? Böyle bir şey olursa yaşam nasıl olur ? (Algı derken sadece kişiler arası iletişimdeki algı değil zaman,ses,renk vb algılarda dahil ) Teşekkürler.
@busraakcan4745
@busraakcan4745 5 лет назад
#soruyorum Merhabalar ben fen lisesi son sınıftan Büşra ; Şu soruyu hep merak etmişizdir. Gerçeklik nedir? Mesela şuan bir cismin rengini bize ışıkla yansıması sonucu görüyoruz ama aslında o cisim o renk dışında her renk ama biz öyle algılıyoruz. Ya da kuantum dünyasında atomun çekirdeğini elma boyutunda düşünürsek elektronların bulunma ihtimali 10 km kadar uzaklıkta olabilirmiş.Eger bu bizim gördüğümüz dünya olsaydı bizde boşluktan ibaret olurduk kısacası bilinç dediğimiz şey nedir ve onunla algıladığımız kendimizin dış dünyanın varlığı hakkında nasıl düşünmemiz gerekir Sinan Hocam? #soruyorum
@eneskaplan6728
@eneskaplan6728 5 лет назад
Hocam videolarınızı çok başarılı buluyorum böyle bir bilgilendirme yaparak insanın kendi ic dünyasını tanıyabilmesine büyük ölçüde yardımcı oluyorsunuz minnet dileklerimi belirtmeyi borç bilirim. Soru olarakta her insanın belli başlı bazı tikleri var örnek vermek gerekirse tripo fobi delikli bir yüzey gördüğünde vücudun kaşınması ve bu tür görseller görmeye dayanamamak bir baska örnek ise yeni yıkanan kazağın kıvış kıvış etmesi ve yine bu sese karşı hassasiyetli olma vücudumuzun bu tür şeylere verdiği bu tepkileri neye bağlıyorsunuz cok merak ediyorum.
@busrakarciga2971
@busrakarciga2971 5 лет назад
Transhumanizm ve extropiyonizm le ilgili video yapar mısınız . Yapay zeka ve insanın tekillesmesi hakkında
@biyiksizkedi
@biyiksizkedi 5 лет назад
Şu şefkat dolu ses,yaklaşım....Bayılıyorum hocam sizi dinlemeye.Uyandıktan sonra ilk yarım saat kortizol salgısı o günkü beyinsel işlevimiz için çok önemli demiştiniz.Karanlıkta uyanınca ne oluyor?Kortizol salgılan mıyor mu?
@gokhant8403
@gokhant8403 5 лет назад
Bu bilgi çağı insanı neden herşeyden birşeyler öğrenmek istiyor normal bir arkadaşlık kuramaz mı illa ona birşey mi katması gerekiyor? #soruyorum
@funnyanimalsbuyforyourpet6244
@funnyanimalsbuyforyourpet6244 5 лет назад
#soruyorum Bir zihin nasıl müzik besteler Mesala vivaldi beste yaparken zihninde ne oluyor. Daha önce bestelenmemiş bir müziği zihin nasıl ortaya çokarıyor. Yada bir teorik fizikçi kuramını oluşturdu. Beyin daha önce olmayan bir kuramı, elindeki verileri anliz edip bir sonraki adım olan çıkarımı oluşturmayı nasıl yapıyor.
@kutaykurnaz5060
@kutaykurnaz5060 5 лет назад
Beynimi zorladığım (uzun süre konuşmak, anlaması zor ve uzun bir makale okumak vb.) zaman başımın genellikle sadece sağ ön kısmı ağrıyor ve bu da işimi yapmama engel oluyor. Ben bunu beynimin bana uyarı vermesi olarak yorumluyorum. İnsan, beynini zorlarken beyne ne olur?
@turgaybicer9883
@turgaybicer9883 4 месяца назад
NLP ve Türkçe dil bilginizi güncellemenizi, tavsiye ederim değerli Hocam.
@sultanakcakaya8657
@sultanakcakaya8657 5 лет назад
#soruyorum Sinan hocam , biz insanlar varlığımızı anlamakta neden bu kadar zorlanıyoruz? Yani ben 18 yaşındayım 18 yıldır yaşıyorum fakat zaman geçtikçe ve çevremi algılamam ve anlamam kolaylaştıkça kendimi uykudan uyanmış gibi hissediyorum. Bazı insanları ve olayları sanki daha önce görmüşüm ve hissetmişim gibi geliyor. Mesela bir bilim adamı, adam ölmüş , ben onun hakkında bir şey öğrenince sanki onu daha önceden tanıyormuş gibi oluyorum.
