Тёмный

Çocuğum hangi sporu yapmalı? Nelere dikkat etmeliyim? 

Bülent Taşdemir
Подписаться 2,9 тыс.
Просмотров 244
50% 1

Çocuğum hangi sporu yapmalı? Nelere dikkat etmeliyim?
Çocuklar için spor aktiviteleri
uzun dönem sporcu gelişimi
çocuk atletizmi
çocuklar için voleybol
çocuklar için basketbol
Merhaba, ben Milli takım antrenörü ve Türkiye olimpiyat hazırlık merkezi Ankara koordinatörü Bülent Taşdemir, Kanalıma hoş geldin, burada Türkiye içinde ve gittiğim ülkelerde yapılan tüm atletizm yarışlarının videolarına ve her hafta eklemeye devam edeceğim eğitim videolarına ulaşabilirsin.
Videoyu beğenmeyi ve görüşlerini yorumlarını ve destek olmak için abone olup bildirim zilini açmayı unutma!
Abone olmak için;
/ bülent taşdemir
Sosyal medya hesaplarım;
/ blnttsdmr
/ korsanpi
/ b%c3%bclent-ta%c5%9fdemir
Spor Linkleri;
www.gsb.gov.tr
www.taf.org.tr
www.ankara.gsb.gov.tr
www.wfsacademy.com
Bülent TAŞDEMİR
iyi seyirler.

Опубликовано:

 

14 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 4   
@ugurkol8767
@ugurkol8767 Год назад
Atletizmde sporu sevdiğinde, uygun antrenman, uygun beslenme ile ülkemiz sporcuları da çok önemli noktalara gelebiliyor. Tuğba Danışmaz'ın Avrupa Şampiyonu olması bunun en yeni örneği. Umarım gelecek yıllarda atletizme daha fazla önem verilir.
Год назад
Türkiye'de tüm spor dallarında Dünya listelerinde başarı elde edecek çok fazla sayıda sporcu adayı var. Ancak sporcu yetiştirmek nesiller boyunca sürdüğü ve sürecin uzunluğundan dolayı etkisini hemen görmemiz maalesef imkansız. 4-5 yaşlarında aktif spor hayatına başlayan bir çocuktan eğer yetenekli ise verim almamız en iyi ihtimalle 15 yıl. Dediğiniz gibi Tuğba bu konuda geçmişte ki diğer örnekler gibi oldukça iyi bir örnek. Antrenörleri, öğretmenleri eğitmek, bilgiyle donatıp deneyimleştirmek artık yetmiyor, ailelerinde bu açıdan olayları görebilmesi gerektiğini düşündüğüm için bu videoyu çektim.
@kiyophuat7547
@kiyophuat7547 11 месяцев назад
Merhaba Hocam şu an yaptığım yoruma cevap yazacak mısınız bilmiyorum ama birkaç şey danışacaktım. Şu anda 16 yaşımdayım küçükken futbol oynadım, korona sonrası liseye doğru basketbol oynadım iki sporda da lisanslıydım maçlara çıktım vs. ama takım sporlarında özellikle Türkiye'de biryerlere gelmek çok zor, beden eğitim öğretmenime yaşadığım il Samsun'da liseler arası atletizm yarış yapılıp yapılmadığını sordum ve 2.dönem yapıldığını söyledi. 100 ve 200 metre yarışlarında iyi şeyler yapabilirim gibi hissediyorum fakat ben bir işi yaptığımda asla yetinemiyorum yani sadece Türkiyede koşu yapan iyi bir atlet olmak gibi şeyler beni heyecanlandırmıyor, o yüzden size sorular sormak istedim, zaman ayırırsanız çok sevinirim hocam. İlk sorum Türkiye'de şu an olduğum yerden başlayıp herşeyimle çalışıp yetenekli işler yaparsam farkedilir miyim yoksa arada kaynar gider miyim? İkinci sorum, dediğim gibi büyük hedeflerim olduğundan dünya çapına bakıyorum ve rekorcu atletlerin çoğunun siyahi olduğunu görüyorum, tabii ki bir sporcu olarak genetiklerin öneminin farkındayım fakat sizce bu genetik sadece siyahilerde olmak zorunda mı yoksa genetiği belli bir seviyedeki herkes çok çalışmaya devam edebilir mi? Son olarak yine dünya çapında artık son seviye kişilerle yarışma fırsatım olduğunu düşünelim, her atlet steroid kullanıyordur diyenler doğru mu söylüyor yoksa doping gerçekten tamamı ile yasak mı? Çok sağolun.
11 месяцев назад
Merhaba, Atletizm futbola kıyasla mental anlamda zorlayıcı olan bir spordur, yeteneğinin olduğunu var sayalım ve antrenmanlara başladın gelişim döneminin sonunda olmana rağmen adaptasyon için ilk iki sezonu gözden çıkarman lazım, 2. sezondan itibaren 3-4. sezona kadar planlama ile yeteneğinin izin verdiği ölçüde başarılı olursun. Tabi burada en büyük faktöre doğru antrenmanı yapıyor olmandır. İkinci faktöre ise ilk sezonu atlatacak maddi-manevi gücünün olmasıdır. Türkiye'de belli başlı bir kaç kulüp dışında sporcuların para kazanması kulüp üzerinden çok zor ancak devlet sporcusu olursa bir kişi ( SEM-TOHM-OLİMPİK Sporcu ünvanı) güzel destekler alacaktır. Doping konusuna gelirsek her dönemde olduğu gibi bu dönemde de kullananlar illaki vardır ve olacaktır ancak yeni teknolojiler ile eninde sonunda herkes yakalanıyor bu yüzden 10 yıl öncesine kıyasla çok az kullanım söz konusu olduğu için doğru yüklenme-dinlenme ilkesini yapanlar başarılı olacak ve olmaya devam edecekler.
Далее
How many can you smash?🍫 IB : Florin
00:19
Просмотров 2,9 млн
Maç Özeti | İzlanda 2-4 Türkiye
8:31
Просмотров 4,9 тыс.
Bozcaadaspor-Kepezspor U15 Ligi
25:25
Просмотров 210