Тёмный

حضرت مولانا می‌فرمایند که بدبختی هایتان قطعا تمام خواهند شد چراکه ... 

ثمر
Подписаться 5 тыс.
Просмотров 316
50% 1

مولانا جلال الدین محمد رومی، در سال ۶۰۴ هجری قمری (۵۸۶ شمسی)، در خانواده ای اصیل و اهل بلخ که در آن زمان جزء ایران بود؛ متولد شد. سال های ابتدایی زندگی وی، مصادف بود با حمله چنگیزخان مغول و به همین علت، خانواده ناگریز به ترک وطن شدند.
بهاءالدین، پدر مولانا و همراهانش از نیشابور عازم بغداد شدند و با بسیاری از علما و صوفیان آن شهر ملاقات کردند. از آنجا به حجاز رفتند و در مکه زیارت کردند. پس از این سفر بود که به احتمال زیاد در اثر دعوت الله الدین کی قباد، حاکم آناتولی، بهاءالدین به آسیای صغیر آمد و سرانجام در قونیه در آناتولی در غربی ترین قلمرو امپراتوری سلجوقی ساکن شد.
خانواده او در شهر مسلمان نشین قونیه در ترکیه کنونی ساکن شدند. بهاءالدين، رئيس مدرسه اي شد و پس از مرگش، مولانا در سن ۲۵ سالگي جايگزين پدر شد.
شخصیت عظیم مولانا چگونه شکل گرفت؟
يكي از شاگردان بهاءالدين به نام سيد برهان الدين محقق به تربيت مولانا در علوم ديني و عرفانی ادامه داد. مولانا به مدت نه سال به عنوان شاگرد برهان الدین به تصوف پرداخت تا اینکه برهان الدین نیز درگذشت. مولانا در این مدت به دمشق نیز سفر کرد و گفته می شود که چهار سال را در آنجا گذرانده است.
اودر قونیه شهرت فراوانی به دست آورد و در آنجا ازدواج کرد، صاحب فرزندان شد و به دلیل تدریس و تحصیلاتش پیروانی به دست آورد. در آن زمان، او تمایلی به شاعری نداشت و می گفت: «به خدا سوگند من به شعر اهمیت نمی دهم و در نظر من بدتر از این نیست.»
با این حال، دیدگاه مولانا پس از ملاقات با معلم معنوی خود، شمس الدین تبریزی، تغییر کرد. برخورد او با شمس در اواخر پاییز ۳۷ سالگی مولانا بود که زندگی او را به کلی تغییر داد.روایت های گوناگونی از داستان آشنایی شمس و مولانا وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها پرداختیم.
می گویند مولانا شش ماه را با شمس گذراند و اسرار مطلق را آموخت و دگرگونی کرد که نزد نزدیکانش قابل لمس بود و پسرش نوشت: «پدرم پس از ملاقات با شمس، تمام روز را می رقصید و تمام شب آواز می خواند. او یک عالم بود، شاعر شد. او یک زاهد بود، از عشق مست شد.»
و این شد که شخصیت عظیم مولانا بروز پیدا کرد و آثاری همچون مثنوی معنوی را خلق کرد. شما نیز می توانید با خرید مثنوی معنوی بیشتر با شخصیت این شاعر بزرگ آشنا شوید.
خلاصه زندگی نامه مولانا
داستان اصلی زندگی مولانا به خوبی شناخته شده است و بسیاری می دانند که چه اتفاقاتی رخ داده است. او با خانواده اش درست قبل از نابودی بلخ توسط ارتش مغول، از بلخ مهاجرت کرد و پیش از زندگی در آناتولی با خانواده خود از شهری به شهر دیگر از جمله مکه سفر کرد.
او در نهایت به ترکیه امروزی و سرانجام به قونیه شهر باستانی ایکنیوم نقل مکان کرد. جلال الدين محمد بلخی درجات علمی بالایی داشت و جانشین پدرش که عالمی نامی بود؛ شد. در اواخر دوره جوانی، وقتی که ۳۷ ساله بود، با درویش سرگردان، شمس الدین تبریزی آشنا شد که تأثیر دگرگون کننده ای در زندگی او داشت.
ارادت او نسبت به شمس منجر به بروز مشکل شد. علاقه مولانا به شمس حسادت فرزندان و پیروانش را برانگیخت که در نهایت منجر به ناپدید شدن شمس شد. پس از آن پسر بزرگش، سلطان ولد را فرستاد تا شمس را از دمشق بازگرداند، اما او به راست یا دروغ گفت که شمس را نیافته است.