@pinarcinar7743
@pinarcinar7743 5 лет назад
Selamlar, cocuklugumu geçirdiğim sokaklara ve mekanlara gittigimde şaşkınlıkla farkettim ki zannettigimden/hatırladığımdan çok daha küçük ve dar ya da kısa yollar, yerlermis hepsi. Boyut algısının nasıl çalıştığını, uzay mekan sistematiğini merak ediyorum. Ek olarak ateslendigimizde oluşan boyut algimizdaki yanılsamanin varsa konuyla bağlantısından bahsederseniz sevinirim. Tüm ekibe Sevgiler 🌈
@Himan78able
@Himan78able 5 лет назад
Merhaba hocam. Öncelikle size ve tüm ekibe çok teşekkür ediyorum. Soru: Bağırsaklarımız hakkında "İkinci Beyin" denmesinin sebebini, bağırsağımızda insan'a yardımcı olan organizmaları, kısaca bağırsaklar hakkında, görüş ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
@IsmetCalis
@IsmetCalis 5 лет назад
Uyurken nasıl oluyor da tuvalet ihtiyacımızı kontrol edebiliyoruz? Beyin gelişimi açısından, bebekler için en uygun tuvalet eğitimi yaşı kaçtır? Kontrol etmeyi nasıl öğrenebiliyorlar? Seviliyor ve saygı duyuluyorsunuz. Sağlıcaklar kalın, ;)
@be1g.n558
@be1g.n558 3 года назад
Bu söylenenlerin çoğu benim için geçerli değil. Ben bahar ve yazda depresif sonbaharda ise çok enerjik ve mutluyum. Gün ışığı, güneş beni hem bunaltıyor hem uykumu getiriyor. Sadece ben böyle olamam herhalde...
@Merops_
@Merops_ 5 лет назад
Farklı soru mudur bilmiyorum fakat hocam size #soruyorum : Vücudumuzda kilo alma ve verme sistemi nasıl çalışır? Mevsimlik diyet, açlık oruçları veya sağlıklı beslenme furyaları henüz yeni gördüğümüz şeyler ve içimdeki ses bana bunların işe yaramadığını, sadece pazarlama odaklı bir strateji olduğunu söylüyor. Vücudumuzda neden fazla kilo oluşur ve psikolojimiz bunun için nasıl savaşır?
@ilknursolak6040
@ilknursolak6040 5 лет назад
#soruyorum Beyin, bir yaratıcıya inanma konusunda insan üzerinde bir etkiye sahip mi?
@burakdusunceli2627
@burakdusunceli2627 5 лет назад
Bazı öğrenilmiş bilgiler, biz doğmadan önce beynimize flash diske bir dosya yükler gibi yükleniyor olabilir mi acaba? diye düşündüğüm oluyor. Çünkü bazen bu konuyu bana sorgulatacak haberlerle karşılaşıyorum. Örneğin ''Geçirdiği trafik kazasından sonra Rusça konuşmaya başladı.'' ya da ''Geçirdiği travmadan sonra bazı matematik problemlerini nasıl yapıldığını bilmediği halde çözer hale geldi.'' gibi.
5 лет назад
#soruyorum merhabalar ben murat can ÇALIK aka canwayne hocam sessiz bir yerde kaldığımda sanki zihnimin sesini dinliyorum cızırtılı bir ses genelde uyurken oluyor bir de rüyalarımda froyd gibi yazmak istesem bir film çıkıyor ortaya ve gerçek hayattan daha çok sevmeye başladım uyumayı buraya kadar jimnastik yaptık işte soru tam rüya bitim anında uyku uyanıklık arası zihinden 1, 2, veya 3 kere sanki kan pompalanıyormuş gibi bir şey seziyorum bu herkesin duyduğu birşey değil ve o sesi duyduktan sonra bir enerji hali oluyor taki öğle uykusuna kadar ve böyle devam devam devam sizin yüzünüzden de olabilir
@yasinsivrikaya7856
@yasinsivrikaya7856 5 лет назад
Beynin tehditlere karşı oluşturması gereken bir savunma mekanızması var mıdır? Sözlü olarak nasıl yansımalıdır?
@sennurkahramandegerli
@sennurkahramandegerli 5 лет назад
Merhabalar, kutsal geometri ile ilgili Sinan Hocadan daha fazla bilgi alma şansımız var mı acaba? Örnegin altın oran içeren bir şeye baktığımızda, yada kutsal geometri öğeleri içeren neden daha fazla ilgimizi çekiyor, neden bize güzel geliyor yada etkiliyor? Çalışma sistemi nedir?
@hamityanalak
@hamityanalak 5 лет назад
Merhaba hocam, Salih Amca'yı anlattığınız videoyu izledim ve çok şaşırdım. Okulda samimi olduğum bir hocama kısaca özetledim Salih Amca'nın yaptıklarını. İlgisini çekti ve Salih Amca'dan bahsettiğiniz TED konuşmanızı yollamamı rica etti. İzledikten sonra tekrar sohbet ettik ama pek memnun değildi. Salih Amca'nın bunu nasıl yaptığını açıklayacağınızı ummuş benim gibi. Acaba Salih Amca ve yaptığı şey hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz? Videoda bunun nasıl yapılacağının öğrenilebileceği de söylüyorsunuz. Öğrenmek istiyorum ve bu Kaos Teorisi gerçekten ilgimi çekti. Kralın Yeni Usu'nu okuduktan sonra Kaos kitabına da başlayacağım. Ayrıca sizin ilk kitabınızı da okudum. Hazır kitaplardan bahsetmişken, etimoloji hakkında kitap tavsiyesinde bulunur musunuz? Teşekkür ediyorum.
