Тёмный

اختلال اضطراب اجتماعی (فوبی اجتماعی) چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟ 

Rozanak
Подписаться 7 тыс.
Просмотров 6 тыс.
50% 1

اختلال اضطراب اجتماعی که بهش فوبی یا هراس اجتماعی هم گفته می‌شه چیه و چه نشانه‌هایی داره؟ در این ویدیو با این اختلال آشنا می‌شیم.
اینستاگرام روزنک:
/ rozanakedu
توییتر روزنک:
/ rozanakedu
انسان‌ها نیاز دارن تا دوست داشته بشن، احساس ارزشمندی کنن، مورد تأیید والدین باشن، از طرف همسالانششون حمایت بشن، با زوج دلخواه خودش زندگی کنن و روابط اجتماعی موفقی داشته باشن. زمانی که فردی از گروه طرد بشه، همه این نیازها با تهدید رو‌به‌رو میشه.
درواقع، همه انسان‌ها به‌طور طبیعی از قضاوت و ارزیابی منفی توسط هم‌نوع خودشون می‌‌ترسند، اما اگر این ترس حالتی ناسازگار پیدا کنه، میتونه ما رو دچار مشکلات زیادی کنه و درنهایت، سر و کله اختلال اضطراب اجتماعی پیدا بشه.
بقراط در حدود 400 سال قبل از میلاد، فردی رو توصیف کرده که "علاقه زیادی به تاریکی داره و اصلا نمیتونه نور رو تحمل کنه، کلاهش چشم ها و صورتش رو پوشونده و فکر میکنه که همه آدم‌های اطراف دارن بهش نگاه میکنن و از طرف همه مورد حمله و تمسخر قرار میگیره". شاید اولین مفهومی که بتونیم اون رو به اضطراب اجتماعی نسبت بدیم، همین گفته از بقراط باشه.
طبق تعریف انجمن روان‌پزشکی آمریکا، اختلال اضطراب اجتماعی یا SAD، ترس یا اضطراب چشمگیر از یک یا چند موقعیت اجتماعی است که در آن موقعیت، فرد احساس می‌کند زیر ذره‌بین یا در معرض دید دیگران قرار دارد.
این ترس و اضطراب ممکنه در اینجور موقعیت‌ها تجربه بشه: گفت‌وگو با افراد غریبه و ناآشنا، سخنرانی کردن در یک جمع، خوردن یا نوشیدن در جمع، رفتن به مهمانی، شروع کردن یا ادامه دادن گفت‌وگوها و تعامل با مراجع قدرت مثل استاد، رئیس یا مدیر.
افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی، در چنین موقعیت‌هایی نشانه‌های بارز اضطراب رو تجربه می‌کنن مثل تپش قلب، سرخ شدن، عرق کردن، سرد شدن دست‌ها، بی‌قراری، لرزش صدا و چیزهای شبیه به این .
این افراد اصلا دلشون نمیخواد که دیگران متوجه اضطرابشون بشن. به بیان دیگه، از این می‌ترسن که اگه بقیه متوجه نشانه‌های اضطرابشون بشن، اونها رو مورد ارزیابی منفی قرار میدن، یعنی مثلا از سوی دیگران تحقیر یا طرد میشن.
مبتلایان به این اختلال دائما نگران این هستند که نکنه از نظر دیگران، آدم ضعیف، مضطرب، ترسو، دیوانه، کسل‌کننده یا زشت به نظر برسن. بعضی‌ از این افراد هم همش نگران این هستند که نکنه دیگران رو دلخور و ناراحت کنن و بخاطر همین هم طرد بشن.
شدت این اضطراب در افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی تاحدیه که عملکرد فرد رو دچار مشکل میکنه. به عبارت دیگه فرد مضطربِ اجتماعی، یا از اون موقعیت اضطراب‌زا دوری می‌کنه یا اون موقعیت را با ترس و اضطراب شدید تحمل می‌کنه.
مثلا فردی که میترسه دستاش عرق کنن، ممکنه با کسی دست نده. همینطور فرد دیگه‌ای ممکنه بخاطر اضطراب خیلی زیادی که از حضور در جمع پیدا می‌کنه، از شرکت در موقعیت‌های اجتماعی دوری کنه، مثلا دیگه نمی‌خواد بره مدرسه یا دورهمی‌ها و مهمونی‌ها رو شرکت نمی‌کنه.
شاید همه ما در موقعیت‌هایی که اشاره شد، مضطرب بشیم. احتمالا شما هم این اضطراب رو زمانی که معلم میخواسته ازتون درس بپرسه تجربه کرده باشید. اما این اضطراب در حالت عادی به قدری نیست که عملکرد ما رو مختل کنه.
در واقع، موقعیت‌هایی مثل کلاس درس، مهمانی‌ها، همایش‌ها و موقعیت‌های اجتماعی این چنینی، اونقدری اضطراب‌زا نیستند که باعث بشن ما از شرکت در این جمع‌ها، خودداری کنیم.
برای درک بیشتر این موضوع، بهتره که مختصری با تعریف فوبیا یا هراس هم آشنا بشیم.
فوبیا یا هراس به معنی ترس و اضطراب زیاد از یک شی یا موقعیت خاص است که ترس و اضطراب از آن، متناسب با موقعیت مورد نظر نیست. مثلا طبیعیه که همه انسان‌ها زمانی که حیوانی مثل ببر رو جلوی خودشون ببین بترسن اما اگر این میزان ترس، زمانی که یک گربه کوچیک از جلوی ما رد بشه هم تجربه بشه، اون ترس متناسب با موقعیت نیست.
موقعیت‌های اجتماعی برای افراد دچار اختلال اضطراب اجتماعی هم به همین ترتیبه و شاید بشه گفت در موقعیت‌های اجتماعی، ترس و اضطرابی به اندازه دیدن یک ببر رو تجربه می‌کنن. برای همین هم اسم دیگر اختلال اضطراب اجتماعی، اختلاس هراس یا فوبی اجتماعی هست.
زمانی که این ترس و اضطراب‌های شدید و نامتناسب با موقعیت، برای مدت 6 ماه به‌صورت پایدار ادامه داشته باشند، تقریباً در همه موقعیت‌های اجتماعی تجربه بشن و عملکرد شغلی، تحصیلی یا اجتماعی فرد رو مختل کنن، میتونیم بگیم که اون فرد به اختلال اضطراب اجتماعی دچار شده است.
پژوهش‌های بسیاری شیوع این اختلال رو در جوامع مختلف بررسی کردن. یکی از اونها، پژوهش همه‌گیر‌شناختی‌ای هستش که در سال 2017 روی 28 کشور انجام شد و نشون داد، اختلال اضطراب اجتماعی در همه این کشورها، شیوع خیلی زیادی داره.
همینطور این اختلال میتونه زمینه‌ساز اختلال‌های روانی دیگه‌ای هم بشه که از مهمترین اونها، افسردگی و اختلال‌های مصرف مواد هستن.
طبق شواهد، معمولا سن متوسط شروع این اختلال در دوره نوجوانی هستش اما به این معنی نیستش که در سنین دیگه رخ نمیده
پس احتمال ابتلا به این اختلال در هر سنی وجود داره.
پس اگر احساس کردیم مدتیه که تقریباً در همه موقعیت‌های اجتماعی اضطراب زیادی رو تجربه می‌کنیم یا از رفتن به اون موقعیت‌ها خودداری می‌کنیم، اضطرابی که تجربه می‌کنیم متناسب با موقعیت نیست و عملکردمون مختل شده، بهتره که سریع‌تر این موارد رو با یک درمانگر خوب، درمیون بذاریم.

