Тёмный

Yazılımın Mevsimleri 

Sinan Hanay
Подписаться 3,4 тыс.
Просмотров 6 тыс.
50% 1

0:00 Giriş
0:50 Plan: Yapay zeka yazılımcıların yerini alacak mı?
01:21 Kısım 1: İnsan. Hangi yazılımcının yerini alacak? İnsanı tanıyalım.
01:58 Erzurum Teknik'te unutamadığım olay
04:51 Matematik, Fizik ve Kimya'dan toplam 2 doğruyla bölüm kazanan öğrenci
06:25 Eğitimin kalitesi niye dibe vurdu
07:54 Kısım 2: Yazılım sektörünün mevsimleri
08:45 1980'ler Atari İflası
10:30 2000: .com balonu
13:43 2008 krizi
15:23 2020-2022 arasında neler oldu: Covid Balonu
20:02 1 milyon yazılımcı projesi neydi? Neden inanmadım?
23:30 2022 tepe zamanında insanlar beni dinlememişti
28:05 Sektörde daralmanın ilk işaretleri, ve indiren nedenler, işten çıkarmalar
31:40 Sektör ne olur, başımdan geçen bir hikaye daha
35:38 Bölümü bırakmalı mı? Kendin karar ver. Geliştirici olma konusunda şansımızı nasıl anlarız?
41:21 Kendi TANIDIĞIM 4 öğrencime verdiğim tavsiye neydi, neden?
42:45 Kapanış

Спорт

Опубликовано:

 

13 июн 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 84   
@silhannahlis7257
@silhannahlis7257 2 месяца назад
TEBRİK EDİYORUM. BİR KAÇ PERSFEKTİF harmanlayıp çok derin bir izahat olmuş... bir o kadar asıl en önemlisi esin kaynağı olacak bir video olabilir... kadir şinas gönlünüzü ayrıca tebrik ederim... Efenim en güzele emanet olun.. HOŞÇA' kalın!
@_onurkaan
@_onurkaan 2 месяца назад
röportajlar ile çekilen belgeseller bu kadar izlenirken hala youtuberların kameraya bakmak yerine farklı bir stilde video çekmemeleri beni hep şaşırtmıştı. o yüzden bu videonun böyle çekilmiş olması harika üstelik kesinlikle odağı arttırıyor. anlatılanlar ise ayrı güzellikte, teşekkürler.
@muratklc4652
@muratklc4652 2 месяца назад
Güzel ve faydalı video için teşekkürler , bu güne kadar ki süreci kronolojik olarak çok güzel anlatmışsınız bende bundan sonra ne olacağını söyleyeyim , bir süreliğine birden fazla alana hakim yazılımcılara çok ihtiyaç olacak tıp+aiyazılım , ziraat+aiyazılım ,felsefe+aiyazılım , kimya+ai yazılım ... yani birçok alan-meslekte bu sayede yapay zekaya işleri nasıl yapılacağı öğretilecek (ai kendi öğrenmesinin çok zor olduğu insan mantığının koda dönüştürülmesi gereken spesifik meslek-işler) , Ondan sonraki süreçte artık bu yazılımcılara da gerek kalmayacak en son insani kavramların yapay zekaya öğreten felsefe,sosyoloji,mantık,psikoloji +ai yazılımcılardan sonra yazılım sektörü bitecek .Karşınızda insan düzeyinde her söylediğinizi anlayan ve her şeyi yapabilen bir yapı olacak. Farklı mesleklerden ai öğrenenlerin sayısı ,şirketlerin bu yöndeki çalışmaları,farklı alanlarda her gün çıkan ai startup uygulamalarına bakarsak (AGI nin open AI da 2024 ekim ayından beri yapılıp hazırda bekletildiğini düşünürsek) bence bu 10 yıldan çok daha kısa bir süre içinde olacak .
2 месяца назад
Ne kadar yetkin ve akıllı bir insansınız. Baştan sona pür dikkat izledim. Video için teşekkür ederim.
@leventbaba8081
@leventbaba8081 2 месяца назад
sinan abi ben ne olursa olsun veri bilimi kısmında kendimi geliştirmeye çalışıyorum öğrenmek çok güzel birşey belki staj veya iş bulamicam ama olmak için elimden geleni yapıcam hayırlıısı olsun.