@thegamze5515
@thegamze5515 5 лет назад
Hocam öncelikle her videonuzda ufkumuza bir şeyler kattığınız için minnettarım. Aslında birkaç sorum olacak.. 1-Dil ile algı arasındaki ilişki nasıl kuruluyor ? Örneğin bir şey okurken masa kelimesi geçiyorsa beynim o an hikaye üretip onu gözümün önüne getirdiği zaman algılıyorum ve bu farkedemeyeceğim kadar kısa bir sürede oluyor aynı şekilde siz konuşurken de bir şey canlandığı müddetçe kafamda bir şeyler oluşuyor ve de oluşan şeylerle yola çıkarak bir düşünce üretiyorum. Ayrıca dil ile düşünce arasındaki ilişki hâla çok tuhaf geliyor bugün kendi iç sesimle düşündüğüm zaman türkçe olarak düşünüyorum acaba bu farklı bir dil olsaydı düşüncelerimi değiştirir miydi ? Yani dil mi düşünceyi sınırlıyor yoksa düşünce mi dili sınırlıyor? 2-Bir insanın temel yaşama amacı ne olabilir ? Yaşamdan amaç kopardıkça mutlu oluyoruz evet örneğin ben hedeflerime yaklaştıkça, günü gelince yorulunca, sonunda kazandığım bir şey olduğu zaman evet mutlu oluyorum ama bu sizce bir yaşama amacı olması için yeterli midir ? Yani yaşam bazen gözümde çok değerli iken bazen de sessiz bir sinema karesine dönüşüyor ve de döngüler hep aynı kalıyor. Sessizliğin içinde boğulan hayatlar ve akıp giden zaman ile birlikte biz aslında hiçbir şey’miyiz ? Kime göre neyiz? Biz kimiz? 3-Mutlu bir an yaşarken mutlu oluyoruz, mutsuz bir an yaşarken mutsuz oluyoruz. Uykumuz gelince uyuyoruz, uykuya doyunca uyanıyoruz. Tüm bunların tam tersini yaparsak beyin nasıl bir değişiklik gösterir ? Örneğin oturmak isterken ayakta durmak, uyku varken uyumamak, mutsuzken gülmek..:) 4-Biraz daha kişisel olacak ama beynimin içinde sürekli konuşan her şeyi sorgulayan bir ses var, tamam bu ben oluyorum ama beni gün içerisinde çok fazla yoruyor ne yapabilirim ? Kafamdaki daha nice soruları bir başka zamana da saklayacağım. Teşekkürler şimdiden..Sağlıcakla kalın.
@serifebuber1239
@serifebuber1239 5 лет назад
Sevgili Hocam Ağzınıza sağlık 👏👏👏👏"tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" doğru sanırım hocam😍😍😍Sevgiler Saygılar ♥️♥️♥️♥️
@omeryldrm20
@omeryldrm20 5 лет назад
Laplace şeytanı hakkında bilgi verir misiniz?
@tahsin1367
@tahsin1367 5 лет назад
hocam duygumuz düşüncemiz nasıl oluşuyo ve biz aslında bizmiyiz yani ben dedigimiz kavram benim tamamlanmış halimmi yoksa çevreden aldıgım verilerin bir yorumumuyum beni nasıl oluştarabilirim bunun belli bir kalıbı yoktur ama size göre nasıl kendimizi gerçekleştirebiliriz siz kendinizi gerçekleştirdiginizi düşünüyomusunuz
@mrburakgul
@mrburakgul 5 лет назад
Beyinle ilgili geniş kapsamlı akademik kitap önerilerinizi bizlerle paylaşır mısınız? Bu konuyla ilgili bir başucu kitabınız varsa nedir? :)
@lodos7
@lodos7 4 года назад
Benim sorum zaman hakkinda. Zamanin akis hizini degistirmek memkun mu? Mesela bir salyangozun bir gun boyunca aldigi yolu belki biz dakikalar icinde aliyoruz. Eger biz de bu kadar yavas olsaydik zaman beynimizde nasil gecerdi?
@insan7637
@insan7637 5 лет назад
Twitter üzerinden sormuştum ve kısaca cevaplamıştınız.Daha ayrıntılı cevaplama şansınız olursa aydınlatıcı olur.Sorum şu:Biyolojik açıdan yaşlanmayı durdurmak mümkün mü?daha da ileri gidip ölümü öldürebilir miyiz?bu soruyu tamamen biyoloji açısından soruyorum.Gelelim sorumun ikinci kısmına ileri gelecekte eğer ölümü öldürmeyi başarırsak(nüfus artışını kontrol altına aldığımızı ya da galaksiye yayıldığımızı varsayıyorum.)inançlara gerek kalır mı?zira dini inançlar büyük oranda öte dünya kavramıyla ilintilidir.
@livan3li08
@livan3li08 5 лет назад
Entropi yasasına göre bunu yapmanın mümkün olduğunu düşünmüyorum. Başlangıcı ve sonu olan bir şeyin daimi kalması mümkün değildir, keza bu entropi yasasına göre evrenin bile bir gün çökeceğine dair teoriler mevcut. Zaten bunu yüce rabbimiz de Kur-an'da bize haber veriyor. Nisa 4/78 : "Nerede bulunursanız bulunun: Sağlam, yüksek kulelerde, (hatta efkale ser çeken) gökteki yıldız burçlarında bile olsanız, ölüm mutlaka size yetişir." ....
