Тёмный

⚡Tesla Bobini ile Elektrik Dansı! 💃 Kablosuz Elektriğin Sırrı ⚡ 

Basfi ile Deneysel Bilim
Подписаться 466 тыс.
Просмотров 9 тыс.
50% 1

Опубликовано:

 

16 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 40   
@atakancelikfanieylull
@atakancelikfanieylull Месяц назад
Ellerine emeğine sağlık abimmmmmm her zamanki gibi süper bir video olmuş 🤭🤭❤️❤️
@CivanBars
@CivanBars Месяц назад
Ne güzel ses çıkıyor 😄
@BabaHaberBulteni
@BabaHaberBulteni Месяц назад
sığaç (kondansatör) elektrik enerjisini depolar-boşaltır bunu sürekli yapar. Enerjiyi depolamış ve uçları boşta olan büyük bir kondansatör aradan 5 gün geçse bile sizi anlık olarak çarpar. Ama güzel çarpar. Akıllı adam müdahale edeceği zaman 2 ayağı kısa devre etmeden dokunmaz.
@vecdiyuce5918
@vecdiyuce5918 Месяц назад
transistörlerden video bekliyom emeginize saglık
@Sakaryali54.
@Sakaryali54. Месяц назад
Süperrrr 😍😍
@cografiya_sm
@cografiya_sm Месяц назад
Tesla qəbirdə fırlanır. Oy Asiye 😅
@atakancelikfanieylull
@atakancelikfanieylull Месяц назад
Ayayayayyy bu bildirimi almak çok güzellllllll❤❤❤❤
@atakancelikfanieylull
@atakancelikfanieylull Месяц назад
Çok özlemişim yaaa🤩🤩🤩
@bak_bi_dnz
@bak_bi_dnz Месяц назад
Güzel video
Месяц назад
B alternative akimm
@ahmememre
@ahmememre Месяц назад
Şarkıcı oyuncu ve kimyacı ATAKAN REİS
@orkun3651
@orkun3651 Месяц назад
8:09 burada bir bilgi yanlışı olduğunu düşünüyorum. Sığaç dediğimiz sistemde iki levha arasındaki yük farkından dolayı volt oluşması söz konusuydu ancak burada bize "elektriği yükseltiyor" demiş. Benim bildiğim bunu yapan transformatör değil midir orada bulunan primer ve sekonder bobinin görevi olması lazım değil mi? Eğer ben yanlışsam da düzeltirseniz sevinirim?
@nester40
@nester40 Месяц назад
Bildiğin doğru kondansatör tek başına voltaj yükseltemez ancak voltaj yüksetmek için diyotlarla beraber kullanılırlar.Voltaj multipler vaya voltage doubler devreleri alternatif akımda diyot ve kondansatör dizileri kullanılarak yapılır voltaj yükselir evet fakat her katlamada alternatif akımın frekansı düşer. Sevgilerle :)
@orkun3651
@orkun3651 Месяц назад
@@nester40 diyotun voltaj artırıcı etkisi olduğunu bilmiyordum ve frekans düşmesi sanırım kapasitif reaktansin frekans ile ters orantılı olmasından kaynaklı değil mi?
@nester40
@nester40 Месяц назад
@@orkun3651 kapasitif reaktans daha farklı bişi yani frekası değiştirmez bildigin üzere kondansatör DC akımda karşıya hiçbir akım geçirmez açık devre gibidir çünkü frekans 0 , frekans arttıkça kondansatörün akıma gösterdiği direnç azalır. Örnegin 1KHz bir dc pulse yada ac sinyale seri 1uF bir kapasitör sinyali olduğu gibi geçirirken 1pF bir mercimek kapasitör 1KHz e dahi direnç gösterecektir fakat sinyali radyo sinyalleri gibi 1Mhz e çıkarırsan 1pF lık kapasitör burda tamam sen geç diyip olduğu gibi geçişe izin verecektir.High pass , band pass , low pass filtreler bu mantıkla kurulmuştur. Yani frekansı değiştirmez kapasitif reaktans geçişine direnç gösterir. Voltaj multiplerde yani katlama devresinde diyot ac nin yarım dalgası ile kapasitörü şarj eder fakat kapasitörü şarj olup birbirine yaklaştırılan atlama aralığından atlayıp kendinden sonraki kapasitörü şaj etmesi için örneğin 5 periyodun geçmesi gerekir. Kapasitör her 5 periyotta bir deşarj olduğundan çıkış frekansı 5 te birine düşer anlatabildim mi bilmiyorum dostum bildiğini anlatmak çok zor elimden geldiği kadar uğraştım :)