وقتی شمس برای همیشه ناپدید شد؛ مولانا کاملاً ناراحت و دلشکسته شد و سپس به عنوان شاعری عرفانی بیش از هر زمان دیگری خلاقیتش را به دست آورد. آثار برتر او در اواخر جوانی (۳۷ سالگی به بعد)، میانسالی و پیری نوشته شده اند. پس از مرگ او که موجب اندوه فراوان در جامعه پارس، جهان اسلام و سایر اقصی نقاط جهان شد، سلطان ولد که پسر بزرگ وی بود، پس از مرگ شاگرد ارشدش حسام الدین چلبی جانشین او شد.
بیوگرافی مولانا جلال الدين محمد بلخی
تاریخ تولد مولانا: سال ۶۰۴ هجری قمری
نام اصلی مولوی: جلال الدین محمد رومی
مولانا اهل کجاست: بلخ
نام پدر مولانا: محمد بن حسین خطیبی مشهور به بهاءالدین
همسر و فرزندان مولانا:
همسر: گوهر خاتون و کِرا خاتون
نام فرزندان مولانا: ۴ فرزند به نام های سلطان ولد، ملکه خاتون، علاءالدین محمد و امیر علیم چلبی
القاب مولانا: مولانا، مولوی، رومی، بلخی
مولانا در سال ۶۰۴ هجری قمری، در بلخ که آن زمان یکی از شهرهای خراسان بزرگ ایران در افغانستان امروزی بود؛ به دنیا آمد و بیشتر عمر خود را در حکومت سلجوقیان گذراند. او از نوادگان خانواده ای پر از عرفای اسلامی بود.
پدرش بهاءالدین ولد، در جامعه خود به عنوان معلم دینی مورد احترام بود. زمانی که مغولان به آسیای میانه حمله کردند و خانواده امنیت خود را از دست داد، از زندگی راحت و خانه خود بیرون شدند. پدرش با تمام خانواده و چند شاگرد به سمت غرب بلخ حرکت کرد.
مولانا در راه آناتولی، در شهر نیشابور (استان خراسان کنونی ایران)، با شاعر عارف، عطار برخورد کرد. عطار بی درنگ به مقام معنوی مولانا پی برد. او پدر را دید که جلوتر از پسر راه می‌رفت و سریعا اسرارنامه خود را به پسر داد، این دیدار، تأثیر عمیقی بر اندیشه های مولانا هجده ساله گذاشت که بعدها الهام بخش آثار او شد.
مولانا با گوهر خاتون ازدواج کرد که حاصل آن دو پسر بود. در همان سال ها، پدرش از سوی سلطان ترکان سلجوقی برای تدریس کتب دینی در پایتخت قونیه دعوت شد و مولانا نیز به عنوان دانشمند و معلم تربیت شد. مولانا پس از اعزام به حلب و دمشق برای پایان تحصیلات دینی، سمت پدر را بر عهده گرفت.
آرامگاه مولانا
وقتی که شیخ درگذشت، وی را در شهر محل اقامتش، قونیه به خاک سپردند. امروزه آرامگاه او میزبان ده ها هزار هوادار است که به دیدار او می آیند.
آرامگاه مولانا بین استان آنکارا و آنتالیا در شهر قونیه واقع شده و مکانی دیدنی برای علاقه مندان و گردشگران است.

Опубликовано:

 

21 мар 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 4   
@user-lr3tr8jg9t
@user-lr3tr8jg9t 2 месяца назад
❤❤❤ای شاه خوبان برگرد به ایران برای نجات ایران خانم عزیزمان برای نجات مامردم ملت ایران برای نجات آینده فرزندانمان زنده باد پرچم شیرخورشیدمیهن عزیزایران سرزمین دلاوران شیران سرزمین شاهنشاهان نمادصلح دوستی زیبای شجاعت جاویدشاه جاویدشاه جاویدشاه سپاس روحت شاد حضرت مولانا❤❤❤
@user-lx1ge9hg4v
@user-lx1ge9hg4v 2 месяца назад
خوب بود ممنون
@MSaeedF
@MSaeedF 2 месяца назад
عشق اندر فضل و علم و دفتر و اوراق نیست مولانا great as always 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
@user-tl7tw4ey7g
@user-tl7tw4ey7g 2 месяца назад
درود
Далее
Ozoda - JAVOHIR ( Official Music Video )
06:37
Просмотров 1,1 млн