Тёмный

Totul Despre VILBROCHEN. Ce este, cum functioneaza, de ce se strica si cum se repara arborele cotit! 

Webdape
Подписаться 42 тыс.
Просмотров 2,6 тыс.
50% 1

Interfete de diagnoza de diferite tipuri: webdape.com/go...
Ai nevoie de piese auto? Cele mai bune sunt doar aici: webdape.com/go...
Produse de intretinere auto: webdape.com/go...
Astazi vorbim despre vilbrochen sau arbore cotit cum mai este cunoscut. O sa vedem ce este acesta si ce rol are in cadrul unui motor cu combustie interna.
Dupa ce o sa intelegem cum functioneaza arborele cotit o sa vedem de ce se strica ce simpome apar cand vibrochenul este stricat, cum se repara si cel mai important ce putem sa facem sa prevenim defectarea vilbrochenului.
Deci acest clip este unul complet despre inima motorului si anume despre vilbrochen piesa care transmite puterea motorului catre transmisie si mai departe catre roti! IAr daca auzi o bataie puternica in motor poate fi vilbrochenul care este cea mai nasoala bataie posibila care poate aparea la motor.
#webdape #vilbrochen

Опубликовано:

 

20 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 17   
@andrewjhonson7953
@andrewjhonson7953 11 месяцев назад
Interesant, mai rar am uzit de probleme la vibrochen.
@Webdape
@Webdape 11 месяцев назад
Se mai intampla sa se uzeze si el!
@ramirosimon5517
@ramirosimon5517 9 месяцев назад
Si la mine s-a rupt vibrochenu la un seria 5 motor n47(2.0d). Aveam si niste șocuri in cutie(automata) cand schimba din 2 in 3.. nu poate sa se rupa din cauza șocurilor din cutie
@aaa-nr4ne
@aaa-nr4ne 11 месяцев назад
Multumim
@Webdape
@Webdape 11 месяцев назад
Multumesc pentru comentariu!
@CarmenBuga
@CarmenBuga 6 месяцев назад
Bună seara am și eu o bătaie la motor nu este foarte accentuata la relația nu se aude doar când o turez se amplifica.
@Webdape
@Webdape 6 месяцев назад
Salut. E greu de zis de la distanta fara sa aud bataia poate veni de la practic orice componenta in miscare a motorului.
@virgiljulean2799
@virgiljulean2799 11 месяцев назад
ViLbrochen*
@Webdape
@Webdape 11 месяцев назад
Multumesc pentru corectare!
@Adrian-mq5ld
@Adrian-mq5ld 11 месяцев назад
Cum se repara arborele in Romania? E simplu , nu se repara ,Romania nu mai are mecanici ci doar carpaci si schimbatori de piese.
@ionutadrian1738
@ionutadrian1738 11 месяцев назад
Aia e una dintre piesele care nu se poate recondiționa din cauza la mai mulți factori.
@Adrian-mq5ld
@Adrian-mq5ld 11 месяцев назад
@@ionutadrian1738 am rectificat 3 arbori in SUA ,3 nu 1 plus ca se vand arbori rectificati pe rockauto impreuna cu cuzineti . Unu din factorii aia e ca in Romania nu ai mecanici ,ai generatii intregi de analfabeti cu facultate care nu stiu sa bata un cui in perete si toti vor sa fie manageri de banci. Daca exista cuzineti de vanzare la diferite cote si tu zici "nu se poate" inseamna ca fie esti roman fie nu ai treaba cu mecanica.
@Webdape
@Webdape 11 месяцев назад
Se reparau in urma cu 25 de ani mai peste tot, si astazi sunt ateliere care repara stiu unul in Bistrita care rectifica atat arborele cotit cat si chiulase, scaune supape, honuiesc motoare etc. Problema e ca nu prea gasesti strungari pregatiti sa o faca iar cei care inca fac astfel de lucrari sunt deja aproape de pensionare, tinerii vreau sa fie influenceri nu meseriasi din pacate.
@ionutadrian1738
@ionutadrian1738 11 месяцев назад
@@Webdape nu e vorba doar de strungari, se mai adaugă și echilibrarea/adăugare material/alezare etc iar sculele alea costă, deși nu se face pe banii pe care ii oferă dorel de meserie sau carpaciu' clasic la bordură.
@virgiljulean2799
@virgiljulean2799 11 месяцев назад
Reparația se face prin rectificare (palier/maneton) abaterea admisă fiind de maxim 3 sutimi de mm. (pentru măsurare se folosește comparatorul) Existau cote de reparație "R1, R2, R3" și cuzineți corespunzători fiecărei cote. Suprafețele de contact cu cuzineții necesitau operația numită "tușare" (muncă de chinez bătrân) pentru realizarea a cât mai multe puncte de contact. Ca răzuitor, adesea se folosea o bucată de segment vechi. Această muncă trebuia obligatoriu făcută minuțios, fără superficialitate, altfel munceai în zadar. Dezavantajul rectificării vilbrochenului, constă eliminarea/subțierea stratului de cementare (cementare = călire de suprafață) fapt ce reduce mult anduranța acestuia.
Далее
Борщ в стиле высокой кухни!
00:57
7 greseli ce strica pompa de ulei la orice motor !
7:52
Probleme de pornire - Cauzele cele mai comune...
8:24
Просмотров 445 тыс.
Spun rod bearing??? FIX IT!!!
8:58
Просмотров 175 тыс.