@efendisininmilitani
@efendisininmilitani 5 лет назад
Ata sözlerinden ve Ata sözlerinin gercekliginden bahsettiniz bi kaç cümlede bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz gerçekten Ata sözlerinin bilimsel bir baglami var mı sevgi ve dua ile hocam
@beratuslu-xp4pk
@beratuslu-xp4pk 5 лет назад
Hocama sorun gözün evrim geçirmedigi idda ediliyor bunla evrimin çürüte bilirmiyiz ikinci sorum ilerde evrim tamamen çürütülürse hocam üzülürmü sevinirmi
@mrvyildiz
@mrvyildiz 3 года назад
Hocaya her türlü soruyu soruyolar her şeye de bir diyeceği var, maşallah. Yüz yılın Bilgecan Dedesi adeta..
@Hasgerian
@Hasgerian 5 лет назад
#soruyorum yutkunmak ve nefes almak hem istemli hem de istemsiz olarak nasıl kontrol edilebilmekte cevaplarsanız çok sevinirim
@okurkedi_
@okurkedi_ 5 лет назад
Hocam merhaba, 5 yaşındaki kardeşim uzun zamandır bana balıkların solungaçlarının nasıl çalıştığını soruyor. İnternetten ne kadar araştırsam da onu tatmin edecek bir cevap veremedim. Eğer onun da anlayabileceği şekilde kısada olsa bir cevap verirseniz, çok mutlu olacağından eminim, teşekkürler.
@yunusergiyen2228
@yunusergiyen2228 5 лет назад
MERHABALAR HOCAM, ben aslında biraz fanteziye kaçmak istiyorum. yeni bir simülasyon geliştirdik diyelim bu simülasyon da dünya yeni oluşuyor ve daha yeni tek hücreli canlılar var. fakat bu dünya da ki koşullar sizin elinizde örnek: yer çekimi kuvveti iki katı bir gün 12 saat güneş günde sadece 1 saat dünyaya vuruyor ya da tatlı su yok sadece tuzlu su var gibi. hangi koşulları seçerdiniz ve evrim sürecinde canlılar da ne gibi sonuçlar beklerdiniz? dünya da ki ilk düşünebilen varlık olan insan sizin koşullarınıza göre nasıl olurdu :) bu yedinci sorum bu da sorulmazsa ben yokum arkadaş daha da sormuyorum :)
@yasinkal4252
@yasinkal4252 4 года назад
Hocam selamlar sizi dinlemeye başladığımdan buyana birşey farkettim insan beyni kalıplar halinde algılıyor ve yaşıyorsa ilk insanın ve daha sonrasının bulunduğu doğadan ve kendinden önceki yaşanmışlıklar dan kalıp alarak kendini geliştirip bu günlere geldiğimizi varsayarsak insan yaratıcı olamaz sadece yapıcıdır ozaman bu yol Kuranı kerimde geçtiği gibi yaratmak Allah'a mahsustur a çıkıyor. Siz ne düşünüyorsunuz
@abdulbakiozdemir4502
@abdulbakiozdemir4502 4 года назад
İnsanların sinestezi tarzı doğanın örüntüsünü çözme gibi yeteneğini var mı?(yani bu FBI ın falan böyle bı birimi olduğu söyleniyor olayları daha önceden ileri seviyede tahmin etme)Varsa bu insan için hangi süreçte gelişti ne için verilen bir yetenek ? Şimdiden çok teşekkürler.
@emreduman1440
@emreduman1440 5 лет назад
#soruyorum Hocam, fazlaca sigara içen bir bireyin zamanla içtiği sigaradan aldığı dopaminin yani zevkin azalması ve sigarayı bıraktıktan sonra ilk zamanlarda kötü hissedip zamanla iyileşme sürecine girmesi ve artık sigarasız da hayattan yeterli zevki alması,aynı şekilde antidepresanlar,alkol,porno,bilgisayar oyunları ve diğer bağımlılıklar gibi bıraktıktan sonra depresif ruh hali ve ondan sonra gelen hayatta başarılı ve iyi hissetme durumu sırasında beyinde ne gibi durumlar ve değişiklikler oluşuyor?
@cmldsn2526
@cmldsn2526 5 лет назад
Gerçekten öyle mi oluyor? Yani sigarayı bıraktıktan sonra, sigarasız hayattan zevk alan var mıdır.. Sigarayı aramıyorlar mı? Bıraktıktan bir süre sonra bile.. Yani sigara içilen bir ortama girildiğinde veya herhangi bir şekilde sigarayla karşılaştığımızda ,eski alışkanlıkları aramıyor mu beynimiz? Bunu Sinan Hoca da cevaplarsa çok sevinirim. #soruyorum Sinan hocam..
@bilincinontolojikizdirabi
@bilincinontolojikizdirabi 5 лет назад
Kadın ve erkek orgazmının beyinde nasıl etkileri ve nasıl farklılıkları oluyor? Teşekkürler.
