Тёмный

بحث حق و تکلیف(۶)، «حق نقد کردن» حرکت از نظام استبدادی بسوی جامعهٔ دموکراتیک-از زبان عبدالکریم سروش 

Aram Nobarinia
Подписаться 8 тыс.
Просмотров 3,3 тыс.
50% 1

فایل صوتی :
drive.google.com/file/d/1ZbVT...
--------------------------------
00:30
حکومت کردن بر آدمیانی که مطالبه گر و حقوق مدار هستند کار مشکلی است اما حکومت کردن بر کسانی که مطیع هستند و اعتراض نمیکنند و تسلیم فرمان هستند بسیار راحت است.
1:26
سیاست مبتنی بر حقوق که بر دوش آدمیان حق مدار نهاده شده است . ( Political rights )
11:48
فیلسوف مشهوری به نام کارل پوپر (Karl Popper) نکته مهمی دارد در کتاب خود بنام جامعه باز و دشمنانش (The Open Society and its Enemies) در نقد افلاطون و هگل و مارکسیست مینویسد:
همه سعی فیلسوفان در باب اداره حکومت یک کشور این بوده که چه کسی یا چه کسانی باید حکومت کنند، در مدینه فاضله افلاطون حاکم باید حکیم باشد که در طی بیست و پنج سال طی تعلیمات سختی آموزش دیده باشد، در اندیشه های دینی عموما حاکم باید فقیه باشد، در مارکسیست حاکم باید از طبقه کارگر باشد.
کارل پوپر عنوان میکند که این سوال که « چه کسی باید حاکم باشد؟ » اشتباه است و سوال درست این است که « چگونه باید حکومت کرد؟ » جواب این سوال این است که حکومت باید نقد پذیر باشد.
16:18
من مدتهای مدیدی است که به یک پارادایم سومی فکر میکنم که منافی حق و تکلیف نباشد اما فراتر از اینها باشد. آن پارایم سوم عبارت است از پارادایم شرم، من معتقد هستم که از پارادایم شرم میتوان استفاده کرد که هم حق و هم تکلیف را در بر بگیرد و البته از این دو فراتر نرود و عیوب این دو را اصلا نداشته باشد یا کمتر داشته باشد.
--------------------------------
منبع :
مدرسه مولانا جلال الدین School of Rumi
سلوک دیندارانه در جهان مدرن - جلسه سی و دوم
عبدالکریم سروش

Опубликовано:

 

8 июн 2019

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 1   
Далее