@musacantekin
@musacantekin 2 месяца назад
hocam leetcode dan problemleri çözmeye başladım keyifli gidiyor şuanda .
@gselek
@gselek 2 месяца назад
hocam çok teşekküler, sizi dinlerken veri yığınları arasında nasıl düşünmeliyiz, onu fark ettim. saygılarımla.
@4fun347
@4fun347 2 месяца назад
Hayatimda ilk defa bir videoyu gercekten yurekten begendim. Sinan hocam, cok mantikli konusuyor ve tum bu konusmalarda ust perdeden konusma insanlari kucuk gorme gibi bir sey zerre sezmedim. Ben iyi bir universitede malzeme muhendisligi okudum, 10 11 yaslarindayken bilgisayarimin hacklenmesiyle, yazilima basladim. Keyloggerler, sql injectionlar, veri tabanlarini silmeler yabancilarin exploitleriyle serverlari rootlamalar tarzi kotu hareketlerim oldu cocukluk. Hack olaylarini daha iyi anlayabilmek icin yazilim ogrendim. Ailem bilgisayar muhendisligi okumama izin vermedi asosyal bir birey olmamam icin. Kendilerince dogru yaptilar ama benim icin yanlis oldu. 2022 yilinda berlinde alayli bir yazilimci olarak ise basladim. Bu ise girmeden once data structures and algorithms in java goodrich kitabini 3 4 defa hatim ettim. Acikcasi ise girdikten sonra ciddi tecrubeleri olan yazilimcilarin benim kadar veri yapilari bilmedigini farkettim. Gidipte siz bilmiyorsunuzda demedim kimseye. Ben yazilim soz konusu oldugunda obsessif bir kisiyim yapana kadar vazgecmem, yapana kadar uyumam yapana kadar yemek yemem her ne olursa olsun bir sekilde altindan kalkarim, Ise baslamamla birlikte cok kisa surede adapte olup, storyleri deadlinedan once tamamlamaya basladim. Hatta deadline, kacirdigim hicbir zaman olmadi. Mudurum sanirim bu yuzden benden cekinmeye basladi belkide yonetemeyecegini dusundu ve mobbingler basladi. Diger takim arkadaslarima, benim iyi oldugumu soylerken, bana karsi en acimasizca davranis ve tavirlar takindi. Sanki ben yokmusum gibi davranmalar, benim kendime atadigin storyleri ben ise basladiktan 2 3 gun sonra benden sebepsiz benden almalar. Ve sanki ben basarisiz olmusum gibi tavirlar takinmasi halbuki deadline bile gelmemisti. Ise girdikten 7 ay sonra maalesef cok sevdigim, sorun cozdugumde zevten dort kose oldugum isimi birakmak zorunda kaldim. Suan issizim, araba tamircisi mi olsam acaba diye dusunuyorum. Cikardigim ders, ( analitik zeka + isinde basari ) < ( yalakalik ) Yaziyi okuyan varsa, yalakalik yapmayi ogrenin arkadaslar ben hicbir zaman yapamadim. Herkes Sinan hoca gibi degil.
@denizcanozdemir8716
@denizcanozdemir8716 2 месяца назад
Hocam Yeditepe Üniversitesi bilgisayar mühendisliği 1. sınıfım siz bu üniversiteyi kabaca iş bulma yüzdesini gösterdiğiniz %5'ten %95'e kadar olan skalada nereye koyarsınız?
@einsam494
@einsam494 2 месяца назад
Mezun olduktan sonra akademide kalarak Yapay Zeka alanında uzmanlaşıp sonrasında sektöre yönelmek mantıklı olabilir mi?
@mehmetarifartan5633
@mehmetarifartan5633 2 месяца назад
Hocam, Bilgisayarla tanışmam MSDOS sistemiyle oldu.1995 meslek lisesindeki iki önemli dersim vardı zevk alarak dinlediğim ve öğrendiğim biri dijital elektronik diğeri kumanda sistemleriydi. Dijital elektronik giren hocam binary sayı sistemini çok önem verirdi, kumanda dersine giren hocam sürekli devre tasarlama ve sorun çözme mantığını anlatırdı, okulda o dönem Almanya'dan Türkiye'ye gelen plc mödüllerinin ilk versiyonu( o dönem 7 tane pilot okuldan biriydi okuduğum okul) vardı. Ve ben okulda öğrendiğim mantıksal devre tasarlamasının mesleğimde bu kadar önemli bir yer edineceğini hiç düşünmemiştim. Çokta istekliydim bu konularda ilerlemeye ama maalesef benim gibi meslek lisesinde böyle kaliteli eğitim alan insanlar hepsi heba oldu. Türkiye o dönemlerde teknolojiye insan kaynağına yaptığı yatırımın arkasında dursaydı, bugün bahsettiğiniz sorunların hiçbiri yaşanmazdı. Teşekkürler elinize sağlık.