@berfinirem927
@berfinirem927 5 лет назад
#soruyorum İkili ilişkilerde maruz kalınan, sürekli tekrarlanan ve çözümlenemeyen öfke problemlerinin alttan alınması ve sabır gösterilmesine dair gösterilen çaba bir süre sonra tıkanıyor ve tahammülsüzlüğe sebep oluyor. Bu çözümlenemeyen problemler karşısında zihnimizde nasıl bir bilinç oluşturmalıyız ki bu tıkanma ve tahammülsüzlüğe maruz kalmayalım? Çünkü hayatta her zaman bu problemleri çözecek yöntemlerimiz ve gücümüz yeterli olmayabiliyor.
@zeynepdemirci4349
@zeynepdemirci4349 5 лет назад
Hocam saçınızın olduğu bir fotogtafınızı paylaşır mısınız merak ettim
@user-lx1ot9nn8j
@user-lx1ot9nn8j 5 лет назад
Kitaplarında var üniversite yıllarına ait
@123574596
@123574596 5 лет назад
Neden yaşlanırız? Yani bu mekanizmayı kontrol eden şey nedir? 7yaşındaki bir çocuk 9 yaşına geldiğinde birçok fizyolojik özelliği değişiyor? Yada ben 22 yaşından 25 yaşına geldiğimde başka birine dönüştüm. Bunun tek etkeni DNA'daki tolomerler mi?
@erencurali2867
@erencurali2867 5 лет назад
Hocam Saygilar, deep mind control anlaminda, karar mekanizmamiza duygusal faktorlerin etkisini sifirlamak icin nasil bir yol izlememiz gerekiyor. "Just karar mekanizmasi" :)
4 года назад
Ses (veya gürültü) kapalı bir ortamda izole edilebilir mi? Yoksa illaki kendisine çıkacak bir yol mu bulacaktır? Bulamadığı takdirde; yani yeterince baskılandığında patlama veya benzeri bir durum yaşanır mı?
@mehmetalicoban1778
@mehmetalicoban1778 5 лет назад
Merhaba Hocam ben Mehmet Ali Çoban. Bilerek suç işleyen veya suça yatkın olan sağlıklı bir beyin var mıdır? Ya da suç işlemeye yatkınlık hastalıklı bir beyine mi bağlıdır? İşlenen suçların özgür irade ile bağlantısı nedir? Veya özgür irade nedir?
@yinebekleriz
@yinebekleriz 5 лет назад
Soruyorum o zaman hocam hazır mısınız? Tamamen doğada yaşayan ve doğada var olan bir insanla, günümüz dünyasında yaşayan bir insanının beynini karşılştırdığınızda, doğada yaşayan insanın beynini kullanma becerisi ve zeka seviyesi (yada tıbbi bir ölçüm varsa o), dünyada hangi tip insana denk gelir. (Mavi yaka, Beyaz yaka, SEO, CEO, Asistan, Doç. Prof. Çiftçi, Aşçı, Filozof vb.) Ya da denk gelir mi? Şahsen ben ormanda yaşayıp ölseydik daha zeki olabileceğimizi düşünüyorum. Bu bağlamda doğada yaşayabilen bir insan olarak, günümüz insanlığının % kaçından daha zeki olurduk? (Çok büyük bir oranının her gün, günde 100 defa aynı eylemi gerçekleştirerek hayatını kazandığını hesaba katın lütfen.)
@sinemkamilcelebi3262
@sinemkamilcelebi3262 5 лет назад
#soruyorum Gereğinden hızlı konuşmanın sebebi ne olabilir? Yavaşlatmak mümkün mü?
@user-lx1ot9nn8j
@user-lx1ot9nn8j 5 лет назад
Merhaba hocam evrim konusunda her şey mantığıma uyuyor ama evrimi kabul ettiğimiz zaman ilk insan diye bir şeyin olmadığını da kabul etmiş oluruz çünkü gelişimsel bir süreç olduğu için ilk kavramını kullanmak doğru olmuyor. Buraya kadar her şeye tamam ama ilk insan olan Adem nasıl oluyor da ilk insan olarak kabul ediliyor? Bunun biyolojik açıdan bir açıklaması var mı acaba. Teşekkürler şimdiden.
@giraygozutok3908
@giraygozutok3908 5 лет назад
süper..
@gulcehrebahadr2512
@gulcehrebahadr2512 4 года назад
Valla benim biyolojik saatim biraz ters işliyor. Sabahları uyanamam. Geceleri uyuyamayip bir hayli enerjik oluyorum. Çözebilir miyiz bunu 😒
@kaktus7607
@kaktus7607 5 лет назад
#Soruyorum. Neden parmak çıtlatıyoruz ve nasıl bırakabiliriz??? Help...please...