Опубликовано:

 

1 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 32   
@zahraesnaashari562
@zahraesnaashari562 4 года назад
ویدیو هاتون خیلی آموزنده هستن💜 لطفا اگه یک درمانگر خوب که آنلاین مشاوره میدن میشناسید معرفی کنید .
@esmaeilnikfar3573
@esmaeilnikfar3573 Месяц назад
محتوا ساده و عالی 🌹
@mr.sat....5364
@mr.sat....5364 7 месяцев назад
جدیدا اینو فهمیدم
@SilveR-DreaM
@SilveR-DreaM Год назад
من داشتم تا حدود زیادی درمان کردم اگر کسی خواست می تونم کمکش بدم
@QsemSafety
@QsemSafety 6 месяцев назад
سلام.چه جوری درمان کردید؟
@SilveR-DreaM
@SilveR-DreaM 6 месяцев назад
@@QsemSafety سلام. کافیه یکبار برید روانپزشک. دارو خیلی جواب میده .. یادمه روزهای اول که دارو خوردم ۹۵ درصد مشکلاتم حل شد
@hoomanak
@hoomanak 3 месяца назад
سلام ایدی تلگرامتون رو میشه ب بنده بدین ​@@SilveR-DreaM
@mohammadfekri3371
@mohammadfekri3371 4 года назад
تو رو به ابلفضل غیر درمانگر یه ویدیو مث همین واسه درمانش بزارین من واقعا لازمم
@NE1975
@NE1975 3 года назад
Manam 😣😔
@lilly8667
@lilly8667 3 года назад
++++
@javadwizardmk5772
@javadwizardmk5772 2 года назад
من بودم هیچکی کمکم نکرد خودم خودمو خوب کردم اگه خاستین بیاین راه حلشو بهتون بگم درکتون میکنم
@glitteresque
@glitteresque 2 года назад
@@javadwizardmk5772 میشه همینجا بگید راه حلشو؟
@mobinsaadati2391
@mobinsaadati2391 2 года назад
@@javadwizardmk5772 آره اگه میشه بگید
@alij3469
@alij3469 3 года назад
بسیار عالی .میزان تاثیرات روان درمانی و دارو درمانی ام اگه بزارید و یه راهکارم ارائه بدید عالیه .
@topexperiment860
@topexperiment860 Год назад
سلام بی نهایت عالی حرف میزنید و خوب تو ضیح میدهید ☘️👍
@حبیب-ي2د
@حبیب-ي2د 2 года назад
عالی بود 👍👍👍👍👏👏👏👏
@mr.niceguy8618
@mr.niceguy8618 2 года назад
سلام ۔ کسانی کہ ترس صحبت در جمع دارند یا از کنفرانس و ارائہ دادن میترسن ۔ اضطراب اجتماعی دارند؟؟؟؟؟🤔🤔🤔🤔
@nick.ta78
@nick.ta78 4 года назад
ممنون 🙏ویدیوهاتون خیلی مفید هستن
@golnazz907
@golnazz907 4 года назад
عالی بود ⁦( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sofiabigdeli
@sofiabigdeli Год назад
آموزنده و عالی
@Amsoliemani
@Amsoliemani 4 года назад
good
@amimxxn7881
@amimxxn7881 4 года назад
ویدیو هاتون خیلی مفید و آموزنده هستن...🙏👍
@ReyhaneGooya-km8by
@ReyhaneGooya-km8by Год назад
👌🏻😍
@lilly8667
@lilly8667 3 года назад
کانالتون عالیه
@RozanakEdu
@RozanakEdu 3 года назад
❤️👊
@kouroshkourosh6673
@kouroshkourosh6673 3 года назад
🙏🙏🙏🙏🙏
Далее