Тёмный

جشن مهرگان- تفسیر کهن الگویی اسطوره ضحاک ماردوش - بخش نخست (1) - به قدرت رسیدن ضحاک 

Aydin Areta
Подписаться 7 тыс.
Просмотров 929
50% 1

جشن مهرگان در کنار نوروز یکی از دو جشن بزرگ باستانی ماست.
بن مایه فرهنگ و تمدن ایران نور است و چه ستایش خورشید و چه پریستاری از آتش و چه بر کشیدن ایزد مهر و چه همپایه دانستن عشق و مهر در ادبیات و تاریخ فرهنگی ما همگی به یک سو اشارت دارند و آن نور است.
از همه اوهام و تصویرات دور نورِ نورِ نورِ نورِ نورِ نور (مولانا)
مهرگان مژده از پیروزی مهر پیروزمند و خورشید فرازمند به گاه آغاز سیطره شبهای طولانی دارد که سرانجام به چله و طولانی ترین شب سال ختم خواهند شد.
برای هزاران سال جشن مهرگان یادآور جاودانه این بشارت برای ایرانیان بوده است که حتی اگر اشغال ایران زمین توسط اهریمنی بیگانه چون ضحاک هزار سال به طول بینجامد، سرانجام ایرانیان سرزمین اهورایی خود را باز پس خواهند گرفت. چنان که نسل کاوه و فریدون چنین کردند.
من بنا دارم در این ویدیوی چهار قسمتی به شاهنامه بازگردم و داستان پیروزی ایرانیان و فریدون بر ضحاک ماردوش را برای شما روایت و از منظر کهن الگویی تفسیر کنم.
از نظر غنای معنایی، اسطوره ضحاک ماردوش که در قلب روایت جشن مهرگان نشسته یکی از زیباترین، کهن الگویی ترین و پر راز و رمز ترین داستانهای اسطوره ای ماست و به همین دلیل است که من تصمیم گرفته ام بر این وجه کهن الگویی روایت تاریخی این اسطوره تمرکز کنم . به باور من اسطوره ضحاک ماردوش مهمترین داستان اجتماعی و تاریخی ما ایرانیان است که در جایی خارج از زمان خطی روایت داستانی خود رخ می دهد و در هر عصری امکان بازگویی و آموختن معانی جدیدی از ان وجود دارد.
در بخش نخست از این مجموعه چهار قسمتی من روایت خود را با تاج گذاری جمشید، منیت و خودمحوری او و چگونگی به قدرت رسیدن ضحاک در روزگار او آغاز می کنم.
در بخش دوم به چگونگی تسلط ضحاک بر ایران و روش حکومت او و تولد فریدون و تفسیر کهن الگویی نمادهای این بخش از داستان خواهیم پرداخت.
در بخش سوم داستان کاوه آهنگر و نشانه شناسی غنی این داستان را بررسی خواهیم کرد.
و سرانجام در بخش چهارم داستان خود را با نبرد فریدون و ضحاک و چگونگی غلبه فریدون و ایرانیان بر ضحاک و انچه از آن برای هر نسلی از ایرانیان می توان آموخت به پایان می بریم.
امیدوارم که این تلاش کوچک گوشه ای از عظمت جاودانه این حماسه بزرگ و معنای ژرف و تاریخی آن را آشکار سازد.
مهرگان بر همه ایرانیان پیروز و خجسته باد.

Опубликовано:

 

13 окт 2023

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 8   
@kasraavafadari5252
@kasraavafadari5252 9 месяцев назад
خجسته آیین فرخنده مهرگان بر شما و همه ایران یاران به شادمانی باشد❤️‍🔥مهرتان افزون❤️‍🔥 منش سازنده و نیک و نور دانایی درونتان بر تاریکی ، نادانی و اهریمن زندگیتان پیروز گردد❤️‍🔥🌞❤️‍🔥👑🙏
@maryamsmaeli233
@maryamsmaeli233 9 месяцев назад
درود بر شما استاد ارجمند خردمند که مثل گاو برمایه ی ایران‌زمین در صدد پرورش فریدونید
@mr-mirzasadeghi
@mr-mirzasadeghi 9 месяцев назад
با درود و سپاس از شما. صدایی بسیار زیبا , با بیانی بسیار زیباتر .
@azizroshanghalb3171
@azizroshanghalb3171 9 месяцев назад
🎉
@cameron8920
@cameron8920 7 месяцев назад
Thanks..❤
@behrangkeshavarz8005
@behrangkeshavarz8005 9 месяцев назад
بی صبرانه منتظر بخش دوم این گفتار هستم
@kasraavafadari5252
@kasraavafadari5252 9 месяцев назад
استاد خردمند و فرزانه و گرامی من، در جایی شنیدم که «هنر نزد ایرانیانست، بس» بایست بدون«و» گفته شود و معنای آن «هنر نزد ایرانیان بسیار است» بس=بسیار❤️‍🔥👑❤️‍🔥سپاس و ستایش بر خردمندی شما❤️‍🔥
@key_tanha
@key_tanha 9 месяцев назад
درود دکتر آرتای عزیز❤ امکانش هست اسطوره ی نبرد رستم و اسپندیار و رستم و سهراب را هم با کهن الگوها تحلیل کنید. آیا ازدست دادن یک چشم اسپندیار در نبرد بارستم ، وارونه ی این موضوع نیست که هرگاه با راستی نبرد کنیم یک چشم را میبازیم و آن چشم خورشیدگون یا چشم جهان بین است.
Далее
кукинг с Даниилом 🥸
01:00
Просмотров 378 тыс.
زندگیتان را به خدا بسپارید
14:04