Тёмный

Çatlak Tedavisi. Cilt çatlakları neden olur? Nasıl tedavi edilir? 

Dr. Nezih Karaca - Cilt Gurusu
Подписаться 38 тыс.
Просмотров 105 тыс.
50% 1

Merhabalar ben Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca.
Bu videomda sizlere cilt çatlaklarının neden oluştuğunu ve nasıl tedavi edebileceğimizi anlatacağım.
Cilt çatlakları cildin incelmesi, kollajen ve elastik liflerin zarar görmesi sonucu ortaya çıkarlar. Deri yapısı esnek olmayanlarda aniden kilo almak, ergenlik çağında boy ve kilo artışına bağlı, gebeliklerde karın ve göğüs derisinin gerilmesine bağlı çatlaklar oluşabilir. Ayrıca kortizon türü ilaç alanlarda, kortizonla ilgili hormon hastalığı olanlarda cilt çatlakları meydana gelebilir. En çok kalça, diz arkaları, karın ve göğüs bölgesinde görülür. Bazı kişilerde çatlaklar geniş boyutta ve pembe renkle başlayıp zaman içinde beyaz renge döner. Bazen de çok ince, beyaz renkli çatlaklar şeklinde birden orataya çıkabilir. Çatlak tedavisinde başlıca lazer tedavileri, dermaroller, mezoterapi, PRP,cildi yenileyen kremler kullanılabilir.
Lazerle cilt çatlağı tedavisinde en etkili lazerler fraksiyonel lazerlerdir.
Fraksiyonel lazerler ısı etkisi ile kollajeni kısaltırlar, kısa sürede sıkılaşma etkisi yaratırlar. Daha sonra kollajen ve elastik lifleri artırarak cildi yenilerler. Böylece çatlak görünümünde hafifleme meydana gelir. Fraksiyonel lazerler çok çeşitlidir. Fraksiyonel lazerler ikiye ayrılır. Birincisi deriyi soymayan 1440 nm, 1540 nm, 1550 nm,dalga boyuna sahip fraksiyonel lazerler, ikincisi deriyi soyan 2940 nm, 2970 nm erbium lazerler, 10600 nm karbondioksit ( CO2) lazerlerdir.
Fraksiyonel lazerlerin tüm çeşitleri başarıyla çatlak tedavisinde kullanılabilir. Bu lazerler içinde en etkilisi fraksiyonel CO2 lazerdir. Fraksiyonel karbondioksit lazerleri dezavantajı işlem sonrası iyileşme döneminin uzun sürmesi, uygun dozlarda verilmezse leke yapma özelliğinin yüksek olmasıdır. Bu yüzden koyu tenli kişilerde dikkatli olunmalıdr. Çok esmerlerde diğer fraksiyonel lazerler tercih edilebilir.
Fraksiyonel lazer çatlak tedavisi ortalama 3-4 seans yapılmalıdır. Seans aralıkları 1-2 ayda bir olabilir. İşlem sonrası güneşten korunmak gerekir. Tedavi aralıklarında çatlağa iyi gelen retinol (vitamin A), vitamin C, vitamin E, antioksidan, büyüme faktörleri, peptid içeren kremler kullanılabilir. Fraksiyonel lazerler mezoterapi, dermaroller, PRP ve diğer lazer türleriyle kombine edilerek etkinlikleri artırılabilir.
#çatlaklar #ciltbakımı #ciltçatlakları

Опубликовано:

 

7 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 284   
Далее
Vücut çatlakları için peeling
11:21
Просмотров 143 тыс.
Gıdı Toparlama ve Ameliyatsız Gıdı Eritme
11:03
Просмотров 77 тыс.
Çatlaklardan Nasıl Kurtuldum? | Gözde Tezer
3:08
Просмотров 342 тыс.
Çatlak izlerinden kurtulmak mümkün mü?
6:27
Просмотров 33 тыс.