@seyfisusuz2498
@seyfisusuz2498 2 месяца назад
Hocam ben 2. Sınıft bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. 2 senedir frontend alanında kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Görüyorum ki bu alan yapay zekanın yerini alacağı ilk alanlarda birisi. Lisan eğitiminde bulunan junior yazılımcılar için daha yolun çok başındayken yazılımda hangi alanlara yonelmemizi tavsiye edersiniz. Devops, cloud, siber güvenlik vesaire hangi alana geçiş yapmamızı tavsiye edersiniz her şey için çok geç olmadan
@mervealt
@mervealt Месяц назад
Mobile developer ve full stack developer hakkında yorumlariniz nedir? Gelecegi var mi
@hamzatahababa255
@hamzatahababa255 2 месяца назад
Hocam videonun içeriği için teşekkür ederim. Ama bu kadar geniş bir skalaya çerçeve çizmek gerçekten güç değil mi? Gömleğinizi de çok beğendim. size de çok yakışmış.
@Lumi-cd7lm
@Lumi-cd7lm Месяц назад
Hocam erzurumda yasiyorum,gelecek ay yks sinavina girecegim ama iyi bir sonuc gelmeyecek buyuzden yazın yazilim ogrenip 1 sene daha yks calisip bilgisayar veya yazilim muhendisligi yazmayi dusunuyorum ama obp den dolayi (80) mqximum 15 k siralama yapabilecegimj dusunuyorum bu da xok zor olsa dahi.Simdi siz de boyle diyince ben iyice karamsizliga dustum ne yapacağımı bilmiyorum.
@hayriarslan7332
@hayriarslan7332 2 месяца назад
Hocam 'son zamanlarda ''' Kendi yapay zekanı kendin oluştur'' kavramını sıklıkla duymaya başladık . Ben 52 yaşımdayım istanbul atölyem var imalatla uğraşmaktayım bu konularla çok ilgiliyim .Oğlum KoceliÜni. Mekatronik Mühendisliği 4.sınıfta, mezun olacak az kaldı. Biz bu yapay zekayı onun alanında nasıl kullanabiliriz ona yol göstermek istiyorum
@canerorak512
@canerorak512 2 месяца назад
Olması gereke tam kapsamlı açıklama bu 👏
@denizcanozdemir8716
@denizcanozdemir8716 2 месяца назад
37:33 hocam o zamanların gelmesine çok ihtimal vermiyorum dediğiniz zamanlar hangileri? 37:00'den itibaren dinleyin cümleyi tam kuramamışsınız. Bilgilendirirseniz sevinirim.
@sinanhanay
@sinanhanay 2 месяца назад
2022'de şaaşalı zamanlara, yani Akdeniz'de bir 3. Sınıf öğrencisinin 4 asgari ücret istediği zamanlar.