@imajgez
@imajgez 5 лет назад
Hocam size ve sesini duyup kendilerini görmediğimiz emekçi arkadaşlara selamlar olsun. Benim sorum şu ya da sorunum demeliyim belki bilmiyorum. Ben ne zaman bir şey için yapmayacağım desem azami 10 dakika içinde kendimi onu yaparken buluyorum. Misal çok kilo aldım biraz az yiyeyim desem normalde asla tüketmediğim şeyler yemeye başlıyorum. Ya da birini aramamam gerektiğini düşündüysem bir kaç dakika içinde kendimi onunla konuşurken buluyorum. Beynim asla sözümü dinlemiyor. Ben ne dersem tersini yapıyor. Sahi bunu neden yapıyor? Bunun biyolojik bir açıklaması var mı yoksa tamamen psikolojik bir durum mu? Umarım sorumu görüp cevaplarsınız. Hadi bana bol şans:) Teşekkür ederim. Saygılar🙏
@ozge3177
@ozge3177 2 года назад
Kuzey avrupa ülkeleri en mutlu ülkeler arasında değil miydi ya 🤔🤔
@besilmuhammed2227
@besilmuhammed2227 4 года назад
#DİKKAT# Selamun aleyküm Hocam bilimin bazı hastalıkları veya hastalıkları önleme ile ilğili çalışmalarının 1500 yıl önce inmiş olan kuran'ı kerimde geçtiğini bir çok kez duymuşuzdur veya okumuşuzdur benim kuran okuyup vakıf olduğum konularda var sizinde eminim vardır. Bunun 1500 yıl önce bir kişinin kafadan atacak veya basit uygulamalarla bilebileceği bişey olabilir mi? Örneklendirerek anlatırsanız çok minnettar olurum. İyi çalışmalar dilerim Sağlıcakla kalın😊
@furkanacar8404
@furkanacar8404 4 года назад
Kavga dövüş izlemeyi neden seviyoruz? Biri birini dövsün, olmadı yarissinlar, olmadı maç yapsınlar... Noluyo yani? Bir de neden gülüyoruz neden ağlıyoruz? Gülmek neden iyi, ağlamak neden kötü? Bikac aylık bebekler bile mutlu olunca gülüyor, mutsuz olunca ağlıyor, neden?
@omerhalisdag9979
@omerhalisdag9979 5 лет назад
Selamun aleyküm. Bir şeyi belli bir zamanda hatırlamak istediğimizde beynimiz o bilgiye nasıl o zamanda ulaşıyor. Mesela ben gündüz vakti akşam yemek yerken faturayı yatırırım diye düşündüğümde o gün aklıma hiç gelmezken akşam yemeğe oturduğumda onu hatırlayabiliyorum. Aynı şey uyusam bile geçerli oluyor. Eylemlerimizi hafızamızdaki birtakım bilgilerle entegre edip eylem sırasında bu bilgileri bilincimize getirmemiz mümkün müdür?
@furkancelik7864
@furkancelik7864 4 года назад
Merhabalar, ben bi sorunumdan bahsetmek istiyorum. Konuşurken özellikle benim iyi bildiğim konuları başkasına anlatırken kelimeleri unutuyorum daha güzel kelime ararken basit kelimeleri bile unutuyorum. Sadece konu anlatırken değil bazen anlıkta kelimeleri unutuyorum beynimde bu kelimelerle ilgili somut resimler oluşsa bile. Bu konuda ne önerirsiniz.
@ercankiraz1055
@ercankiraz1055 5 лет назад
Hocam beyin bilgisayar ara birimi nedir. korkmamız gerekiyor mu?
@burakozhavzal1244
@burakozhavzal1244 5 лет назад
#soruyorum hocam beynimiz vücudumuzu kontrol ediyor sistemlerimizi vs düzenliyor. Bizim bu kontrolu ele alabilmemiz mümkün mü?
@DeepSilence07
@DeepSilence07 5 лет назад
Merhabalar. İnsanlarla farkında olmadan yapılan telepatik iletişimin bilimsel bir açıklaması var mıdır? Örneğin o gün bir yerde duymadığım ve hiç konusu açılmamış bir konu hakkında düşünürken bir kaç saniye sonra birinin o konuyu açması gibi. Bir de buna benzer olarak olarak kendi kendime mırıldandığım şarkının radyoyu açtığımda o an radyoda o şarkının çalıyor olması ya da kısa bir süre sonra çalmaya başlaması da çok sık başıma gelen bir durum. Bazen beynim radyo frekansını mı algılıyor diye düşünüyorum gerçekten.
@unbrokenspine
@unbrokenspine 5 лет назад
Çocuk ve ergenlerin, ünlü ve popüler kişilere karşı hayranlık duymasını ne ile ilişkilendiribiliriz?
@esmafeyza8048
@esmafeyza8048 5 лет назад
bence çoğusu kişinin kendini bi grubun içinde hissetme,sosyalleşme, kimliğini belirleyebilme kaygısından geliyor. iki üç kişi seviyosa bi arkadaş grubunda bu ünlüleri diğeri de "öteki"olmamak icin sevmeye basliyor. ya da seviyormus gibi davraniyor
@unbrokenspine
@unbrokenspine 5 лет назад
@@esmafeyza8048 ama arkadaş çevresi olmayan küçük çocuklar da spiderman,Batman vs gibi süper kahramanlara özeniyorlar.Bu kahramanların ortak özellikleri "güç" . Kendi çocukluğumdan da biliyorum.Bir güç istenci var gibi çocuklarda.Hatta bir araştırmaya göre küçük çocuklar güçlü ve iri hayvanları severken,yetişkinler kedi, köpek gibi kendinden daha güçsüz,hakim olabileceklerini canlıları tercih ediyor.
