Тёмный

Atacurile de panică. Manifestări și soluții. 

MedLife
Подписаться 21 тыс.
Просмотров 14 тыс.
50% 1

Anxietatea se poate manifesta agresiv, iar persoanele care se confruntă cu aceasta să se simtă foarte rău de la un moment la altul. Este vorba despre o durere fizică, o durere în piept, o senzație de sufocare și de amorțire a mâinilor, ori transpirație excesivă, durere de burtă și nevoia imediată de a merge la baie. În cazuri mai grave se poate manifesta prin nevoia de a merge la camera de gardă și prin imposibilitatea de a controla senzația unei morți cât mai curând sau că persoana respectivă o va lua razna.
Foarte mulți oameni ajung în cele din urmă la medic, unde rezultatele analizelor sunt normale. Din aceste rezultate reiese că persoanele respective au fost victimele unui atac de panică, mult mai des întâlnit decât se poate crede. În perioada pandemiei, atacurile de panică sunt mai frecvente decât niciodată.
Atacul de panică este una dintre manifestările anxietății. Se încadrează în categoria de urgențe, dar nu poate duce la decesul persoanei care se confruntă cu acesta. Persoanele care se confruntă de mai multe ori cu atacul de panică, ajung să îl recunoască mai ușor. Nu este întotdeauna un lucru bun, pentru că există posibilitatea instalării unei temeri legate de următorul atac de panică, iar anxietatea se poate întinde și în afara atacurilor de panică.
Vlad Stroescu, medic specialist psihiatru în cadrul Centrului de Psihiatrie și Psihoterapie MindCare, este de părere că recunoașterea atacului de panică este benefică, pentru că pacientul poate cere ajutor. Recomandă efectuarea unor analize pentru excluderea altor probleme, dar fără să se exagereze în acest sens, mai ales dacă se merge într-o direcție greșită.
Atacul de panică este autolimitat și poate dura o jumătate de oră, o oră sau chiar două ore. La un moment dat va trece, iar Vlad Stroescu le recomandă oamenilor să își amintească acest aspect în momentul în care se reîntâlnesc cu atacul de panică, să se folosească de uneltele oferite de către un specialist (dacă au fost la unul) și să încerce să nu fie copleșiți de senzațiile de moarte iminentă sau de ceva grav care se va întâmpla imediat.
Toate stările pe care oamenii le experimentează în timpul atacului de panică sunt doar un mesaj pe care le transmit instinctele iritate, fiind unul exagerat. Anxietatea reprezintă o suferință enormă, dar care poate fi ameliorată în timp.
Atacul de panică este o problemă serioasă ce poate handicapa un om în viața lui, fiind o situație care se poate repeta oricând și pentru care este indicat să se solicite ajutor specializat.
Vlad Stroescu, medic specialist psihiatru - www.medlife.ro...
Specialitate - www.medlife.ro...

Опубликовано:

 

21 янв 2021

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии    
Далее
Cel mai bun nutrient pentru atac de panică
17:56
Просмотров 37 тыс.
Atac de panica | Cauze, preventie si tratament
8:30
Просмотров 15 тыс.
Atacul de panica | Tot ceea ce trebuie sa stii
8:29
Просмотров 12 тыс.