@xvA0000
@xvA0000 2 месяца назад
kesirli sayı hikayesine gözlerimle şait oldum. Sinan hoca'nın sakin ama afallamış şaşkınlığını izlerken gülmekten yüzüm ağırmıştı. 2. sınıf 2. dönem java dersinde de, aynı sınıfa, 1 ders if ve for tekrar anlatılmıştı. öğrenciler, zorla dershaneye yollanmış ortaokul çocuğu gibi isteksiz ve ilgisiz şekilde nedense bilg müh okuyorlardı. işe girersem, bu kez düzgün bi üni kazanıp mat veya elektirik (muhtemelen mat) okumayı düşünüyorum. video güzel olmuş hocam bu arada, bu kez tekte izledim 45'dkyı. (yt) algoritması bu videoyu tavsiyelere atacaktır muhtemelen -rafet
@xvA0000
@xvA0000 2 месяца назад
bu arada Sinan Hoca'nın tüm tavsiyelerini takip etmezdim, kendisinin wisdom'ı benim bünyeye tereddüt olarak geçiyordu (okulu bırakın tavsiyesi gibi). işsiz ex-öğrenci istatistiği oluşturup hocamı lekelemeyim şimdi :d
@sinanhanay
@sinanhanay 2 месяца назад
Rafet yok lekelemiyorsun da, kastettiğim dönem 2017 girişli Python-Java derslerini benden almış kesim. Sen 2019 girişliydin, tek dersine girmişim, sonra corona vs. 2017'den sonraki dönemlerde kademeli olarak etkim azaldı, sen de durumun ve diğer faktörlerin farkındasın yukarıda yazdığın örnekteki gibi. Bunlara rağmen teknik açıdan işsiz olmana şaşırsam da, İK aşamasında elendiğini düşünüyorum. Dolayısıyla hatırladığım 2. üniversitendi ETÜ, 3. bir üniversiteye girmen kötü bir fikir, çünkü sorun teknik değil. Yine de start-uplara/scale-up odaklanmanı tavsiye edebilirim kurumsaldan ziyade.
@xvA0000
@xvA0000 2 месяца назад
​@@sinanhanay Evet burada bahsettiğim Java olayı, siz gittikten sonra olan bi olaydı. 2019 Programlama 101 dersinin labında da, buna benzer (reel sayı çarpımı) bir olay olduğunu hatırlıyordum ben. Belkide daha önce sizin anlatmınızı dinleyerek betimleminizi benim anım diye anımsadım. Evet, kurumsal IK problemi. Tecrübeli roller için aradıkları spesifik tecrübe eksik, yeni mezun rolleri içinde okul adı sıralamada düşük. Ankara, İstanbul'da kabul edildiğim scale-up şirketler oldu fakat buralara da junior maaşıyla, bu enflasyonda, relokasyon güç gözüktü. Staj yaptığım yerler memnunlardı ve referans vermişlerdi, belki onlara geri dönerim. Kendi başıma sektörde iş aramam durumunda ne oluyormuş onu merak ettim. Birde mezun olduğum gibi headhunterın biri arayıp, linux bildiğim için release manager rolü teklif etti. (buradan ya bu rolün kötü olduğunu yada linux bilenin az olduğunu yorumlayabiliriz herhalde) okul tamamen keyfine bu arada, kariyerime major bi etki ediceğini sanmıyorum. dünyada ikisini aynı anda yapabilmeme müsade edebilecek bir iş olduğunu da sanmıyorum, yüksek lisans belki? Teşekkürler tavsiyeniz için, güzel mevsimler dilerim
@ahmetss9758
@ahmetss9758 2 месяца назад
Merhaba hocam daha üniversiteye yerleşmemiş, sınava bilgisayar mühendisliği için hazırlanan gençlere ne tavsiye verirsiniz? Hala Türkiye'nin ilk 10-15 bin sıralamayla girilen bilgisayar mühendisliği bölümleri gelecek için bir değer ifade ediyor mu? Gelecekte bir yerleri olur mu? Videonuz daha önce karşılaşmadığım kalitede ve yetkinlikle olduğu için sizin rehberliğinize ihtiyaç duyuyorum.
@sinanhanay
@sinanhanay 2 месяца назад
doğru soruları soruyorsun, ancak buna cevap verirsem ortalık karışır. Bir sonraki videom 5 gencin hikayesinde sorularına "kısmen" cevap bulacaksın.
@ahmetss9758
@ahmetss9758 2 месяца назад
@@sinanhanay Teşekkürler hocam, beklemedeyim.
