Kelimelerinizi çok etkili şekilde seçerek kullanmanız aktarmanız çok hoş. Alaylı olarak yazılım hayatınızı ve genel hayat hikayenizi dinlemeyi çok isterim. Bir gün anlatırsınız umarım bulunduğunuz yere gelirken geçtiğiniz yolları
Bazı şeyleri bizzat yapıp başarınca / kırınca pek de negatif bakmak için bir neden göremiyorum. Kolay bir süreç olmayabilir, günün sonunda da belki olur, belki olmaz, işin içinde bir çok faktör var. Ama insan kendi kendini durdurmamalı / en azından kendi üstüne düşeni, yapabildikleri yapmaya çalışmalı 😊
Merhaba üslubunuz ve samimiyetiniz anlattıklarınızı daha interaktif kılıyor. Böyle içten yaklaştığınız için teşekkür ederim. Ayrıca kapaktaki İnto The Wıld ayrıntısı çok iyi :D
Hocam çok beğendim çok harika bir video olmuş. Bu soru ve cevap sadece alaylı yazılımcı için değil sektörde halihazırda tecrübesi olan mektepli yazılımcılar içinde çok geçerli olmuş. Son olarak software development lifecycle adımlarında bulundum şeklinde daha da açılabilir. (analizden developmenta testten deploymenta bazı adımlarda neler yapıldı hangi yöntemler tercih edildi gibi)
Hocam çok güzel bir video olmuş, sadece yazılımcılar için de değil, aslında burada anlatılan temel fikir bir çok farklı meslek gruplarınca da uygulanabilir. Devamını bekliyoruz :)
abi mükemmel bir seri olmuş. şu anda almanya'da uluslararası bir firma ile yazılımcı olarak 1. mülakatı geçtim. muhtemelen önümüzdeki hafta 2. mülakat olacak. alaylı yazılımcıyım. heyecanla ve sabırsızlıkla serinin hemen tamamlanmasını bekliyorum. bir sorum olacak, sektörde olduğundan dolayı; özellikle "yazılımcı" bulmakta çok zorlanmıyor almanya diye duydum. her türlüsünü buluyor ama QA Engineer bulmakta zorlanıyorlar. ben sap abap yazılımcısıyım. 1 sene 3 ay tecrübem var. abapçı olarak başvurmuştum. şirket beni QA Engineer olarak değerlendirecek ben de kabul ettim ama pek fikrim yok :D bnu mülakatta söylediğim halde dert etmediler, pozisyon junior pozisyonu. sorum şu; QA engineer açığı çok fazla var mı almanya'da? çok olduğunu duydum. beni de abapçı olmama rağmen QA olarak almak istemeleri acaba sektördeki ciddi eksiklikten mi? yazılım testleri konusunda da bilgin dahilinde detaylı videolar çekersen keyifle izlerim.
Almanya’da ABAP konusunda da açık var, size öyle denk gelmiştir diye düşünüyorum. Vize / sponsorluk öncesi daha çok tesadüfi ilerleyebiliyor bu işler, ama Almanya’ya adımınızı attıktan sonra çok daha rahatlıyor
04:48 Encryption does not provide integrity !!!! Sifreleme de tek başına çoğu kez işe yaramayabilir. O yüzden şifrelemeye ek olarak MAC (Message Authentication Code) ile ilgili bilgiler mülakatta sunulabilir. Fakat zaten o kadar uzun tutmazlar, ve detaya girmenize gerek kalmaz, Senior Security Engineer vs pozisyonu değilse tabi. Ekleme yapmak istedim.
8 tane soru için ilk başta tek bi video yapayım demiştim, ama detaylara girdikçe girilebiliyor, ve video bir anda 1 saate çıkabiliyor. O yüzeden ana fikir seviyesinde kalıyım dedim 😊 Dediğin gibi önemli - ekleme için teşekkürler 😊
@@KendiKendimeHikayeler Evet. Ama burada benim deneyimlediğim en kritik nokta, mülakatlara geçemeyeceklerini bilseler dahi girmeleri, çünkü unutulmuyor sorulan sorular kolay kolay, ve o anda farkına varıyorsun gerçekten nelerinin eksik olduğunu. Yorum ve video için teşekkürler. Takipteyim, bir gün Münih'te de karşılarız umarım. :)
@@mr.turkmen Kesinlikle, mülakatlara girdikçe, özellikle bilmediğin yerlerden sorular çıktıkça (o soğuk terler döküldükçe) moral bozmak yerine adım adım açıklarını kapatabiliyor insan. Kapandıkça da bir sonraki mülakatlara daha iyi hazırlanmış oluyoruz :)
Valla bilgisayar seçiminde benim de çok fazla bilgim yok. Genelde oyun oynadığım için iyi bi grafik kartı olsun diyorum - ama bütçeden bütçeye çok değişiyor. Özel bir yazılım olmadığı sürece (oyun, grafik, unreal engine vs gibi) çoğu bilgisayarın işini görebileceğini düşünüyorum :)
Ağabey videoyu izlemeye baslamadan önce bir soru sormak istiyorum. Yazılıma nereden başlamalıyım? algoritma çalışarak mı yoksa ingilizce öğrenerek mi? BTK Akademide algoritma ve temel programlamaya giriş kursu var verdiğin cevaba göre hareket edeceğim. şimdiden teşekkür ederim.
İngilizce hayat konusunda çok daha yararlı olacak bir yetenek, ama pasif bir şekilde, film / video izleyerek de geliştirmeyi deneyebilirsin. Yazılım konusunda bence Algoritmalar özellikle işe alımı için önemli, ama yazılımın kendisini (mesela Pyhton’u) RU-vid’da bir tutorial’ı izleyerek de öğrenmeyi deneyebilirsin.
Yazılım öğrenmeye yeni başladım. HTML5 ve CSS3 kurslarını bitirdim. Şu halimle yapabileceğim ufak çaplı projeler neler olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?
Mesela şu videonun bir benzerini kendi hobilerin / ilgi alanların için deneyebilirsin; ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE--l5u0lhsFh0.html