@orkun3651
@orkun3651 Месяц назад
@@nester40 Elinize sağlık hocam işin teknik kısmını o derece bilmiyorum. Temel elektromanyetizma bilgim kadar benim de yapabileceğim yorum sağolun.
@nester40
@nester40 Месяц назад
@@orkun3651 kapasitif reaktans yazmandan bile gayet bilgili olduğun anlaşılıyor herşeyi bilmek zaten mümkün değil ben de olduğu kadar birkaç bişi kattım kendime zamanla.Yeni yeni şeylerde öğreniyorum hala , çok da keyifli.Yardımcı olabildiysem aklındaki sorulara ne mutlu :)
@canerkahraman
@canerkahraman Месяц назад
Abi bu skeçmi
@Huseyin_31_61
@Huseyin_31_61 Месяц назад
10:14 abi 8bit gibi bir müzik açıcaktın
@ihsanbuber9974
@ihsanbuber9974 Месяц назад
🎉
@ozy753
@ozy753 Месяц назад
😮
@CivanBars
@CivanBars Месяц назад
Olimpiyat izleyen var mı ❓️
@CivanBars
@CivanBars 8 дней назад
Ben izliyorum
@44RCH44
@44RCH44 Месяц назад
Laz Ziya'nın gözü yaşlı 😢
@harunkaramuklu1460
@harunkaramuklu1460 Месяц назад
Bu konuyu bu defa pek iyi anlatamamışsın gibi geldi sevgili Atakan. Sığaç diyerek Türkçe'ye güzel bir katkıda bulunmuşsun ama gene de kulakların aşina olduğu şekliyle de, sığaç yani kondansatör deseydin daha kolay anlaşılır olurdu gençler için. Ayrıca düşük voltajı binlerce volta yükseltmeyi kondansatöre başlamışsın sanki ama bu bilgi biraz doğru değil. Kondansatörler, kısa süreli voltaj ve akım depolamaya yararlar. Akımı mikrofarad büyüklüğü belirler. Evet diyotlarla ve kondansatörlerle oluşturulacak bir devre ile voltaj yükseltmek de mümkündür ama hem çok zayıf akımlı olur hem de genelde doğru akımla olur. Yani evet indüksiyon akım ilk başta vardır ve voltaj katlamakta kullanılır ama finladeki akım doğru akımdır. Diyotlar indüksiyon akımı kondansatörlere şarj için yön vermede kullanır. Sonrasında çıkan sonuç doğru akımdır. Tesla Bobinlerinde ise final voltaj da alternatif akımdır yani indüksiyon (değişken, dalgalı) akım. Elektroşok cihazlarında genelde bobin artı bu yöntem kullanılır. Yani kondansatörle katlama. Ama Tesla Bobininde işler biraz farklı. Elindeki cihazda biraz bakırdan kurtulmak için hile yapıp kondansatörlerle voltaj katlama yapılmış ama asıl tesla bobininde kondansatör bulunmaz (giriş katı hariç) Yüksek anahtarlamalı mosfet veya transistörlerle, iki farklı sarılmış, bir kalın ve kısa, bir de ince ve çok uzun bakır teller kullanılır. Yani Tesla Bobini mosfet artı bobinden oluşur diyebiliriz. Ve standart, gerçek Tesla Bobinleri elindeki cihaz gibi böyle aralıklı atımlar yapmaz. Örneğin elini yaklaştırdığında sürekli ve sabit bir iletim ve corona deşarjı söz konusudur. İşin içine kondansatörle katlayıcı devre girdiği zaman, akımı biriktirip bırakma mantığıyla çalıştığı için bu şekilde aralıklı atımlar olarak çalışır. Elindeki cihaz bu konuda da başarısız ve sahtelik içeriyor. Bakırdan kaçmak için atmadıkları takla kalmamış. O yüzden müziği de düzgün çalamadı. Gerçek sarılmış Tesla Bobinleri aralıksız ve neredeyse kesiksiz olarak müziği bayağı