@esmafeyza8048
@esmafeyza8048 5 лет назад
@@unbrokenspine ilginçmiş... acaba çocuklar aslında kendi muhtaciyetliklerinin farkında oldukları için mi bunu istiyorlar.. insan ne gizemli, ne özel bi varlık ya.
@unbrokenspine
@unbrokenspine 5 лет назад
@@esmafeyza8048 Desmond morris'den çıplak maymun isimli bir kitap var.Eğer imkanın varsa oku.Çok daha ilginç şeylerden bahsediyor.Yeni doğan bir çocuğun annesi ile nasıl ilişki kurduğu,annesinin mimiklerini nasıl hassas bir şekilde okuduğu, gülmek ve ağlamanın aslında aynı şeyler olduğundan tut insan hakkında çok önemli daha yüzlerce bilgi veriyor.Ödüllü bir kitap.
@esmafeyza8048
@esmafeyza8048 5 лет назад
@@unbrokenspine çok teşekkür ederim, sınavım gectikten sonra ilk işim o kitabı almak olacak.
@ercankiraz1055
@ercankiraz1055 5 лет назад
Bir sorum daha olacak kitap okurken bir kelime goruyorsunuz ve beyin hayal alemine daliyor sen kitabi okumaya devam ediyorsun ama arkada motor sariyor sonra okudugun sayfadan hicbirsey anlamadan devam ediyorsun neden boyle seyler oluyor. Tesekkurler
@nlnbatur6422
@nlnbatur6422 5 лет назад
Merhabalar, yenidoganlarin henuz gozyasi kanallari ve bezleri gelismedigi icin gozyasi dokmedigi soylenir. Fakat okudugum bir yaziya gore de yenidoganlarin duygusal tepkileri gelismedigi icin (hayat deneyimleri olmadigi icin olsa gerek) goz yasi dokmediklerini okumustum. Hangisi dogru? Ya da ikisinin de dogruluk payi var mi? Fakat sunu soyleyebilirim. Yenidogan kizimi dogar dogmaz yogun bakima almak zorunda kalmislardi ve 10 gun yogun bakimda kalmisti. Eve getirdigimizde aglarken goz yasi doktugunu fark etmistim. Yasadigi hastane deneyimi onun duygusal tepkilerini erken gelistirmis olabilir mi?
@leventveziroglu2097
@leventveziroglu2097 5 лет назад
BİORİTM NEDİR
@kubrasoybas830
@kubrasoybas830 5 лет назад
Merhaba hocam, merak ettiğim şey insanların zamanlamaları üzerine. Bazı insanlar vaktinden önce olması gerektiği yerde olur bazıları tam vaktinde olur bazıları ise mütemadiyen geç gelirler. Ben ufak tefek trafik dalgalanmaları dışında evden kaçta çıkacağımı, durağa yürümenin kaç dakika alacağını, otobüsün gelmesinin en fazla ne kadar süreceğini, indikten sonra yürüyeceğim mesafeyi ve hatta binaya girdikten sonra girmem gereken odayı bulmamın da alacağı dakikayı çok hızlı hesaplayarak ya erken ya vaktinde varabiliyorum. Anlayamadığım şey nasıl bazı insanlar tesadüfen de olsa bunu yapamıyorlar. Cevaplarsanız sevinirim sıkı takipçinizim.
@kubrasoybas830
@kubrasoybas830 5 лет назад
Merhaba hocam, merak ettiğim şey insanların zamanlamaları üzerine. Bazı insanlar vaktinden önce olması gerektiği yerde olur bazıları tam vaktinde olur bazıları ise mütemadiyen geç gelirler. Ben ufak tefek trafik dalgalanmaları dışında evden kaçta çıkacağımı, durağa yürümenin kaç dakika alacağını, otobüsün gelmesinin en fazla ne kadar süreceğini, indikten sonra yürüyeceğim mesafeyi ve hatta binaya girdikten sonra girmem gereken odayı bulmamın da alacağı dakikayı çok hızlı hesaplayarak ya erken ya vaktinde varabiliyorum. Anlayamadığım şey nasıl bazı insanlar tesadüfen de olsa bunu yapamıyorlar. Cevaplarsanız sevinirim sıkı takipçinizim.
@sumeyyemerve4539
@sumeyyemerve4539 5 лет назад
Merhaba Sinan Hocam, İlk sorum eşcinsel, transeksüel vb bireyleri inceleme fırsatınız oldu mu? Bu nasıl bir biyolojik durumdur? İkinci sorum insan biyolojisinin kesinlikle aşılara ihtiyacı var mıdır? Bedenimiz hastalığa karşı kendi bağışıklığını kazanmasını istemek çağın gerisinde olmak mıdır? Bu bir geri kafalık mıdır? Üçüncü sorumsa 16 aylık bir kızım var kendisinde şimdiye dek rastlanmamış bir kromozomun delesyonu* var. Kromozom nasıl ve neden bozulur, kromozomun bozuk oluşu nasıl zihinsel ve gelişimsel geriliğe yol açıyor? İradeli ve bir birey olarak hayatını idare edebilecek düzeye gelebilmesi mümkün mü? Teşekkür ediyorum. *46,XX,der (9)(pter➡q22.33), der(10pter➡10qter::9q33.2➡9qter) Sitogenetik ve moleküler analizler sonucunda, hastanın 9. kromozomlarından bir tanesinin q33.2-qter bölgesinin 10. kromozom üzerinde lokalize olduğu, 9q31.1q33.2 bölgesinin (21.2 Mb) ise delesyona uğradığı tespit edilmiştir. Derivatif 10. kromozomun uzun kol terminalinin intakt olduğu saptanmıştır.