@Lumi-cd7lm
@Lumi-cd7lm Месяц назад
​@@sinanhanaygelmedi
@intikamfifamobile2975
@intikamfifamobile2975 2 месяца назад
Not bu bir yatırım tavsiyesi değildir sjjsjs başlangıç harikaydi hocam😁
@denizcanozdemir8716
@denizcanozdemir8716 2 месяца назад
Hocam peki diğer mühendislikler de yazılım kadar riskli durumda mı? Yapay zeka mühendisi olmanın kolay olmadığını söylemiştiniz ama bu yoldan ilerlemek daha güvenli duruyor gelecek açısından sanki çünkü inşaat, elektrik-elektronik, maden, makine gibi mühendislikler de sonuçta problem çözmeye ve dizayna dayalı bildiğim kadarıyla ve şu anda olmasa da kısa bir zaman içerisinde yapay zeka bu problemleri çözmeye ve çok iyi dizaynlar yapmaya başlayacak gibi duruyor. Kaldı ki bu mühendisliklerde yazılım alanın aksine daha kompleks problemlerin doğması zor gözüktüğünden bu sektörler de yazılım sektörü kadar büyümediğinden daha riskli olur gibi duruyor. Bilmiyorum sizin düşünceleriniz neler bu konuda. Aydınlatırsanız sevinirim eğer bir fikriniz yoksa da belirtmeniz iyi olur. Güzel video 👍
@tarkgundogdu8940
@tarkgundogdu8940 2 месяца назад
şu an yapıyor zaten. diğer mühendislikler daha kolay. yapay zeka yazılımı yapıyor onları mı yapamayacak?
@yyh9977
@yyh9977 2 месяца назад
hocam öncelikle değerli videolarınız için teşekkürler, ben online ve web tabanlı bir oyun yapmak istiyorum, bu yüzden web alanına yönelecektim. yapay zekanın gelişmesi de işime gelir projemi daha hızlı tamamlarım. ama tabi bu yapay zeka daha sonrasında iş hayatında iş bulmada önüme çıkacak. iş bulma endişesi bastı beni. bu yüzden veri mühendisliği ve veri bilimi alanlarına mı yönelsem diye düşünüyorum. matematiğim iyi, yksde 15 bininci olmuştum. bana yol gösterebilir misiniz? bu düşüncelere sahip birisi olarak hangisini yapmalıyım? webde projemi yaparım ama gelecek kaygısı var, ben bile yapay zekayı kullanırım birini çalıştırmaktansa. veride ise bilmiyorum sever miyim sevmez miyim. kendimi iyi ifade edemedim ama, bana yol gösterirseniz sevinirim. ilgilendiğiniz için teşekkürler. not: şu an üni 2. sınıfım. çeşitli nedenlerden dolayı istanbulda tam burslusu 40 binle alan bir ünide okuyorum.
@egemen261
@egemen261 24 дня назад
Tıpatıp aynı durumdayım ve düşüncedeyim, benim yazmama gerek kalmamış neredeyse. Bu belirsizlikte bir sonuca, karara varabildiniz mi? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
@galacticemprime6089
@galacticemprime6089 2 месяца назад
Hocam Eskişehir Teknik Üniversitesini okursam, Diğer üniversitelere göre iş bulma olasılığım nasıl olur ?
@bekirozturk54
@bekirozturk54 2 месяца назад
Ben hocaya katılmıyorum, sektörde savunma sanayi gibi bir hedefin yoksa çoğu IT pozisyonu için yaptığın projeler çok daha önemli, diplomanda bilgisayar mühendisliği yazsın yeter.
@alpo404
@alpo404 2 месяца назад
Hocam yazılım geliştirci olmak için illa bilgisayar mühendisliği okumnaya gerek var mı? öğreneceklerimin neredeyse çoğunu ben zaten youtube'dan öğreniyorum. Bilgiaayar programcılığından işletmeye geçmeyi düşünüyorum. Sizce yüksek matematik ve iyi bir programama bilgisiyle bir mühendis kadar olabilir miyim?
@borutegin_
@borutegin_ 2 месяца назад
öğrenmek için değil, işe girmek için lazım
@bekirozturk54
@bekirozturk54 2 месяца назад
işe girmen bu piyasada bilgisayar mühendisliği okumadan çok zor
@alpo404
@alpo404 2 месяца назад
@@bekirozturk54 Hocam gerçekten soğutmak için yapıyorsanız hoş değil. Daha öğrenciyken remote çalışanlar var ama onlar nasıl yapıyor? Daha mezun olmadan yapacağım şeyler beni ileriye taşımayacak mı? Alan değiştirmeyide düşündüm ama en rahat alan bu alan.