anlaşılır şekilde çalabiliyor. Burada Çin'li arkadaşlar ne yazık ki bunu da katledip, paralel bir Tesla Bobini icat etmişler ve gerçek Tesla Bobinlerinin adını lekelemişler. Gördüğü sadece bu olan bir genç, ben onu gördüm, işe yaramaz, müziğini de duydum berbattı diyecektir 😊 Halbuki öyle değil işin aslı. Neyse. Ama diğer konulardaki yalın anlatımların ve başarılı testlerin çok güzel ve çok faydalı. Ve bunları böyle eğlenceli bir şekilde anlatabilmek, çocuklara, gençlere kendini izletebilmek de ayrıca bir hüner zaten. Yaşım 38 ama ben de severek izliyorum bu arada ☺️ Böyle kanalların ülkemizde daha da fazla artması dileğiyle. Başarılarının devamını diliyorum. 👏👏👏
@nester40
@nester40 Месяц назад
Bilgine sağlık doğru anlatmıssın konuyu gerçekten bilen insanlar görünce mutlu olutorum :) tek bir yanlış olmuş affınıza istinaden gerçek tesla bobinleri mosfetler ile yapılır demişsiniz bahsi geçen eğer gerçek yani gerçekten gerçek bir tesla bobiniyse mosfet değil hiçbir IGBT dahi o akımı taşıyamaz . Paralel güç katları yapılsa dahi bu yarı iletkenler en baba simetrik katlarla modifiye edilmiş bir AC akım verecektir anahtarlama ile çıkışta.Asıl tesla bobininin besleme voltajı zaten 3KV -5 KV .Ki spark gap diye bir terim vardır tesla bobininde “atlama boşluğu “ türkçesiyle yani tesla bobininin primer sargısına giren AC akım 3-5Kv 10 sargı desek , sekonderde 5000 sargıda sonuç 5000Vx5000/10 dan 2,5 milyon volt ediyor 2 megavolt 😂😂 Sağlıcakla kalın :)
@evar9190
@evar9190 Месяц назад
Peki bu elektrigi kablosuz iletme işi neden yarim kalmis. Pratikte mumkun degil mi? Aciklayabilir misiniz?
@nester40
@nester40 Месяц назад
@@evar9190 Devletlerin işine gelmez böyle bi durum neden hala petrol kullanılıyorla aynı şey ilk elektrikli araçlar 1900 lü yıllarda yapıldı.Petrolü kime satacaklar yok etmezlerse.Yılanın başını küçükken ezmişler hep. Devlet için sen elektriği kablolu kullanmıssın yok kablosuz kullanmıssın hiç bi önemi yok. Hepsi cebine giren parayı bilir.Havadan kullandığın elektrikte elektrik sayacını nereye taksın da elktriği sana satsın, kablolu olması devletlerin şirketlerin işine gelir neden desteklesinler yatırım yapsınlar senin kablosuz elektrik hayalini.
@Arabalamasyon
@Arabalamasyon Месяц назад
İnstagramdan gelenler beğensin.
@ŞamilBağırzadə
@ŞamilBağırzadə Месяц назад
👍🇦🇿🇹🇷
@CivanBars
@CivanBars Месяц назад
⚽️🥅
@onuryerli
@onuryerli Месяц назад
Tesla amerikali degil Sirp.
@ysahin0
@ysahin0 Месяц назад
Edisondan İyi
@azizcan_oso
@azizcan_oso Месяц назад
B
@wonkagameplay
@wonkagameplay Месяц назад
bu video olmamış maalesef. yanlış ve yetersiz bilgiler mevcut.
@onurdurakli
@onurdurakli Месяц назад
Doğrularını yazarsanız birlikte öğreniriz:)
@altugguzey2926
@altugguzey2926 Месяц назад
Tesla yaklaşık 100 yıl önce yapmıştı. geçmişe yolculuk için teşekkürler ;)
Далее
Bu Gazeteyi Kesiyorum ama Kopmuyor. (Sihirbaz Oldum)
14:53
SONSUZ Enerji Üreten Cihaz Yapımı
12:19
Просмотров 586 тыс.
Can You Freeze Yourself and Travel to the Future?
16:38
Soya Sosu Kullanarak Çivi Kırdım
13:26
Просмотров 68 тыс.
Zaman Nedir? Bilmiyoruz... Peki Gözlemlenebilir mi?
42:57
40.000 Arı Ne Kadar Bal Yapabilir?
16:38
Просмотров 89 тыс.