@aysekurt5025
@aysekurt5025 5 лет назад
Nazar gerçek midir? Insanlar nazardan nasıl etkilenir? Siz inanıyor musunuz? Bilimsel bir izahı var mıdır?
@ayxanbabayev289
@ayxanbabayev289 5 лет назад
#soruyorum kör insanların rüya görmediyi veya eskiden siyah beyaz tv izleyenlerin rengsiz rüya gördüyü bilgisi doğrumudur? Eyer doğruysa rüya beynin görme kısmı ile alakalımıdır yani uykunun rem halinde gözler bilincsiz olaraq oynar, kör insanlar bu yüzdenmi rüya görmez ve kör insanların rüya görmemesi beyinlerine sorun çıkarmıyorsa, rüyaların ne yararı var göre bilen insanlarda? önceden teşekkürler.
@livan3li08
@livan3li08 5 лет назад
#soruyorum Öncelikle Merhabalar hocam, sizin anlattıklarınızdan o kadar çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Ufkumu o kadar açtınız ve düşünme sistemime inanılmaz katkılarınız oldu ki inanamazsınız. Allah sizden razı olsun. Benim sorum şudur: Filmlerde, dizilerde, müziklerde, kliplerde kullanılan subliminal mesaj teknikleriyle insanların düşüncelerine tesir etmek için ürettikleri şeylerin içerisine çeşitli ve gizli, insanın algı kapasitesini aşan pek çok şey ekliyorlar. Bunlar gerçekten denildiği kadar insanın düşüncelerini değiştirmede etkili midir? Eğer bu subliminal meselesi doğruysa bundan korunmak için ne yapmamız gerekir. Anlattıklarıma örnekler : Yani bir filmde ya da çizgifilmde arka planda cinsel objelerin gizlice yedirilerek eklenmesi. ("Disney subliminal" yazarsanız Google'a çıkar) Bir müziğin tersten oynatıldığında başka mesaj vermesi. ( ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-S_WuEyWqA7E.html -- Tuttu fırlattı kalbimi tersten illuminati) Bir müzikte, bir ses kaydında 20-20.000 Hz aralığı dışında bir ses kaydını ana ses kaydını dinlerken arka planda başka bir şeyin bilinçaltımıza gönderilmesi ( ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-jIdjHvEY5R4.html -- Kurtlar Vadisi Ezan sesine gizlenmiş hristiyan ol mesajı) 25. kare tekniği Birde bunların tam tersini yapan başka bir site var. hayatimdegisti.com telkin CD'leri. İddia ettiklerine göre bunların verdiği CD veya müzikleri bir süre aralıklı ve tekrar tekrar dinleyince düşüncelerinize etki edip sizin istediğiniz yönde kolayca değişmenizi sağlıyormuş. Bu sitenin iddia ettikleri doğru olabilir mi?
@livan3li08
@livan3li08 5 лет назад
ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-cl8JNLBaJvw.html Barış ÖZCAN'ın son videosu da sorduğum soruyla yakından ilgisi olan bir video yayımladı. Ne güzel bir rastlantı :-)
@emrekutannural4949
@emrekutannural4949 5 лет назад
Neden logaritmik algımız bulunuyor? Mesela hayal ediyorum önümde 1 yılan varken 2. Yılan geldiğinde daha çok korkuyorum ama 80 yılan varken 81. Yılan benim tepkimi değiştirmiyor.
@esmafeyza8048
@esmafeyza8048 5 лет назад
bence bir yılanla savaşabilecek kapasiteyi kendinde buluyosun ama sayı artınca "zaten kaybedeceğim" algısı oluşuyo?
@aslanmahmut2033
@aslanmahmut2033 4 года назад
Raki şiş kebap güzel gene gelecek ben . Kız kardeşim haberler de izlemiş. Anlatıp anlatıp gülmüştük.
@farukylmaz9914
@farukylmaz9914 4 года назад
Dünyadaki misyoner popülasyonun artışının sonuçları neler olur sizce?
@enginjass
@enginjass 5 лет назад
Kokainin etkilerini anlatın
@yunusbabur9438
@yunusbabur9438 5 лет назад
Niye keliz hocam? Siz de eminim yeterince düşünüp araştırmışsınızdır :).
@cavidansevdimli6416
@cavidansevdimli6416 5 лет назад
Can you tell us the effects of sexuality on brain? I don't know Turkish very well,that's why I asked in English❤
Далее
Beynimizi Strese Sokan 7 Durum I SoruYorum
19:56
Просмотров 673 тыс.
SoruYorum - İnsanın Sadeleşme İhtiyacı
5:30
Просмотров 30 тыс.
NLP NEDİR? #NLP #NeuroLinguisticProgramming
24:35
Просмотров 1,2 тыс.