@alpo404
@alpo404 2 месяца назад
@@borutegin_ mühendislik dediğimiz şey özünde problem çözmek değil midir? matematik yüksek lisansı yaparakta bu açık kapatılır diye düşünüyorum
@umutkarabudak7311
@umutkarabudak7311 2 месяца назад
@@alpo404 Hocam, ben de yazılım mühendisliği öğrencisi olarak bazı fikirlerimi belirtmek isterim. Arkadaşlar, öğrenmek için değil işe girmek için lazım demişler. Aslında kısmen doğru, kısmen yanlışlar bence. Evet, bazı insanlar bölümü bitirmeden işe girebiliyorlar, remote çalışabiliyorlar. Ancak, şu an LinkedIn'e girdiğimizde görüyoruz ki Computer Science veya bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerden mezunlar istediklerini görüyoruz. Bunun sebebi de işlerin daha kompleks olması ve mühendislik diplomalarını gerektiriyor olmaları. Bazı işler daha basit ve videoda hocanın da bahsettiği gibi yazılımın pik yaptığı zamanlarda mühendislik gibi bir diplomaya ihtiyacı olmadan da işe girebiliyordu insanlar, fakat günümüzde gerçekten o konuda yetkin olduğunu kanıtlamak için diplomaya ihtiyaç var. Benim fikrime göre, öğrenciyken yaptığımız her şey veya çabaladığımız her şey CV'imizde çok büyük yer ediniyor. Diploma ve öğrenciyken çabaladığımız her şey kârımıza bence. Diploma almalıyız. Ama şunu da eklemek isterim ki öğrenciyken işe girmek rakiplerinden en az on puan öne atar herkesi. İyi günler, güzel çalışmalar dilerim.
@Mehmet-qc1st
@Mehmet-qc1st 2 месяца назад
Acı ama gerçekler...Teşekkürler hocam
@serhateraslan5536
@serhateraslan5536 2 месяца назад
hocam güzel konular anlatıyorsunuz ancak diksiyonunuz dolasıyla bir kısmı anlaşılmıyor. Cümlelerin sonunu içinizden konuşuyorsunuz. Lütfen daha anlaşılır konuşun.
@kadir675
@kadir675 2 месяца назад
Videonun özeti ne olacağını bilmiyorum, bırakıp bırakmamaya siz karar verin.
@morgenmufffle
@morgenmufffle 2 месяца назад
Kime bakarak konuşma yapıyorsunuz hocam?
@leventbaba8081
@leventbaba8081 2 месяца назад
hocam bide eklemek istediğim şey dediğiniz gibi faiz yüzünden işsizlik fazla keşke hiç olmasa .
@ylmaznkanal1651
@ylmaznkanal1651 2 месяца назад
CS yerine elektrik elektronik mühendisliği daha mantıklı olur mu?
@tarkgundogdu8940
@tarkgundogdu8940 2 месяца назад
olmaz.
@smcreatos696
@smcreatos696 2 месяца назад
Hocam bu kıymetli dersiniz için teşekkürlerimi iletiyorum ben sabancı ğniversitesinde okuyorum dizlere nasıl ulaşabilirim?
@sinanhanay
@sinanhanay 2 месяца назад
çok özel değilse burdan yazabilirsin, yoksa Twitter'dan özel mesaj atabilirsin, veya email.
@smcreatos696
@smcreatos696 2 месяца назад
@@sinanhanay e mail olarak gönderiyorum hocam eğer kaale alıp bana bir yol gösterebilir seniz çok memnun olacağım sizin kıymetli öngörülerinize ve bilginize saygım sonsuz çok teşekkür ederim.
@smcreatos696
@smcreatos696 2 месяца назад
@@sinanhanay hocam mailinizi bulamadım yardımcı olur musunuz?
@bilalinci4981
@bilalinci4981 2 месяца назад
@@smcreatos696 hocam bulabildiniz mi mail i
@workhardandneverstop3184
@workhardandneverstop3184 Месяц назад
Hocam teşekkürler ben 60k lık bir devlet üniversitesinde bilgisayar mühendisliği seçtim şuan hazırlık okuyorum ve bölümü bırakmak istiyordum zaten bu videoyla beraber kararımdan emin oldum. Merkezi yatay geçişle maden mühendisliğine geçeceğim
@sinanhanay
@sinanhanay Месяц назад
Yalnız şunu akıldan çıkarmamak lazım, bu dediklerime rağmen Bilgisayar Mühendisliği halen daha Maden Mühendisliği'nden daha iyi bir bölüm olabilir, bilmiyorum.
@workhardandneverstop3184
@workhardandneverstop3184 Месяц назад
@@sinanhanay maden mühendisliğinde her ay askeri ücret kadar burs ve mezun olduktan sonra da devlet garantisi iş var hocam. Cevherimiz sensin diye aratırsanız büyük destekler yapılıyor bu alanlara. Sektörde ihtiyaç çok fazla
@sinanhanay
@sinanhanay Месяц назад
Anladım, bilgi için teşekkürler.
@workhardandneverstop3184
@workhardandneverstop3184 Месяц назад
@@sinanhanay hocam maden mühendisliğinden vazgeçtim. Hacettepe üniversitesi istatistik bölümünü seçme kararı aldım.
@Lumi-cd7lm
@Lumi-cd7lm Месяц назад
​@@workhardandneverstop3184Neden
@-Engineering01-
@-Engineering01- 2 месяца назад
Hocam oyun geliştirmede mi yoksa web, mobil geliştirmede mi daha çok gelecek görüyorsunuz? Yapay zekayı göze alırsak. Saygılar.
@tarkgundogdu8940
@tarkgundogdu8940 2 месяца назад
yapay zeka geliştirmeye yönel
@ODTU-xu5ls
@ODTU-xu5ls Месяц назад
sevgiler sayın hocam 5 arkadaş videonuzu çekmenizi rica ediyorum
@sinanhanay
@sinanhanay 27 дней назад
bu tür videolar kolay çekilmiyor, sabır lütfen
@hasanhelval9740
@hasanhelval9740 2 месяца назад
Cok yuksek üniversitelerden ogrenciler ile bir bootcamp e girmistim. Birçoğu cok temel seyleri bilmiyordu. yazilim ogle bir sektördür ki endustri meslek lisesi mezunu 2 yillik programcilik okuyan biri fen lisesi mezunu ve yuksek bir üniversite okuyan birinden cok daha iyi kod yazabiliyor, cok daha hizli ogrenebiliyor. Matematiksel zeka tabii ki cok onemli. Bu da farkli bir bakış acisi
@sinanhanay
@sinanhanay 2 месяца назад
Bu farklı bir bakış açısı değil aslında benim de bizzat gözlemlediğim bir durum. Bizim yetiştirdiğimiz iyi seviyedeki Erzurum Teknik öğrencileri ortalama bir üniversitenin ortalama öğrencisinden ve iyi bir üniversitenin kötü öğrencisinden iyiydiler. Böyle istisnalar var tabi ama kaideyi bozmuyor. Benzer geribildirimler bana da oldu. Zaten geçenlerde yazmıştım son 30 da 3 ETÜ'lu vardı ama o çok ciddi bir istisnaydi anlatırım belki bir ara.
@hasanhelval9740
@hasanhelval9740 2 месяца назад
@@sinanhanay katkiniz icin tesekkurler sevgili hocam
@barisgurell
@barisgurell 2 месяца назад
Köfteci açalım hocam daha iyi gibi sanki 😁
@SerhatKaymakci
@SerhatKaymakci 2 месяца назад
Çok mu geç hala anlamadim ?
@blackandblack01
@blackandblack01 2 месяца назад
videoyu tekrar izle, kendi cv ni karşılaştır karar vereceksin zaten
@cenktekinadam5700
@cenktekinadam5700 2 месяца назад
Starwars gibi izledim s
Далее
20 Reasons Not to Become a Software Developer!
11:29
İş Bulamayan Yazılımcı...
0:42
Просмотров 115 тыс.
Yazılım iși bulmak zor mu? Soru - Cevap 2
11:41
Просмотров 2,7 тыс.
BILL GATES'E GÖRE 2024 SONRASI YAPAY ZEKA KEHANETLERİ
11:59
Hangi bölüm?
16:24
Просмотров 65 тыс.
AI Geliyor... Yazılımı bırakmalı mı?
11:19
Просмотров 18 тыс.
Yol Yakınken Yazılımı Bırakmak!
8:02
Просмотров 8 тыс.
Respect 🔥💯💥
0:57
Просмотров 7 млн
НАКАЗАЛ ЗА ПОНТЫ❗️🤯
0:16
Просмотров 384 тыс.
Веселое в мма
0:58
Просмотров 3,6 млн
Rare Moments with Mascots 🤯
0:19
Просмотров 44 млн